Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 03 13, 08:24)
Neįsivaizduoju, ar visur daro spinduliavimą vienodai.  Vaidosiau, kada tau jis turėtų prasidėti?
Mes ketvirtadienį važiuosim į konsultaciją, tada paaiškės, kiek kartų reiks važiuoti, būtų gerai, kad leistų iš ryto, tada atvažiavai ant kokių 9, prieš 12 jau namie. Vis tiek kelias apie 2 val. išeina. Planuoju būtinai paklausti apie tuos pleistrus, kur berods RaViltis minėjo, kad jie apsaugo aplink švitinamą vietą esančią odą.

Taip, man apsaugojo pleistrai švitinamą vietą, tebuvo paraudę ir viskas. O ant pažasties neklijavo -tai vaizdeliai buvo nekokie, bet gerai, kad pavyko išvengti žaizdų. Dar ne visi gydytojai žinos apie tuos pleistrus, girdėjau, kad Kauno radiologai tai nenori jų naudoti. Mane švitino Vilniuje. Pleistrai ar tvarsčiai yra Mölnycke gamintojo MepitelFilm - tokia plonytė plėvelė, keičiama maždaug kas dvi savaites. Kraštai atsiklijuoja, tai juos apkarpydavau ir toliau dėvėdavau, kol jau per daug atsidengdavo švitinama zona, tada jau naują užklijuodavo.
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 03 13, 10:30)
Taip, man apsaugojo pleistrai švitinamą vietą, tebuvo paraudę ir viskas. O ant pažasties neklijavo -tai vaizdeliai  buvo nekokie, bet gerai, kad pavyko išvengti žaizdų. Dar ne visi gydytojai žinos apie tuos pleistrus, girdėjau, kad Kauno radiologai tai nenori jų naudoti. Mane švitino Vilniuje. Pleistrai ar tvarsčiai yra Mölnycke gamintojo MepitelFilm - tokia plonytė plėvelė, keičiama maždaug kas dvi savaites. Kraštai atsiklijuoja, tai juos apkarpydavau ir toliau dėvėdavau, kol jau per daug atsidengdavo švitinama zona, tada jau naują užklijuodavo.

O kodėl Kaunas jų nenori naudoti? Mes kaip tik Kaune gydomės.
Atsakyti

Visų pirma, džiaugiuosi jūsų geromis naujienomis po tyrimų 4u.gif Koks palengvėjimas...
Pati irgi dariausi pirmą markerį ir echiskopiją po sausio mėn. baigto švitinimo. KT paskyrė tik birželio mėnesį - ar čia taip turi būti? Kaip suprantu, tikrinimai būna kas 3 mėn.? Kokie kontroliniai tyrimai daromi?

QUOTE(vaidosius @ 2017 03 03, 09:08)
man buvo 4 raudonos paskirtos ir 4 baltos (nezinau tiksliau tu raiduciu ir stirpumu ju ir pan. ) jau 6 atlaikiau  smile.gif raudona sunkiau atlaikiau o dabar ta skaidria tai daug lengviau  ax.gif

Na va, liko jau visai nedaug 4u.gif Man taip pat buvo 4 raudonos ir 4 baltos. Praėjus kuriam laikui jau net ir nežinau, kuri man buvo sunkesnė. Kažkaip ištverdavau tas kelias dienas ar savaitę, net dirbdavau prie kompo, o po to dvi savaites jau visai neblogai jausdavausi.

QUOTE(ViTiMe @ 2017 03 07, 19:48)
Man praėjusią savaitę pašalino viską.

Ryžtingai tvarkaisi. Šaunuolė 4u.gif Kad atmintis vietomis išeina pasivaikščioti, tai gal net ir gerai?Ypač būtų gerai, kad pasimirštų visi nemalonumai... Greičiau atgauk jėgas po visų operacijų, trauk lūpdažius iš rankinės, aukštakulnius iš spintos ir pirmyn į pasaulįsmile.gif

QUOTE(Undzinka @ 2017 03 08, 22:09)
Pas mane analogiska situacija. Beeveik 50 operavo, tada chemija. Po pirmos chemijos kai uzrauke mmm, taip ir nebera. Po chemijos 2 metus geriau tamoksifena. mmmm nesugryzo. Kadangi amzius kaip ir jau lyg klimakso ejo, tai ir tu salutiniu pozymiu nelabai jutau.

