O leidziant biologine (herceptina) nagai atsilaupo?? as galvojau, kad jokio salutinio poveikio nuo jos nera..
QUOTE(doviliuke21 @ 2019 01 18, 15:44)
O leidziant biologine (herceptina) nagai atsilaupo?? as galvojau, kad jokio salutinio poveikio nuo jos nera..
Man ne
Dėl Herceptino: leidžiant tik metus (adjuvantinė terapija, terapija po gydymo), šalutiniai poveikiai stebimi retai, ypač jauniems žmonėms, kurių fizinė būklė gera. Jei leidžiama ilgiau (pvz., išplitusiai ligai), kenčia ir organai (nes jų ląstelės juk, kaip pvz., širdies, turi Her2+ receptorių!), ir gali atsirasti labai rimtų šalutinių efektų (pvz., neuropatija, sąnarių skausmai), dėl kurių vaisto skyrimas gali būti nutrauktas. Dauguma, kurie gauna adjuvantinę terapiją, rimtų šalutinių efektų nepatiria.
Sauliau, labai aciu uz patarimus
QUOTE(doviliuke21 @ 2019 01 18, 14:44)
Man nesijautė jokie šlutiniai, buvau 45 metų. Gydantis viena sutikta vyresnė moteris sakė, kad su širdimi kažką negero pajautė, tirs papildomai.
Dėl neuropatijos- man 5 m. praėję po gydymo, bet pėdų, o ypač kojų prštų nejautrumas išliko. Aiškiai tą pajaučiau, kai pernai atostogaujant laisvai smulkiai akmenuota pakrante galiu vaikščioti, kai tuo tarpu namiškiai ne. Aplamai vasarom basa stengiuosi pavaikščioti daugiau, turiu kur sode - ir ant pievos, ir ant žvyruoto kelio.
QUOTE(editana @ 2019 01 17, 13:22)
<p>labas,</p><p></p><p>Labai geras patarimas. man pasibaigė vairuotojo pažymėjimo galiojimas, o kol esi biuletenyje - negali praeit dėl sveikatos pažymos. Be pažymo - nėr vairuotojo pažymėjimo. O į procedūras važinėt..Paskambinau į sveikatos ministeriją, pasakiau kaip yra, juk man ne su rankom/ kojom ar galva problema, kodėl negaliu praeit medicininės, tai pasiūlė be teisių važinėt
mano pasas irgi su 5 plaukais, teisės su peruku
</p>

Pabandykit kreiptis į POLA teisinę konsultaciją. Gal galės pagelbėti...
QUOTE(Audry @ 2019 01 03, 13:11)
<p>Man darytas kaulu scanas dar besigydant (vidury chemiju). Atejus suleidzia sesute radioaktyvu skysti ir turi laukti apie 2 val. Tada paguldo panasiai kaip magnetiniam rezonansui ir turi ramiai gulet gal 20 min, o tuo metu tave scanuoja. Nuo vaistu suleidimo 24 val skleidi radijacija, tad reiktu vengti buti prie vaiku</p>
Ar reikėtų išmesti drabužius dėvėtus tyrimo dieną. Tiesa sakant nebūčiau apie tai pagalvojus, bet bendradarbė paklausė. Susimąsčiau. Gal kas susidūrėt, help! Man procedūra rytoj. Neramu kažkaip.....
QUOTE(ViTiMe @ 2019 01 21, 18:43)
Ar reikėtų išmesti drabužius dėvėtus tyrimo dieną. Tiesa sakant nebūčiau apie tai pagalvojus, bet bendradarbė paklausė. Susimąsčiau. Gal kas susidūrėt, help! Man procedūra rytoj. Neramu kažkaip.....
As tiesiog isvedinau ir isskalbiau
QUOTE(ViTiMe @ 2019 01 21, 18:43)
Išskalbti reikia. Ir patalynę pakeičiu ir išskalbiu.
QUOTE(ViTiMe @ 2019 01 21, 19:43)
As isskalbiau ir tiek, patalyne taip pat issiskalbiau, gerai isvedinau kambarius. Sesute sake ir tualeto patalpa isvalyt ( nes daug reikes isgert daug skysciu ir daug sysiosit