Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(svirpile @ 2020 01 11, 20:27)
Ar yra kam teke susidurti su tokia gydymo schema - gydymas pradedamas nuo neoadjuvantines chemoterapijos, tuomet operacija ir vel chemoterapija?  4u.gif

Esu tik girdėjus apie tokį, bet kodel taip daro nesigilinau. Kai chemo daro prieš operacija tai žinau , kad tam jog sumažinti auglį
QUOTE(Audry @ 2020 01 12, 15:39)
<p>Sakykit kaip skaiciuojamas laikas po gydymo? Mano schema: chemo+operacija+svitinimas+biologine.</p><p>Galvojau, kad gydymas baigtas kai baigesi biologine. Ir tada kas tris men reikia tikrintis?</p><p>Bet kai nuejau pas gyd po 3 men po biologines, ji sako, kad per greitai. Tipo, tau jau beveik metai po operacijos ir tikrintis reikia tik pas 6 men. Nustebau. Kaip jums skaiciuojama?</p>

Aš manau , kad po po biologines laikoma gydymas baigtas. Iškart po baigimo per mėnesį laiko registruojiesi pirmam vizitui. O po to kas tris mėnesius. Kur jus gydotės , kiek pamenu Kaune, net onkologiniam ar klinikose ?
Atsakyti

Magno, kmuk as gydausi.  Man biologine baige lasinti spalio pradzioj. Gruodzio pab gavau vizita pas gyd. Nuejau. Tuo labiau, kad tyrimai (kraujas, skanas) buvo daryti tik rugpjuti. O ji pasake, kad per anksti. Paskyre visus tyrimus (kraujas, plauciai, kaulu sc) sausio men pabaigai. Kai paklausiau, ar uz triju men vel reiks registruotis ir darysim tyrimus, atsake -ne, ateit tik uz sesiu men. Nes jau metai, kaip po operacijos (operavo pernai vasario 5 d). Pridure kad biologine tik palaikomasis, o ne pagr gydymas. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audry: 12 sausio 2020 - 19:13
QUOTE(Magno @ 2020 01 12, 18:24)
Esu tik girdėjus apie tokį, bet kodel taip daro nesigilinau. Kai chemo daro prieš operacija tai žinau , kad tam jog sumažinti auglį

Na todel, kad nesumazeja jis nuo chemijos pries operacija... kiek skaitau, visoms sumazeja smarkiai arba visai prapuola, o maniskis ne krust.
Atsakyti
QUOTE(svirpile @ 2020 01 12, 20:59)
Na todel, kad nesumazeja jis nuo chemijos pries operacija... kiek skaitau, visoms sumazeja smarkiai arba visai prapuola, o maniskis ne krust.

Man atrodo kad turėtų bandyt keisti vaistus, reiškia netinka vaistas. Jei jau tokia situacija , kad yra galimybe reali patikrinti kaip chemija veikia auglį , nes PVz man pirma išoperavo į poto chemija, tai šaudymas į orą , nes nežinau kaip auglys reaguotų į vaistą. O čia mato, kad netinka tai kodel nekeičia vaistų ?
Atsakyti

Tai va kad visą kursą pravedė ir tik tada magnetinį  pakartojo, chemoterapijos eigoje jokių tyrimų nedarė

Atsakyti

Magno ir man pirma operacija, paskui chemija.

Ryt einu pilvo organų echoskopijai

Atsakyti
Merginos , o pas ką vaikštot ilgalaikiai stebesenai ?
Aš vaikščiojau pas Luksyte, man tiko, bet jau reiktų eiti, bet niekaip nepagauni registracijos, nuneš sausiui, vasariui neregistruoja pas ją nes ji nepateikė talonų , neaisku kaip bus kova . Tiek laukt negaliu , parašykit pas ką Vilniui stebėjimą atliekat, ar atsakingai atlieka ?