Man irgi po pirmos chemijos mėnesinės kaip dingo, taip jau metai be jų gyvenu ir visai nepasiilgstu:) Nuo gruodžio leidžia Zoladexą, o dabar pradėjau gerti ir Tamoxifeną. Pilvą gerokai pamausdavo, ypač kai tik pradėjo leisti Zoladexą, karščio pylimai. Prakaitavimas, karščio pylimai iš karto sustiprėjo pradėjus gerti Tamoxifeną - permerkia kiaurai.

QUOTE(KRV @ 2017 03 10, 12:31)
Man neberašo kompensuojamų receptų, bet kadangi ir pati esu skaičius apie kitose šalyse vykdomus tyrimus, tą patį pasakė  visi gydytojai, kurių klausiau, šeimos gydytoja sakė, kad skaitė apie tamoxifeno ilgesnį naudojimą jau ir lietuviškame medicinos leidinyje. Man visi pasakė taip - kadangi stiprių  šalutinių poveikių nėra, auglys labai jautrus hormonams ( Er+++, PR+++), jaunas amžius, tai gerti toliau,

Mano reikalai irgi jautrūs hormonams. Tik aš skaičiau apie Tamoxifeną nelabai gerų dalykų, kad geriau keisti Anastrazoliu, kuris sumažina atsinaujinimo riziką labiau nei gydymas Tamoxifenu, kuris, kartais net paskatina atsinaujinimą. Anastrazolis irgi turi savų šalutinių poveikių, pasireiškiančių vėliau. Žodžiu, sunku atsirinkti kas ir kaip iš tiesų...
Papildyta:
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 03 13, 10:53)
O kodėl Kaunas jų nenori naudoti? Mes kaip tik Kaune gydomės.

Nežinau, taip minėjo pleistrus atstovaujančios įmonės darbuotoja. Bet juk visada galima ir reikia klausti, bandyti - juk yra teigiama vilniečių patirtis. Gaila, kad ištryniau filmuką apie tuos pleistrus. Bet gal internete Mölnycke puslapyje galima rasti ar youtobe?
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 03 13, 10:11)

Mano reikalai irgi jautrūs hormonams. Tik aš skaičiau apie Tamoxifeną nelabai gerų dalykų, kad geriau keisti Anastrazoliu, kuris sumažina atsinaujinimo riziką labiau nei gydymas Tamoxifenu, kuris, kartais net paskatina atsinaujinimą. Anastrazolis irgi turi savų šalutinių poveikių, pasireiškiančių vėliau. Žodžiu, sunku atsirinkti kas ir kaip iš tiesų...

Sveiki. Kiek skaiciau, Anastrazoli skiria TIK naturalios menopauzes metu. Zoladeksas tik laikinai pristabdo mot.hormonu susidaryma. Be abejo, negaliu zinoti ar dabar pasikeite gydytoju nuomone apie tai. Bet kai as gydziausi, kategoriskai neskyre, leidziant Zoladeksa.
Beje, man nuo nudegimo ir zaizdu susidarymo svitinimo laikotarpiu labai padejo lengvas Dr.Nona kremas "Soliaris". Tuo metu drauge padovanojo ir ikalbejo pabandyti ir tikrai nenusiviliau juo.
Atsakyti
Sveikos merginos. Šiandien gavau totalios histeroskopijos atsakymą. NIEKO PIKTYBIŠKO NĖRA. Tik gimda visai sugriuvus buvo : cistos, miomos, visokie išvešėję epiteliai ir t.t. Gerai , kad pašalinau, būsiu ramesnė. Gal kuri turite tokios operacijos patirtį. KAip ten tie seksualiniai reikalai? Ar totaliai keićiasi?
Klausimas intymus, aišku, būsiu dėkinga už pasidalinimą?
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 03 13, 13:36)
Sveikos merginos. Šiandien gavau totalios histeroskopijos atsakymą. NIEKO PIKTYBIŠKO NĖRA.

