Laba dienele, merginos,
padare papildoma ecoskopija ir gydytojas, kuris surado mano liga. Jis irgi nieko neberanda. Zinoma, suprantu, kad tai reiskia tik tiek, kad atsakas ir raudonaja chemija labai geras ir echoskopiskai auglio neranda. Bet tai nereiskia, kad piktu lasteliu nelike. Pirmadieni pradedu 12 kassavaitiniu taksanu.
Turiu isspresti klausima del karboplatinos pridejimo (primenu, pas mane trigubai neigiamas, retas (pleomorfinis), 1,5-2 cm augliukas (buvo), Grade 3, Ki67 - 90%, BRCA1 mutacija).
Zodziu, konsiliumas jos neskyre (nes geras atsakas i pirmini gydyma), bet dariau spaudima, kad man butinai reikia, tai gydytoja sake, kad pirmadieni pries skirgama galutini gydyma duos kai ka paskaityti, o tada kartu nuspresim. Reikalas tas, kad gydytoja nuo pat pradziu buvo pries karboplatina, jei nera butinybes. Argumentai - labai hematotoksiska (krauja nualina). Vedejas buvo pasakes, kad skirs vienareiksmiskai, bet pakeite savo nuomone per konsiliuma.
Angliskose FB TNBC grupese perskaiciau gera minti - "Isivaizduok, kad chemoterapijos tai kuprine, kuria uzsidedi ant peciu ir nesies visa likusi gyvenima. Kuo daugiau i ja dedi, tuo daugiau nesiesi". Klinikiniai tyrimai JAV bus baigti tik 2021 ir 2023 metais, tarpiniu duomenu neskelbia. Trumpalaikis stebejimas (18 men.) lyg ir rodo karboplatinos pridejimo kazkoki statistiskai geresni gyvenimo be atkrycio rezultata, bet rasoma, kad dar neistirta, kaip tai itakoja apskritai isgyvenamuma.
Zodziu, tikrai susibalamutinau del tos karbo reikalingumo / nereikalingumo