Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2019 01 07, 23:30)
<p>Aš daug vaikštau, ir kas savaitę einu mankštų pas kineziterapeutę (kas savaitę tai čia ir su mėnesio pertraukomis smile.gif ).</p><p>Deja, bet visi bandymai aktyviau sportuoti kol kas baigėsi nesėkmingai - skauda operuotą ranką. Jogos buvau vienoj pamokoj - po to ilgai nieko nebegalėjau daryti. Panašiai su kitais sportais. Greitai persitempia labai. Negaliu jokio krūvio.</p><p>Tai auginu lašinį kol kas.</p>

Koks tas rankos skausmas ?
Man pradejo skaudet , negaliu istiest rankos kaip kzkokia gysla kad butu itempta
Atsakyti

Man tai irgi nera daug jegos toje rankoje.Po svenciu pradejo mausti kaip ir gelti,rodos siek tiek patinus(matyt gavo darbo ruosiantis sventems)

Atsakyti

Koks tas rankos skausmas ?
Man pradejo skaudet , negaliu istiest rankos kaip kzkokia gysla kad butu itempta

Panašiai, skausmas eina nuo peties į plaštaką. Kineziterapeutė paspaudė arčiau peties, tai skaudėjo iki pat pirštų. Kažkas susiję matyt su jungiamuoju audiniu, ar sausgyslėmis, biesas žino kas ten persitempia. 

Atsakyti
Su laiku rankos pastiprės, bet nebus tokios kaip prieš operaciją. Sakyčiau buvau fiziškai labai stipri. Pamenu, praėjus porai metų po operacijos pilatese nieko kai reikejo pasrėmus rankom daryti, nepadrydavau. Dabar jau kokį vieną kitą atsispaudimą padarau. Bet su krūviu ne kas, pvz nešti sunkiau negaliu, tirpsta rankos, viena daugiau, kita mažiau. P.s. Pas mane abejose limgmazgiai operuoti, 2010 ir 2013 m.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2019 01 08, 21:49)
Su laiku rankos pastiprės, bet nebus tokios kaip prieš operaciją. Sakyčiau buvau fiziškai labai stipri. Pamenu, praėjus porai metų po operacijos pilatese nieko kai reikejo pasrėmus rankom daryti, nepadrydavau. Dabar jau kokį vieną kitą atsispaudimą padarau. Bet su krūviu ne kas, pvz nešti sunkiau negaliu, tirpsta rankos, viena daugiau, kita mažiau. P.s. Pas mane abejose limgmazgiai operuoti, 2010 ir 2013 m.

Onkodel du kartus ?

Man ir neoperuotos puses ranka skauda, galvoju gal nuo stuburo , o gal nuo vaistu kraujagysles, silpnumas kazkoks tos rankos. O operuotis skausmas toks keistas, issokusi kazkokia ryski gysla pazastyje , jautri , ir kaip ji tesiasi per visa ranka, ranka tiesiant visa ta gysla gelia
Atsakyti
QUOTE(Magno @ 2019 01 08, 22:07)
Onkodel du kartus ?

Man ir neoperuotos puses ranka skauda, galvoju gal nuo stuburo , o gal nuo vaistu kraujagysles, silpnumas kazkoks tos rankos. O operuotis skausmas toks keistas, issokusi kazkokia ryski gysla pazastyje , jautri , ir kaip ji tesiasi per visa ranka, ranka tiesiant visa ta gysla gelia

Viena krūtis ir limfmzgiai 2010, o kita krūtis 2013 m.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2019 01 09, 21:38)
arbgenetika nustatyta ?
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2019 01 09, 21:38)

ar genetika nustatyta ?
Atsakyti

Esmė, daug patyrėt... Tegu tai nepasikartoja  😘 O aš šiandien pirmą kart į spindulius keliausiu.. Prasidės važinėjimai 😊

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita102: 10 sausio 2019 - 07:22

Labas rytas,

Vakar sužinojau, jog Tamoksifen EBEWE nebekompensuojamas..Kažkaip susinervinau, nors ne kosmosą kainuoja.. Yra ten kitų gamintojų, bet aš nebandžius, nesinori keisti, kai jau vos ne 3m vienos rūšies geriu. Galėtų valdžia liautis darius nesąmones..

Atsakyti

Laba diena, jungiuosi į jūsų temą.

Aš po operacijos, laukiu spindulių. Gydausi Kaune. Jolita102, papasakokite, kaip ten viskas vyksta. Ar jūs Kaune gydotės?

Atsakyti

Sveika prisijungusi 😊 aš Kaune. Bet kol kas už durų laukiu pirmo karto spindulių 😊

Atsakyti

Laba diena, jungiuosi į jūsų temą.

Aš po operacijos, laukiu spindulių. Gydausi Kaune. Jolita102, papasakokite, kaip ten viskas vyksta. Ar jūs Kaune gydotės?

Labas,

aš Kaune gydžiaus.

Kai paskiria spindulių datą, nueini ten užveda kortelę, nuima išmatavimus- kurią vietą tiksliai spinduliuos, kad fizikai parašytų programą skirtą būtent tau., pašneki su gydytoja, jei reikalingas parkingas - duoda lapelius su kuriais įleidžia į teritoriją nemokamai (taip buvo prieš porą metų- gal kas pasikeitė). Tada susitariat laiką kada ateisi spinduliuotis kasdien, priskiria tą spindulių aparatą prie kurio ateit reikės. Pati procedūra paprasta- nusirengi, atsiguli ant stalo, ramiai paguli porą minučių ir viskas. Ilgiau užtrunka nusirengt /apsirengt, nei pati procedūra. Spinduliavimo metu jaučiau šilumą ir viskas. Tepdavausi PO spinduliavimo medetkų tepalu, aktinolin, bepanten, ir po spindulių porą val vaikščiodavau iki pusės nuoga, kad neerzintų audinys odos. Prieš spinduliavimą oda turi būti švari- be jokių kremų, tepalų, antiperspirantų ir kt dalykų, kad nesukaltų alergijos ir kt šalutinių reiškinių.  Man pavyko be žaizdų k atlaikyt 25 spindulius. Oda pasidarė ruda, lyg kietesnė. Dabar viskas gerai, nebesimato nieko. Viskas bus gerai, nesudėtinga procedūra :P​ 

Atsakyti