Brazil, mano pazystama sakė ne registruoja, ji ten dirba
Man baisu pagalvoti kas bus kai vėl pradės priiminėti, ir visi srautais eis tirtis. ...
Magno, jei eisi, parašyk kaip sekėsi ir kokie gydytojai priima. ačiū
ok, lauksiu dar iki gegužės
Pražiopsojau birželio mėn. registraciją, o dabar NVI neregistruoja su moter. irgi problemos, prieš uždarymą nespėjo nieko padaryt, dabar niekas nieko profilaktiškai nedaro
Labas vakaras, mielosios,
esu 45 metu moteris su BRCA1 geno mutacija. Seimos onkologine istorija is moteriskos puses bloga - jaunos mire ir mama, ir mociute, ir mociutes sesuo. Pries 8 metus pasalintos kiausides (profilaktiskai, siekiant sumazinti vezio rizika), rudeni planavausi profilaktine mastektomija (kai kurie atkalbinejo, kai kurie skatino).
Praejusia savaite uzciuopiau guzeli krutyje, seimos gydytoja is karto issiunte pas krutu chirurga, ten padare manografija, echoskopija ir turiu pirmine diagnoze - 1,5 cm piktybinis navikas su kraujotaka ir 1 limfmazgis su 2 mm zieve (tipo neitartinas, bet visko gali buti). 1 stadija. Suprantu, kad stadija gali keistis po papildomu tyrimu (plauciu, vidaus organu ir t.t.). Paeme stulpeline biopsija.
Siandien atliko krutu MRT su kontrastu ir dar gavau siuntima pas chemoterapeute. Pries metus daryta MRT svari.
Lieku laukti rezultatu.
Neduoda ramybes, kodel daktaras is karto pasake, kad gydymas bus pradetas nuo chemoterapijos, o tik paskui operacija. Nes, aisku, po diagnozes nieko kito neskaitau, tik apie kruties vezio gydyma. O ten, kur skaiciau, raso, kad pradines stadijos tiesiog operuojamos su sarginiu limfmazgiu ir daznai net neprireikia papildomai gydymo.
Toks jausmas, kad gydytojas ne viska pasako. Bet gal ir prisigalvoju.
Kokios Jusu patirtys del gydymo pradzios?
Labas, Zvirbliukas19,
visų pirma, didelė užuojauta dėl diagnozės. Tačiau tikrai džugu, kad tik pirma stadija! Vadinasi, pagavote pačioje pradžioje ir sėkmės tikimybė tikrai labai didelė. Gal žinoma histologija (piktybiškumas, G laipsnis, jautrumas hormonams)? Šie dalykai paprastai apsprendžia gydymo tipą, t.y. pirma operacija, ar pirma chemoterapija. Aš pati gydymą baigiau prieš pustrečių metų, taip pat buvau gydyta pirmiausia su chemija, navikas buvo didelis, ir chemijos taikymas padėjo suprasti ar veikia vaistai. Nelabai veikė, todėl buvo pakeista schema, ir tuomet sunaikino naviką 99.9 procentais. Jei pirma atlikta operacija, o paskui tik chemija, negali žinoti kiek veiksmingi yra vaistai, ypač jei navikas yra itin piktybiškas (greitai augantis). Jei įdomu, pasiskaitykite mano blog'ą kurį intensyviau rašiau gydymo metais (jau pusantrų metų ten pati nebuvau užsukusi, bet tuo metu rašymas labai padėjo): https://kaipdangus.b...a-kuo-gydo.html
Sėkmės, ir žinokite - baisiausia yra pradžioje, pradėjus gydytis atsiranda ir aiškumas, ir baimių sumažėjo (na iki kol nedaro tyrimų, nes tų tai bijau iki šiol). Geriausių jums rezultatų.
Brazil, ziauriai dziaugiuosi cia Jus sutikusi, nes ta bloga tiesiog ryte surijau . Histologinio biopsijos atsakymo dar nera, gal bus ryt, o gal tik kita savaite.
Tiesiog chirurgas pasake, kad susitiksim po chemoterapijos, jei rinksiuosi operuotis pas ji, tai kaip ir nesvarsto kito varianto, kaip tik chemotarapija, o po to operacija.
bet del karamtino tai pasiseke taip pat ziauriai gerai - daktaras man skyre kokias 2 valandas su visais paaiskinimais, siuntimais, asmeniniais skambuciai ir suorganizavo 3 dalykus i 1 savaite.
Dziaugiuosi, kad turiu kassavaitine psichoterapija, kur gali issiventiliuoti galva.
o taip pat palaikysiu labai kitas ir prasysiu pati pagalbos (su ku man tai bus, oi sunku - esu ipratusi pati uz viska padaryti),
Aciu, kad esam
Žvirbliukas,pPasidomėkite dar galvos šalmu - NVI yra tokia galimybė kaip šaldantis šalmas, nenuslenka plaukai. Kai aš gydžiausi, dar nebuvo. Gal čia besilankančios pasidalintų savo patirtimi. Ir tikėkite gydymu, tai labai svarbu - yra daug sėkmės istorijų, štai mano navikas buvo itin didelis (virš penkių cm) ir itin piktybiškas. Sunaikino visiškai, jau nelabai buvo ką pjauti, nors pašalinau viską profilaktiškai (taip pat turiu geną), ir va, jau trys metai po diagnozės, tfu tfu tfu, dauguma žmonių net ir nežinojo kad gydžiausi, gyvenu normalų gyvenimą. Tad nosį aukštyn. Pasiplanuokite vasarą sau malonių veiklų, būkite gamtoje (aišku, saviizoliacija su dabartine COVID situacija labai labai svarbi). Gerai, kad turite psichologinę pagalbą.
Beje, kam įdomu dėl ilgalaikės stebėsenos - vakar Veryga leido atnaujinti planines procedūras. Tai šiandien paskambinau į NVI - sako, kad dar neregistruoja (per sergu.lt irgi neįmanoma užsiregistruoti), bet liepė skambinti vėl pirmadienį.