Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(karamelee @ 2017 05 01, 15:47)
mano mamytei irgi her ++ irgi ribinis,G2. O kiek jum skyre svitinimo seansu ir po kiek tu greju? mama jau 4 kartus svitino po 2,67 grejus, bet pirmadadieni radiologui sakys, kad sumazintu iki 2 greju, kaip ir daugumai. Kai buvo vizitacija, skyriaus vedejas mama gydanciam gydytojui, kai sis pasake kiek tu greju mamytei skyre tik paklause ar nebus problemu, tai va zinok gerai cia ar ne. O jum skyre sanatorija?

Sanatorijos reikia prasyt smile.gif Nes gydytojai pamirsta ja pasiulyti. Po viso agresyvaus gydymo: operacija, chemija, svytinimas . Tik neatidekit visko paskutinei dienai. Besibaigiant svytinimui pasakykit gydytojai, kad noresit vaziuoti i sanatorija. Kad ji parengu popierius reabilitoligei ir ligoniu kasom. Ir tik tegul neaiskina, kad nepriklauso!!!. Priklauso!!! Jos visos turi tokias atmintines, kuriose parasyta kiek dienu priklauso po tokiu procedure. Zodziu uz save reikia pakovot, deja .
Atsakyti
Sveikos, merginos,

perskaičiau jūsų temas kiek spėjau per kelias dienas ir atėjau "prisiduoti". Trigubai neigiamas, G3, T3, bet limfazgiuose ir mts nerado. Dar tik po biopsijos, komisija penktadienį. Gydo Lukšytė ir Mudėnas.

Jaučiuosi kaip patekusi į povandeninį pasaulį, bet jūsų diskusijos man tikri aukso klodai. Be galo džiaugiuosi, kad yra su kuo pasitarti ir pasidalinti.

Turėsiu jums daug klausimų, bet dabar turiu tik vieną, gal du -

Nors ne jaunuoliai, bet vaikų dar neturime. Kaip tik suplanavome vaikelį, ir ištiko naujiena. Chemija labai gadina tuos reikalus, bet reikia tikėti geriausiu. Taigi, darysiu embrionų šaldymą. Tam yra dešimt dienų stimuliuojamos hormonais kiaušialąstės. Mano klausimai:

pirma, kaip greitai po komisijos skiriama chemija, ar dešimt dienų tarpas jau būtų per daug, ar aš labai rizikuoju? Nes tiek reikia dirbtinio apvaisinimo procedūrai.

antra, ar hormoniniai vaistai labai didelė rizika? Aš taip suprantu, kad trigubai neigiamas (kas šiaip yra nekokia naujiena) nėra veikiamas hormonais, tai jam kaip ir dzin, t.y. rizika ne tokia didelė.

Gyd. Usonienė (pas ją darysiu šaldymą) sako, kad viskas čia ok. Radau jos mokslinį straipsnį apie onkologinei loginei gimusius vaikus (po kažkiek metų žinoma), taigi yra vilties.

Štai tokios naujienos ir klausimai smile.gif

PS rašau pirmą kartą forume, tikiuosi pavyks iš pirmo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 04 29, 07:50)

Tu nuostabi dukra 4u.gif

4u.gif ViTiMe, kaip tu laikaisi?
Papildyta:
QUOTE(karamelee @ 2017 04 29, 23:06)

ir kokius tyrimus jus gavote po chemoterapiju? nu nejaugi taip nieko ir nebetirs po viso gydymo?

