Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Pasidariau markeri  -atsakymas 21 (ribos iki 30). Kmuk sako, kad ok. Bet dariau markeri ligos pradzioje -buvo 16 (ribos iki 30). Tiesa, laboratorijos skirtingos. Neramu pasidare. Ka tik baigiau gydyma (chemija +operacija+svitinimas), dar tik ipusejus su biologine terapija... Kaip suprast, kodel tas markeris nemazeja, o net padidejo??

Atsakyti

Kiek girdėjus, reikia stebėt dėl kilimo, neturėtų kilti

Atsakyti

Pasidariau markeri  -atsakymas 21 (ribos iki 30). Kmuk sako, kad ok. Bet dariau markeri ligos pradzioje -buvo 16 (ribos iki 30). Tiesa, laboratorijos skirtingos. Neramu pasidare. Ka tik baigiau gydyma (chemija +operacija+svitinimas), dar tik ipusejus su biologine terapija... Kaip suprast, kodel tas markeris nemazeja, o net padidejo??

Gal tiesiog kad skirtingos laboratorijos?  :hmm:  manau reiketu lyginti tik vienodu laboratorinu parodymus. Tuo labiau kai tas markeris, jei gerai suprantu, tau net neinformatyvus? 

Atsakyti

Mano gyd sakė ne informatyvus, aš net nesidarau, nzn kiek tiesos

Atsakyti

Mano gyd sakė ne informatyvus, aš net nesidarau, nzn kiek tiesos

Mano neinformatyvus bet as pasidarau kas kelis menesius. Vistiek su gydytoja stebim ta markeri. Nezinau tik kiek is to naudos...

Atsakyti

Mano neinformatyvus bet as pasidarau kas kelis menesius. Vistiek su gydytoja stebim ta markeri. Nezinau tik kiek is to naudos...

Ir jis pas jus stabilus? Nesikeicia? Ir pries gydyma ir po gydymo, ir praejus metams -tas pats skaicius?

Atsakyti

8-9 iš 10 moterų CA15.3 yra neinformatyvus. Kai kurių sveikų būna gerokai virš 30 (riba priklauso nuo laboratorijos!), kitų, sergančių, būna gerokai mažiau už 30. Taip pat žymuo gali būti padidėjęs chemoterapijos ir biologinės terapijos metu. Gydytojai dažniausiai jį stebi, nes kai kurems pacientams jis puikiai koreliuoja su ligos progresija/regresija. Tai gydytojai atranda tik stebėdami jį ir matydami ligos regresavimą/progresavimą per ilgą laiką. Jei koreliacija atrndama, lyg ir būtų galima daryti rečiau MRT, CT ir kitus tyrimus, tačiau dažniausiai tokios koreliacijos aptinkamos kai liga pažengusi ir ji sugrįžta, tad skenuoti vis tiek reikia. Vienu žodžiu, tik retam jis parodo ligos progresavimą. Mano žmonos, kai liga progresavo, CA15.3 žymuo buvo 19, tad jis jai tikrai neinformatyvus... :/

Atsakyti

SauliusB, aciu kad pasidalinat! As kiek skaiciau, pagal sio zymens pasikeitimus gydytojai sprendzia ar taikytas gydymas efektyvus -rodmuo turi mazeti. Todel ir kyla blogu minciu del jo didejimo mano atveju. Chemija baigiau sausio pradzioj, svitinima pries dvi savaites. O rodmuo padidejo lyginant su buvusiu pries gydyma (pernai liepa). Nebent biologines terapijos itakoj jis gali dideti. To niekur nebuvau isskaicius, reiks pasiieskot info.

Dar karta aciu!

Atsakyti

Ir jis pas jus stabilus? Nesikeicia? Ir pries gydyma ir po gydymo, ir praejus metams -tas pats skaicius?

Diagnozavus liga (2st) man rode 19. Po operacijos, chemoterapijos buvo 15. Dabar svyruoja. Buvo 16, buvo iki 12 nukrite, po to vel uzkilo. Bet iki 19 nebekyla

Atsakyti

Sveikos,

Tokie svyravimai, apie kuriuos rašote, yra beveik ne svyravimai. Kai liga progresuoja, ir jei žymuo yra jautrus, jis šokteli stipriai, dažnai dešimtimis ar net šimtais, tad ar 12, ar 19, nėra jokio skirtumo. Audry, taip, biologinės terapijos metu jis gali būti padidėjęs, bet vėl gi - niekas nežino, ar jis Jūsų situacijoje yra jautrus, ar ne, tad nerimauti tikrai nėra dėl ko. Tai pat, jei gaunate biologinę terapiją, esate HER2+, o CA15.3 rečiau būna jautrus šiai ligai nei hormoninėms. Kai kuriuose šalyse CA15.3 (pvz., Kanadoje), ankstyvųjų stadijų pacientams net netikrinamas, nes jis dažniausiai būna normos ribose. Dėl visų išvardintų priežasčių onkologai skeptiškai žiūri į žymenis, ir jie tam turi labai tvirtą pagrindą.

Atsakyti

Sveikos,

ieškau patarimų... Mano mamai virš 80. Turi daug gretutinių ligų: diabetas, infartai (ne vienas ir net ne 3...) :( Šiaip guvi moterytė, nežiūrint visko. Dabar ji krūties vėžio nustatymo stadijoje. Paimta biopsija. Tikisi antros stadijos, nežinau, kurią patvirtins... Gydymo plano dar nėra.

Gyvenu nežinioje, nežinau, ko tikėtis. Esu jos next of kin, t.y., visos jos bėdos yra tiesiogiai mano bėdos, kuriom nelabai turiu su kuo pasidalinti. Amžius ir kitos ligos situaciją daro dar sudėtingesnę... Su daug ligų esu susidūrus, su vėžiu - ne... 

Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėt, kokia slauga, pagalba ir kada labiausiai reikalinga gydymo kelyje. Ko tikėtis po chemoterapijų. Ačiū.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viksva x: 03 gegužės 2019 - 15:35

Mano mociutei pries kelis menesius nustate kruties vezi. Jai 89 m pima st hormoninis. Chemijos net nesiulo tokiam amziui. Pasiule operacija, bet mociute atsisake (bijo kad narkozes neatlaikys). Geria hormoninius vaistus. Konsultavomes su 2 gyd -abu ta pati pasiule. 

Atsakyti