Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 05 14, 09:53)
Sveikos, merginos,

kokia jūsų nuomonė apie badavimą prieš chemoterapiją? Randu nuorodas į mokslinius tyrimus, kad poros dienų badavimas mažina chemijos šalutinius poveikius.
http://www.delfi.lt/...e.d?id=16547506
Skaitančioms angliškai: https://www.lifecoac...-immune-system/

Ryt pradedu chemiją ir kadangi paskutinė "laisva" diena prieš gydymą, tai suplanuoti šeimos pietūs, badavimo jau neišbandysiu. Bet galvoju gal prieš antrąją chemiją po trijų savaičių pabandysiu ir žiūrėsiu kas bus.

Dėl mitybos - jau atsisakiau cukraus, kavos, miltinių patiekalų (ne tai kad ir anksčiau aš jų labai vartojau, tai didelio šoko nebuvo). Na, taurės vyno ir juodos duonos gabalėlio vis dar neišvengiu kartais. Undzinka, jei gerai atsimenu, berods tu laikaisi ketogeninės dietos. Gal gali papasakoti, ką darai?

Bučkiai visoms.

Labas visoms.
Del badavimo nezinau nezinau.... As vaziuodavau chemijai tik kavos isgerus. Dar ten vietoj imdavau kavos, kad greiciau viskas subegtu. Ir vyras nupirkdavo kavinukeje kibina (dabar nedrba kavine, o kibinai ten budavo nerealus). Tai kazkur po 2-3 valandu lasejimo suvalgydavau ji. I tai galva svaigdavo kaip atsikeldavau po lasinimo. O ji badavus pora dienu....nezinau nezinau, gal asitart su gydytoja visgi.
Apie mityba. Ja as laikausi ketodietos. Kazkodel labai itikejus ja. Zinok viena diena nusprendziau ir nuo kito ryto taip pradejau maitintis. Kadangi esu storulka, tai tas tik i nauda ir svoris krenta smile.gif Atsisakiau cukraus (jo nenaudojau jau metu taip 10), saldumynu visokiu, bulviu, visu miltiniu gaminiu, duonu, bulku, visu kruopu, krakmolu. Valgau mesa, zuvi, darzoves (be bulbu), grietine, varske, balta suri, alyvuogiu ir kokosu alieju, kiausinius. Vyno taure kartais isgeriu:)
Gink dieve, niekam nepersu ir nereklamuoju. Bet jauciuosi gerai del to. Kazkaip net paciai keista. O dar plaukiu beveik kasdien. Siek tiek kopleksuoju baseine del papo nebuvimo, tiksliau ne baseine o duse. Jei butu tik suauge - dzin, bet ten vaiku buna daug, tai kazkaip stengiuosi nusisukus praustis.
Atsakyti
Undzinka, tavo dieta skamba labai gerai. Manau aš laikysiuos panašios, kažkaip iš visko ką teko skaityti, pasirodė man veiksmingiausia, ir man tinkamiausia, nors ir nežinojau pavadinimo. Iš dalies panašiai maitinausi ir iki dagnozės, matyt kūnas ar pasąmonė siuntė signalus kad taip reikia, nors ir nežinojau kodėl.

Parsisiunčiau iš Amazon knygą apie triskart grįžusį krūties vėžį išsigydžiusią mokslininkę (ji autorė), kuri pagijo pakeitusi mitybą ir ten žada viską moksliškai paaiškint. Jei ką naujo ir įdomaus sužinosiu, parašysiu. Ryt varau chemijon ir pradėsiu skaityt.

Dėl to badavimo, tikrai labai nevienareikšmiška viskas, susipažinsiu su chemija iš arčiau, pamatysiu ar verta rizikuot smile.gif .

