Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2017 04 01, 11:59)
Labutis likimo draugutes smile.gif
As vakar buvau skrandzio tirtis. Zonda sugrudo, istyre, kazkodel paeme dvi biopsijas. Kai klausiau pas gydytoja kaip viskas ten, mano gydytoja atsake, kad viskas neblogai, nieko blogo near, Tada klausimas kodel eme biopsijas? Sake, kad yra erozijos. Na gal zinant, kad esu onkologinis ligonis nori apsidrausti. Gal...
Ir dar. Pries KT visi turi pasidaryt kreatinino tyrima. As irgi pasidariau. Kai buvau pas reabilitologe paklausiau koks atsakymas. Pasake taip: kalcis norma, kreatininas negerai. Yra inkstu nepakankamumas. Issiziojau net. Sakau tai KT nedarys? Psirodo darys, nes mane rodmenys zemiau normos, o nedaro kai yra virs normos. Pasakoju viska seimos dakratei, sakau darykim tyrimus,issiaskinkim. Gydytoja sypsosi ir sako, kad insktu nepakankamaumas nustatomas tada, kai kreatinino rodmenys gerokai virsija norma. Na paskyre vel kreatinino tyrima, inkstu echoskopija. Zodziu pasaka be galo..Nezinau kaip man cia jaustis...nervintis ar ne, pergyvent ar ne, ar tiesiog deti ant visko ir gyventi toliau...pasimetimas didelis...
P.S. ne balandzio pirmosios pokstas, jei ka smile.gif

oi kokia nemaloni procedura unsure.gif o kaip is skrandzio biopsija paima? blush2.gif per ta zonda? ar per pilva kazkaip duria? neisivaizduoju as blush2.gif
kad tik nerastu ten MTS jokiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tai ta reabilitologe nelabai gal apie inkstus nusimano... manau seimos gyd turetu geriau zinot
laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif nesusipratimas cia kazkoks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 04 03, 08:49)
oi kokia nemaloni procedura  unsure.gif o kaip is skrandzio biopsija paima? blush2.gif  per ta zonda? ar per pilva kazkaip duria? neisivaizduoju as blush2.gif
kad tik nerastu ten MTS jokiu  4u.gif  4u.gif  4u.gif
tai ta reabilitologe nelabai gal apie inkstus nusimano... manau seimos gyd turetu geriau zinot
laikykis  4u.gif  4u.gif  4u.gif nesusipratimas cia kazkoks    4u.gif

Biopsija ima per ta pati zonda, per ji kisa tokia plona vielute ir atgnyba gabaliuka. Man pirma karta taip dare. Aplamai skrandi tyre antra karta.
Beje, siandien paskambinau i onkologinio KT - jau veikia!!!! Ryt einu tirtis.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 03, 10:25)
Biopsija ima per ta pati zonda, per ji kisa tokia plona vielute ir atgnyba gabaliuka. Man pirma karta taip dare. Aplamai skrandi tyre antra karta.
Beje, siandien paskambinau i onkologinio KT - jau veikia!!!! Ryt einu tirtis.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Dėl pastojimo- buvau rašiusi temos pradžioje savo istoriją, todėl nesikartosiu- iš pradžių mane gąsdino, kad nepastosiu (turiu ir kitų ginekologinių bėdų)- pastojau. Paskui gąsdino, kad neišnešiosiu, nes kaklelis trumpas- išnešiojau. Dar gąsdino, kad pati nepagimdysiu- kaklelis pilnai atsivėrė per 5val. Tiesa, teko daryti extra cp, bet dėl kitų priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2017 04 03, 20:07)
Dėl pastojimo- buvau rašiusi temos pradžioje savo istoriją, todėl nesikartosiu- iš pradžių mane gąsdino, kad nepastosiu (turiu ir kitų ginekologinių bėdų)- pastojau. Paskui gąsdino, kad neišnešiosiu, nes kaklelis trumpas- išnešiojau. Dar gąsdino, kad pati nepagimdysiu- kaklelis pilnai atsivėrė per 5val. Tiesa, teko daryti extra cp, bet dėl kitų priežasčių.

Kaip smagu skaityti smile.gif Sveikinu nuosirdziausiai!!!
Atsakyti

Labas vakaras.  nezinau ar galima taip sakyti, bet kai problema liečia pačią, visada lengviau (  kol kas nežinau ir savo ats, jie  savaitės pabaigoj). Aišku niekas negali nuspręsti už pati žmogų , bet.. ka patart, kaip padet.. kaip palengvint?

Visai neseniai, suzinojom, kad mamai ( tuoj 80, bet veikli, ir saunesne nei as pati) kruties vėžys. Jau po operacijos. Chururgas, pasake, kad , kad chemoterapijos tokiame amziuje nereiketu. ir  nusiunte su gautais atsakymais pas daktare, o cia  patarimas - chemoterapija, tik mazesnemis dozemis puse metu, nes gauti atsakymai prastesni nei tiketasi.

