Laba diena... Kad ir kaip nenorėčiau, tačiau jungiuosi į jūsų būrį, kadangi per pora savaičių gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Maitindama savo 10 mėn kūdikį kairėje krūtyje užčiuopiau guziuką. Tikrai galvojau, kad kažkas dėl pieno, bet nutariau pasitikrinti... Na ir ką po echoskopo, mamogramos, biopsijos, MRT diagnozė - IIB krūties vežys. Šiandien buvau pas genetikę, taip pat pas kardiologę... Gydymą pradės nuo chemoterapijos Esu visai žalia, bet turbūt nei viena nesiruošiam ir nesidomim, kol nesusiduriam... Būkit geros, kurios jau daugiau susipažinusios su visais rodikliais ir t.t. pasakykit atvirai ar labai prasta mano situacija? Gal yra pasveikusių ir su tokiais rodikliais? Kiek pati skaičiausi kaip suprantu mano turimas vėžys labai piktas... Laimė tik ta, kad niekur neišplitęs nei į limfmazgius nei į kitus organus... Mano rodikliai tokie (G3; HER2 teigiama (3+); Ki67 30%; estrogenų receptoriai reakcija 100 proc; progesterono receptoriai reakcija 30%. Rašo KRŪTIES VIDUTINIO LAIPSNIO INTRADUKTALINĖ KARCINOMA (gal žinot ką čia reiškia paprasta žmonių kalba? ) Taip norisi gerų istorijų, taip norisi tikėti, kad ir su tokiais mano galva prastais rodikliais yra vilties pamatyti kaip užauga sūnelis Beje gal kažką patartumėt dėl chemoterapijos ką turėčiau žinoti? kaip pasiruošti? Taip pat girdėjau kad būna kažkokie šaldantys šalmai? Ar juos turi NVI? Ar kuri nors naudojotės? Ar padėjo? Nes turbūt kaip ir visos einu iš proto dėl minties apie pliką galvą Neilgai tepasidžiaugsiu per nėštumą užaugusiom kasom
QUOTE(Speegliooke @ 2020 02 10, 18:57)
<p>Laba diena... Kad ir kaip nenorėčiau, tačiau jungiuosi į jūsų būrį, kadangi per pora savaičių gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Maitindama savo 10 mėn kūdikį kairėje krūtyje užčiuopiau guziuką. Tikrai galvojau, kad kažkas dėl pieno, bet nutariau pasitikrinti... Na ir ką po echoskopo, mamogramos, biopsijos, MRT diagnozė - IIB krūties vežys. Šiandien buvau pas genetikę, taip pat pas kardiologę... Gydymą pradės nuo chemoterapijos Esu visai žalia, bet turbūt nei viena nesiruošiam ir nesidomim, kol nesusiduriam... Būkit geros, kurios jau daugiau susipažinusios su visais rodikliais ir t.t. pasakykit atvirai ar labai prasta mano situacija? Gal yra pasveikusių ir su tokiais rodikliais? Kiek pati skaičiausi kaip suprantu mano turimas vėžys labai piktas... Laimė tik ta, kad niekur neišplitęs nei į limfmazgius nei į kitus organus... Mano rodikliai tokie (G3; HER2 teigiama (3+); Ki67 30%; estrogenų receptoriai reakcija 100 proc; progesterono receptoriai reakcija 30%. Rašo KRŪTIES VIDUTINIO LAIPSNIO INTRADUKTALINĖ KARCINOMA (gal žinot ką čia reiškia paprasta žmonių kalba? ) Taip norisi gerų istorijų, taip norisi tikėti, kad ir su tokiais mano galva prastais rodikliais yra vilties pamatyti kaip užauga sūnelis Beje gal kažką patartumėt dėl chemoterapijos ką turėčiau žinoti? kaip pasiruošti? Taip pat girdėjau kad būna kažkokie šaldantys šalmai? Ar juos turi NVI? Ar kuri nors naudojotės? Ar padėjo? Nes turbūt kaip ir visos einu iš proto dėl minties apie pliką galvą Neilgai tepasidžiaugsiu per nėštumą užaugusiom kasom </p>
Mano panaši situacija. Ir Her2 ir II stadija, su metastazėmis į limfmazgius. Turiu BRCA2 genų mutaciją. Esu praėjusi visus gydymus. Dabar eina dešimti metai po diagnozės. Kaip ir ramu. Mažiausiam vaikui ėjo treti metukai, kai susirgau. Taip kad laikykis. Turi gydytis ir tikėti, kad viskas bus gerai.
QUOTE(Speegliooke @ 2020 02 10, 19:54)
<p>Kiek Jums metų buvo kai susirgote? Kaip Jūs mane įkvėpėte... Po gydymosi ką nors keitėte savo gyvenime? Mitybos įpročius ar kažką? Ar pasveikote ir gyvenate įprastą gyvenimą? ;)</p>
Papildyta:
QUOTE(Speegliooke @ 2020 02 10, 19:54)
<p>Kiek Jums metų buvo kai susirgote? Kaip Jūs mane įkvėpėte... Po gydymosi ką nors keitėte savo gyvenime? Mitybos įpročius ar kažką? Ar pasveikote ir gyvenate įprastą gyvenimą? ;)</p>
Buvo 42 metai. Stengiuosi matintis kuo sveikiau. Atsisakiau cukraus, saldumynų ir vengiu baltų miltų kepinių, bet būna, kad suvalgau, kai norisi. Šiek tiek sportuoju. Liga mus pakeičia ir tas yprastas gyvenimas tampa šiek tiek kitoks. Pradžioje buvo daug sumaišties, vaikai maži, bet supranti, kad reikia gyventi ir po diagnozės, reikia gydytis. Paskui laikas sudėsto viską į vietas. Stresas mums negerai.
QUOTE(Magno @ 2020 02 11, 10:46)
Edmė,
O pries 10 metu ar jau gavote herceptina ? Ar gydetes harmonais ? Spygliokes be harmoninio gydymo.
O pries 10 metu ar jau gavote herceptina ? Ar gydetes harmonais ? Spygliokes be harmoninio gydymo.
2010 gydymas hormonais, nes nebuvo hero, o 2013 kitoje krūtyje jau her buvo ir skyrė herceptiną.
Papildyta:
QUOTE(Magno @ 2020 02 11, 10:46)
Edmė,
2010 gydymas hormonais, nes nebuvo hero, o 2013 kitoje krūtyje jau her buvo ir skyrė herceptiną.
O ar yra cia naudojusiu salma? Uzsisakiau ji, 3dieni prades chemotetapija, bet kazkaip pradejau abejoti... ar nepakenks jis gydymui? :/
Labuka, iš pradžių ir aš norėjau šalmo, bet visgi atsisakiau jo, nuomonių buvo ivairiu
Labas Speeglioo Speegliooke,
p