Pupy žinau pas ką, bet mano chirurgas stebėjimo neatlieka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magno: 13 sausio 2020 - 08:17
QUOTE(Brazil @ 2020 01 08, 14:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="belulino" data-cid="72580242" data-time="1578482915"><div><p>Brazil, jus turėtumėt pasidarius visus tyrimus grįžti pas savo onkologe (be eilės). Tada jin įvertina visus tyrimus ir duoda išvadą į polikliniką. Dabar tiesiog paskambinkit į kabinetą ir pasakykit, kad jums reikia išrašo. Manau nebus didelės problemos jį atspausdinti.
Tiesa, pabandžiau dabar prisijungti prie e-sveikatos. Man rodo NVI duomenys. Bet Centro poliklinikos ne viską randu.</p></div></blockquote><p></p><p>Ačiū. Na, man gydytoja vakar atsakė, kad kreiptis išrašo reikia iš anksto, nres jo išrašymas užima labai daug laiko smile.gif Suprantu, kad gydytojai NVI siuabingai perkrauti, jų trūksta, užtat ir gaunasi nesąmoninga situacija, ypač iš paciento perspektyvos.</p><p>NVI duomenų man e-sveikatoje nerodo. Niekaip nesuprantu, kaiup gali būti, kad vienų pacientų duomenys yra, o kitų ne. Absurdas.</p>

Jeigu lankėtės pas ją, ji skyrė tyrimus, tai turėjo rašyti formą šeimos gydytojui. Vadinasi ji visko neatliko iki galo. Paprastai jos nenori rašyti, nes užtrunka, jei ranka rašyti, bet dabar klinikose viskas kompiuteriu rašoma, tai greičiau ir geranoriškiau išrašo. Aš susidūrus su tuo nenorėjimu rašyti. Ta registracija labai iš anksto ir klinikose yra. Kas tris mėnesius važiuodavau vaistų išsirašyti, tai sužinodavau kada atsiras talonai sergu svetainėje ir nuo 8 val registruodavausi internetu. Yra įsakymas SAM ministro priimtas, kad stebėjimui onkologas turi pats registruoti sekančiam patikrinimui, bet tas nei klinikose, nei turbūt niekur nevyksta taip. Patys visi registruojamės.
Atsakyti

Kiek laiko po gydymo tikrina kas 3 men?

Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2020 01 18, 15:48)
<p>Kiek laiko po gydymo tikrina kas 3 men?</p>

Man atrodo, kad 1 metus
Atsakyti
QUOTE(Magno @ 2020 01 13, 09:16)
Merginos , o pas ką vaikštot ilgalaikiai stebesenai ?
Aš vaikščiojau pas Luksyte, man tiko, bet jau reiktų eiti, bet niekaip nepagauni registracijos, nuneš sausiui,  vasariui  neregistruoja pas ją nes  ji nepateikė talonų , neaisku kaip bus kova . Tiek laukt negaliu , parašykit pas ką Vilniui stebėjimą  atliekat, ar  atsakingai atlieka ?

Pupy žinau pas ką, bet mano chirurgas stebėjimo neatlieka

Aš vaikštau pas Sendziuliene. 24 Kab. Prieš trys mėnesius skambinu tiesiai į kabinetą, ir užregistruoja. Su išrašais irgi problemų nebūna.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2019 12 29, 21:02)
<p>Gal kas pakomentuos kaip vyksta rekonstrukcinė kruties atstatymo operacija po mastektomijos? Ar ilgai po to ligoninej reikia gulet? Ar sunku atsigaut? Kokiu gali buti komplikaciju? Ar po to i darba iskarto galima? </p>

Ilgas labai komentaras butu. Ziurint kaip atstatyt norisi. Jei savais audiniais sudetingiau, jei implantais lengviau, bet susmoket uz imolanta reikia. Geriau pakalbet telefonu jei norisi.Papasakosiu smulkiau.
Atsakyti