Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

P.S. Uzsiregistravau I POLA savanorius. Vistiek neturiu ka veikti, esu bedarbe, jegu kolkas turiu, kodel nepabandyt.
As nenormali?
Atsakyti
Kad užsirašei į savanorystę? Sakyčiau tai puikus, sektinas pavyzdys 4u.gif
Atsakyti

As nenormali?

Nee, tu šaunuolė :4u:

Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 04 27, 11:45)
Belullino, mano mamai buvo 25 kartai švitinimo. Kaip suprantu, čia visas kursas. Nors kelioms moterims, kurias operavo su mama, buvo mažiau, gal tik 15 mano skaičiavimais.
Apie tyrimus nieko pasakyti negaliu, nes mano mamai pirmiausia buvo chemija, tada operacija, o dabar baigiasi švitinimas. Sekantį kartą pas gydytoją - rugpjūtį.

O kaip praejo svitinimas, ar buvo komplikaciju? Kaip jautiesi mama?
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 04 28, 08:24)
O kaip praejo svitinimas, ar buvo komplikaciju? Kaip jautiesi mama?

Ten, kur švitino, oda paraudo. Forume skaičiau, kad kaik urioms moterims net žaizdos atsiverdavo. Mamai iš karto nupirkau čia rekomenduoto dr.nona kremo, tai labai pagelbėjo, taip pat gėrė šaltalankio aliejų ir ten merginos davė tokios mikstūros, kad gerklės neskaudėtų. Tai labai sakyčiau normaliai viskas praėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 04 27, 10:36)
Labas rytas,
Kuri laika paskaitydavau temą, bet nerašiau... Gegužės 4 man bus paskutinis chemoterapijos kursas. Toliau laukia spinduline terapija. Kiek paprastai ji trunka? Ar visoms vienodai skyria, ar įvairiai? Ir dar, kaip paprastai būna, ar po chemoterapijos chemoterapeutas dar skyria kokiu tyrimu, ar jau viską perima spindulines gydytojas?

Na jau nemažai bus įveikta smile.gif . Koks sutapimas, man taip pat gegužės 4d. buvo paskutinė chemija, tik prieš 2m., po chemijos dare KT. O švitinimo kartai priklauso nuo stadijos, bet nepagaili smile.gif . Man skyrė 25 kartus ir pradėjo po mėn.,po chemijos. Baigiau liepos 17d. Komplikacijų nebuvo, nors labai bijojau, nes turiu šviesią odą, jautrią ir sausą. Nuo ko čia priklauso, daktarė negalėjo pasakyti, tik sakė, kad nuo stadijos spindulių stiprumas nepriklauso. Trunka labai trumpai, 1 min.iš vienos pusės, 2-ra iš kitos, taip kad ten guli neiilgiau 5 min. Sėkmės jums gydyme, jeigu kas neaišku klauskite, čia moterys visada pasirengę paaiškinti ir padėti. Kartais net geriau nei gydytojai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 27, 14:44)
Na moterukai kaip laikotes?
Vakar buvau paskaitoje apie skausma. Dideliu naujoviu nesuzinojau. Pasakojo, kad nereikia bijoti nuskausminanciu ir kad jei skauda reikia nuskausminti. Nes maza liepsna lengviau uzgesinti nei dideli gaisra. Dar pasake kad nereikia bijoti opiatu, nes jie yra saugus ir zymiai maziau kenkia  nei nesteroidiniai vaistai nuo uzdegimo. Kai labai skausma nuskausminancius galima naudoti kartu su gabapentinu (jis dazniausiai skiriamas sergant epilepsija), bet jis gerai atpaladuoja ir nuskausminantys geriau veikia. Zodzius izvada tokia - jei skauda nereikia kentet. Galima skreiptis i skausmo gydymo kabine NVI ir ten gausi pagalba.
Psichologes dalis buvi idomi, su pratimais ir relaxacija:)
Po paskaitos paklausiau pas skausmo gydytoja del savo pedu. reikalas tame, kad po chemijos pas mane neuropatija ir pedos iki puses yra uztirpusios ir beveik nejautrios. Tai patare apie tai pakalbeti su gydytoja arba kreiptis i ja NVI. Pasirodo yra vaistai, kurie sprendzia sia problema.
Va pasidalinau info, jei kam idomu smile.gif

