Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Natūrali @ 2016 10 31, 22:13)
Iš viso turėjau 4 raudonas, 4 baltas. Dar iki pat birželio lašinsiuosi biologinius vaistus..
Reabilitacija baigta. Nors tai vienas malonesniu etapu, bet kadangi tai gydymo dalis, tai džiaugiuosi kaip įveiktu etapu smile.gif Trečiadienį keliausiu pas gydytojus - tikiuosi kažkas paaiškės dėl spinduliu... Ranka lyg niekur nieko. Tikrai padėjo mankštos. Mankštinsiuosi namuose smile.gif
Bet šiaip tai nežinau nuo ko priklauso, bet pavyzdžiui šiandien jaučiuosi tragiškai - galva svaigsta, spaudžia, sukasi... Buvau pas gudytoja - spaudimas 100/45. Visada žemas budavo pas mane, bet aptinis būdavo apie 60, o dabar..

Natūrali. Gal turėtum nuoseklių patarimų dėl reabilitacijos. Kaip, kur, kada pas ką geriau eiti, kur geriau važiuoti, ką reikia žinoti ir t.t. Aš pradėjusi spindulius, baigsiu lapkričio 29, jei nebus jokių netikėtumų. KAip suprantu paskui iš karto turiu galvoti apie reabilitaciją???
Jei merginos turite pastebėjimų ta tema, - būsiu dėkinga už visus patarimus.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 10 25, 19:44)
lapkricio 2 diena eisiu kontrolinei KT. Ziuresim ar vaistai veikia, ar yra progresa gydyme.

Undzinka, laikom kumščius ir lauksim žinių, ką sakė gydytojas 4u.gif
Atsakyti
UNDZIKAI siandien sekmes 4u.gif o po kiek lako buna tie KT atsakymai?
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 11 02, 08:20)

Tirpimas būna tik tas kelias dienas, ar visą laiką?  unsure.gif

Man praktiskai visa laika buna tirpimas. Va siandien savaite po chemijos o pedos vistiek tokios aptirpusios dar. Nelabai malonus jausmas, bet nieko, iskentesim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 11 02, 08:22)
Undzinka, laikom kumščius ir lauksim žinių, ką sakė gydytojas 4u.gif

Aciu!!! Jau gryzau. Padare, irase vaizdus i flesiuka, o atsakymas bus rytoj pas gydytoja atsiustas elektroniniu pastu. Nes kadangi dare (kaip jie tai vadina) tris tyrimus - krutines, pilvo ir klubu vidaus organu, tai aprasines ilgai, o gydytoja, kuri apraso nesedi BAltijos amerikos klinikoje. Jai siuncia vaizdus ir ji apraso.
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2016 11 02, 10:01)
UNDZIKAI siandien sekmes  4u.gif  o po kiek lako buna tie KT atsakymai?

Aciu!!! Onkologiniam man buvo kita diena. O kai dariau Druskininkuose, tai ten palaukiau ir is kart favau aprasyma. MAtyt priklauso nuo uzimtumo gydytoju.
Atsakyti
Merginos, o dabar pakalbam rimtai:)
Ar duodat dovaneles, pinigelius savo gydanciam onkologui ar chemoterapeutui? Ar keiciasi gydytojo elgesys del to su jumis?
Klausiu del to, kad nieko nedaviau savo chemikei. Siandien nuvaziavau paimti KT atsakymo, o ji nerado net poros minuciu su manim pakalbet. Suprantu, kad atejau ne savo laiku, bet vakar atsakymo dar nebuvo. Zodziu susinervinau ir nebezinau kaip cia elgtis. Ar gydytoja keisti, ar ligonine keisti.
Pasisakykit, bukit geros.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 11 04, 17:00)
Ar duodat dovaneles, pinigelius savo gydanciam onkologui ar chemoterapeutui? Ar keiciasi gydytojo elgesys del to su jumis?
Klausiu del to, kad nieko nedaviau savo chemikei. Siandien nuvaziavau paimti KT atsakymo, o ji nerado net poros minuciu su manim pakalbet. Suprantu, kad atejau ne savo laiku, bet vakar atsakymo dar nebuvo. Zodziu susinervinau ir nebezinau kaip cia elgtis. Ar gydytoja keisti, ar ligonine keisti.

nemanau kad dovanos kanors pakeistu schmoll.gif

na ir kaip KT? kazka gal ir be gyd paaiskinimo supranti ten?
Papildyta:
o sakykit per kiek kartu chemike sustato ta chemijos plana? blush2.gif as lapkricio 10 vaziuosu i vizita. turesiu echokardiograma (nes chirurge sake kad reikes), na ir tos visos pooperacines auglio isvados... tai ji dar kokiu tyrimu nusius ar ne? ar to vizito metu jau pirma chemo diena paskirs ir plana sustatys ar dar karta reikes pas ja pries chemo vaziuot?
dar klausimukas ar duoda ji kazkiek paciai chemo starto diena pasirinkt?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 11 04, 17:00)

