Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Aš Kauno klinikose gydžiausi. Ten ir operavo, niekam nieko nedaviau, na tom moterytėm, kur radiologiniam dirba po visko šokolado nunešiau, nes tsg labai malonios,  25 dienas matėmės, tai...

Bet man kitas klausimas -  va Saulius sako sisirask kitą chirurgą... O kaip? Aş pvz tsg pas onkologą kas pusmetinei patikrai jau vėluoju, nes nu nėra laikų.... Ir šiaip vis pas kitą papuldavau,nes ėjau, pas ką buvo, o jie ten keistai dirba, tai konsultacinėje, tai stacionare, tai kt filiale...

Kaip sekasi užsirašyti pas gyd? Dabar s-ma nesuprantu, kuri veikia...

Atsakyti

Ačiū Dievui, aš ne pas tą chirurgą :) Jis ne onkologinius ligonius operuoja, o pilvo išvaržas ir kažką panašaus.

Atsakyti

Sveikos, na, aš gal šiek tiek ,,pyktelėjęs" pasakiau ,,susirasti kitą chirurgą"... tiesiog kiek man yra tekę bendrauti su visais gydytojais (o teko tikrai nemažai, praktiškai visi iš NVI), jie yra nuostabūs žmonės, dėl mūsų tiek padarę, ir nė karto niekur nieko nereikalavę/neprašę, todėl man skaudu, kad vis dar gyvas mitas, jog kažkam kažką reikia duoti, ir skaudu todėl, kad šitaip mastydami išreiškiame jais nepasitikėjimą. Atvirai pasakius, vieną kartą vienai gydytojai ir sesutei nunešėme du gražius maišelius su bantuku, riešutais ir šokoladu, tai jos juos pamatę pašoko kaip elektros trenktos ir vos pro langą neišlipo, kol aš tų maišelių neiškračiau ir neparodžiau, kad ten daugiau nieko nėra. Tik tuomet supratau, kad buvau naivus, kad jos iškart pagalvojo, kad tam maišely kažką nešu. Atvirai pasakius, mes visada visur buvome nuoširdžiai pasitikti ir nuoširdžiai išlydėti. Galbūt tiesiog prisiminkime labai gražų seną posakį ,,kaip šauksi, taip ir atsilieps"?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SauliusB: 16 liepos 2021 - 08:20

Sveiki,

Aš su klausimu, gavau po KT atsakymą:

Abipus plaučiuose infiltracijos nematyti, DS2 labai smulkus ~2,5mm dydžio židinys, DS10 ~4mm dydžio židinys, KS3 šalia pleuros ~3mm dydžio židinys, KS9 ~2mm židinys - per smulkūs detalesniam įvertinimui.

Gydytoja pasakė kartosim KT po 6mėn. Gal kas susidūrėt? Ar PET galėtų patikslint kas per židiniai? :4u:

Atsakyti

Editana, o kokia jūsų paskutinė diagnozė buvo? Ar tai nauji židiniai, ar jau stebėti? PET gal ir galėtų patikslinti aktyvumą. Taip pat, manau, KT reikėtų ne po 6 mėnesių, o po 3. O jūs COVID sirgote?

Atsakyti

Ar esat kas nors darę tyrimus prosigna arba oncotype dx?

Sėdžiu db NVI ir laukiu priėmimo pas chemoterapeutę gyd. Andzevičienę. Gal kas jau esat susidūrę su ja?

Atsakyti
Labas. 4u.gif

Ties speneliu užčiuopiau guzelį, sunerimau kaip reikiant. unsure.gif

Gal kas patars pas ką Kaune kreiptis? Turbūt greičiau būtų privačiai... unsure.gif
Atsakyti

As uzciuopus guzeli ejau echoskopuotis. Privaciai. Galit pasiskambinti -echovizija (savanoriu pr 235 -1). Ten dirba dvi puikios echoskopuotojos. Gal pas kuria viena bus artimesniu laiku.

Mano atveji, is karto pamate, kad piktas. Rekomendavo kur toliau eiti.

Atsakyti

Editana, o kokia jūsų paskutinė diagnozė buvo? Ar tai nauji židiniai, ar jau stebėti? PET gal ir galėtų patikslinti aktyvumą. Taip pat, manau, KT reikėtų ne po 6 mėnesių, o po 3. O jūs COVID sirgote?

Sveiki,

Nuo 2016 krūties karcinoma 1a, ER+, PR+, HER-, KI67-60proc. 2020 10 30 buvo KT darytas, tai nieko nebuvo. Covid nesirgau, nebent besimptomiu :) Gerai sakot - reik po 3mėn darytis vėl KT.. Užsiregistravau į NVI pas pulmonologą, žiūrėsim ką pasakys.

Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2021 07 21, 13:37)
<p>As uzciuopus guzeli ejau echoskopuotis. Privaciai. Galit pasiskambinti -echovizija (savanoriu pr 235 -1). Ten dirba dvi puikios echoskopuotojos. Gal pas kuria viena bus artimesniu laiku.</p><p>Mano atveji, is karto pamate, kad piktas. Rekomendavo kur toliau eiti.</p>

Ačiū, užsiregistravau ten pas gyd. Nataliją smile.gif 4u.gif

o gal kuriai buvo guzelis prie pat spenelio? Paspaudus šiek tiek skauda, kietas...
Atsakyti

Vakar buvau patikroj (kas 6 men daro), tai si karta tik zymenis padare. Vel pakilo ca27-29. Pernai liepa buvo 21, si sausi 24, o dabar jau 26. Tipo normos ribose -viskas gerai, viso gero. Jei gerai, tai kodel kyla:( O jei zymenys nesvarbus -tai kodel daro:(

Cea mazeja 1.3 -1.2 -1.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audry: 22 liepos 2021 - 09:50

Editana, o kodėl Jums dare KT? Ar turėjot kokiu nusiskundimu? Kaip gydytoja komentuoja tokį atsakymą?

Atsakyti