Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(RaViltis @ 2019 01 29, 10:51)
Laikykimės!  Dar ne viskas prarasta. FB yra labai ilgos kovos istorijų - jau atrodo, kad blogiau būti negali, bet žmogus kažkaip atsigauna, ištveria eilinį gydymą, operaciją, švitinimą, vėl operaciją ir vėl.... IR GYVENA!
Man nuo gydymo pabaigos 2 metai, arba  3 metai nuo diagnozės nustatymo.  Dabar netikėtai atradom daugybines metastazes į klaulus. Tik baigėm gydymą Zoladex ir  CEA iš karto jau buvo 5,6, o po mėnesio - 12,7. Tuo pat metu labai skaudėjo nugarą, juosmenį, dubens kaulus, pradėjau šlubčioti. Gerai, kad sureagavo gydytoja į nusiskundimus - padarėms KT ir turim metastazes  kauluose. Rytoj sužinosiu, kokį gydymą komisija man paskyrė.

Man zymuo po biski kilo vos vos. Visi tyrimai buvo geri, isskyrus pet jis jsu parode tiksliai viska. Man vos paskaudedavo po sonkauliais.
Atsakyti

Kaip gavot pet tyr?

RaViltis,sekmes Jums😘lauksim ziniu😉

Atsakyti

po kruties praejus 6 chemijas ir spinduliavima, praejo tik 2 metai mestazes kepenyse 😞

Laikykitės, merginos 🙏

Atsakyti

Noriu pasidalinti savo maža laime su Jumis 🤗. Rytoj man paskutinė 16 oji chemija 💪. Jeeee! Liūdnoji žinia, kad dėl nutirpusių kojų ir skausmo, faktiškai nebegaliu vaikščioti 😞. Gal kas neurologą gerą parekomenduotumėte Kaune? Nežinau, ką daryti 🤔

Atsakyti

Laikykitės visos!!! Lince. Kaip smagu kai paskutine chemo.. Žinau tą jausmą 😊 o kaip čia net 16 chemo paskiria? Ar čia gal tos silpnesnės. Bet dažnesnės? O aš su vasario 14 jau ir švitinimus baigti turėčiau 😊 tada trijų mėn atostogos iki patikrinimų.. Jau atsibodo kasdien į Kauną važinėtis 😊

Atsakyti
QUOTE(Lince Lince_213919 @ 2019 01 30, 00:27)
<p>Noriu pasidalinti savo maža laime su Jumis 🤗. Rytoj man paskutinė 16 oji chemija 💪. Jeeee! Liūdnoji žinia, kad dėl nutirpusių kojų ir skausmo, faktiškai nebegaliu vaikščioti 😞. Gal kas neurologą gerą parekomenduotumėte Kaune? Nežinau, ką daryti 🤔</p>

Jėga, Lince, sveikinu! Būtinai save pamaloninkit kuo nors smile.gif Tiesiog privalomai:)
Geroji žinia, kad tas kojų nutirpimas ir skausmas su laiku mažėja smile.gif Man nuo neuropatinių skausmų išrašė Thiogamma, o dabar Gabagamma - bet taip ir negeriu jų, neteršių papildomai organizmo.
Atsakyti

Sveikos,

Turime laikytis tvirtai įsikibę, nes mokslas dideliais žingsniais žengia į priekį ir jau dabar mts gydomos panašiai, kaip II-III stadijos liga prieš 10 metų. Yra jau pirmų žinių apie galimai pasveikusius - tą parodys laikas. Stabili-neprogresuojanti liga irgi yra didelis pasiekimas. Mes irgi jau viską ,,išverkę", vis dar verkiam, bet kaunamės kaip liūtai. Mano žmonai (tuomet buvo 33 metai) liga diagnozuota labai staiga, iškart su mts kepenyse (IV stadija de novo). Labai svarbu - nebūkime pasyvūs, nebūkime tik stebėtojai. Mūsų gydytojai yra nuostabūs, rimčiausi profai pasaulyje, tačiau ne visi moka paaiškinti, komunikuoti. Jie patys labai sunkiai išgyvena tai, ką mato. Kalbėkimės su jais, nebijokime, klauskime - niekas per galvą neduos, jie mielai atsakys, pabars, paguos. Taip pat nesileiskime suklaidinami alternatyvių gydymų ir kruopščiai sekime gydymo planą, kurį skyrė gydytojas (,,susileisiu vėliau, nes išvažiuoju atostogų" netinka, patikėkite), jei jaučiame, kad planas neveikia, nedelskime, klauskime, kalbėkime apie kitą planą. Jei jaučiame skausmą - nekentėkime, eikime pas gydytojus. Lietuvoje yra naujausi vaistai, tokie pat kaip visame pasaulyje, jie kompensuojami. Ligai apėjus vaistus beveik visada yra kitų, kurie ją gali sulaikyti. Puikiai žinau, kad mts yra tabu - visi bijo apie tai šnekėti, nes tai - paskutinė fronto linija, nes visi žino, kad nuo I-III stadijų nemirštama. Bet šnekėti turime, nes pacientai irgi yra labai didelė gydymo ir vaistų tobulėjimo dalis.

