Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Edmė,

O pries 10 metu ar jau gavote herceptina ? Ar gydetes harmonais ? Spygliokes be harmoninio gydymo.

Kodel spygliokes be hormoninio gydymos bus? Estrogenam atsakas 100 proc, maniau kaip tik hormoninis gydymas padeda?

Mano pacios her2+++, g3, bet pr-, es-, tai hormonu negaunu. Gydyma herceptinu baigiau tik spalio men. Vis dar ieskau ikvepenciu istoriju, kai merginos isgyvena 10 m ir daugiau. Beje, maziukui irgi buvo vos 2.5 m kai nustate sia liga:(

Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2020 02 14, 18:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Magno" data-cid="72606087" data-time="1581410768"><div><p>Edmė,

O pries 10 metu ar jau gavote herceptina ? Ar gydetes harmonais ? Spygliokes be harmoninio gydymo.</p></div></blockquote><p>Kodel spygliokes be hormoninio gydymos bus? Estrogenam atsakas 100 proc, maniau kaip tik hormoninis gydymas padeda?</p><p>Mano pacios her2+++, g3, bet pr-, es-, tai hormonu negaunu. Gydyma herceptinu baigiau tik spalio men. Vis dar ieskau ikvepenciu istoriju, kai merginos isgyvena 10 m ir daugiau. Beje, maziukui irgi buvo vos 2.5 m kai nustate sia liga:(</p>

Mergaites, atradau feisbuke grupe su daug optimistiniu istoriju, Lietuva nedidele, musu nedaug, dar issiskirstom i skirtingas grupeles pagal stadijas, receptoriu jautrumus, piktibyskumo laipsnius, gaunasi daug nezinios. Jei nesudetinga angliskai, prisijunkit: "Young women with breast cancer"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svirpile: 14 vasario 2020 - 20:21

Mano bus su hormoniniu :) Tiesiog tiek daug toli neaprašiau visų žingsnių :) Numatytas gydymas tamoxifenu :) Bet cia kiek suprantu jau po chemo, operacijos ir spinduliu tas bus :)

Atsakyti
QUOTE(Speegliooke @ 2020 02 15, 12:11)
<p>Mano bus su hormoniniu smile.gif Tiesiog tiek daug toli neaprašiau visų žingsnių smile.gif Numatytas gydymas tamoxifenu smile.gif Bet cia kiek suprantu jau po chemo, operacijos ir spinduliu tas bus smile.gif</p>

Man tamoxifeną prieš spindulinį gydymą paskyrė.
Atsakyti

Sveikos merginos, kreipiuosi į "HORMONINIO tipo " merginas. Ar darotės estradiolio tyrimus?  Ar sekate , kaip jis pas jus svyruoja? Man niekada nebuvo paskirtas ZOLADEX, todėl kiaušidės veikia pilnu pajėgumu, dabar pasidariau Estradiolį , tai 1060 (pmol/l).( Virsija normą) Nors pries 3 mėn buvo 240. Bijau , kad vėl atsirado kokia cista kiaušidėse.  Kaip Jums sekasi tvarkytis su Tamoxifeno šalutiniais? Ar labai vargstate su cistom, ir su nenormaliomis menstruacijomis.  Taip nesinori  šalinti kiaušidžių.

Zoladexo neskiria, nes tipo  "turėjo būti paskirtas iš karto po gydymo, o dabar po 2.5 metų netikslinga". Bet , kad iškarto po gydymo niekas net nesvarstė ir nepasižiūrėjo kaip tos mano kiaušidės veikia... Atrodo , kad pačios turim viską žinoti. 

Pasiguodžiau Jums.