Valio, puiki žinia! Sveik! Kaip savijauta po op.? Kada į darbus planuoji?
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 03 13, 16:06)

Super.Jėga.Džiaugiuosi kartu 4u.gif
Palinkėk man tokių pačių ats.Kitą treč. 22 kovo antakalnio klinikose apturėsiu operaciją.Kaip suprantu ir kaip man paaiškino daktaras,reikia paneigti arba patvirtint,kad gimdos gleivinėj sėdi polypas.Užtruks 1 dieną,vakare varysiu dirbt (vakarinė pam.)
Sakyk,ne per gerai noriu?Kokia savijauta po operacinė,nesilpna buvo ?????

Darsyk sveikinu su gera žinia biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 03 13, 08:24)
Neįsivaizduoju, ar visur daro spinduliavimą vienodai.  Vaidosiau, kada tau jis turėtų prasidėti?
Mes ketvirtadienį važiuosim į konsultaciją, tada paaiškės, kiek kartų reiks važiuoti, būtų gerai, kad leistų iš ryto, tada atvažiavai ant kokių 9, prieš 12 jau namie. Vis tiek kelias apie 2 val. išeina. Planuoju būtinai paklausti apie tuos pleistrus, kur berods RaViltis minėjo, kad jie apsaugo aplink švitinamą vietą esančią odą.

balandzio 13 paskutine chemoterapija tai mazdaug apie geguzes 1 turetu jau ir pradet svitinima

QUOTE(RaViltis @ 2017 03 13, 10:30)
Taip, man apsaugojo pleistrai švitinamą vietą, tebuvo paraudę ir viskas. O ant pažasties neklijavo -tai vaizdeliai  buvo nekokie, bet gerai, kad pavyko išvengti žaizdų. Dar ne visi gydytojai žinos apie tuos pleistrus, girdėjau, kad Kauno radiologai tai nenori jų naudoti. Mane švitino Vilniuje. Pleistrai ar tvarsčiai yra Mölnycke gamintojo MepitelFilm - tokia plonytė plėvelė, keičiama maždaug kas dvi savaites. Kraštai atsiklijuoja, tai juos apkarpydavau ir toliau dėvėdavau, kol jau per daug atsidengdavo švitinama zona, tada jau naują užklijuodavo.

aciu uz info smile.gif

QUOTE(Ikulia @ 2017 03 13, 11:23)

Beje, man nuo nudegimo ir zaizdu susidarymo svitinimo laikotarpiu labai padejo lengvas Dr.Nona kremas "Soliaris". Tuo metu drauge padovanojo ir ikalbejo pabandyti ir tikrai nenusiviliau juo.

aciu uz info smile.gif

QUOTE(ViTiMe @ 2017 03 13, 13:36)
Sveikos merginos. Šiandien gavau totalios histeroskopijos atsakymą. NIEKO PIKTYBIŠKO NĖRA. Tik gimda visai sugriuvus buvo : cistos, miomos, visokie išvešėję epiteliai ir t.t. Gerai , kad pašalinau, būsiu ramesnė. Gal kuri turite tokios operacijos patirtį. KAip ten tie seksualiniai reikalai? Ar totaliai keićiasi?
Klausimas intymus, aišku, būsiu dėkinga už pasidalinimą?

