Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sveikos merginos,
man 35 metai, pries 2 metus esant progai (buvo atvaziaves furgoniukas, kur moterims dare krutu echo) pasidariau echo. Vienoj kruty rado darini, padare biopsija poliklinikoj-fibrodenoma, stebime ja jau pora metu. pries kelis men nuejau planines patikros, taciau sikart jau rado kazka kitoj kruty. Nusiunte i NVI, ten padare magnetini, ta jau rimtasne biopsija-atsakymas: viena krutis fibrodenoma (kaip ir dzin sako), kitoj - intraduktaline papiloma, kuri kaip pasake yra ikivezinis dalykas. Operacija sausio 14d.
Gal kuri turi patirties papasakoti, ar cia rimta operacija, ar labai deformuos kruti? Nes minejo, kad ten 5 mm darinys, graziai prie spenelio, tad neturetu labai buti sudetinga. Kadangi krutis A/B dydzio, tai mastau kas cia liks is jos. Beja niekad besu gavus anestezijos, tai jos bijau labiau nei pacios operacijos smile.gif)

laikykites!
Atsakyti
QUOTE(Erika Marija @ 2018 11 18, 14:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="belulino" data-cid="72264560" data-time="1542220014"><div><p>Erika Marija, gal jūsų mamai reikėtu daugiau pavyzdžiu is išsigydžiusiu moterų. Kokio jinai amžiaus? Man asmeniškai labai suteikė viltį vienos giminaitės pavyzdys, kuri susirgo pries kokius 30 metu, turėdama 4 mažus vaikus. Ir ji iki šiol gyva. As tada buvau paauglė ir mane labai jos istorija sukrėtė. O vat pati susirgau beveik tokio pat amžiaus, gal kiek vyresne, nei buvo ji tada... Gal pažystate ką nors is giminių, kaiminių, bendradarbių? Gal but vertėtu išsiimti POLA kortelę. Gal nuvažiuoti į Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centrą. Ten galima išsinuomoti kambarius, pabūti tarp tokiu pat moterų, būna visokie užsiėmimai. Paskaitykite jų puslapyje. Su POLA kortele ten būna nuolaidu. Dar POLA dažnai siūlo nemokamu bilietų į teatrus, koncertus, pacientų ir gydytojų konferencijas. Dar siūlau jai paieškoti žinomų moterų, pasveikusių nuo vėžio istorijų. Yra tokia rusu rašytoja Darja Doncova. Ji irgi sirgo ir aprašė savo istorija knygoje "As labai noriu gyventi" ("Я очень хочу жить"). Aš skaičiau rusiškai, nežinau, ar yra lietuviškai. Bet gal jūsų mama skaito rusiškai. Knyga kupina pozityvo, labai rekomenduoju ja perskaityti.
Sėkmės jums ir jūsų mamai.</p></div></blockquote><p>Sveiki! Ačiū Jums labai už atsakymą! Kiekvienas pasidalinimas, patirtis ir patarimas man labai svarbus.. Žinokit, visi jai teikiam pavyzdžių, daug pasakoju patirčių ir iš forumų, ir kiek jai knygų nupirkusi, jai nekyla ranka skaityti.. Nors anksčiau jai skaitymas buvo neatsiejama laisvalaikio dalis.. Jai tik 46 metai, man 27 m. Visa šeima, artimieji įsitraukią į pagalbą, jos mama jai nupirko knygą Vienos krūties istorija, atsisakė skaityti ir ją.. POLA kortelę gavome prieš kelias savaites. Kas liūdniausia, ji vengia bendravimo su moterimis, kurios išgyvena tą patį. Ji paskui labai lygina savo gydymą su kitomis, ir sau taiko, kad jai niekas neveikia, nepadeda.. Po 4 raudonų navikas sumažėjo labai minimaliai.. Jau ateinantį 4dienį lašinimas, o ji ir tokiau kenčia skausmus, deginimus rankose, krūtyje, krutinės dalyje, nugaroje.. Paraižo žarnas.. Ketanovas padeda labai minimaliai, bandysime tramadolį. Nuo minčių, kad mamai taip sunku, negaliu būna dirbti, susikaupti, dažbai pratrūkstu, nors gerai žinau, kad mano ašaros nieko nekeičia. Vyras pyksta, kad pati taip save ėdu, bet kai brangiausiam žmogui taip, beprotiškai sunku. Ir kai toks negatyvas, jokio pozityvesnio požiūrio iš jos pačios, atrodo, kad rankas, kojas nukerta, visos pastangos, palaikymas neišgirstas rodos..</p><p></p><p>Gal kam po baltos chemijos buvo matomi ryškesni požymiai mažinant naviką?</p><p></p><p>Visoms gero sekmadienio! 🎈</p>