Atsakyti

Labas ,

Aš - hormoninio tipo mergaitė :angel2:ER iki 70 proc, PR -5proc. Zalodex gavau praėjus 6mėn po gydymo. Vartojau 2 metus. Galvojau kiaušidės nebeveiks, bet nustojus naudot Zalodex po 6mėn jos atsinaujino visu gražumu. Tada pradėjau ieškoti būdu kaip pasidaryti totalinę histeraktopiją- pasišalint viską (kiaušides, gimdą ir visus jų priedus). Užtrukau 5 mėn . Dabar jau eina 4 mėn po operacijos. Esu patenkinta iki negalėjimo- padariau viską, ką galėjau dėl hormonų suvaldymo, nėra mėnesinių, nebėra PMS - rojus :P Vartoju Tamoksifen jau 3,5metų, man didelių bėdų nebuvo, cistos neaugo, gimdos gleivinė buvo nedaug pastorėjus, akys pasilpo, ir piršto sąnarys vienas paskauda. Man dabar 39m.  Estradiolio tyrimo niekada nesidariau.

O kad viską pats turi žinot - irgi susidūriau, gaila, bet gydytojai ne viską pasako...

Luk@, kokie pa2ios ER ir PR?

Atsakyti

Aš geriu Tamoxifeną virš metų. Nepatinka jis ir šalutiniai. Bet. 

Estradiolio nesu tyrusis. Reik pasigilinti, apie ką jis. 

Atsakyti

Ačiū EDITANA, už pasidalinimą savo patirtim. Tikrai žaviuosiu tavim , kad tu tokia ryžtinga ir taip viską kardinaliai išprendei.Tikra tikra šaunuolė. :4u:  Man gydymas buvo Kaune , ten atsakymuose dėl Estrogenų  taip kvailai surašyta   1x10+2x10+3x80. Progesterono  1x0+2x5+3x20. Todėl procentaliai net nežinau. Gal kuri suprantate ?

Įtariu , kad gydytojams mano atvejis nelabai "Įdomus" pasirodė. Nes mitozių iki 3, o Ki67 iki 5 proc. Todėl labai net nesigilino. o pačiai priimti tokį sprendimą , kad viską kardinaliai pašalinti? Nežinau irgi ar teisingai pasielgsiu. Kiek kalbėjau ir su onkoginekologais ir su onkologais, susidarė įspūdis, kad vos ne pačiai reikia nuspręsti. todėl ir esu didelėse dvejonėse. Stebiu savo Estradiolio lygį. Kai pakyla psichologiškai puolu į "depresiją", kai randa nedidelį skraidžioju lyg ant sparnų. Dar žinote ką pastebėjau:  tuo laikotarpiu kai pila karščio bangos  Estradiolio lygis - mažas. Kai gerai jautiesi, būna pakilęs. Tad jeigu kuri labai gerai jaučiasi vartojant TAMOXIFEN, gal irgi vertėtų pasitikrinti estradiolį. Tai tiek , mielosios likimo draugės.

Atsakyti

Aš tiesiog nejaučiu kažkokių ypatingų jausmų tiems organams :D Dėl to, jog jų nebeturiu, mažiau moterim nepasidariau :B 

Dėl ER ir PR labai panaši situacija kaip ir mano . Labai jautrus ER iki 80proc ir mažiau jautrus PR- 20proc.

Pas mane Ki67-60proc. Tai man abejonių dėl operacijos jokių nekilo. O ar gerai pasielgiau ar blogai - niekas nežino. Gydytojai kalbėjo skirtingai "na jei labai nori, tai operuokis", "kam tau tai" ir tik vienas gyd. peržiūrėjęs mano duomenis pasakė "Jūsų noras nėra kvailas ir suprantu, kodėl šito norite". Jis dar patarė ir gimdą šalint, nes vartojant tamoksifen, nesant kiaušidžių, dar labiau padidėja tikimybė gleivinės išvešėjimui ir visokių dalykų ten augimui. Tai ir pasinaudojau jo patarimu :rolleyes:​ 