Mum tai dabar problema patekti pas gydytoją.... Švitinimas baigėsi, po 3 mėn. reikia pasirodyti gydytojai, kad paskirtų tyrimus ir t.t. Nes mamai tyrimai visi pagrinde daryti praėjusių metų spalį-lapkritį, po to sekė chemo pabaiga, operacija, švitinimas.
Tai ką, mamai paskambinus užsiregistruoti, registratorė mykė, kad pas gydytoją daug pacientų, kad per sergu.lt bandyti geriau gaudyti laisvą vietą ir pan. unsure.gif Nenormaliai kažkaip... Reikės man pačiai skambinti, blogiausiu atveju - turiu gydytojos mobilų, bet nesinori trukdyti mobiliu.
Atsakyti
Labas vakaras mergaitės. Niekur dar nesikreipia. Prieš kelis metus darė mamograma. Po to ilgai echaskopavo. Kažką nepamenu sakė. Bet nieko nedarė. Tiesiog tablečių kažkokių pageriau. Na ir kas pusmetį liepė ateiti. Tačiau aš nesureiksminau. Šiuo metu baisus krūtų skausmas speneliai tiesiog sulindo į vidų. Atrodo erzina bet koks rūbas. Galvoju gal laikas pasitikrinti. Ar nėra ko nerimauti. Pašalinta gimda. Gal sakau menopauze taip reiškiasi
Būtų įdomi jūsų nuomone
Atsakyti
QUOTE(_delete_ @ 2017 05 01, 22:48)
Labas vakaras mergaitės. Niekur dar nesikreipia. Prieš kelis metus darė mamograma. Po to ilgai echaskopavo. Kažką nepamenu sakė. Bet nieko nedarė. Tiesiog tablečių kažkokių pageriau. Na ir kas pusmetį liepė ateiti. Tačiau aš nesureiksminau. Šiuo metu baisus krūtų skausmas speneliai tiesiog sulindo į vidų. Atrodo erzina bet koks rūbas. Galvoju gal laikas pasitikrinti. Ar nėra ko nerimauti. Pašalinta gimda. Gal sakau menopauze taip reiškiasi
Būtų įdomi jūsų nuomone

Na manau tik gydytoja gali JUms diagnoze nustatyti, ar cia menoauze, ar cia mastopatija ar cia jau onkologija. Tikekimes, kad tai tik mastopatija. Bet jei skauda, speneliai i vidu sulinde...nu ka as ziau, bet as jau begciau tekina ir neziureciau mokama konsultacija ar ne. Jei skauda - tai pozymis, kad kazkas negerai. O kas negerai pasakys gydytojai.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 02, 00:05)
Na manau tik gydytoja gali JUms diagnoze nustatyti, ar cia menoauze, ar cia mastopatija ar cia jau onkologija. Tikekimes, kad tai tik mastopatija. Bet jei skauda, speneliai i vidu sulinde...nu ka as ziau, bet as jau begciau tekina ir neziureciau mokama konsultacija ar ne. Jei skauda - tai pozymis, kad kazkas negerai. O kas negerai pasakys gydytojai.

Tai jau galvoju kad reikia eiti. Kažin kaip ten onkologiniam siauliuose. O gal kas galėtų kažką pasiūlyti iš patirties.koki daktarą. Aišku būtų gerai siauliuose
Dėkui kad atkreipėte dėmesį į mano bekelės.
Visoms sveikateles. Būtinai parašysiu ką daktarai sakys
Atsakyti
Siauliuose Gatijatulin gydytojas yra neblogas tik turbut talono ilgai pas ji reiks laukti. Man paciai yra mastopatija, skauda paspaudus ir jauciasi toks sukietejes ,sutankejes skausmingas audinys, gumbai tokie kruties viduje jauciasi, bet del spenelio itraukimo tai prie mastopatijos neturetu buti itrauktas. Jei i onkologini siauliuose greitai nepapulsit tai bandykit registruotis privaciai i svalbono ar boksto klinika, ten atvaziuoja konsultuoti vilniaus, kauno onkologai. Sekmes
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 05 01, 18:24)
Mum tai dabar problema patekti pas gydytoją.... Švitinimas baigėsi, po  3 mėn. reikia pasirodyti gydytojai, kad paskirtų tyrimus ir t.t. Nes mamai tyrimai visi pagrinde daryti praėjusių metų spalį-lapkritį, po to sekė chemo pabaiga, operacija, švitinimas.
Tai ką, mamai paskambinus užsiregistruoti, registratorė mykė, kad pas gydytoją daug pacientų, kad per sergu.lt bandyti geriau gaudyti laisvą vietą ir pan.  unsure.gif  Nenormaliai kažkaip... Reikės man pačiai skambinti, blogiausiu atveju - turiu gydytojos mobilų, bet nesinori trukdyti mobiliu.