Sveiki, na, man, kai diagnozavo, buvo 47... Bet as neturiu vaiku, tai atvirkščiai, dar turėjau ramint mamą... Iš pradžių buvo visiškas neigimas. Atsimenu guliu palatoj, jau po operacijos ir galvoju: - "Cia tai joms visoms vėžys, man tai ne vėžys..." smile.gif. Kiek labiau tik vyras mate mano isterikas, bet iškentėjo... Labai nenorėjau niekam pasakot, ypač giminėms. Iš vis mamai ir broliui pasakiau jau paskutiniu momentu, beveik prieš pat operaciją, jau po visų tyrimų ir biopsijų... Kiek vėliau, matydama, kad mamai labai sunku, leidau jai papasakot jos seserims, mano tetom. Tai ir iki šiol beveik niekas nežino, tik tos dvi tetos, ir kelios pusseseres, irgi nevisos. Šiaip, sunkus tas periodas, kol susigyveni su liga...Šį forumą irgi nenorėjau skaityti, jau i gydymo pabaiga tik pradėjau. Skaičiau tik knygas šia tema... Ko gero, labiausiai palaikymo sulaukiau is bendradarbių. Pripasakojo visokiu teigiamu atveju, skambindavo dažnai, kaip tik buvo naujieji metai, tai peruką ant galvos, gražią suknelę, ir pirmyn į balių su bendradarbėm... Na, žinoma, dar priklauso, kaip jautiesi. Aš raudoną chemiją pernešiau lengviau. Balta sunkiau, bet jos metu jau kažkaip susigyvenus buvau su padėtimi. NVI, kai eini reabilitacija po operacijos, priklauso dvi psichologo konsultacijos. Nors ten ta psichologe labai jaunute, ir daug kas peikė jos konsultacijas, bet man visai padėjo. Aš labai bijojau chemijos, būtent mirti nuo chemijos. Tai kažkaip ji sugebėjo mano mąstysena pakeisti, nustojau bijoti... Žodžiu, jei jau pats nesusitvarkai, pas psichologą verta eiti. Na, prirašiau čia jau... Sėkmės jums abiem su mama. smile.gif
Atsakyti

Labas 4u.gif

Gal lankote mediacija ar joga, ar kazko tokio relax ? Vilniuje ? Nusprendziau, kad reiktu , bet nieko panasaus nesu lankiusi, gal turite kokiu rekomendaciju ?
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2018 11 25, 11:54)
Sveikos merginos,
man 35 metai, pries 2 metus esant progai (buvo atvaziaves furgoniukas, kur moterims dare krutu echo) pasidariau echo. Vienoj kruty rado darini, padare biopsija poliklinikoj-fibrodenoma, stebime ja jau pora metu. pries kelis men nuejau planines patikros, taciau sikart jau rado kazka kitoj kruty. Nusiunte i NVI, ten padare magnetini, ta jau rimtasne biopsija-atsakymas: viena krutis fibrodenoma (kaip ir dzin sako), kitoj - intraduktaline papiloma, kuri kaip pasake yra ikivezinis dalykas. Operacija sausio 14d.
Gal kuri turi patirties papasakoti, ar cia rimta operacija, ar labai deformuos kruti? Nes minejo, kad ten 5 mm darinys, graziai prie spenelio, tad neturetu labai buti sudetinga. Kadangi krutis A/B dydzio, tai mastau kas cia liks is jos. Beja niekad besu gavus anestezijos, tai jos bijau labiau nei pacios operacijos smile.gif)

laikykites!

Sveiki. Sunku pasakyti, priklauso ar šalins pati spenelį. Man buvo Pedžeto ligą (irgi skaitosi priešvėžinis susirgimas), o operacijos metu rado ir karcinomą, kurios jokie tyrimai nematė. Tik biopsija leido įtarti, kad be Pedžeto yra kažkas rimčiau. Man pašalino spenelį su spenelio zona, ir kažkiek audiniu iš gyliau. Krūtis biški sumažėjo (didis irgi A/B). Bet nemokamo įdėklo man neskyrė. Sakė - vis vien nenešiosi. Bet aš vėliau paprašiau siuntimo iš savo šeimos gydytojos ir nusipirkau dalinai kompensuojamą įdėklą ir specialų liemenuką. Jis toks nedidukas, būtent tai spenelio zonai. Šiaip, gydytoja NVI buvo teisi. Visa laiką aš to įdėklo nenešioju. Įdedu tik kai būnu su labai aptemptais drabužiais, ar kai reik gražiau, puošniau atrodyti. O paprastai nešioju liemenukus savo įprasto dydžio su kietesniais kaušeliais. Iš pradžių man atrodė, kad labai matosi skirtumas, bet vėliau pripratau...
Dėl anestezijos, tai jau jau kas kaip reaguoja. Man praėjo labai gerai, nei pykino, nei ką... Bet žinau, kad įvairiai būna. Iš anksto dabar pagalvokite ir susirašykite visas ligas kuriomis sirgot, kokius vaistus naudojate, jei naudojate pastoviai, kokias alergijas jei turite vaistams ar kam kitam. Nes paskui, kai chirurgas ir anesteziologas klausines, viskas išgaruoja iš atminties.
Sėkmės...

