Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2020 01 08, 06:32)
<p>Taip, onkologo išrašo man reikia (nors šeimos gydytoja jį kažkodėl vadina "pažyma").
</p><p></p><p>Man jokio išrašo po apsilankymo neduoda. Išrašo siuntimus į tyrimus, kurių atsakymus aš pati pasiimu ir pas save turiu. Juos visus ir pristačiau šeimos gydytojai. Pasirodo nepakanka (nors paskutinis tyrimas - lapkričio mėnesio).
</p><p></p><p>Internete nieko neturi - tai Santara turi, o NVI ne, todėl poliklinika nei aš pati prisijungti negaliu. Tą ir turėjau mintyje, kad normalioje įstaigoje tik prisijungtum internetu prie asvo paskyrios, išsitrauktum tą išrašą, atspausdintum, ir vualia. Nu bet ne, reikia laukti TRIS MĖNESIUS vien kad pakliūti pas gydytoją. Kosmosas. Tiksliau, akmens amžius, tiesiog kaip Sovietų Sąjungoje.
</p><p></p><p>Net nežinau, gal laikas persivesti į Santarą, nes NVI šviesmečiais atsilikę. Tačiau ten gydytojai geri. Ech, nežinau ...</p>

Sutinku, kad sistema visiskai neaktyvi ir nenaudinga. Patikrinau savo, tai radau toki onkologo "E027 Medicinos dokumentų išrašas / siuntimas" rugsejo menesio. Bet ten tik vezio markeriu, echoskopojos ir mamografijos rezultatai.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2020 01 08, 07:32)
<p>Taip, onkologo išrašo man reikia (nors šeimos gydytoja jį kažkodėl vadina "pažyma").
</p><p></p><p>Man jokio išrašo po apsilankymo neduoda. Išrašo siuntimus į tyrimus, kurių atsakymus aš pati pasiimu ir pas save turiu. Juos visus ir pristačiau šeimos gydytojai. Pasirodo nepakanka (nors paskutinis tyrimas - lapkričio mėnesio).
</p

Brazil, jus turėtumėt pasidarius visus tyrimus grįžti pas savo onkologe (be eilės). Tada jin įvertina visus tyrimus ir duoda išvadą į polikliniką. Dabar tiesiog paskambinkit į kabinetą ir pasakykit, kad jums reikia išrašo. Manau nebus didelės problemos jį atspausdinti.
Tiesa, pabandžiau dabar prisijungti prie e-sveikatos. Man rodo NVI duomenys. Bet Centro poliklinikos ne viską randu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 08 sausio 2020 - 13:54

Brazil, jus turėtumėt pasidarius visus tyrimus grįžti pas savo onkologe (be eilės). Tada jin įvertina visus tyrimus ir duoda išvadą į polikliniką. Dabar tiesiog paskambinkit į kabinetą ir pasakykit, kad jums reikia išrašo. Manau nebus didelės problemos jį atspausdinti.
Tiesa, pabandžiau dabar prisijungti prie e-sveikatos. Man rodo NVI duomenys. Bet Centro poliklinikos ne viską randu.

Ačiū. Na, man gydytoja vakar atsakė, kad kreiptis išrašo reikia iš anksto, nres jo išrašymas užima labai daug laiko :) Suprantu, kad gydytojai NVI siuabingai perkrauti, jų trūksta, užtat ir gaunasi nesąmoninga situacija, ypač iš paciento perspektyvos.

NVI duomenų man e-sveikatoje nerodo. Niekaip nesuprantu, kaiup gali būti, kad vienų pacientų duomenys yra, o kitų ne. Absurdas.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2020 01 08, 15:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="belulino" data-cid="72580242" data-time="1578482915"><div><p>Brazil, jus turėtumėt pasidarius visus tyrimus grįžti pas savo onkologe (be eilės). Tada jin įvertina visus tyrimus ir duoda išvadą į polikliniką. Dabar tiesiog paskambinkit į kabinetą ir pasakykit, kad jums reikia išrašo. Manau nebus didelės problemos jį atspausdinti.
Tiesa, pabandžiau dabar prisijungti prie e-sveikatos. Man rodo NVI duomenys. Bet Centro poliklinikos ne viską randu.</p></div></blockquote><p></p><p>Ačiū. Na, man gydytoja vakar atsakė, kad kreiptis išrašo reikia iš anksto, nres jo išrašymas užima labai daug laiko smile.gif Suprantu, kad gydytojai NVI siuabingai perkrauti, jų trūksta, užtat ir gaunasi nesąmoninga situacija, ypač iš paciento perspektyvos.</p><p>NVI duomenų man e-sveikatoje nerodo. Niekaip nesuprantu, kaiup gali būti, kad vienų pacientų duomenys yra, o kitų ne. Absurdas.</p>

