Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Gal kas netingti ir galit ūkiškai paaiškinti Tamoxifen veikimo principą ? Aš žinau, kad jei navikas jautrus hormonams skiria hormoninį gydymą, bet ką tai reiškia? Jautrus hormonams? Pas mane yra taip : ER(1x0+2x0+3x100) ir PR(1x5+2x5+3x50). Su tokia histologija skirs gydymą Tamoxifenu, O jis daro ką - blokuoja moteriškųjų hormonų ER gamybą? ir tada mažinamas faktorius/tikimybė vystytis, atsirasti navikui, kuris jautrus moteriškiems hormonams? Bet su tuo atsiranda krūva kitų probelmų...

Atsakyti
Labadienis visoms 4u.gif 4u.gif
Naujienos tokios 😞 Ana savaite turejo lasinti chemija, bet kepenu fermentai buvo labai prasti 120 . Israse carsil. Siandien pakartojom kraujo tyrima kepenu germentai dar padidejo 134, gyd tik pasake o dieve ir viskas. Chemija vel atideta. Del berimo apie kuri rasiau seniau, sake nenormalu. Ryt einu pas alergologa. Nuo tokiu zodziu as momentaliai viska pamirsau ka noriu dar paklaust. Sakykit kam buvo, kodel tie fermentai kyka? Man jau panika viskas.... slysta zeme....
Sveikateles visoms mergaites 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Uogiuk, laikykis. Aš patirties tokios neturiu, tai nepatarsiu. Tik linkėjimai 

Atsakyti

Uogiukai  :4u: patarimų neturiu

Aš šiandien MRT pasidariau, tai kol bus atsakymas truputi širdelė pavirpės  :oh: 

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2019 02 04, 16:57)
<p>Uogiukai  4u.gif patarimų neturiu</p><p>Aš šiandien MRT pasidariau, tai kol bus atsakymas truputi širdelė pavirpės  doh.gif </p>

Laikau kumstukus uz jus 4u.gif 4u.gif

Atsakyti

Uogiuk,stiprybes😘

Ingriga,puikiu atsakymu😉kurios dalies dare?

Trec ir manes laukia mrt,bijau be proto

Atsakyti

Krūtinės darė

Pupy mrt tai nereikia bijot, nieko ten baisaus  :D va atsakymų laukti tai baisoka  :mirksiukas: 

Atsakyti

Uogiukau, žirnelių pavalgyk arba žirnių sriubą išsivirk. Pareguliuos kepenis. Dar svarbiau - česnako su duona pavalgyti.

Atsakyti

Krūtinės darė

Pupy mrt tai nereikia bijot, nieko ten baisaus  :D va atsakymų laukti tai baisoka  :mirksiukas:

As bijau ir to ir to.Turiu baime uzdaroms mazoms erdvems.Man kiausides ziures

Atsakyti

oi pupy  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(uogiukas @ 2019 02 04, 15:59)
Labadienis visoms  4u.gif  4u.gif
Naujienos tokios 😞 Ana savaite turejo lasinti chemija, bet kepenu fermentai buvo labai prasti 120 . Israse carsil. Siandien pakartojom kraujo tyrima kepenu germentai dar padidejo 134, gyd tik pasake o dieve ir viskas. Chemija vel atideta. Del berimo apie kuri rasiau seniau, sake nenormalu. Ryt einu pas alergologa. Nuo tokiu zodziu as momentaliai viska pamirsau ka noriu dar paklaust. Sakykit kam buvo, kodel tie fermentai kyka? Man jau panika viskas.... slysta zeme....
Sveikateles visoms mergaites 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Susikaupkite, nervus į konservus, gal kokią ir raminančių tabletytę - stresas irgi kenkia. Variantų gali būti įvairių, bet geriau nespėlioti ir neužsiimti internetine medicina. Rimtą gydymą turi paskirti gydytojas.
Sau pagelbėti galima, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi, keičiant mitybą ir pan. Gal reikėtų nubėgti pas Ruolią - jis patartų gal kokį margainį ar karčiųjų kiečių arbatų, raugintų arba šviežių kopūstų sulčių po stiklinę pagerti - tik reikia derintis su medikais, ar galima pačiai šiuo metu.
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2019 02 04, 11:57)
<p>Gal kas netingti ir galit ūkiškai paaiškinti Tamoxifen veikimo principą ? Aš žinau, kad jei navikas jautrus hormonams skiria hormoninį gydymą, bet ką tai reiškia? Jautrus hormonams? Pas mane yra taip : ER(1x0+2x0+3x100) ir PR(1x5+2x5+3x50). Su tokia histologija skirs gydymą Tamoxifenu, O jis daro ką - blokuoja moteriškųjų hormonų ER gamybą? ir tada mažinamas faktorius/tikimybė vystytis, atsirasti navikui, kuris jautrus moteriškiems hormonams? Bet su tuo atsiranda krūva kitų probelmų...
</p>

Mano 100% jautrus hormonams. Kiek pamenu, Tamoxifenas gali slopinti hormonams jautrių navikų augimą. Tuo pačiu, Tamoxifenas gali įtakoti kitų vėžio formų atsiradimą - gimdos, kraujo krešulių susidarymą, insultus ir pan.. Žodžiu, viena gydo, kitur gali pakenkti. Kažkada domėjausi ir norėjau, kad man leistų hormoninį Anastrazolį, kuris, kaip rašoma, bent 26% mažina krūties vežio atsinaujinimo riziką, nei Tamoxifenas. Bet gydytoja pasakė, kad nuo Anastrazolio labai subyra kaulai ir jau tada geriau Tamoxifeno šalutinis poveikis, nei kaulais, kurių nebeatstatysi.
Galutiniam rezultate man vis tiek metatazavo į kaulus... Kas žino, gal su Anastrazoliu būčiau ilgiau pratempus.
Papildyta:
QUOTE(pupy @ 2019 02 05, 10:19)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="ingriga" data-cid="72344254" data-time="1549348471"><div><p>Krūtinės darė</p><p>Pupy mrt tai nereikia bijot, nieko ten baisaus  biggrin.gif va atsakymų laukti tai baisoka  mirksiukas.gif</p></div></blockquote><p>As bijau ir to ir to.Turiu baime uzdaroms mazoms erdvems.Man kiausides ziures</p>

Pupy, aš irgi turiu uždarų patalpų baimę. Tai iš vakaro Lexotanilio išgeriu ir 15 min. prieš procedūrą po liežuviu sučiulpiu - tada ženkliai ramiau. Įspėju personalą, kad apie savo baimes. Užsimerkiu iš karto, kai tik paguldo ir nesidairau į lubas. Stengiuosi reguliuoti kvėpavimą - įkvepi per 4, užlaikai iki 7, iškvepi per 8. Mintyse gerai įsivaizduoti, kad guli pliaže - nes ten šviesu, pučia vėjelis.
Atsakyti