Dar labai įdomu kanapės. Aš kiek suprantu su chemija kanapių aliejaus (ar tai būtų CBD ar ypač THC) griežtai negalima. Nors mano mama užsivedus, kad kaip tik reikia, nes padeda su šalutiniais poveikiais ir kt. Į tą dar bus laiko pasigilinti.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 14, 18:52)
Undzinka, tavo dieta skamba labai gerai. Manau aš laikysiuos panašios, kažkaip iš visko ką teko skaityti, pasirodė man veiksmingiausia, ir man tinkamiausia, nors ir nežinojau pavadinimo. Iš dalies panašiai maitinausi ir iki dagnozės, matyt kūnas ar pasąmonė siuntė signalus kad taip reikia, nors ir nežinojau kodėl.

Parsisiunčiau iš Amazon knygą apie triskart grįžusį krūties vėžį išsigydžiusią mokslininkę (ji autorė), kuri pagijo pakeitusi mitybą ir ten žada viską moksliškai paaiškint. Jei ką naujo ir įdomaus sužinosiu, parašysiu. Ryt varau chemijon ir pradėsiu skaityt.

Dėl to badavimo, tikrai labai nevienareikšmiška viskas, susipažinsiu su chemija iš arčiau, pamatysiu ar verta rizikuot smile.gif .

Dar labai įdomu kanapės. Aš kiek suprantu su chemija kanapių aliejaus (ar tai būtų CBD ar ypač THC) griežtai negalima. Nors mano mama užsivedus, kad kaip tik reikia, nes padeda su šalutiniais poveikiais ir kt. Į tą dar bus laiko pasigilinti.

laikausi ir aš tokios dietos. Tik vaisius valgau visus išskyrus bananus ir vynuoges. šololado juodo užkremtu,o jau vyno sauso raudono ir visą butelį susiverčiu kartais smile.gif dėl badavimo - nežinau, bet manau, kad organizmui ir taip daug šoko. Pabadausi lomkių po chemijos sulašinimo metu. Vaje kaip nieko nesinorėjo smile.gif Iškentėjau. Iškentėsi ir TU. viskas bus gerai. stenkimės tikėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 15 gegužės 2017 - 12:12
Ačiū, VitiMe, žinoma, reikia tikėti!

Aš jau trys val po pirmos chemijos porcijos, kol kas viskas ok. Gavau antraciklinus, pagal spalvą supratau, kad vienas balionėlis iš keturių buvo "raudona chemija". Doxorubicinas, Endoxan, Setronon, Apaurin, toks mano kokteilius.

VitiMe, o tu vartojai kokius papildus ar vaistus kartu su chemija? Pvz. viena sesutė patarė gerti kepenų stiprinimui ką nors, nes labai veikia kepenis, nors Asadauskienė pasakė kad nieko nereikia.

Dar vienas klausimas mane šiandien išvertė iš klumpių. Žodžiu, pažįstama sesutė iš kito skyriaus paklausė, ar davėm chemoterapeutei pinigų, ir labai nustebo kad nedavėm. Aš iš esmės esu prieš visus tuos davimus, nepatogu ir prieš gydytoją, bet rimtai - gal tai normali praktika? Ar jūs savo chemikėms (yač Asadauskienei) davėt ką nors? Tikrai neplanavau, bet kita vertus gyvenime (tfu tfu tfu) ir neteko rimtai sirgt, man čia svetima teritorija su savo taisyklėmis.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 14, 18:52)

Kanapes viso pasaulio praktika būtent ir rekomenduoja su chemija! Aš pradejau gerti per vėlai, nes tiesiog apie jas nežinojau. Būčiau gėrus iš kart, ko gero liga nebūtu progresavus. CBD aliejus stabdo naviko metastazavima, THC žudo vėžines lasteles. prisijunkite merginos į FB grupe fighting cancer with cannabis oil. Begalybė sėkmės istoriju smile.gif Be to, aš savo chemikei pasisakiau apie tai kad noriu kanapes vartoti. Sake jei tik žinot kur gauti, būtinai vartokite. Ji pati po onkologijos smile.gif