O kodėl per sergu.lt nenorit?Aš mamą registruoju tik per ten,labai patogu
Atsakyti
Skambinau i ligoniu kasas del sanatorijos, sako jei nera indikaciju pvz: limfomos, tada nera tikslo skirti. Klausiu,o ne tikslas perejus toki gydyma operacija+chemoterapija+svitinimas, pastiprinti visa organizma bendrai sanatorojoje tai atsake, stiprinsit visa organizma, o kartu ir likusias, jei ju like vezines lasteles. Tai po tokio atsakymo net nebezinojau nei ka ir atsakyti.
Klausiau del to PET tyrimo tai irgi sako, sprendzia gydantis gydytojas, o jei liga buvo be metastaziu tai pagal sveikatos ministro isakyma , nera reikalo ji skirti po viso gydymo.
Klausiu, o ka tada po viso gydymo privalo skirti , kokius tyrimus ir tt tai atsakymas buvo toks, sprendzia gydantis gydytojas, mes ne gydytojai. Tai, kad tie gydytojai ne vienodai apsprendzia, vieniem skiria, kitiem ne ir nesvarbu, kad diagnozes tokios pat ir pan.

Kai zmogui is artimos aplinkos buvo nustatyta 1 stadija, praejes visa reikalinga gydyma, bet po viso gydymo negaves papildomu reikalingu tyrimu(magnetinio, kompiuterinio, echosk)paziureti ar gydymas buvo veiksmingas tai po metu jis gryzo ten pat, bet jau su 3 stadija...pasirodo gydymas nebuvo veiksmingas kaip buvo tiketasi. Juk kiekvieno organizmas skirtingas, kas tinka vienam ,gal netinka kitam, o jie gydo pagal vienodas schemas ir pamirsta paziureti ar buvo veiksminga.
Taip ir atsimusa viskas i siena kur beeitum ir ko beklaustum...
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 01, 17:16)
Sveikos, merginos,

perskaičiau jūsų temas kiek spėjau per kelias dienas ir atėjau "prisiduoti". Trigubai neigiamas, G3, T3, bet limfazgiuose ir mts nerado. Dar tik po biopsijos, komisija penktadienį. Gydo Lukšytė ir Mudėnas.

Jaučiuosi kaip patekusi į povandeninį pasaulį, bet jūsų diskusijos man tikri aukso klodai. Be galo džiaugiuosi, kad yra su kuo pasitarti ir pasidalinti.

Turėsiu jums daug klausimų, bet dabar turiu tik vieną, gal du -

Nors ne jaunuoliai, bet vaikų dar neturime. Kaip tik suplanavome vaikelį, ir ištiko naujiena. Chemija labai gadina tuos reikalus, bet reikia tikėti geriausiu. Taigi, darysiu embrionų šaldymą. Tam yra dešimt dienų stimuliuojamos hormonais kiaušialąstės. Mano klausimai:

pirma, kaip greitai po komisijos skiriama chemija, ar dešimt dienų tarpas jau būtų per daug, ar aš labai rizikuoju? Nes tiek reikia dirbtinio apvaisinimo procedūrai.

antra, ar hormoniniai vaistai labai didelė rizika? Aš taip suprantu, kad trigubai neigiamas (kas šiaip yra nekokia naujiena) nėra veikiamas hormonais, tai jam kaip ir dzin, t.y. rizika ne tokia didelė.

Gyd. Usonienė (pas ją darysiu šaldymą) sako, kad viskas čia ok. Radau jos mokslinį straipsnį apie onkologinei loginei gimusius vaikus (po kažkiek metų žinoma), taigi yra vilties.

