Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Merginos, ar gavot žinutes apie antradienį vyksiantį susitikimą NVI su onkologu iš UK Robert Thomas, knygos "Kaip gyventi susirgus vėžiu.Faktai"? Žinutes siuntė POLA kortelių turėtojams
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 03 27, 15:53)
Merginos, ar gavot žinutes apie antradienį vyksiantį susitikimą NVI su onkologu iš UK Robert Thomas, knygos "Kaip gyventi susirgus vėžiu.Faktai"? Žinutes siuntė POLA kortelių turėtojams

Gavau. Noreciau, bet negaliu dalyvauti ta diena.
Atsakyti

Žinutę gavau ir net 4d. NVI ryte turiu būti, tai galvoju, gal verta pasilikti, paklausyti  :hmm: 

Atsakyti
Del mitybos aisku stebuklu nebus, negalime pasveikti vien tik pakeite mityba, bet galime sumazinti atkricio tikimybe arba prailginti remisijos laika. Aisku tai tik procentine tikimybe, bet sveikai gyventi manau musu atveju tikrai nepakenks bu.s kur nukreipti savo mintis ir pastangas.

Del streso tai ki ek teko skaityti tyrimu duomenis tai stresas neturi jokios itakos veziui. Na nera jokiu duomenu kad kada nors patirtas stresas ar vaikysteje ar veliau turejo itakos ligos atsiradimui. Del atsinaujinomo tai nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 03 25, 10:19)
Oj ViTiMy...As namie turiu pencinyka, kuris 31 metus atidirbo toje sistemoje...kad nervu ten yra, tai puikiai zinau, nes buvo ir greitosios ir ligonines...Ir viskas nuo streso, nervu, pergyvenimu. Mes maniskis dar siek tiek ir perfekcionistas, jam viskas turi buti padaryta teisingai...O ne visi ta supranta, su tuo sutinka ir vertina...
O kiek Tau liko iki pencijos? Mazu jau laikas is tn dingti?

Pensiją turiu jau senai, beveik 5 metai viršaus, bet man darbas reikalingas savirealizacijai ir pragyvenimui, nes mano vaiko tėvas tepė slides ir paliko egzistuot ligoje kaip noriu. Tai dirbu ir esu patenkinta, nepasiduosiu kol kojos eis. Nervų tame darbe, aišku yr, bet viskas priklauso nuo požiūrio. Susirgusi jį truputį pakeičiau. Namie viena būt negaliu tiesiog. Esmė ta, kad darbas man patinka. Be to, kazkas zadejo brendziaus kalt smile.gif. Oi merginos, nezinau kaip ten su brendziais, bet arbatos galėtumėm išgert susitikusios smile.gif. NAtūrali, kaip Tu?
Atsakyti
buvau siandien pilvo echoskopijoj... kazkas negerai su kepenim unsure.gif padidejes ten limfmazgis... ar tai metastaze bus, arba uzdegimas ( kaip suprantu tai hepatitas... kas irgi nieko gero nezada... juk nepagydomas?)baisiausiai persigandus esu. eisiu dar siandien del to pas seimos gyd.

QUOTE(RaViltis @ 2017 03 27, 16:53)

gavau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 03 30, 11:32)
buvau siandien pilvo echoskopijoj... kazkas negerai su kepenim  unsure.gif padidejes ten limfmazgis... ar tai metastaze bus, arba uzdegimas  ( kaip suprantu tai hepatitas... kas irgi nieko gero nezada... juk nepagydomas?)baisiausiai persigandus esu. eisiu dar siandien del to pas seimos gyd.
gavau  smile.gif

