Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(pupy @ 2019 01 27, 22:38)
<p>Laikykis,Uogiuk😉😘</p>

Stengiuosi 😘🤗
Atsakyti
QUOTE(uogiukas @ 2019 01 27, 20:57)
Aciu labai, kad atsiliepet ir pataret.  Sirdingai dekoju.  Siandien jau kazkiek geriau, berimas po biski nueina, bet niezti toliau. Temperatura jau nukrito, atsirado skonio receptoriai, tik balsas dar uzkimes  4u.gif

Aš kiekvieną rytą pradėdavau užplikytomis sumaltomis linų sėmenimis - toks kisieliukas gaunaisi. Susimali kavamale, bet nereikia labai smulkiai ir 1 valg. š. užpili karštu vandeniu, išmaišai, pasidarė košėlė ir išgeri. Ne tik gauni naudingų Omega 3 ir kitų gėrybių, bet ir vidurius patvarko.
Atsakyti
Ar esate kuri susidūrusi su krūties vėžiu, metastazavusiu į kaulus?
Atsakyti

Kai man chemiją leido tai viena pana leidosi.. Jai po kelių metų buvo į kaulus nuėję. Bet kaip. Ji pati sakė tai žinojo. Kad rizikuoja. Bet sugalvojo. Kad reikia vaikiujo dar pilnai gydymo nebaigus.. Tu biologinių vaistų kaip supratau...kai susilaukė į pabaigą nėštumo gavo žinią . Kai sutikau ji jau kaulų vėžį chemijom gydėsi. Dabar mačiau ataugusiais plaukučiais jau

Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2019 01 28, 14:31)
Ar esate kuri susidūrusi su krūties vėžiu, metastazavusiu į kaulus?

po kruties praejus 6 chemijas ir spinduliavima, praejo tik 2 metai mestazes kepenyse 😞
Atsakyti

Kaip liūdna tokias žinias skaityti.. Laikykitės.. Man išvis db atrodo. Kad taip mažai sėkmingai išgijusių garsiai kalba apie šią ligą... 

Atsakyti
QUOTE(uogiukas @ 2019 01 28, 23:36)
po kruties praejus 6 chemijas ir spinduliavima, praejo tik 2 metai mestazes kepenyse 😞

Laikykimės! Dar ne viskas prarasta. FB yra labai ilgos kovos istorijų - jau atrodo, kad blogiau būti negali, bet žmogus kažkaip atsigauna, ištveria eilinį gydymą, operaciją, švitinimą, vėl operaciją ir vėl.... IR GYVENA!
Man nuo gydymo pabaigos 2 metai, arba 3 metai nuo diagnozės nustatymo. Dabar netikėtai atradom daugybines metastazes į klaulus. Tik baigėm gydymą Zoladex ir CEA iš karto jau buvo 5,6, o po mėnesio - 12,7. Tuo pat metu labai skaudėjo nugarą, juosmenį, dubens kaulus, pradėjau šlubčioti. Gerai, kad sureagavo gydytoja į nusiskundimus - padarėms KT ir turim metastazes kauluose. Rytoj sužinosiu, kokį gydymą komisija man paskyrė.
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2019 01 29, 10:51)
Laikykimės!  Dar ne viskas prarasta. FB yra labai ilgos kovos istorijų - jau atrodo, kad blogiau būti negali, bet žmogus kažkaip atsigauna, ištveria eilinį gydymą, operaciją, švitinimą, vėl operaciją ir vėl.... IR GYVENA!
Man nuo gydymo pabaigos 2 metai, arba  3 metai nuo diagnozės nustatymo.  Dabar netikėtai atradom daugybines metastazes į klaulus. Tik baigėm gydymą Zoladex ir  CEA iš karto jau buvo 5,6, o po mėnesio - 12,7. Tuo pat metu labai skaudėjo nugarą, juosmenį, dubens kaulus, pradėjau šlubčioti. Gerai, kad sureagavo gydytoja į nusiskundimus - padarėms KT ir turim metastazes  kauluose. Rytoj sužinosiu, kokį gydymą komisija man paskyrė.