Saulius

Atsakyti

Editana, nebūtinai turi atsitikti kaip man, bet dėmesį reikia nuolat atkreipti į savo pojūčius.

Paskutininė Zoladex 18.12.11 ir tą pačią dieną dariausi CEA - 5,63
Kitas CEA po mėnesio 19.01.14 - 12,7
KT 19.01.16 - MTS kauluose

Visą gruodį nuolat skaudeno nugarą - pečių juostą, juosmenį. Naktį kartais labai stipriai - skaudėjo su kiekvienu apsivertimu. Galvojau, kad nuo darbo prie kompo - vyras pamasažuodavo nugarą, patepdavo Voltarenu. Lyg ir palengvėdavo trumpam. Po to skausmas nusileido į dubens kaulus, atsirado jausmas, kad koja lyg išnirusi, negalėjau net gulėdama kojos į šoną patraukti be pagalbos rankomis, pradėjau šlubčioti.
Pagal išrašą išeitų, kad kur skaudėjo, ten panašiai ir yra MTS. Rytoj dar klausinėsiu detaliau. Nes prieš savaitę iš to šoko net nebežinojau ko klausti.
Dėl skausmo malšinimo nusiuntė į paliatyvios pagalbos kabinetą - gavau nuskausminančių pleistrų, požandinių tablečių nuo skausmo, Dexametazono ir pan., sakė, nereikia leisti skausmui įsigalėti. Pasakė, kas dabar esu kaip stiklinė - galiu sulūžti net lovoje ne taip pasivertusi. Bral, išsigandau rimtai. Gal kokį dar tyrimą padarys, kad paaiškėtų kokio lygio tas kaulų tankis? Įdomu, gal kaulų tankio tyrimas DEXA parodytų? Rudenį viskas buvo tvarkoj, tik osteopenija...

Kaupiuosi rytdienos gydytojų komisijos verdiktui - ką reikės, tą ir ištversiu - nėr kur dingt smile.gifPažliumbiam ir vėl mes stiprios smile.gif

Labas

Ačiū už atsakymus. Aš kažkaip nesusiprotėjau pasidaryti kraujo tyrimų, reik dabar pasidaryt, pasižiūrėt. Sulauksiu ką KT parodys, jei ką ras - ruošim ginklus kovai, o jei viskas ok - butelį gero raudono vyno pasidovanosiu  :P

Parašyk, ką gydytojai sakė, koks gydymas bus :4u:​ 

Atsakyti

Labas  :4u: 

Paskaitau vis, mintyse visoms sveikatos palinkiu, tik neparašau. Man pirmadieni MRT, tikiuosi viskas tvarkoje.

Norėjau paklausti tu kurios geriat Tamoxsifeną awebe, ar keitėte į kitą kompensuojamą, ar mokat pilną kainą. Aš susimokėjau  :oh: nesinori po 4m. keisti  :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(editana @ 2019 01 30, 10:41)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="RaViltis" data-cid="72337625" data-time="1548786108">
<div>
<p>Editana, nebūtinai turi atsitikti kaip man, bet dėmesį reikia nuolat atkreipti į savo pojūčius.
Paskutininė Zoladex 18.12.11 ir tą pačią dieną dariausi CEA - 5,63

Kitas CEA po mėnesio 19.01.14 - 12,7

KT 19.01.16 - MTS kauluose
Visą gruodį nuolat skaudeno nugarą - pečių juostą, juosmenį. Naktį kartais labai stipriai - skaudėjo su kiekvienu apsivertimu. Galvojau, kad nuo darbo prie kompo - vyras pamasažuodavo nugarą, patepdavo Voltarenu. Lyg ir palengvėdavo trumpam. Po to skausmas nusileido į dubens kaulus, atsirado jausmas, kad koja lyg išnirusi, negalėjau net gulėdama kojos į šoną patraukti be pagalbos rankomis, pradėjau šlubčioti.

Pagal išrašą išeitų, kad kur skaudėjo, ten panašiai ir yra MTS. Rytoj dar klausinėsiu detaliau. Nes prieš savaitę iš to šoko net nebežinojau ko klausti.

