Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Benicio @ 2017 04 18, 20:13)
Ikulia, gal galėtumėte plačiau apie linų sėmenis papasakoti. Kiek gramų per dieną (kaž kur skaičiau, kad 30gr.)? Greičiausiai mirkyti per naktį ir sumalti blenderiu?

Aš naudoju jau 4m. Linų sėmenų 1 šaukštą sumalu kavamale, 3 šaukštus gūdėtos varškės sublenderuoju su 2 šaukštais sėmenų aliejaus. Ir sudedu sumaltas sėmenis ir sumaišau. Jeigu jums labai neskanu galite įsidėti medaus truputėlį arba su uogom, vaisiais,..Aš valgau be nieko. Kaip čia ir buvo minėta, reikia suvalgyti per 15 min. Šis receptas parvežtas iš alternatyvios klinikos Ispanijos. Na ar čia padeda nuo vėžio neaišku, kaip padeda, kiek padeda,...Nes aš valgiau dar prieš susirgimą, nes turėjau kitų bėdų, kitą vėžį. O cholesterolis tai sumažėjo smile.gif . Taip kad blogiau nebus , o kam padės -neaišku. Čia mano nuomonė smile.gif Tiesa, varške geriausiai tinka 5% šv.mėlynas indelis su Ramunėlėmis, firmos " Farm Milk" , būna tik Mximoje. Reiktų valgyt ant tuščio skrandžio. Skanaus smile.gif
Atsakyti
adiv1090 ačiū.
Vienoje Dr. Kulikausko laidoje kalbėjo moteris dirbanti krūtų onkologijos skyriuje (užima kažkokias pareigas, bet dabar nepamenu), ji ragino valgyti linų sėmenis. Tik niekas nepasako kaip teisingai vartoti, kad neprarasti gerųjų medžiagų. Man labai skanu mirkytos ir suplaktos blenderiu. Gaunasi maistinga tyrelė vietoje pusryčių. Bet kaip suprantu, mirkant sunyksta dalis naudingų elementų?
Atsakyti
del vaziavimo dviraciu tai as manau gali vaziuot kiek tik nori km, nuo to nieko neatsitiks. svarbu nenukrist ant operuotos rankos. tik del to dviraciu ir rekomenduojama nevazinet ax.gif
man dave atmintine kineziterapiaute. tai ten parasyta kad pirtis draudziama. slidinejimai visokie, dviratis, paciuzos ir t.t. nerekomenduojama del galimybes nukrist. skrist lektuvu kaip ir minejot su spec rankove. darytis sau masaziukus rankos operuotos, visokius paglostymus nuo apacios i virsu. jokiu budu ne atvirksciai. plaut indus, dirbt sode ir pan darbus tik su pirstinem. negalima greziamuju judesiu daryt. nenesiot sunkiai.
Atsakyti
Vakar buvau NVI paskaitoje apie mityba sergant veziu. Galiu pasakyt, kad labai nusivyliau. Skaite dietooge, butent skaite, o ne kalbejo. Ji tesugebejo perskaityti kas parasyta skaidrese ir tai uzsikirsdama. Nieko naujo ar idomaus neisgirdau. Paklausus apie ketomityba ji tik numyke, kad yra girdejus apie ja. Zodziu nusivyliau.
Kita treciadieni bus paskaita apie skausma, jo valdyma. Planuoju nueiti.
Atsakyti
Ačiū merginos už rekomendacijas rankovei. Kaip tik šiandien buvau Vilniuj - įsigijau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 04 20, 11:04)
del vaziavimo dviraciu tai as manau gali vaziuot kiek tik nori km, nuo to nieko neatsitiks. svarbu nenukrist ant operuotos rankos. tik del to dviraciu ir rekomenduojama nevazinet  ax.gif
man dave atmintine  kineziterapiaute. tai ten parasyta kad pirtis draudziama. slidinejimai visokie, dviratis, paciuzos ir t.t. nerekomenduojama del galimybes nukrist. skrist lektuvu kaip ir minejot su spec rankove. darytis sau masaziukus rankos operuotos, visokius paglostymus nuo apacios i virsu. jokiu budu ne atvirksciai. plaut indus, dirbt sode ir pan darbus tik su pirstinem. negalima greziamuju judesiu daryt.  nenesiot sunkiai.