Labai įdomu mums viskas, tik jūs rašykit ir dalinkitės patirtimi smile.gif . Tokia info labai reikalinga, niekada negali žinoti kada prisireiks, jei ne sau, tai gal artimui.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 27, 16:31)
P.S. Uzsiregistravau I POLA savanorius. Vistiek neturiu ka veikti, esu bedarbe, jegu kolkas turiu, kodel nepabandyt.
As nenormali?

Jūs tikra šaunuolė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 27, 15:31)
As nenormali?

Šaunuolė thumb_yello.gif good.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 04 27, 09:10)
Labas rytas 4u.gif
Kaip laikotės?
Šiandien mano mamai paskutinė spindulių diena. Tokio ilgumo kelias jau nueitas.....nuo rugpjūčio, galima sakyti, kai nežinioje laukėme vizito pas gydytoją. Tada buvo juoda juoda, šiandien jau šviesiau ir viltingiau. Po 3 savaičių mama grįžta į darbą - labai nori grįžti į savo įprastą ritmą.
Žinot, šitie 9 mėnesiai man padėjo suaugti labiau nei visi 28 prieš tai buvę metai....
Išsiliejau šiek tiek, o dabar einu rinktis info kaip stiprinate organizmą, nes visokių gėrių čia, temutėje, prirašyta 4u.gif
Sveikatos ir stiprybės visoms 4u.gif

Tu nuostabi dukra 4u.gif
Atsakyti
Mamo mamytei spindulini skyre 15 kartu, klausiu radiologo, o kodel ne 25 kartai, kaip iprasta tai pasiskino taip, kad per 15 kartu mama gaus 2,67 grejus( cia ta spinduliuote taip vadinasi ), o jei 20 kartu, tuomet 2 grejai, bet sako rezultate iseina tas pats spinduliu kiekis tik neisitempia taip laikas. Tai ir zinok kaip geriau, su jais nepasigincysi. Ir tuos grejus kiekvienai individualiai paskaiciuoja kiek ju gaus.
Tyrimu po chemoterapijos galima sakyti neskyre jokiu tik echoskopija, bet ir tai tik tada kai uzciuope limfmazgi padidejusi. Tiesa dar pries svitinima KT padare, bet ji daro visoms pries svitinima, kad atsizymeti svitinamus laukus.
Antradieni jau bus 5 kartas, jauciasi silpnokai taip. O dar neparaudo, tepa kremuku soliaris is dr. nona po svitinimo, pries negalima sake. Geria saltalankiu alieju.
Gal dar kazkokiu alternatyvu yra, kaip po svitinimo greiciau ta spinduliuote isvaryt?
ir kokius tyrimus jus gavote po chemoterapiju? nu nejaugi taip nieko ir nebetirs po viso gydymo?
Reabilitacijos irgi nedave, rankas ismatavo, sako nepatine tai ir negausit. Po daug paprastesniu gydymu gauna, o cia po tokio, ne. Pereini 3 etapus operacija,chemoterapija, svitinima ir skaito, kad cia norma...
Atsakyti
QUOTE(adiv1090 @ 2017 04 28, 15:48)
Na jau nemažai bus įveikta smile.gif . Koks sutapimas, man taip pat gegužės 4d. buvo paskutinė chemija, tik prieš 2m., po chemijos dare KT. O švitinimo kartai priklauso nuo stadijos, bet nepagaili smile.gif . Man skyrė 25 kartus ir pradėjo po mėn.,po chemijos. Baigiau liepos 17d. Komplikacijų nebuvo, nors labai bijojau, nes turiu  šviesią odą, jautrią ir sausą. Nuo ko čia priklauso, daktarė negalėjo pasakyti, tik sakė, kad nuo stadijos spindulių stiprumas nepriklauso. Trunka labai trumpai, 1 min.iš vienos pusės, 2-ra iš kitos, taip kad ten guli neiilgiau 5 min. Sėkmės jums gydyme, jeigu kas neaišku klauskite, čia moterys visada pasirengę paaiškinti ir padėti. Kartais net geriau nei gydytojai smile.gif
Papildyta:

Na, man yra 1 stadija, tai nežinau, ar darys KT, nebent kokia mamograma ar echoskopiją. O tokia ilga pertrauka buvo del to kad reikėjo laukti KT, ar taip reikėjo bet kokiu atveju? Na, gal 15 kartu paskirs... Ir gal žinote, brachiterapija tai ir yra tas švitinimas, ar kas kita?
Po operacijos moteris, kuri vedė mankšta, sake kad gerti šaltalankių aliejų sumaišius su kitu , tik va nepamenu su kokiu, su alyvuogių gal... ir turbūt po švitinimo? Ir sake tepti su medetkų tepalu. Ar gerai bus su juo, ar vis gi geriau su doctor Nona tepalu?
Jus rašėte "1 min.iš vienos pusės, 2-ra iš kitos" čia abi krūtys švitino, ar viena is dviejų pusių?

Papildyta:
QUOTE(karamelee @ 2017 04 30, 00:06)
Mamo mamytei spindulini skyre 15 kartu, klausiu radiologo, o kodel ne 25 kartai, kaip iprasta tai pasiskino taip, kad per 15 kartu mama gaus 2,67 grejus( cia ta spinduliuote taip vadinasi ), o jei 20 kartu, tuomet 2 grejai, bet sako rezultate iseina tas pats spinduliu kiekis tik neisitempia taip laikas. Tai ir zinok kaip geriau, su jais nepasigincysi. Ir tuos grejus kiekvienai individualiai paskaiciuoja kiek ju gaus.
Tyrimu po chemoterapijos galima sakyti neskyre jokiu tik echoskopija, bet ir tai tik tada kai uzciuope limfmazgi padidejusi. Tiesa dar pries svitinima KT padare, bet ji daro visoms pries svitinima, kad atsizymeti svitinamus laukus.
Antradieni jau bus 5 kartas, jauciasi silpnokai taip. O dar neparaudo, tepa kremuku soliaris is dr. nona po svitinimo, pries negalima sake. Geria saltalankiu alieju.
Gal dar kazkokiu alternatyvu yra, kaip po svitinimo greiciau ta spinduliuote isvaryt?
ir kokius tyrimus jus gavote po chemoterapiju? nu nejaugi taip nieko ir nebetirs po viso gydymo?
Reabilitacijos irgi nedave, rankas ismatavo, sako nepatine tai ir negausit. Po daug paprastesniu gydymu gauna, o cia po tokio, ne. Pereini 3 etapus operacija,chemoterapija, svitinima ir skaito, kad cia norma...

O ta echoskopija ir KT jau skyrė radiologas, ar dar chemoterapeutas. Nes nežinau, turbūt šį kartą apsilankius pas chemoterapeutę, gavus vaistų (man reikia parą pries chemiją pradėti gerti), jau reikia rašytis pas radiologą? Ar chemike pati užrašys?
Atsakyti
echoskopija paskyre chemoterapeute, bet jei ne tas padidejes limfmazgis tai butume ir tos negave, o komiuterini paskyre radiologas, bet ten gavosi ne kaip profilaktiska apziura, o del to, kad reikejo atsizymeti svitinama lauka, jei gerai supratau.
Mums gydytojas radiologas irgi minejo medetku tepala, bet mes nusipirkome ta dr.nona.
Papildyta:
O svitinimui tai uzrase gydanti chemoterapeute, bet mums del blogo kraujo uzsitese chemija tai priejus musu uzsakytui laikui dar buvo per anksti daryti svitinima, nes nuo chemijos turi praeiti maziausiai 4 savaites, tai mes pasiskambinom radiologijos skyriaus vedejui ir jis mums atkele laika.
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 04 30, 15:12)
Na, man yra 1 stadija, tai nežinau, ar darys KT, nebent kokia mamograma ar echoskopiją. O tokia ilga pertrauka buvo del to kad reikėjo laukti KT, ar taip reikėjo bet kokiu atveju? Na, gal 15 kartu paskirs... Ir gal žinote, brachiterapija tai ir yra tas švitinimas, ar kas kita?
Po operacijos moteris, kuri vedė mankšta, sake kad gerti šaltalankių aliejų sumaišius su kitu , tik va nepamenu su kokiu, su alyvuogių gal... ir turbūt po švitinimo? Ir sake tepti su medetkų tepalu. Ar gerai bus su juo, ar vis gi geriau su doctor Nona tepalu?
Jus rašėte "1 min.iš vienos pusės, 2-ra iš kitos" čia abi krūtys švitino, ar viena is dviejų pusių?
Papildyta:

O ta echoskopija ir KT jau skyrė radiologas, ar dar chemoterapeutas. Nes nežinau, turbūt šį kartą apsilankius pas chemoterapeutę, gavus vaistų (man reikia parą pries chemiją pradėti gerti), jau reikia rašytis pas radiologą? Ar chemike pati užrašys?

Man po chemijos ( na į pabaigą chemijos ) užregistravo KT ir echo pati chemoterapeutė. Man I st.bet dar priklauso ir nuo kitų rodiklių. Mano HER ++( tai reiškia ribinė vertė) jiems nelabai patiko.Dar labai svarbu G ?, Švitino vieną krūtį iš abiejų pusių. Tepiau medetkų tepalu ir manau, kad neblogas tepalas yra duodamas ligoninėj, reikia paprašyti pas radiologę ir ji skiria. Bet visi kaip vienas teigia, kad pasibaigus švitinimui viskas sugis, o gydymo eigoje, visaip gali nutikti. Taip ir buvo kaip baigė iš karto pradėjo gerėti. Su kiekviena diena pradėjo blukti tas raudonumas. Sėkmės gydyme, viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(adiv1090 @ 2017 05 01, 14:27)
Man po chemijos ( na į pabaigą chemijos ) užregistravo KT ir echo pati chemoterapeutė. Man I st.bet dar priklauso ir nuo kitų rodiklių. Mano HER ++( tai reiškia ribinė vertė) jiems nelabai patiko.Dar labai svarbu G ?, Švitino vieną krūtį iš abiejų pusių. Tepiau medetkų tepalu ir manau, kad neblogas tepalas yra duodamas ligoninėj, reikia paprašyti pas radiologę ir ji skiria. Bet visi kaip vienas teigia, kad pasibaigus švitinimui viskas sugis, o gydymo eigoje, visaip gali nutikti. Taip ir buvo kaip baigė iš karto pradėjo gerėti. Su kiekviena diena pradėjo blukti tas raudonumas. Sėkmės gydyme, viskas bus gerai 4u.gif

Aš pas radiologę pati registravausi, davė kakokį lapelį ir nuėjau į tą skyrių ir užregistravo.Bet prieš tai dar buvau pas poliklinikos radiologę, ji paklausinėjo,parašė nukreipimą į skyrių, prigąsdino, kad tik skalbimo milteliai natūralūs, kad tik liemenukas medvilninis,....bet aš nieko nesilaikiau, nieko nekeičiau...., viskas buvo gerai, čia kaip sakoma, kaip ant gero -viskas būna gerai, o kaip ant blogo- niekas nepadeda.
Atsakyti
mano mamytei irgi her ++ irgi ribinis,G2. O kiek jum skyre svitinimo seansu ir po kiek tu greju? mama jau 4 kartus svitino po 2,67 grejus, bet pirmadadieni radiologui sakys, kad sumazintu iki 2 greju, kaip ir daugumai. Kai buvo vizitacija, skyriaus vedejas mama gydanciam gydytojui, kai sis pasake kiek tu greju mamytei skyre tik paklause ar nebus problemu, tai va zinok gerai cia ar ne. O jum skyre sanatorija?
Atsakyti