Papildyta:
QUOTE(jolita102 @ 2018 11 21, 22:20)
<p>Sveikos. Gal kuri po operacijos lankėtės Eglės sanatorijoj Druskininkuose? Ydomūs atsiliepimai. Ačiū :* Aš jau gruodž 4 operuosiuosi. Valio!</p>

Man atrodo, Brazil po operacijos buvo Eglės sanatorijoj Druskininkuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 26 lapkričio 2018 - 13:00

Sveikos, merginos,

linkėjimai visoms! Mėnesį basčiausi po pasaulį, nebuvau prisijungusi, atsiprašau visų kam neatsakiau į laiškelius - jau atsakyta. 

Spalio gale dariausi krūtinės, pilvo ir dubens MRT, dėjau į kelnes, baisu buvo (pusmetį nieko netikrinau), bet viskas gerai - valio :)

Magno, paskaityk čia apie meditacijas https://kaipdangus.b...p-galimybe.html. Dar lankiau reiki, yra nemokamas kursas krūties pacientėms, bet nerandu dabar nuorodos, yra kažkur mano bloge.

Dėl Druskininkų - žr čia https://kaipdangus.b...miegoti-po.html

Iš kitų girdėjau, kad krūties atvejais specializuojasi "Tulpė" Birštone, Eglė man nepasirodė labai patyrę, bet relaksacijos ir mankštos ten - super!

Atsakyti

radau straipsni su nuoroda i reikistus (nezinau ar dar vyksta) https://kaipdangus.b...ego-rutina.html

Atsakyti

Brazil, butinai paskaitinesiu :) man kai vyras uzsieni uzdarbiauja su vaikais norisi vietoj buti... vuebintwlis dalykas, kad sake lyg Egles san skyscio nemoka ir neistraukia..kur po operacijos reik

Atsakyti

Sveikos Audry ir Lncr, man po raudonos chemijos beveik nebuvo poveikio, bet po paklitakseio buvo didele pazanga - sunaikino viska bevei 100 proc!

pskaitykit cia - patikinimas po keliu paklitakselio kursu https://kaipdangus.b...-naujienos.html

o cia rezultatas po operacijos- https://kaipdangus.b...rezultatai.html

Kaip gydytoja sake - chemijos stebuklai :)

Atsakyti

Jei negavote, perpostinu cia -

Onkologinės ligos diagnozė visada sukrečia. Apima ne tik įvairūs jausmai ir emocijos, tačiau kyla ir daug klausimų, susijusių su paskirtu gydymu bei galimybe pasveikti: 

- ar tikrai žinau visus alternatyvius gydymo būdus?

- galbūt galėčiau dalyvauti klinikiniame tyrime ar vaistų gamintojų vykdomose Vilties programose, kurių metu gaučiau brangius vaistus nemokamai?

- koks gydymo būdas mano atveju galėtų būti mažiausiai žalingas, o koks būtų pats veiksmingiausias?

-  kokie inovatyvūs gydymo būdai taikomi Lietuvoje, kitose valstybėse? Kokios galimybės gauti inovatyvų gydymą taikomą kitose valstybėse?

- galbūt mano atveju yra galimybė kreiptis į Retų ligų komisiją ir gauti kompensaciją reikiamam gydymui?

Reaguodama į onkologinių pacientų klausimus, POLA pradeda teikti naują NEMOKAMĄ paslaugą POLA kortelės turėtojams: galimų gydymo alternatyvų įvertinimą.

Norint gauti galimų gydymo alternatyvų įvertinimą, visų pirma reikia užpildyti anketą bei prie anketos pridėti savo ligos istorijos ir atliktų medicininių tyrimų kopijas. Konsultacija dėl galimų gydymo alternatyvų įvertinimo įprastai suteikiama per 20 (dvidešimt) darbo dienų nuo patvirtinimo, kad klausimas yra gautas ir suprastas. Detalesnė informacija apie galimų gydymo alternatyvų įvertinimą bei nuoroda į pildomą anketą pateikiama čia: http://www.pola.lt/k.../konsultacijos/

Kilusius klausimus dėl galimų gydymo alternatyvų įvertinimo ar POLA nemokamų teisinių ir psichologinių konsultacijų prašome pateikti POLA el. paštu: konsultacijos@pola.lt

--

Pagarbiai

Irena Švedienė
POLA kortelės projekto koordinatorė

El. paštas: irena@pola.lt

Atsakyti
Merginos, kuriom dare po chemoterapijos operacija ar ėmė pažasties limfmazgius???
Atsakyti
Brazil, ačiū 4u.gif
Atsakyti

Brazil, sakykite prasau, Jus asmeniskai naudojote ar gal dar vis naudojate kanapiu alieju? aciu

Atsakyti