Ačiū už info 4u.gif Kopijuoju ir siunčiu mamai 4u.gif
Atsakyti

del vaziavimo dviraciu tai as manau gali vaziuot kiek tik nori km, nuo to nieko neatsitiks. svarbu nenukrist ant operuotos rankos. tik del to dviraciu ir rekomenduojama nevazinet ax.gif

dviratis rizikos grupėja ne tik del nukritimo, bet ir del rankos padėties 

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Kaip laikotės?
Šiandien mano mamai paskutinė spindulių diena. Tokio ilgumo kelias jau nueitas.....nuo rugpjūčio, galima sakyti, kai nežinioje laukėme vizito pas gydytoją. Tada buvo juoda juoda, šiandien jau šviesiau ir viltingiau. Po 3 savaičių mama grįžta į darbą - labai nori grįžti į savo įprastą ritmą.
Žinot, šitie 9 mėnesiai man padėjo suaugti labiau nei visi 28 prieš tai buvę metai....
Išsiliejau šiek tiek, o dabar einu rinktis info kaip stiprinate organizmą, nes visokių gėrių čia, temutėje, prirašyta 4u.gif
Sveikatos ir stiprybės visoms 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Kuri laika paskaitydavau temą, bet nerašiau... Gegužės 4 man bus paskutinis chemoterapijos kursas. Toliau laukia spinduline terapija. Kiek paprastai ji trunka? Ar visoms vienodai skyria, ar įvairiai? Ir dar, kaip paprastai būna, ar po chemoterapijos chemoterapeutas dar skyria kokiu tyrimu, ar jau viską perima spindulines gydytojas?
Atsakyti
Del linų sėmenų vartojimo, radau štai ką: http://www.budwigcen...t/#.WQGiVce1s2w
100 g. (6 valgomieji šaukštai) liesos varškės ir 3 valgomuosius šaukštus linų sėmenų aliejaus sublenderuoti iki susidarys balta mase kaip plakta grietinėle. Ir pridėti 2 valgomuosius šaukštus linų sėmenų sutrintu kavamalėje. Galima pagardinti jogurtu, uogomis arba medumi...
Varške būtinai turi būti neriebesne kaip 2%, tai pas mus tiktu tik liesa varške...
Ir blenderuot būtinai reikia, kad aliejus pavirstu į tirpią vandenyje emulsiją.
Jei yra problemų su virškinimo traktu, tada nedėti maltu linų sėmenų.
Atsakyti
Belullino, mano mamai buvo 25 kartai švitinimo. Kaip suprantu, čia visas kursas. Nors kelioms moterims, kurias operavo su mama, buvo mažiau, gal tik 15 mano skaičiavimais.
Apie tyrimus nieko pasakyti negaliu, nes mano mamai pirmiausia buvo chemija, tada operacija, o dabar baigiasi švitinimas. Sekantį kartą pas gydytoją - rugpjūtį.
Atsakyti
Na moterukai kaip laikotes?
Vakar buvau paskaitoje apie skausma. Dideliu naujoviu nesuzinojau. Pasakojo, kad nereikia bijoti nuskausminanciu ir kad jei skauda reikia nuskausminti. Nes maza liepsna lengviau uzgesinti nei dideli gaisra. Dar pasake kad nereikia bijoti opiatu, nes jie yra saugus ir zymiai maziau kenkia nei nesteroidiniai vaistai nuo uzdegimo. Kai labai skausma nuskausminancius galima naudoti kartu su gabapentinu (jis dazniausiai skiriamas sergant epilepsija), bet jis gerai atpaladuoja ir nuskausminantys geriau veikia. Zodzius izvada tokia - jei skauda nereikia kentet. Galima skreiptis i skausmo gydymo kabine NVI ir ten gausi pagalba.
Psichologes dalis buvi idomi, su pratimais ir relaxacija:)
Po paskaitos paklausiau pas skausmo gydytoja del savo pedu. reikalas tame, kad po chemijos pas mane neuropatija ir pedos iki puses yra uztirpusios ir beveik nejautrios. Tai patare apie tai pakalbeti su gydytoja arba kreiptis i ja NVI. Pasirodo yra vaistai, kurie sprendzia sia problema.
Va pasidalinau info, jei kam idomu smile.gif
Atsakyti