Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(vaidosius @ 2018 11 30, 15:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="simpleGirl" data-cid="72279270" data-time="1543411442"><div><p>Sveikos merginos,seniai čia nesilankaiu..Šiandien sužinojau,kad turiu gena,nors prieš mėnesi jo nebuvo.. smile.gifžodžiu tuo momentu užstrigo technika ir parodė,kad mano ats neigiamas:)genetikė pati šoke,dar tokio sako nebuvo...Tai vat ,aš tokiu klausimu šalinsiuos antraja kruti,ir noriu jusu nuomoniu pas ka vln geriau darytis rekonstrukcija,susidurete su N.Jakuciu?nes girdejau tik lb gerus atsiliepimus ir kokios mazdaug kainos?2 implantu...gal kazkas tiesiog neseniai darėsi?Labai ačiū smile.gif)</p></div></blockquote><p>Siaubas 😵 tie tyrimai tai kaip loterija... O atrodo XXI amžius jau...</p>

Vaidošiau, Jakutis super, implantas 1 kainuoja 399 eur., bet galima rekonstruot savais audiniais. Ši op. yra sunkesne daugiau nei dvigubai. Aš taip pat su genu. Išbandziau visus rekonstrukcijos būdus, nes viena krūtis savais audiniais neprigijo dėl apendikso rando. Viskas iveikiama. Jakučio komanda puiki. Jei norėtum daugiau info rašyk Až, sėkmės.
p.s. na su geno aptikimu, tai čia pribloškei.
Dar ir dėl kiaušidžių turėsi apsispręst.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2018 11 26, 16:14)
<p>Sveikos, merginos,</p><p>linkėjimai visoms! Mėnesį basčiausi po pasaulį, nebuvau prisijungusi, atsiprašau visų kam neatsakiau į laiškelius - jau atsakyta. </p><p>Spalio gale dariausi krūtinės, pilvo ir dubens MRT, dėjau į kelnes, baisu buvo (pusmetį nieko netikrinau), bet viskas gerai - valio smile.gif</p><p></p><p>Magno, paskaityk čia apie meditacijas <a data-ipb='nomediaparse' href='https://kaipdangus.blogspot.com/2018/02/gydymosi-laikotarpis-kaip-galimybe.html'>https://kaipdangus.blogspot.com/2018/02/gydymosi-laikotarpis-kaip-galimybe.html</a>. Dar lankiau reiki, yra nemokamas kursas krūties pacientėms, bet nerandu dabar nuorodos, yra kažkur mano bloge. </p><p></p><p>Dėl Druskininkų - žr čia <a data-ipb='nomediaparse' href='https://kaipdangus.blogspot.com/2018/01/reabilitacija-ir-kaip-miegoti-po.html'>https://kaipdangus.blogspot.com/2018/01/reabilitacija-ir-kaip-miegoti-po.html</a></p><p>Iš kitų girdėjau, kad krūties atvejais specializuojasi "Tulpė" Birštone, Eglė man nepasirodė labai patyrę, bet relaksacijos ir mankštos ten - super!</p>

Gera skaityti, kad tyrimai geri. Labai džiaugiuosi dėl to. Merginos, turiu priimt sprendimą. Patarkite kas galite ir turite patirties. Sausio pabaigoje paskirtas kaulų skanas. Remisija 2 metai. Trigubai neigiamas su BRCa1 mutacija,IIb,G3. Gruodžio mėn. žymenys - 7,56. Jaučiuosi gerai. Gydytoja paskyrė kaulų skaną, bet pasakė pačiai apsispręst ar jį daryt, nes jis labai radioaktyvus,o jaučiuosi gerai, kaulų neskauda, turiu jėgų sportuot, darbinga, tik kartais paskauda sąnarius rytais,kol neišsijudinusi. Taigi vat ir nežinau: nuodytis ar ne. |Kam iš Jūsų darytas ; kokia tai procedūra, ar ilgai trunka, ką turėčiau žinot? Na,o nuspręsiu, aišku, pati smile.gifsmile.gifsmile.gifAčiū labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 03 sausio 2019 - 11:14

Labas,

Aš dariausi Kaune. Atėjus suleidžia kontrastą į veną , tada 2-3 val sėdi ir lauki, kol medžiaga pasiskirstys- turėti vandens su savim (buvo žalios girios vandens koridoriuj ir vienkartinių stiklinių) Tada paguldo ant stalo ir guli apie 40min, kol nuskanuoja. Viskas - gali važiuoti namo ir apie parą neiti prie vaikų ir nėščiųjų. Po visko reikia gerti daug vandens, kad išplautų kontrastą. Viskas pakankamai ilgai užtrunka tik tiek.. :rolleyes:​ 

