Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Labai ačiū už tokį išsamų atsakymą  :)

Sakykit Tamoxifeną paprastai skiria po spinduliavimo? Ir koks gydytojas? Aš tik su chirurgu kol kas turėjau reikalų. Ar reikia pas onkologą registruotis? Kas po viso gydymo prižiūri, skiria patikrinimus, konsultuoja? Patarkit onkologą Kmuk. Vasarį nei pas vieną jau nebėra vietų  :blink:​ 

Atsakyti

Tamoksifeną skiria , jei auglys buvo jautrus hormonams. Jį paskiria onkologas. Toliau receptus gali išrašyti ir šeimos gydytojas, onkologas nebūtinas. Mane tai chirurgas pas onkologus- chemoterapeutą nukreipė, nes man dar ir chemija buvo. Man tamoksifeną paskyrė prasidėjus spinduliams. Stebėjimą vykdo onkologas. Jums reikia jį susirasti. Rekomenduot nelabai ką žinau- gal kas ką pasiūlys, tik girdėjau apie Juodžbalienę, Gudaitienę gerus atsiliepimus. Bandyti per registratūrą skambinant prašytis ar tiesiai į gyd. kabinetą skambint..

O jums jautrus hormonams? Jei taip, ir jums dar yra mėnesinės turėtų skirti leidžiamus Zalodex, kad užblokuotų kiaušidžių veiklą.

Atsakyti

Taip, jautrus hormonams ir taip, yra mėnesinės.

Chemoterapijos neskyrė ir nežada skirti. 

Atsakyti

Kai susirasit prižiūrintį onkologą- paklausinėkit apie zalodex  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Tynka. Jūsų gal stadija lb maža. Todėl be chemijos. Aš taip galvoju.. 

Atsakyti

Ne stadija, o agresyvumas lemia. G3 visada gaus chemiją, net jei mažiausia stadija. Matyt jūsų auglio agresyvumas mažas, su tuo ir sveikinu ;)

Atsakyti

Taip, mano G1, todėl neskiria chemijos ir todėl aš tik su chirurgu reikalų turėjau, kuris nukreipė į spindulius bei minėjo, kad reiks hormoninių tablečių. Kažkaip nepaklausiau, kas ir kada man jas skirs  :hmm:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tynka: 10 sausio 2019 - 18:36

Kai pirma karta susitiksi su radioterapeutu pasakyk,  kad tau dar neisrasytas Tamoxifenas. Nes Klinikose visi radioterapeutai dirba onkologais. As tolesniam ligos sekimui  toliau registruojuosi pas mane gydziusia radioterapeute.  kokia gydytoja tave svitins? 

Taip, mano G1, todėl neskiria chemijos ir todėl aš tik su chirurgu reikalų turėjau, kuris nukreipė į spindulius bei minėjo, kad reiks hormoninių tablečių. Kažkaip nepaklausiau, kas ir kada man jas skirs  :hmm:​ 

Atsakyti

Dar nežinau, registratūroje liepė ateiti 01.18. Nepasakė gyd pavardės, o aš nepaklausiau, kažkaip protas iš paskos vaikšto  :hmm:

O kokia jūsų radiologė? Ar ji jums patinka? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tynka: 10 sausio 2019 - 18:53
Ar ne chemoterapiautai skiria harmonini gydyma ?
Atsakyti
QUOTE(Magno @ 2019 01 10, 20:28)
Ar ne  chemoterapeutas skiria  harmonini gydyma ?

Jetau, kokia geda kaip parasiau zodi ankstesnej zinutej, bet neleidzia istaisyt verysad.gif

unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magno: 10 sausio 2019 - 20:51

Sveiki (sveikos, bet gal čia yra ir vyrų),

Dėl susiklosčiusių aplinkybių visuomet seku daug nuorodų. Žinau, kad ne visos jums bus aktualios (jos gal labiau aktualios vėlyvų stadijų pacientams), tačiau vis tiek...

- centralizuotai apmokamų vaistinių preparatų klasifikatorius (atnaujinamas kas ~3 mėn., apima itin brangius vaistus, t.y. tokius kaip monokloniniai antikūniai ir pan., tad kai chemoterapeutas jums skiria, galite žinoti opcijas): http://www.vlk.lt/gydymo-istaigoms;

- informacija apie vykstančius klinikinius tyrimus (daugiausia onkologijoje, ir jiems dažnai trūksta žmonių): https://www.vvkt.lt/...ancius-tyrimus;

- FDA (Foor and Drug Administration, JAV) tvirtinami vaistai hematologijai/onkologijai: https://www.fda.gov/...s/ucm279174.htm. EMA (European Medicines agency) taip pat turėjo apibendrintą puslapį kiekvienai piktybinei ligai, bet dabar neturi po puslapio atnaujinimo. Jei kas rasit kada, būtų smagu pamatyti.

Kol kas tiek. Geros dienos,

Saulius

Atsakyti