Ta prasme, daug laiko išrašui...? Jin ką 4 tomus "Karas ir taika" rašo? Tereikia ten sukopinti visų tyrimų rezultatus. Kažkaip man niekada problemos nebuvo.
O dėl e-sveikatos, gal tiesiog ne viskas įkelta dar. Pavyzdžiui mano centro poliklinikos labai nedaug sukelta...
Atsakyti

Ne visi gydytojai moka duomenis ikelt, uztai taip gaunasi, pas mane esveikatoje irgi bardakas, puses israsu nera, o ir tuose kur yra - klaidu pilna, viskas copy-paste, gydymas buvo pakeistas po 1 chemo kurso, o raso viska kopijuodama nuo to to pirmo, atseit tesiama, chirurge is paskos nusirase, diagnoze jau 3 rusiu, ne todel kad kas pasikeistu, o tiesiog skaiciuka po kablelio suklysta ir va. Jau net as suprantu kad nesamoniu prirasyta. Brazil, nepergyvenkit, eikit su tiek popieriu kiek turit, komisijoj irgi zmones, gal supras, o jei ne, tiesiog duos darbo tuos popierius susirinkt. Jus pakankamai orientuota savo situacijoje, galit gintis pas juos zodziais. Ir siaip netiesa, kad darbingumo lygis priklauso nuo to, kaip seimos gydytojas surasys popierius - ten pas juos programa koeficientus skaiciuoja, svarbu ligos tlk kodas, stadija, pravestas gydymas, remisijos laikas ir darbas kuri zmogus dirba - jei fizinis nekvalifikuotas, gauna daugiau, jei protinis prie kompiuterio - procentas mazesnis.
Atsakyti

Pagrindinė problema - gydytojų mažai ir jie perkrauti. Visi žiūri į išrašų rengimą ir jų kėlimą į sistemą kaip į papildomą krūvį ir biurokratiją, už kurią papildomai niekas nemoka. Ir tai yra tiesa. Pacientai kenčia nuo betvarkės, bet užjaučiu ir gydytojus, ne jų tai kaltė, jie patys perdegę.

Teks man tą išrašą kažkaip gauti, be jo NDNT dokumentų nepriima. 

Kaip ten bebūtų, pasinervini ir praeina. Kad tik tokios problemos! Visiems sveikatos  :4u:​ 

Atsakyti
Pupy,

Kaip patikra ? Kokius tyrimus dare ? po Triju Menesiu Apziura ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magno: 10 sausio 2020 - 13:58

Sveikos, vykau po pusės metų. Gyd pati paechoskopavo pjūvio vietas, pažastis l/m, pamaige prie kaklo. Žodžiu praejau🥰🥰🥰dbr liko pilvo echoskopa, tai pirmad gavau vieta... Vėl nerimas...

Granuloma likus, sakė kartais jos išnyksta, kartais lieka

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2020 01 10, 18:58)
<p>Sveikos, vykau po pusės metų. Gyd pati paechoskopavo pjūvio vietas, pažastis l/m, pamaige prie kaklo. Žodžiu praejau🥰🥰🥰dbr liko pilvo echoskopa, tai pirmad gavau vieta... Vėl nerimas...</p><p>Granuloma likus, sakė kartais jos išnyksta, kartais lieka</p>

Puiku 4u.gif labai dziaugiuosi ! Ar neklausei kodel vieniem susidaro , o kitiem ne tos granulomos ?
Atsakyti

Nepaklausiau, svarbu viskas tvarkoj, kalatojaus prieš tai kaip kiškis, na tikiuosi ir echo bus puiki. Klausė dar dėl plaučių rentg, bet man liepa darė. O Jūs kas kiek važiuojat? 

Atsakyti
Ar yra kam teke susidurti su tokia gydymo schema - gydymas pradedamas nuo neoadjuvantines chemoterapijos, tuomet operacija ir vel chemoterapija? 4u.gif
Atsakyti

Sakykit kaip skaiciuojamas laikas po gydymo? Mano schema: chemo+operacija+svitinimas+biologine.

Galvojau, kad gydymas baigtas kai baigesi biologine. Ir tada kas tris men reikia tikrintis?

Bet kai nuejau pas gyd po 3 men po biologines, ji sako, kad per greitai. Tipo, tau jau beveik metai po operacijos ir tikrintis reikia tik pas 6 men. Nustebau. Kaip jums skaiciuojama?

Atsakyti