smagu skaityt tokias geras naujienas clap.gif
Atsakyti
As nevilty.....Ryt man paskirta KT. Laukiau ilgai...Siandien skambina is ten ir sako, atsiprasom, sugedo aparatas.....Sakau jus turbot juokaujat...pasirodo nejuokauja, aparatas sugedo, taisys neaisku kiek, savaite maziausiai. O pas mane sudarytas reabilitacijos planas nuo 20 dienos. Bet nereabilituos, kol near KT isvadu, nes turi isitikinti, kad neatsirado operuotoje rankoje kauluose negerumu. Viskas dabar man griuna...as nevilty....
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 03 13, 15:06)

Į darbą išėjau savaitę po operacijos, viskas buvo gerai ir nesunku visai, bet šį šeštadienį prasidejo kraujavimas didelis teko 2 dienom gryzt i ligoninę, sustabdė, tik hemoglobinas nuo 140 iki 100 pakrito, snd jau namie, ryt dar pagulinėsiu ir trečiadienį planuoju dirbti. Jaučiuosi gerai.
Papildyta:
QUOTE(selika @ 2017 03 13, 16:44)
Super.Jėga.Džiaugiuosi kartu   4u.gif
Palinkėk man tokių pačių ats.Kitą treč. 22 kovo antakalnio klinikose apturėsiu  operaciją.Kaip suprantu ir kaip man paaiškino daktaras,reikia paneigti arba patvirtint,kad gimdos gleivinėj sėdi polypas.Užtruks 1 dieną,vakare varysiu dirbt (vakarinė pam.)
Sakyk,ne per gerai noriu?Kokia savijauta po operacinė,nesilpna buvo ?????

Darsyk sveikinu su gera žinia  biggrin.gif  4u.gif

Ačiū labai. Jei Tau paprasta histeroskopija į darbą galesi gryzt kita diena, aš tokia turejau pries 4 metus kai salino mioma, bet dabar man buvo padaryta laparaskopija,salinant totaliai viska: kiausides,kiausintakius,gimda ir kakleli, tai savaite pasivoliojau. Grižau i darba, po 4 dienu si sestadieni prasidejo kraujopludis žiaurus, tai vel pagulde,sustabde, 2 dienas,stebejo lasino, snd jau namie, ryt dar gulesiu,o treciadini i darba. Silpnumo po operacijos nebuvo, bet dabar yra truputi, nes pakrito hemoglobinas iki 100. Siaip viskas ok, judam pirmyn. Linkiu ir Tau tik geru žinių, taip ir bus tikrai.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 03 13, 18:49)
As nevilty.....Ryt man paskirta KT. Laukiau ilgai...Siandien skambina is ten ir sako, atsiprasom, sugedo aparatas.....Sakau jus turbot juokaujat...pasirodo nejuokauja, aparatas sugedo, taisys neaisku kiek, savaite maziausiai. O pas mane sudarytas reabilitacijos planas nuo 20 dienos. Bet nereabilituos, kol near KT isvadu, nes turi isitikinti, kad neatsirado operuotoje rankoje kauluose negerumu. Viskas dabar man griuna...as nevilty....

Nenukabink nosytės. VIskas kas vyksta , į gera.Pataisytu aparatu padarys pačią tiksliausią KT. Savaitė juk nėra tragiškai ilgas laikas. Nemalonu,kai griuna tai,kas suplanuota, bet nesijaudink, galutinis rezultatas vadinasi nustebins savo gerumu. BŪK po truputį viltY 4u.gif friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 13 kovo 2017 - 19:27

Aišku, kad išmuša iš vėžių tokie fintai, bet dabar reikia ieškot kitų kelių. O kur reabiliacija vyks -vietoje ar reikės į kitą miestą važiuot? Jeigu vietoje, gal kalbėti su reabilitaciją paskyrusiu gydytoju - paaiškinus situaciją, tikrai bus surastas sprendimas. Jeigu reikės, atidės kelias dienas. O gal dar per tą savaitę ir spės pataisyti ir toliau viskas vyks pagal planą? Viskas išsipręs taip kaip reikia...
Atsakyti

labai nesmagu kai taip nutinka... unsure.gif linkiu kad tik i gera visa tai iseitu 4u.gif
Atsakyti