Štai tokios naujienos ir klausimai smile.gif

PS rašau pirmą kartą forume, tikiuosi pavyks iš pirmo smile.gif

Labas, labai Tave užjaučiu, suprantu kaip jautiesi. Mano diagnozė analogiška,,praėjau visus ligos etapus. Turiu genetinę mutacija, todel apsisprendžiau dėl kardinalių profilaktinių operacijų. Ar Tau rekomendavo genetiką. Su trigubai neigiamu,- reikėtų turbūt, o jei giminėj buvo kruties ar kiaušidžių onkologija, -būtinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 02 gegužės 2017 - 20:45
Sveikos merginos 4u.gif

kaip laikotės? Grįžau iš kelionės. Pasaka... Išvažiavau su sinusitu ir antibiotikais, grįžau tiesiai į šaltą liūtį - vėl sloga... Nebežinau kuo stiprinti imunitetą - 4 kartą nuo sausio sloga, kuri 3 kart komplikavosi į sinusitą...

Geriu RM-10, dabar svarstau pirkti resveratrolį (Evelor, tik su daugiau mg radau..) Kokie atsiliepimai? Gal kuri girdėjo apie fukoidanus ir išbandė? Pasimečiau, kaip gražinti savo imunitetą... Beveik niekad nesirgdavau.. unsure.gif

QUOTE(_delete_ @ 2017 05 01, 22:12)
Tai jau galvoju kad reikia eiti. Kažin kaip ten onkologiniam siauliuose. O gal kas galėtų kažką pasiūlyti iš patirties.koki daktarą. Aišku būtų gerai siauliuose
Dėkui kad atkreipėte dėmesį į mano bekelės.
Visoms sveikateles. Būtinai parašysiu ką daktarai sakys

Tai jau tikrai eikit. Nejuokas, ypač ta dalis apie įtrauktus skausmingus spenelius 4u.gif Būtina pasitikrinti - daktaras pas Jus neateis..

QUOTE(karamelee @ 2017 05 02, 16:07)
Siauliuose Gatijatulin gydytojas yra neblogas tik turbut talono ilgai pas ji reiks laukti. Man paciai yra mastopatija, skauda paspaudus ir jauciasi toks sukietejes ,sutankejes skausmingas audinys, gumbai tokie kruties viduje jauciasi, bet del spenelio itraukimo tai prie mastopatijos neturetu buti itrauktas. Jei i onkologini siauliuose greitai nepapulsit tai bandykit registruotis privaciai i svalbono ar boksto klinika, ten atvaziuoja konsultuoti vilniaus, kauno onkologai. Sekmes

Man irgi bandė pripaišyti mastopatiją. Deja ekoskopas nieko nerodė... Mamograma buvo negailestinga.. Negasdinu - dalinuosi patirtimi ir raginu niekada nepasitikėti 1 nuomone. Mano atveju tik 4ta gydytoja rado jau net 3ią stadiją...

QUOTE(karamelee @ 2017 05 02, 16:40)
Taip ir atsimusa viskas i siena kur beeitum ir ko beklaustum...

su tais tyrimais tai visiška nesamonė... Manau turėtų būti kažkoks sąrašas, ką prie kokios ligos ir kas kiek laiko reikia tikrintis, nes paskui rimtai būna pražiopsota...

Kaip galima tik po metų tikrinti krūtis??? Bent jau man paaiškinta, kad mamogramos ne, MRT irgi ne... Nors ekoskopas nieko nerodė niekada.
Atsakyti
[quote=*CoCoNuT*,2017 05 01, 18:24]
4u.gif ViTiMe, kaip tu laikaisi?
Papildyta:
Ačiū, krutu,judu. Balandzio 11 d.buvau patikroj, padarė tik echoskopą. Viskas kaip ir ok. Pavargstu, matyt po paskutines operacijos hemoglobinas dar nepakilo. Laukiu, kada pradės sektis smile.gif
Atsakyti