4u.gif Laikykites ir Jus!
Gerai, kad Jums tas markeris informatyvus, tai ir greit pagavote. Darete tik KT ar kaulu scintigrama irgi?
Sekmes komisijoje, kad gautumete greita ir veiksmiga gydyma!
Atsakyti

Labas,

RaViltis, gerai, kad greit pagavot - sėkmingo gydymosi :4u:  

O ilgai Jums skaudėjo ir koks tas skausmas- dieną/naktį, po didesnio krūvio? Kuriose vietose MTS rastos ir ar tose vietose ir skaudėjo? CEA kada pirmą kart darėtės po Zalodex paskutinės dozės?

Ir man 3m po diagnozės nustatymo irgi skauda nugarą, juosmenį, klubus. Zalodex gavau paskutinę dozę.  Už savaitės darys KT žiūrėsim kas yra. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editana: 29 sausio 2019 - 12:27
QUOTE(uogiukas @ 2019 01 28, 23:36)

Aš gavau 16 chemijų, operacija, švytinimas, biologinė, hormoninė ir dar nebaigus biologinės - metastazės kepenyse. Uogiuk, kokį gydymą dabar jums skyrė?

Kas tai yra paliatyvi chemoterapija?
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2019 01 29, 11:02)
4u.gif Laikykites ir Jus!
Gerai, kad Jums tas markeris informatyvus, tai ir greit pagavote. Darete tik KT ar kaulu scintigrama irgi?
Sekmes komisijoje, kad gautumete greita ir veiksmiga gydyma!

Padarė tik KT. Kaulų scintigrafiją dariau berods prieš metus - buvo švaru.
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2019 01 29, 12:27)
<p>Labas,</p>
<p> </p>
<p>RaViltis, gerai, kad greit pagavot - sėkmingo gydymosi 4u.gif  </p>
<p>O ilgai Jums skaudėjo ir koks tas skausmas- dieną/naktį, po didesnio krūvio? Kuriose vietose MTS rastos ir ar tose vietose ir skaudėjo? CEA kada pirmą kart darėtės po Zalodex paskutinės dozės?</p>
<p>Ir man 3m po diagnozės nustatymo irgi skauda nugarą, juosmenį, klubus. Zalodex gavau paskutinę dozę.  Už savaitės darys KT žiūrėsim kas yra. </p>

Editana, nebūtinai turi atsitikti kaip man, bet dėmesį reikia nuolat atkreipti į savo pojūčius.

Paskutininė Zoladex 18.12.11 ir tą pačią dieną dariausi CEA - 5,63
Kitas CEA po mėnesio 19.01.14 - 12,7
KT 19.01.16 - MTS kauluose

Visą gruodį nuolat skaudeno nugarą - pečių juostą, juosmenį. Naktį kartais labai stipriai - skaudėjo su kiekvienu apsivertimu. Galvojau, kad nuo darbo prie kompo - vyras pamasažuodavo nugarą, patepdavo Voltarenu. Lyg ir palengvėdavo trumpam. Po to skausmas nusileido į dubens kaulus, atsirado jausmas, kad koja lyg išnirusi, negalėjau net gulėdama kojos į šoną patraukti be pagalbos rankomis, pradėjau šlubčioti.
Pagal išrašą išeitų, kad kur skaudėjo, ten panašiai ir yra MTS. Rytoj dar klausinėsiu detaliau. Nes prieš savaitę iš to šoko net nebežinojau ko klausti.
Dėl skausmo malšinimo nusiuntė į paliatyvios pagalbos kabinetą - gavau nuskausminančių pleistrų, požandinių tablečių nuo skausmo, Dexametazono ir pan., sakė, nereikia leisti skausmui įsigalėti. Pasakė, kas dabar esu kaip stiklinė - galiu sulūžti net lovoje ne taip pasivertusi. Bral, išsigandau rimtai. Gal kokį dar tyrimą padarys, kad paaiškėtų kokio lygio tas kaulų tankis? Įdomu, gal kaulų tankio tyrimas DEXA parodytų? Rudenį viskas buvo tvarkoj, tik osteopenija...

Kaupiuosi rytdienos gydytojų komisijos verdiktui - ką reikės, tą ir ištversiu - nėr kur dingt smile.gif Pažliumbiam ir vėl mes stiprios smile.gif
Atsakyti