Mama abejoja. siandien prasitare, kad gal  nereikia chemijos...   Paskirtas

laikas - šios savaitės pabaiga.  ka daryti??  :((((

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bobulyte: 03 balandžio 2017 - 21:06
QUOTE(bobulyte @ 2017 04 03, 21:05)
<p>Labas vakaras.  nezinau ar galima taip sakyti, bet kai problema liečia pačią, visada lengviau (  kol kas nežinau ir savo ats, jie  savaitės pabaigoj). Aišku niekas negali nuspręsti už pati žmogų , bet.. ka patart, kaip padet.. kaip palengvint?</p>
<p>Visai neseniai, suzinojom, kad mamai ( tuoj 80, bet veikli, ir saunesne nei as pati) kruties vėžys. Jau po operacijos. Chururgas, pasake, kad , kad chemoterapijos tokiame amziuje nereiketu. ir  nusiunte su gautais atsakymais pas daktare, o cia  patarimas - chemoterapija, tik mazesnemis dozemis puse metu, nes gauti atsakymai prastesni nei tiketasi.</p>
<p> Mama abejoja. siandien prasitare, kad gal  nereikia chemijos...   Paskirtas</p>
<p>laikas - šios savaitės pabaiga.  ka daryti??  verysad.gif(((</p>
<p> </p>

Labai sunku ka nors patarti.... Jei man reiketu paciai spresti, as turbut atsisakyciau chemijos...Zinant jos poveikius, atlaikaiu du kursus triju metu begyje...Be to vyresniame amziuje liga progresuoja gerokai leciau, nei jaunesniame.
Labai sunkus apsisprendimas... Sveikatos mamytei!
Atsakyti

Bobulyte  :4u:

Aš tai manau, kad tokiame amžiuje nebereiktu kankinti su chemija 

Atsakyti
UNDZIKA kada KT atsakymai bus?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 04 04, 12:45)
UNDZIKA kada KT atsakymai bus?

Per 3 darbo dienas. Penktadieni skambinsiu gydytojai.
Dabar va nervas gi jama ...
Atsakyti
Undzinka, laikau kumščius. Duok iš kart žinoti kas kaip! Tikiu, kad bus geras atsakymas! Užtenka čia kankintis🌹

Bobulyte, ka detaliau nustatė mamai? Kokia stadija? Jei I ar IIA ir limfmazgiai tvarkoj, tikrai nesilašinčiau chemijos, nebent gydytojai būtu tikri, kad chemija padės.

Mačiau diskutavot apie mityba.. Esu tikra kad ji turi tiesioginį ryšį su tuo kas vyksta organizme: pavalgai silkės vakare - ryte sutinęs, perdozuoji alaus ar vyno, gava skauda, maitiniesi per daug - vaikśtai su gelbėjimosi ratu. Jei tikit, kad preparatas X gali padėti kontroliuoti liga, tai kaip galima netikėti, kad mityba turi lemiamos įtakos. Aš pati višiškai atsisakius cukraus (valgau šokolada su stevia, nes ji nesukelia insulino), baltu miltu, bulviu ir bananai tik trintuose kokteiluose. Planuoju atsisakyti mesos ir pieno produktu..
Iš ppildu vartoju RM-10, vitamina D, vitamina C po 2 gr į para, gerasias bakterijas geriu, selena ciberžolę, kartais soda, kai PH per rugstus ir kanapiu žiedu alieju CBD vartoju nuo gruodžio ir THC teko vartoti...
Kulniuoju į darba. Jaučiuosi neblogai, apart to, kad ryte labai sutinus atsikeliu lyg skudanciais inkstais. Manau kad tai tamoksifenas... Pilvo organu echo dariausi praėjusia savaitę, tai viskas tvarkoj. Kada geriat tamoksifena? Aš geriu vakare... Gydytoja minėjo, kad jokio skirtumo kada....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natūrali: 04 balandžio 2017 - 16:57

Labas vakaras.. skaitiau siek tiek , tai kuo dalinatės...skaitau ir ašaros bėga.  Žinau, kad taip negalima, todėl iš visos širdies JUMS visoms   kuo didžiausios sekmes  įveikiant liga.

Po zingsniuka,  kad ir po truputi, bet BUTINAI iveikiant. Bukite stiprios ir patikėkit,atrimiesiems Jus labai reikalingos...

Ačiū visos atsakiusioms. diagnoze carcinoma gl.mammariae DEX st. IIA cat.cl.2

rodyti  2 gydytojom  "popieriai", abieju patarimas nuskambejo taip pat..:( -chemijos reiktu ( paminėjo "geltona" ...Viskas vyks rytoj. ji apsisprende.

Atsakyti