Atsakyti

Vaidošiau, Jakutis super, implantas 1 kainuoja 399 eur., bet galima rekonstruot savais audiniais. Ši op. yra sunkesne daugiau nei dvigubai. Aš taip pat su genu. Išbandziau visus rekonstrukcijos būdus, nes viena krūtis savais audiniais neprigijo dėl apendikso rando. Viskas iveikiama. Jakučio komanda puiki. Jei norėtum daugiau info rašyk Až, sėkmės.
p.s. na su geno aptikimu, tai čia pribloškei.
Dar ir dėl kiaušidžių turėsi apsispręst.
Papildyta:
Gera skaityti, kad tyrimai geri. Labai džiaugiuosi dėl to. Merginos, turiu priimt sprendimą. Patarkite kas galite ir turite patirties. Sausio pabaigoje paskirtas kaulų skanas. Remisija 2 metai. Trigubai neigiamas su BRCa1 mutacija,IIb,G3. Gruodžio mėn. žymenys - 7,56. Jaučiuosi gerai. Gydytoja paskyrė kaulų skaną, bet pasakė pačiai apsispręst ar jį daryt, nes jis labai radioaktyvus,o jaučiuosi gerai, kaulų neskauda, turiu jėgų sportuot, darbinga, tik kartais paskauda sąnarius rytais,kol neišsijudinusi. Taigi vat ir nežinau: nuodytis ar ne. |Kam iš Jūsų darytas ; kokia tai procedūra, ar ilgai trunka, ką turėčiau žinot? Na,o nuspręsiu, aišku, pati smile.gifsmile.gifsmile.gifAčiū labai.

Labas,

Aš dariausi Kaune. Atėjus suleidžia kontrastą į veną , tada 2-3 val sėdi ir lauki, kol medžiaga pasiskirstys- turėti vandens su savim (buvo žalios girios vandens koridoriuj ir vienkartinių stiklinių) Tada paguldo ant stalo ir guli apie 40min, kol nuskanuoja. Viskas - gali važiuoti namo ir apie parą neiti prie vaikų ir nėščiųjų. Po visko reikia gerti daug vandens, kad išplautų kontrastą. Viskas pakankamai ilgai užtrunka tik tiek.. :rolleyes:​ 

Atsakyti

Man darytas kaulu scanas dar besigydant (vidury chemiju). Atejus suleidzia sesute radioaktyvu skysti ir turi laukti apie 2 val. Tada paguldo panasiai kaip magnetiniam rezonansui ir turi ramiai gulet gal 20 min, o tuo metu tave scanuoja. Nuo vaistu suleidimo 24 val skleidi radijacija, tad reiktu vengti buti prie vaiku

Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2019 01 03, 13:11)
<p>Man darytas kaulu scanas dar besigydant (vidury chemiju). Atejus suleidzia sesute radioaktyvu skysti ir turi laukti apie 2 val. Tada paguldo panasiai kaip magnetiniam rezonansui ir turi ramiai gulet gal 20 min, o tuo metu tave scanuoja. Nuo vaistu suleidimo 24 val skleidi radijacija, tad reiktu vengti buti prie vaiku</p>

Ačiū, sveikatos Jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(editana @ 2019 01 03, 13:06)
<p>Labas,</p><p></p><p>Aš dariausi Kaune. Atėjus suleidžia kontrastą į veną , tada 2-3 val sėdi ir lauki, kol medžiaga pasiskirstys- turėti vandens su savim (buvo žalios girios vandens koridoriuj ir vienkartinių stiklinių) Tada paguldo ant stalo ir guli apie 40min, kol nuskanuoja. Viskas - gali važiuoti namo ir apie parą neiti prie vaikų ir nėščiųjų. Po visko reikia gerti daug vandens, kad išplautų kontrastą. Viskas pakankamai ilgai užtrunka tik tiek.. rolleyes.gif​ </p>

Ačiū, sveikatos Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika Marija @ 2018 11 12, 22:22)
<p>Labas! Iš karto visoms po  4u.gif</p><p>Šias temas, diskusijas seku jau nuo liepos, ir vis nedrįsau prisijungti, nors pačiai klausimų, nerimo iki begalybės.. mano mamytei diagnozuotas piktybinis navikas..</p><p>Nuo to laiko jau praeitos 5 chemoterapijos, iš jų 4 raudonos ir 1 balta. Liko dar 3 baltos. Didžiausias blogumas prasidėjo po šios baltos, ir nors jau daugiau nei savaitė praėjo, ją vistiek kankina skausmai, kaip ji sako, deginimai, tirpimai.. verysad.gif ar gali jie tęsti taip ilgai? Ar jie ir išliks iki 6 chemo? Ar jie turi praeiti? Nebežinau, kaip jai padėti, jos jau neberamina nei vienas artimųjų žodis, beprotiškas negatyvas, bijau, kad pasiduoda kovai prieš ligą.. Jokios šypsenos, pozityvo, užsidaro savy ;( beprotiškai sunku tai matyti..</p><p>Mielosios, pasidalinkit savo potirtimi.. Gal jūsų patirtys padės man ją kažkaip nuteikti.. </p><p>Mamai pirmiausia taikomos chemoterapijos, tik paskui operacija. </p><p>Būsiu labai dėkinga už bet kokią informaciją, patarimą! 🌷</p>