Dėl skausmo malšinimo nusiuntė į paliatyvios pagalbos kabinetą - gavau nuskausminančių pleistrų, požandinių tablečių nuo skausmo, Dexametazono ir pan., sakė, nereikia leisti skausmui įsigalėti. Pasakė, kas dabar esu kaip stiklinė - galiu sulūžti net lovoje ne taip pasivertusi. Bral, išsigandau rimtai. Gal kokį dar tyrimą padarys, kad paaiškėtų kokio lygio tas kaulų tankis? Įdomu, gal kaulų tankio tyrimas DEXA parodytų? Rudenį viskas buvo tvarkoj, tik osteopenija...
Kaupiuosi rytdienos gydytojų komisijos verdiktui - ką reikės, tą ir ištversiu - nėr kur dingt vartotojo įkelta nuotraukaPažliumbiam ir vėl mes stiprios vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>

<p>Labas</p>
<p> </p>
<p>Ačiū už atsakymus. Aš kažkaip nesusiprotėjau pasidaryti kraujo tyrimų, reik dabar pasidaryt, pasižiūrėt. Sulauksiu ką KT parodys, jei ką ras - ruošim ginklus kovai, o jei viskas ok - butelį gero raudono vyno pasidovanosiu  tongue.gif</p>
<p> </p>
<p>Parašyk, ką gydytojai sakė, koks gydymas bus 4u.gif​ </p>

Jo, vyno noriu ir aš, tik kaip sureaguos su nuskausminančiais???

Prisiduodu: MTS kauluose gydysim Denosumabu, taip pat skirtas Fulvestrantas.

Būčiau jau šiandien gavus vaistų, BET. Prieš Fulvestrantą man reikia staigiai pašalinti kiaušides, nes mano 100% hormonams jautrus reikalas, o prieš leidžíant Denosumabą burnos būklė turi būti be uždegiminių procesų, nes gali kilti laaaabai didelių nemalonumų, o aš šiandien pranešiau gydytojai, kad man kažkoks gumbas jau keli mėnesiai yra - taigi, bandysiu staigiai išsiaiškinti Žalgirio klinikoje to gumbo kilmę.

Kuri esate šalinusi kiaušides, ką rekomenduotumėte Santaroj? Kaip yen viskas vyksta, kiek užtrunka gyjimas ir pas. Berods ViTiMe toj srityje turi patirties?

Papildyta:
QUOTE(ingriga @ 2019 01 30, 13:19)
<p>Labas  4u.gif </p><p>Paskaitau vis, mintyse visoms sveikatos palinkiu, tik neparašau. Man pirmadieni MRT, tikiuosi viskas tvarkoje.
</p><p>Norėjau paklausti tu kurios geriat Tamoxsifeną awebe, ar keitėte į kitą kompensuojamą, ar mokat pilną kainą. Aš susimokėjau  doh.gif nesinori po 4m. keisti  hmm.gif </p><p></p>

Aš susimokėjau pilną kainą už Ebewe Tamoxifen, nes irgi nenorėjau rizikuoti keisti. Čekius jau nusiuntėm į POLA - pasak POLA prezidento, už Ebewe ir Teva Tamoxifen primokėti neturi reikėti. Bet, reali sitaucija yra kita. Pola jau gavo ne vieną įrodymą, tikiuosi, pajudins reikalus.

Tamoxifenum 100 mg, geriamieji, kieti, paprasto atpalaidavimo L02BA01 Tamoxifen-Teva 20 mg plėvele dengtos tabletės N30 (Teva Pharma B.V., Nyderlandai) 3.30 1002411
Tamoxifenum 100 mg, geriamieji, kieti, paprasto atpalaidavimo L02BA01 Tamoxifen EBEWE 20 mg tabletės N30 (Ebewe Pharma Ges.m.b.H. Nfg. KG, Austrija) 4.50 1001826

Čia yra kompensuojamų vaistinių preparatų kainynas: https://view.officea...ZMt1Q7HCsUC92SA
Atsakyti

RAVA, tarp nuskausminamųjų išgerk :) Nemanau, kad taurė vyno, išgerta su malonumu, kažką labai blogo padarys :rolleyes:

Aš kelių gydytojų klausiau, kodėl nešalina kiaušidžių iškart, kai nustato jautrų hormonams (aš prie jų neprisirišus ir kažkokių ypatingų jausmų joms nejaučiu, vaikų nebeplanuoju - tai kam man ta padidinta rizika ligos atkryčiui),  - visi atsakė, tipo kam tau klimaksas, neįsivaizduoji , kaip bus negera ir tt. Paskaičiau, kad užsienyje visoms šalina.. Kodėl , net man pageidaujant, negaliu jų išsioperuot. Jei būtų leidę, jau prieš du metus būčiau susitvarkius..

Už tamoksifen EBEWE mokėjau pilną kainą - pirkau sausio pradžioj. Nenoriu nežinomų vaistų. Pakanka man šalutinių ir taip :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editana: 30 sausio 2019 - 14:39

Rava gal gali plačiau dėl čekių siuntimo  :hmm: 

Stiprybės tau kovoje  :4u: 

Atsakyti