Dėl vokeliu... Aš pirma kart nešiau praėjus 9 mėnesiams nuo pažinties. Nepatinka man tie kyšiai, bet su jais geriau..
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 05 15, 22:03)
Kanapes viso pasaulio praktika būtent ir rekomenduoja su chemija! Aš pradejau gerti per vėlai, nes tiesiog apie jas nežinojau. Būčiau gėrus iš kart, ko gero liga nebūtu progresavus. CBD aliejus stabdo naviko metastazavima, THC žudo vėžines lasteles. prisijunkite merginos į FB grupe fighting cancer with cannabis oil. Begalybė sėkmės istoriju smile.gif Be to, aš savo chemikei pasisakiau apie tai kad noriu kanapes vartoti. Sake jei tik žinot kur gauti, būtinai vartokite. Ji pati po onkologijos smile.gif

Dėl vokeliu... Aš pirma kart nešiau praėjus 9 mėnesiams nuo pažinties. Nepatinka man tie kyšiai, bet su jais geriau..

Viskas, man reikia kanapių. Kiek domėjausi, LT tik hemp oil, ten nėra THC. Iš kur jūs gaunate? Parašykite į až. Gal galime kartu užsakinėti.

HM, lauksiu info iš vilniečių, kas gydos NVI ir būtent pas Asadauskienę, nu labai ranka nekyla.. Bet jei reikia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 16 gegužės 2017 - 06:12
Mane irgi domintų, kur įsigyjate kanapių 4u.gif Pasidalinkite až., prašau 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 15, 16:38)
Ačiū, VitiMe, žinoma, reikia tikėti!

Aš jau trys val po pirmos chemijos porcijos, kol kas viskas ok. Gavau antraciklinus, pagal spalvą supratau, kad vienas balionėlis iš keturių buvo "raudona chemija". Doxorubicinas, Endoxan, Setronon, Apaurin, toks mano kokteilius.

VitiMe, o tu vartojai kokius papildus ar vaistus kartu su chemija? Pvz. viena sesutė patarė gerti kepenų stiprinimui ką nors, nes labai veikia kepenis, nors Asadauskienė pasakė kad nieko nereikia.

Dar vienas klausimas mane šiandien išvertė iš klumpių. Žodžiu, pažįstama sesutė iš kito skyriaus paklausė, ar davėm chemoterapeutei pinigų, ir labai nustebo kad nedavėm. Aš iš esmės esu prieš visus tuos davimus, nepatogu ir prieš gydytoją, bet rimtai - gal tai normali praktika? Ar jūs savo chemikėms (yač Asadauskienei) davėt ką nors? Tikrai neplanavau, bet kita vertus gyvenime (tfu tfu tfu) ir neteko rimtai sirgt, man čia svetima teritorija su savo taisyklėmis.

jokių papildų nevartojau visai. nereikėtų maitinti ląstelių. nuodytis tai nuodytis. stengiausi vadovautis bendrais sveikos mitybos principais. jei kepenys atlaiko ir neturi su jomis bėdos, - nereikėtų gerti nieko. organizmas turi tvarkytis pats. baigsi gydymą , -atsigriebsi su visais papildais.
pinigų niekam nedaviau. pabaigoj gydymo nuoširdžiai su šypsena padėkojau ir įteikiau gėlių. Sau taip pat smile.gif
Papildyta:
Merginos,
kuri po limfmazgių pašalinimo skridote lėktuvu? Ar tikrai būtina kompresinė rankovė? Gal galima be jos išsiversti? Taip jau nesinori mėtyti pinigėlių. Šiaip ranka netinsta, bėdų su ja neturiu, bet saugau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 16 gegužės 2017 - 07:58
QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 07:10)
Viskas, man reikia kanapių. Kiek domėjausi, LT tik hemp oil, ten nėra THC. Iš kur jūs gaunate? Parašykite į až. Gal galime kartu užsakinėti.

HM, lauksiu info iš vilniečių, kas gydos NVI ir būtent pas Asadauskienę, nu labai ranka nekyla.. Bet jei reikia...