Ne kiekvienas padidejes limfmazgis yra metastaze. Zinau, kad baisiai neramu, bet pirmiausiai reikia issiaiskinti kas tai yra. Labai linkiu, kad tai butu tik limfmazgis! Laikykis!!!
Atsakyti
Vaidosiau, laikykis, viskas bus gerai. Būtinai parašyk ką sakė gydytoja šeimos.
O jums echoskopą išrašo gydytojai ar savo iniciatyva einat? Nes mamai gydymo metu neliepė gydytojai, dabar jai spinduliai, o po jų ateiti tik rugpjūčio gale... Neramu pasidarė unsure.gif Gal reikia jai užsirašyti pasitikrinimui profilaktiškai unsure.gif
Atsakyti
COCONUT man chemoterapiaute liepe echo pasidaryt.
nu gal ir per anksti supanikavau... echoskopuotoja prigazdino, o seimos gydytojai echo rezultatai pasirode kaip normali reakcija i chemoterapija g.gif sake nebuna kad tokie vaistai kepenu nepagrauztu bent kiek, o kad limfmazgiai padideja tai vadinasi saugo jas g.gif sake be reikalo panikuoju. del sventos ramybes dave kontaktus kur del hepatito pasitikrint, tik kad netiki jinai kad juo sergu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 03 30, 14:52)
COCONUT man chemoterapiaute liepe echo pasidaryt.
nu gal ir per anksti supanikavau... echoskopuotoja prigazdino, o seimos gydytojai echo rezultatai pasirode kaip normali reakcija i chemoterapija  g.gif sake nebuna kad tokie vaistai kepenu nepagrauztu bent kiek, o kad limfmazgiai padideja tai vadinasi saugo jas  g.gif sake be reikalo panikuoju. del sventos ramybes dave kontaktus kur del hepatito pasitikrint, tik kad netiki jinai kad juo sergu  ax.gif

Ir dar. Gydantis nu negali va taip va imti ir atsirasti metastazes. O seimos gydytoja protingai viska paaiskino. Zinoma aiskintis toliau reikia, bet net nebejoju, kad kazkas bus negerai.
Tai, kad laikomes ir neanikuojam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 03 30, 11:32)
buvau siandien pilvo echoskopijoj... kazkas negerai su kepenim  unsure.gif padidejes ten limfmazgis... ar tai metastaze bus, arba uzdegimas  ( kaip suprantu tai hepatitas... kas irgi nieko gero nezada... juk nepagydomas?)baisiausiai persigandus esu. eisiu dar siandien del to pas seimos gyd.
gavau  smile.gif

nepanikuojam į priekį, tai gali būti reakcija į chemoterapiją. negali būti, kad intensyvaus ir agresyvaus gydymo metu taip jau kažkas augtų. Chemija labai paveikia kepenis ir todėl limfmazgiai reaguoja.
Atsakyti
Labutis likimo draugutes smile.gif
As vakar buvau skrandzio tirtis. Zonda sugrudo, istyre, kazkodel paeme dvi biopsijas. Kai klausiau pas gydytoja kaip viskas ten, mano gydytoja atsake, kad viskas neblogai, nieko blogo near, Tada klausimas kodel eme biopsijas? Sake, kad yra erozijos. Na gal zinant, kad esu onkologinis ligonis nori apsidrausti. Gal...
Ir dar. Pries KT visi turi pasidaryt kreatinino tyrima. As irgi pasidariau. Kai buvau pas reabilitologe paklausiau koks atsakymas. Pasake taip: kalcis norma, kreatininas negerai. Yra inkstu nepakankamumas. Issiziojau net. Sakau tai KT nedarys? Psirodo darys, nes mane rodmenys zemiau normos, o nedaro kai yra virs normos. Pasakoju viska seimos dakratei, sakau darykim tyrimus,issiaskinkim. Gydytoja sypsosi ir sako, kad insktu nepakankamaumas nustatomas tada, kai kreatinino rodmenys gerokai virsija norma. Na paskyre vel kreatinino tyrima, inkstu echoskopija. Zodziu pasaka be galo..Nezinau kaip man cia jaustis...nervintis ar ne, pergyvent ar ne, ar tiesiog deti ant visko ir gyventi toliau...pasimetimas didelis...
P.S. ne balandzio pirmosios pokstas, jei ka smile.gif
Atsakyti