Reikėtų koncentruotis tik į sveikimo patirtis. Kol skaičiau nete visokias nesamones (nors ir gydytojų rašomas), - tol verkiau. Mano patirtis: prieš tris metus sužinojau diagnozę, man buvo 42: metus gydžiausi, 2 metai remisijos. Per tris metus: 8 operacijos (naviko šalinimas, prevencinė abipusė mastektomoja, kiaušidžių ir gimdos šalinimas,5 rekonstrukcinės operacijos, 8 chemoterapijos, 25 švitinimai, reabilitacija, paliko vyras - su džiaugsmu išsiskyriau ( nors tuo metu buvo beprotiškai sunku, daug kas klausė kaip neišprotėjau), viso gydymo metu turėjau dirbti, nes likau be šeimos maitintojo ir palaikytojo, atsirado "kolegų" darbe, kurie mane skundė, kad perdaug važinėju pas gydytojus darbo metu ir todėl reikia mane atleisti. Dar buvo visokių nepatogių "smulkmenėlių" . Iškentėjau ir tai. Numečiau 25 kilogramus .....ir dabar esu GYVA ir SVEIKA: pasitaisė figūra, sportuoju, dirbu, stengiuosi neliudėti, turiu DRAUGĄ, kuriam papai nesvarbu, susipažinau su puikiais žmonėmis, stengiuoso keliauti kiek galiu. Aišku, tikrinuosi. Jei savo pavyzdžiu galėčiau padėti, kreipkitės, mielai tai padarysiu. Galima asmenine žinute.
Papildyta:
QUOTE(klausimėliai @ 2018 11 06, 16:50)
<p>gal kokių atsiliepimų apie gydytoją Daivą Sendiulienę turit?</p>

Gera
Atsakyti

ViTiMe, tu nereali  :heart: 

Parodyčiau tavo įrašą savo kolegoms, kurie trydalioja ir skundžiasi dėl smulkmenų, bet ech, nepadės.

Aš rekonstrukcijoms dar vis nesiryžtu, kažkaip negaliu net pagalvoti apie ligonines.

Sėkmės tau didžiausios.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2019 01 05, 00:00)
<p>ViTiMe, tu nereali  heart.gif </p><p>Parodyčiau tavo įrašą savo kolegoms, kurie trydalioja ir skundžiasi dėl smulkmenų, bet ech, nepadės.</p><p>Aš rekonstrukcijoms dar vis nesiryžtu, kažkaip negaliu net pagalvoti apie ligonines.</p><p>Sėkmės tau didžiausios.</p>

Ačiū. Na man dėl rekonstrukcijų nebuvo sunku nuspręst, nes nuėjusi į pirmą konsultaciją pas Jakutį pasijutau saugi. Aišku, ne viskas pavyko sklandžiai, bet čia organizmas mano pakišo koją. Visiems sprendimams ateina savas laikas. Jei nesiryžti,- vadinasi nebutina tai daryti dar. Galima ir be to puikiai gyvent ir gerai jaustis smile.gif.
Sėkmės ir sveikatos MUms Visoms smile.gifsmile.gifsmile.gif.
Atsakyti

Sveikos merginos, koki sporta esate pasirinke po kruties operacijos? Man daryta tausojanti ir pasalinti tik 4 sarginiai lifmazgiai, bet kai teiravausi po operacijos nvi ar galiu kalanetika ir toliau lankyti, tai sake, kad netinka tempimo pratimai. Labai sokineti irgi negaliu, nes vis dar jauciu operuota kruti, nors jau metai praejo.

Atsakyti
QUOTE(lancom @ 2019 01 07, 06:22)
<p>Sveikos merginos, koki sporta esate pasirinke po kruties operacijos? Man daryta tausojanti ir pasalinti tik 4 sarginiai lifmazgiai, bet kai teiravausi po operacijos nvi ar galiu kalanetika ir toliau lankyti, tai sake, kad netinka tempimo pratimai. Labai sokineti irgi negaliu, nes vis dar jauciu operuota kruti, nors jau metai praejo.</p>

Aš stengiuosi daug vaikščioti. Visur kojytėmis. Lipu laiptais. Pasitaikius progai plaukioju baseine. Skaičiau, kad geras dalykas - šiaurietiškas ėjimas su lazdomis, bet pati dar neprisiruošiau išbandyti ax.gif
Atsakyti

Vitime,as parasiau i a.z😉

Atsakyti

Aš daug vaikštau, ir kas savaitę einu mankštų pas kineziterapeutę (kas savaitę tai čia ir su mėnesio pertraukomis :) ).

Deja, bet visi bandymai aktyviau sportuoti kol kas baigėsi nesėkmingai - skauda operuotą ranką. Jogos buvau vienoj pamokoj - po to ilgai nieko nebegalėjau daryti. Panašiai su kitais sportais. Greitai persitempia labai. Negaliu jokio krūvio.

Tai auginu lašinį kol kas.

Atsakyti