Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2017 02 07, 20:36)
Labas. Pagal aprasyma panasu i augli. Ar jis gerybinis ar piktybinis parodys po biopsijos padarytas tyrimas. Biopsija bus atliekama su ilga adata ir kontroliuojant echoskopu. Idurs i darini ir paims is ten megini.
Dar mamografija duoda informcijos.
Tikekimes, kad atsakymas bus geras ir nereikes jungtis i sia grupe. Stiprybes!!!

Pagaliau turiu biopsijos atsakymą - sklerozuojanti adenozė.
Undzinka, dar kartą dėkoju jums už atsakymą ir už palinkėjimą, kuris nukeliavo tiesiai Dievui į ausį wub.gif
Sveikatos ir stiprybės visoms jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 03 09, 11:11)
<p>Ikulia, kiek jums metų  ax.gif Ir kokie šalutiniai? Gyd. mano, kad man gali jau nebeatsirasti mm 47.  hmm.gif </p>

Esu vyresne ax.gif O apie salutinius neseniai rasiau: buvo isvesiejes gimdos epitelis. 2 kartus su 1 m pertrauka dare histeroskopija,t.y.valyma. Daugiau jokiu salutiniu nebuvo. Bet salutiniai poveikiai viso gydymo islenda iki siol: sirdies, kepenu, sanariu srityse.
Atsakyti

Man prieš metus pašalino polipą, tamoksifeno šalutinis poveikis  :oh: 

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 03 09, 20:48)
<p>Man prieš metus pašalino polipą, tamoksifeno šalutinis poveikis  doh.gif </p>

O bože,jaučiuosi sveika ir graži.Bet kai paskaitinėju tai šiurpsta oda-negi dar ne viskas?Geriu toliau tą Tamoxifeną.Klausau daktarų
Mėnesinės praėjo kaip ir seniau kad būdavo.Tik antra/ trečia dienos buvo žžžžžžiauriai gausios.Bet aš save raminu-gerai gerai.Visi susikaupę brudai išsivalys....
Nežinau........nu bet šventai tikiu-ateis ir į mano kiemą džiaugsmas .... biggrin.gif bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(selika @ 2017 03 09, 22:29)
O bože,jaučiuosi sveika ir graži.Bet kai paskaitinėju tai šiurpsta oda-negi dar ne viskas?Geriu toliau tą Tamoxifeną.Klausau daktarų
Mėnesinės praėjo kaip ir seniau kad būdavo.Tik antra/ trečia dienos buvo žžžžžžiauriai gausios.Bet aš save raminu-gerai gerai.Visi susikaupę brudai išsivalys....
Nežinau........nu bet šventai tikiu-ateis ir į mano kiemą džiaugsmas .... biggrin.gif  bigsmile.gif  biggrin.gif

Man taip pat salino polipa pries pusantru metu.
O del ziauriai gausiu...reik pasitikrinti pas ginekologa, nes man kai buvo labai labai gausios, rado mioma, kuri ir sukeldavo ta beprotiska begima...
Atsakyti

Nežinau........nu bet šventai tikiu-ateis ir į mano kiemą džiaugsmas .... biggrin.gifbigsmile.gifbiggrin.gif

Tai aišku, net neabejok  :mirksiukas: 

Atsakyti
Dėl tamoxifeno - mano atvėju, tiek chemoterapeutė, tiek ginekologė siūlė pratęsti tamoxifeną vartoti toliau ( jau penkis metus geriu).
Atsakyti
QUOTE(KRV @ 2017 03 10, 10:56)
Dėl tamoxifeno - mano atvėju, tiek chemoterapeutė, tiek ginekologė siūlė pratęsti tamoxifeną vartoti toliau ( jau penkis metus geriu).