As nieko nedaviau, nes esu neigiamai nusistaciusi pries tai.Mes negalime žeminti gydytojo taip sunkiai sirgdamos ir duodamos pinigus. Gydytojai gelbsti musu gyvybes, to pirkti nereiktetu. MAno gydytoja buvo nuostabi, jai atsidekojau gelemis, padekos zodziu ir sypsena. ji man visad rasdavo laiko, nors žmoniu budavo labai daug.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 11 05, 22:56)
nemanau kad dovanos kanors pakeistu  schmoll.gif

na ir kaip KT? kazka gal ir be gyd paaiskinimo supranti ten?
Papildyta:
o sakykit per kiek kartu chemike sustato ta chemijos plana?  blush2.gif as lapkricio 10 vaziuosu i vizita. turesiu echokardiograma (nes chirurge sake kad reikes), na ir tos visos pooperacines auglio isvados... tai ji dar kokiu tyrimu nusius ar ne? ar to vizito metu jau pirma chemo diena paskirs ir plana sustatys ar dar karta reikes pas ja pries chemo vaziuot?
dar klausimukas ar duoda ji kazkiek paciai chemo starto diena pasirinkt?

Na sedejau ir lyginau praeitos KT ir dabartines aprasymus. Tai kaip supratau plauciuose metastazes sumazeje, kai kurios isnyke (na bent jau apie jas neraso)Del kaulu tai man mistika...Kaip as suprantu, pazeisti kaulau negali atsistatyti. Tiesiog tos vietos turi uzkalketi nebedideti. Bet...mano aprasyme rasma, kad didziausia metastaze, kuri buvo 3x4cm, pasidare 1.5x3cm. Nezin au tiketi tuo ar ne. Buvo metastazes abejuose klubakauliuose, dabar apraso tik vienam. Tai va arba blogai aprase, nea aprasinejo ne onkologinio radiologai. Arba is tiesu gerai veikia vaistai
Tolesni gydyma skiria kaip ir komisija, Ateisi pas gydytoja, jau viskas turtu but paskirta. Nepamirs vaisu paso. Israsys vaitus irkeliausi i vaistien. Paimsi vaistus ir i chemoterapijos dienos stacionara lasintis.
Sel psiskirimo dienos chemjai...Vilniaus onkologiniam daug zmoniu, nelabai ten pasirinksi. as norejau kuo greiciau, kad prasidetu gydymas, bet nesigavo taip.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 11 06, 21:42)
Na sedejau ir lyginau praeitos KT ir dabartines aprasymus. Tai kaip supratau plauciuose metastazes sumazeje, kai kurios isnyke (na bent jau apie jas neraso)Del kaulu tai man mistika...Kaip as suprantu, pazeisti kaulau negali atsistatyti. Tiesiog tos vietos turi uzkalketi nebedideti. Bet...mano aprasyme rasma, kad didziausia metastaze, kuri buvo 3x4cm, pasidare 1.5x3cm. Nezin au tiketi tuo ar ne. Buvo metastazes abejuose klubakauliuose, dabar apraso tik vienam. Tai va arba blogai aprase, nea aprasinejo ne onkologinio radiologai. Arba is tiesu gerai veikia vaistai
Tolesni gydyma skiria kaip ir komisija, Ateisi pas gydytoja, jau viskas turtu but paskirta. Nepamirs vaisu paso. Israsys vaitus irkeliausi i vaistien. Paimsi vaistus ir i chemoterapijos dienos stacionara lasintis.
Sel psiskirimo dienos chemjai...Vilniaus onkologiniam daug zmoniu, nelabai ten pasirinksi. as norejau kuo greiciau, kad prasidetu gydymas, bet nesigavo taip.

na panasu kad geryn viskas eina bigsmile.gif tiesiog privalo taip buti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2016 11 02, 09:20)
Natūrali. Gal turėtum nuoseklių patarimų dėl reabilitacijos. Kaip, kur, kada pas ką geriau eiti, kur geriau važiuoti, ką reikia žinoti ir t.t. Aš pradėjusi spindulius, baigsiu lapkričio 29, jei nebus jokių netikėtumų. KAip suprantu paskui iš karto turiu galvoti apie reabilitaciją???

