Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Va siulo. Ir mano chemike klaipediete taip pat. Bandysiu patekti kaip nors konsultacijai. Gal ji kur nors privaciai dirba?

Atsakyti

Pas Gudavičienę? 

Atsakyti

Pas Gudavičienę? 

Taip.

Atsakyti

Na va, esu po pirmos is 12 paklitakselio chemo (vakar). 
Karboplatinos neskyre, bet ir visiskai neatmete jos skyrimo. Gydytoja dave paskaityti straipsni anglų kalba (dar neskaičiau, nebuvo jegų :) ). Jos nuomone, perdetai orientuojamasi i PCR (visiska patologini atsaka, kai po op histologinisme neberandama gyvu piktu lasteliu), jos nuomone reiketu melstis bendram isgyvenamumui, o ne PCR.

Is mano skaitytu straipsniu (tik moksliniu), susijusiu su karboplatina ir ne tik, kazkodel visi orientuoti i PCR. Neva tai uztikrina ir ilgesni laika be ligos sugrizimo, ir bendra isgyvenamuma.

Dar gydytoja sako, kad nepakelsiu as tos karbo, nes kraujas neatlaiko ir taip. Kol buvo EC kursai, leidausi 2x12 ir 2x9 filgrastimo 8 pilva. Tai su EC dose dense kursu viskas buvo ok. Bet vakar pasidarius tyrima visko sumazeje. Net hemoglobinas pakrites iki 118. Aisku, nieko kritisko, bet vistiek gaila. 
Skaiciau, kad kai kurioms moterims prie karbo prireike ir kraujo perpylimo, bet jos vistiek yra patenkintos, kad ji gavo.

Amerikietes rekomendavo gydytoja Pryianka Sharma. Ji lyg specializuojasi TNBC. Parasiau as laiska del online ar email konsultacijos, kol kas atsakymo negavau.

O ispudziai is po pirmo paklitakselio tokie - suleido premedikacijas (net ir nuo pykinimo pridejo, nes mano gydytoja pasake, kad siaip nededam, bet jums gali prireikti) - deksametazono, antialerginiu, nuo pykinimo ir nuo skrandzio kazka. Kalbames su moterimi kuri kartu lasinasi. Pradejo laseti paklitakselis, slaugytoja pabuvo kelias minutes, kad paziuret, ar nera alergines reakcijos. Po keliu minuciu as sakau savo bendrakeleivei, zinokit, nebegaliu kalbeti, miegas mane baigia iveikti :) Ir pramiegojau visa ta valanda, kol lasejo. Isejau i lauka sulauti atvaziuojancio vyro, tai nesugebejau ant suoliuko islaukti 3 min - uzmigau. Miegojau, kol grizau namo ir po to dar iki 21 val. Bet jauciausi gerai (nors vyras sake, kad gerai neatrodau).

O ryte uzklupo stiprokas nugaros skausmas :( Tai ir diklofenako, ir ibuprofeno teko gerti.

Nera net uzuominos i pykinima, apetitas zveriskas po steroidu. Gal prasysiu, kad kita pirmadieni nebeskirtu man tu vaistu nuo pykinimo.

Kaip jums paklitakselis suejo / sueina? Irgi visa chemo diena miegat?

Atsakyti

Žvirbliuk, kaip nors iskentesi🤗man lb silpna būdavo, lygtais antra d pradedavau filgastrima leistis, ypač raudojimas ėmė, atrodo tokia silpna, nieko negali, net iki virtuvės vos nueidavau😫kraujas krisdavo bet nekatastrofiskai

Atsakyti
Man nuo paklitakselio labai skaudėjo ilguosius kojų kaulus, bet nepykino.
Atsakyti

Gal yra žinančių, ar teisinga informacija, kad NVI vasarą neatlieka išplėstinio BRCA tyrimo?

Atsakyti

Zvirbliuk, as irgi miegodavau per visas chemijas. Speju, kad nuo tavegilio. Doze leisdavo nemaza. Pamenu, net prasiau, kad ja mazintu. Miegodavau kol lasina, kol vyras namo veza, ir jau sugrizus namo vel migdavau.

Atsakyti

Sveikos ir sveiki,

Galbūt jau pildėte, bet jei ne - tai svarbu: https://docs.google....v2jNrA/viewform

Saulius

Atsakyti
Sveiki, gal žinote kur SauliusB dingo?🤔
Atsakyti
Sauliau as jums rasau, bet man išmeta, kad tokio nario nera...
Atsakyti

Ojei, labai keista - aš čia!   Saulius

Atsakyti