Atsakyti
QUOTE(luk@ @ 2020 02 19, 09:35)
<p>Ačiū EDITANA, už pasidalinimą savo patirtim. Tikrai žaviuosiu tavim , kad tu tokia ryžtinga ir taip viską kardinaliai išprendei.Tikra tikra šaunuolė. 4u.gif  Man gydymas buvo Kaune , ten atsakymuose dėl Estrogenų  taip kvailai surašyta   1x10+2x10+3x80. Progesterono  1x0+2x5+3x20. Todėl procentaliai net nežinau. Gal kuri suprantate ?</p><p> Įtariu , kad gydytojams mano atvejis nelabai "Įdomus" pasirodė. Nes mitozių iki 3, o Ki67 iki 5 proc. Todėl labai net nesigilino. o pačiai priimti tokį sprendimą , kad viską kardinaliai pašalinti? Nežinau irgi ar teisingai pasielgsiu. Kiek kalbėjau ir su onkoginekologais ir su onkologais, susidarė įspūdis, kad vos </p><p></p><p></p>

Pas mane irgi procentais nenurodyta, o va taip skaiciukais kazkokiais su daugyba
O dabar klausimas del to dirbtinio klimakso vartijant zoladexa ir tamoksifena (dar nepradejau, gausiu uz menesio) - mane nuo chemijos karscio bangos pila, ypac nakti, tai cia dar baisiau ir kitaip kazkas bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svirpile: 19 vasario 2020 - 14:22

Pas mane irgi procentais nenurodyta, o va taip skaiciukais kazkokiais su daugyba
O dabar klausimas del to dirbtinio klimakso vartijant zoladexa ir tamoksifena (dar nepradejau, gausiu uz menesio) - mane nuo chemijos karscio bangos pila, ypac nakti, tai cia dar baisiau ir kitaip kazkas bus?

Labas,

Pasižiūrėt reikia koks didžiausias skaičius gautas, Lu@ atveju buvo 3 kartus bandyta ir gauta 10, 10 ir 80. Tai vadinasi yra didesnė nei vidutinė reakcija į ER. Man taip gyd aiškino, mano skaičiukai panašūs...

Kaip bus su zalodex ir tamoksifen labai individualu. Sunku pasakyt, ar liks taip pat ar kas keisis..

Atsakyti
QUOTE(editana @ 2020 02 19, 08:24)
<p>Labas ,</p><p></p><p>Aš - hormoninio tipo mergaitė :angel2:ER iki 70 proc, PR -5proc. Zalodex gavau praėjus 6mėn po gydymo. Vartojau 2 metus. Galvojau kiaušidės nebeveiks, bet nustojus naudot Zalodex po 6mėn jos atsinaujino visu gražumu. Tada pradėjau ieškoti būdu kaip pasidaryti totalinę histeraktopiją- pasišalint viską (kiaušides, gimdą ir visus jų priedus). Užtrukau 5 mėn . Dabar jau eina 4 mėn po operacijos. Esu patenkinta iki negalėjimo- padariau viską, ką galėjau dėl hormonų suvaldymo, nėra mėnesinių, nebėra PMS - rojus tongue.gif Vartoju Tamoksifen jau 3,5metų, man didelių bėdų nebuvo, cistos neaugo, gimdos gleivinė buvo nedaug pastorėjus, akys pasilpo, ir piršto sąnarys vienas paskauda. Man dabar 39m.  Estradiolio tyrimo niekada nesidariau.</p><p>O kad viską pats turi žinot - irgi susidūriau, gaila, bet gydytojai ne viską pasako...</p><p>Luk@, kokie pa2ios ER ir PR?</p>

Man taip pat viską pašalino. Bet man po zoladekso vartojimo atsinaujino mėnesinės ir atsirado darinys ktoje krūtyje. Tada nustatė Brca2 ir rekomendavo viską šalinti. Po pirmo gydymo klausiau onkologo ką man daryti, bet jis į tai nesigilino. Mano atveju, jei būčiau šalinus po pirmo gydymo, galbūt būtų nereikėję antro gydymo. Po šalinimo man tamoksifeną pakeitė į anastrazolį. Sąnarius ne taip skauda geriant jį. Geriu jį šešti metai, 5 metus kompensavo.
Atsakyti