Su ta reabilitacija labai skirtingai. Kaip pati Tulpės vedėja sako, Vilnius atvažiuoja jau po visko, Kaunas iš kart po operacijos. Galima rinktis - Birštonas "Tulpė" ir "Eglė", Druskininkai "Eglė" ir Palanga "Baltija". Važiavau į Tulpę, nes rekomendavo chirurgė, giminaitis, dirbantis kitoje sanatorijoje, arti Kauno, skaičiau, kad jie būtent krūtų reabilitacijoje geriausiai specializuojasi. Ir labai nenusivyliau. Tikrai rankai akivaizdus pokytis buvo. Dabar kuo puikiausiai ją galiu pakelti, moku padaryti makštą ir panašiai. Maistas geras, gal kiek persistengia su mėsa, nes jos 3 kart dienoj būna. Dar minusas, kad negrupuoja kambariokių pagal amžių. Man nelabai tas patiko, nes man 35, turėjau 2 kambariokes - vienai kokie 64, kitai 75. Bet šiaip personalas be galo malonus, visi paslaugūs, šypsosi, nuostabi psichologė dirba. Na būtinai reikia važiuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2016 11 02, 08:20)

Kai spinduliai eis i pabaiga, pasakykit savo gydytojai, kad norit i reabilitacija. Gydytoja turi sutvarkyti dokumentus. I rankas jokiu popieriu negaunat, viskas suvaiksto elektroniniu budu. Jusm tereikia issirinkti sanatorija, pasiskambinti i ja, suderinti atvylimo laika ir vaziuot smile.gif
Visai sutinku su Naturalia del sanatoriju. I Birstona Kaunas atvaziuoja po oeprciju, o Vilnius po piso gydymo. As ir buvau Birstone po viso gydymo. Man patiko.Personalas nuostabus. Maistas normalus. Gyvenimo salygos normalios.
Tai va tep va smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 11 07, 16:46)
Su ta reabilitacija labai skirtingai. Kaip pati Tulpės vedėja sako, Vilnius atvažiuoja jau po visko, Kaunas iš kart po operacijos. Galima rinktis - Birštonas  "Tulpė" ir "Eglė", Druskininkai "Eglė" ir Palanga "Baltija". Važiavau į Tulpę, nes rekomendavo chirurgė, giminaitis, dirbantis kitoje sanatorijoje, arti Kauno, skaičiau, kad jie būtent krūtų reabilitacijoje geriausiai specializuojasi. Ir labai nenusivyliau. Tikrai rankai akivaizdus pokytis buvo. Dabar kuo puikiausiai ją galiu pakelti, moku padaryti makštą ir panašiai. Maistas geras, gal kiek persistengia su mėsa, nes jos 3 kart dienoj būna. Dar minusas, kad negrupuoja kambariokių pagal amžių. Man nelabai tas patiko, nes man 35, turėjau 2 kambariokes - vienai kokie 64, kitai 75. Bet šiaip personalas be galo malonus, visi paslaugūs, šypsosi, nuostabi psichologė dirba. Na būtinai reikia važiuoti smile.gif

Ačiū labai, be reabilitacijos institute panašu nieko nebus.Užsirašiau pas reabilitologę 11-22, paskui,manau,gausiu visa inffo. VIena moteris pasake, kad jei ranka netinsta,-reabilitacija nepriklauso. ŽIūrėsiuosi.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2016 11 07, 18:35)
Kai spinduliai eis i pabaiga, pasakykit savo gydytojai, kad norit i reabilitacija. Gydytoja turi sutvarkyti dokumentus. I rankas jokiu popieriu negaunat, viskas suvaiksto elektroniniu budu. Jusm tereikia issirinkti sanatorija, pasiskambinti i ja, suderinti atvylimo laika ir vaziuot smile.gif
Visai sutinku su Naturalia del sanatoriju. I Birstona Kaunas atvaziuoja po oeprciju, o Vilnius po piso gydymo. As ir buvau Birstone po viso gydymo. Man patiko.Personalas nuostabus. Maistas normalus. Gyvenimo salygos normalios.
Tai va tep va smile.gif

Ačiū užinfo, ryt man KT, kada bus aprašymas nežinau, bet jau parinuosi, tai ne tas žodis. Vakar buvau pas ginekologus 01-17 paskirta kiaušidžiu šalinimo operacija.panašu,kad ims ir gimdą, nes joje daktarui kažkas nepatiko, paskyrė dar krūvą tyrimų.na tikiuosi sėkmingai įveiksiu ir šitą etapą ir liks tik estetiniai grožio dalykai.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2016 11 06, 21:42)

Tyrimai - rodantys,kad einam teisingiu keliu ir tai tik puse chemijos.Po visko, nebeliks jokiu m.pamatysi, jaučiu tai,kodel paaiskint negaliu.Viskas bus ok. 4u.gif
Atsakyti