Labas, Brazil. Gera tave girdeti .
As esu BRCA1 mutavusio geno nesiotoja. Kiausides ir kiausintakiai man salinti 2013 metais profilaktiskai, gimda palikta. Operavo gyd. Rudaitis Santarose laporoskopu.
Jei gerai pamenu, namo vaziavau po 2 naktu ligonineje. Kazkodel neatsimenu jokiu blogu pooperacinio periodo dalyku (nei skausmo, nei dar kazko).
Del nedarbingumo tiksliai nepamenu, bet gal 2 ar 3 menesiai. Realiai man tiek tikrai nereikejo. Po savaites po op buvau liuditoja teisme, tai 4 val. prabuvau salia sales (taip ir nepakviete ta diena liuditi ).
Del ankstyvosios dirbtines menopauzes - taip, ji buvo (ir prakaito upeliai nakti, ir svorio priaugau, ir charakteris dar pabjaurejo, ir depresijos epizodai atsirado). Ar kartociau? Be jokios abejones. Tik pasiruosciau veiksmu plana, ka daryciau, jei prasidetu vienas ar kitas pozymis (dietologas ir psichologas del augancio svorio, psichologas del savivertes - as cia kalbu tik apie savo konkretu atveji ziuredama atgal is 8 metu perspektyvos).
Ir del gimdos salinimo taip pat buvo kile klausimu Klaipedos UL ginekologui - kodel salino tik kiausides ir kiausintakius, bet paliko gimda, jei gimdyti nebeplanavau. Nes, tiesa ta, kad is tiesu kiausintakiai prasideda gimdoje ir lieka minimaliai kiausintakiu audinio, is kurio gali isaugti piktasis nedraugas. Galimai, dabar tokiu operaciju taktika kitokia.