Atsiprašau, bet ką reikškia pratęsti toliau? Jis gi ir skiriamas 5 metams pagal pagrindinę gydymo schemą. Jums patarė vartoti virš 5 metų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 10 kovo 2017 - 12:22
Man neberašo kompensuojamų receptų, bet kadangi ir pati esu skaičius apie kitose šalyse vykdomus tyrimus, tą patį pasakė visi gydytojai, kurių klausiau, šeimos gydytoja sakė, kad skaitė apie tamoxifeno ilgesnį naudojimą jau ir lietuviškame medicinos leidinyje. Man visi pasakė taip - kadangi stiprių šalutinių poveikių nėra, auglys labai jautrus hormonams ( Er+++, PR+++), jaunas amžius, tai gerti toliau,
Atsakyti
QUOTE(KRV @ 2017 03 10, 11:31)
Man neberašo kompensuojamų receptų, bet kadangi ir pati esu skaičius apie kitose šalyse vykdomus tyrimus, tą patį pasakė  visi gydytojai, kurių klausiau, šeimos gydytoja sakė, kad skaitė apie tamoxifeno ilgesnį naudojimą jau ir lietuviškame medicinos leidinyje. Man visi pasakė taip - kadangi stiprių  šalutinių poveikių nėra, auglys labai jautrus hormonams ( Er+++, PR+++), jaunas amžius, tai gerti toliau,

Aš apie tai ir klausiu. Tęsti dar keletą metų? Matot, ir mūsų kai kurių gydytojų nuomonės pasikeitė. Mano auglys irgi buvo jautrus hormonams. Dėl to ir domėjausi. Sėkmės Jums.
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 03 06, 21:29)
thumbup.gif  markeris krenta, tai gerai. Mano atveju visi markeriai yra ir visada buvo normos ribose. Lauksim Tavo gerų KT rezultatų.

Buvau šiandien pas ginę. Tai sakė normalu, kad man taip skausminga buvo praėjusį kartą. Kol viskas adaptuosis, dar praeis laiko su tuo Tamoksifenu ir su Zoladex.

Turiu pagaliau MRT atsakymą. Rezultatas kaip rašo: "ženkli teigiama dinamika". Viena MTS sumažėjusi nuo 2,6x2,1cm iki 1,2x0,8cm, kita MTS beveik išnykusi, minimaliai kaupia kontrastą, dydis net neįvardintas 4u.gif  Naujų židinių nėra.. rolleyes.gif  ax.gif

Sekantis žingsnis pilvo organų ekoskopija 04.03... 4u.gif

labai dziaugiuosi uz tave 4u.gif taip ir toliau kad viskas eitu i teigiama puse 4u.gif

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 03 09, 09:50)
Sveikatos visoms 4u.gif
Vakar buvome pas chirurgę, sakė gydymas davė tokį poveikį, kokio ir tikėjomės 4u.gif
Kitą savaitę mamai konsultacija dėl spindulių. Kaip suprantu, dažniausiai būna 25 kartai? Kiek laiko vienas spinduliavimas trunka? Kadangi geriasiai gyti padeda namai, planuojam imti atostogas pakaitomis ir į spindulius mamuką vežioti, kad nereikėtų į ligoninę gultis.
Kaip sakė gydytoja, po spindulių sekančiai patikrai lauks mūsų po 4 mėn.
Atrodo tiek daug nueita....
Mamai jau atauga plaukai, nors ir trumpi dar jie, bet jau prieš vėlykas keliaus pas kirpėją, kad nudažytų wub.gif

spinduliavimas zinau apie 5 minutes tetrunka smile.gif
man paciai dabar reikia del spinduliavimo apsisprest ar i santariskes geguzes men gultis ar cia Klaipedoj darytis, nereiketu tada biliotenio tokio ilgo imti ir ligoninej gulet ax.gif tik kazi ar kokybe cia ta pati butu... unsure.gif
Atsakyti
Neįsivaizduoju, ar visur daro spinduliavimą vienodai. Vaidosiau, kada tau jis turėtų prasidėti?
Mes ketvirtadienį važiuosim į konsultaciją, tada paaiškės, kiek kartų reiks važiuoti, būtų gerai, kad leistų iš ryto, tada atvažiavai ant kokių 9, prieš 12 jau namie. Vis tiek kelias apie 2 val. išeina. Planuoju būtinai paklausti apie tuos pleistrus, kur berods RaViltis minėjo, kad jie apsaugo aplink švitinamą vietą esančią odą.
Atsakyti