As pas Asadauskiene gydausi. Nieko nedaviau ir netepiau. Manai jie atsimena kas dave kas ne???Juk matai koks zmonu tuntas sedi prie kabinetu.
Papildyta:
QUOTE(ViTiMe @ 2017 05 16, 09:03)
Merginos,
kuri po limfmazgių pašalinimo skridote lėktuvu? Ar tikrai būtina kompresinė rankovė? Gal galima be jos išsiversti? Taip jau nesinori mėtyti pinigėlių. Šiaip ranka netinsta, bėdų su ja neturiu, bet saugau.

Mano pasalinti, kaip Mudenas sake, visi kiek maciau limfmazgiai. Gydytoja, tada dar pas Luksyte gydziausi, pasake, kad rankove butina. O ir pati maciau moteriske, kuriai jau daug metu po opercijos, bet skrido i amerike ir ranka istino. Turiu nusipirkus as ta rankove ir deduosi visad skrisdama. Su POLA kortele kazkurios ortopedines duoda nuolaida.
Atsakyti
Na ir puiku! Nusiraminau. Nenešiu pakišučių, bent jau kol neaišku dėl ko jas nešti (nei geresnių vaistų žinau, nei kažko konkretaus iš gydytojos noriu). Kol kas man viskas paliko gerą įspūdį - gydytoja atsakė į visus klausimus, seselė buvo maloni, kėdė patogi, paskaičiau knygą, dar besėdėdama pavalgiau ir išėjau namo. Kol kas jaučiuosi gerai.

Laukiu tik labai info dėl kanapių.

Beje, pradėjau rašyti blog'ą. Žodžiai vis sukosi ir sukosi galvoje, nežinojau kur juos padėti, tai padėjau į tinklaraštį. Šiame etape stenguosi kiek įmanoma nusiteikti ir mobilizuotis. Tai ir atspindi mano pirmas įrašas. Toliau rašysiu kaip man sekės IVF prieš chemiją, ką gero sužinojau skaitydama knygas ir kokios mitybos laikausi. Čia toks puslapiukas man pačiai fiksuoti savo kelionę, ir artimiesiems, kad išvengti daug varginančių pokalbių smile.gif
http://kaipdangus.blogspot.lt/

Linkėjimai visoms, saulėtų dienų.
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 05 16, 07:03)
Merginos,

Per paskutines dvi savaites skridau 3 kartus. Be rankoves. Niekad jos ir neturejau.
Pernai skridau 10 valandu pirmyn ir atgal. Irgi be rankoves. Jokiu tinimu nebuvo. Tik skrisdama vis stengiuosi pamankstinti ranka, pakelti i virsu, pajudinti pirstus.
Bet, tai mano asmenine patirtis. Bendrai patariam, skristi su rankove.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 09:02)
Laukiu tik labai info dėl kanapių.

Beje, pradėjau rašyti blog'ą. Žodžiai vis sukosi ir sukosi galvoje, nežinojau kur juos padėti, tai padėjau į tinklaraštį. Šiame etape stenguosi kiek įmanoma nusiteikti ir mobilizuotis. Tai ir atspindi mano pirmas įrašas. Toliau rašysiu kaip man sekės IVF prieš chemiją, ką gero sužinojau skaitydama knygas ir kokios mitybos laikausi. Čia toks puslapiukas man pačiai fiksuoti savo kelionę, ir artimiesiems, kad išvengti daug varginančių pokalbių smile.gif
http://kaipdangus.blogspot.lt/

Linkėjimai visoms, saulėtų dienų.

Nuostabiai sudeliotos mintys. Mielai skaitysiu blog'a. Reikia kazkaip prenumeruoti?
Atsakyti
Brazil perskaociau tavo bloga. Nuostabu tiek daug pozityvo. Sedziu ir laukiu TM atsakymo. Man labai padejo. Rasyk ir toliau! 4u.gif
Atsakyti