pas kokia einat?
pas kokia einat?
pas kokia einat?
Drobniene chemoterapeute,o Gudaviciene operavo
Po chemijos operacija ir svitinimas..bent toks planas buvo
Mano taip pat toks planas, tik daugiau chemijų skyrė nei jums. O pas ką operuositės?
O man svytinimu neskyre,idomu kodel
Papasakokite bent ka cia kas reiskia?? Pas mane G3 tai kaip suprantu agresyvi forma. Ka ER ir PR reiskia??
ER ir PR parodo ar jautrus hormonams. Jei prie siu raidziu parasytas +, tada paprastai skiria hormonini gydyma.
Papasakokite bent ka cia kas reiskia?? Pas mane G3 tai kaip suprantu agresyvi forma. Ka ER ir PR reiskia??
tai vadinasi po viso gydymo dar kazkiek metu reikes gerti tamoksifena ar kita vaista? taip dirbtinai sukelisnt menopauze ar gerai suprantu.
O prie HER2 3+ ?? ka jis parodo??
tai vadinasi po viso gydymo dar kazkiek metu reikes gerti tamoksifena ar kita vaista? taip dirbtinai sukelisnt menopauze ar gerai suprantu. O prie HER2 3+ ?? ka jis parodo??Prie her2 teigiamo skiria biologine terapija (taikiniu terapija, kitur taip vadina). Jei skaitai angliskai paieskok info her2 enriched.
O kas parasyta tavo biopsijos israse? Patarimas -darykis visu dokumentu kopijas (pvz fotografuokis), nes jei noresi konsultuotis su kazkuo kitu, pati prisiminti ka rado -tikrai prireiks
Estrogenu receptoriai: vidutine (++) reakcija, 10% naviko lasteliu;
Progesterono receptoriai: vidutinė (++) reakcija, 10% naviko lastelių
HER2 reakcija teigiama (3+);
KI67 proliferacinis indeksas 25%...
Bet aš tikrai nesuprantu kas manes laukia su šia diagnoze.. gal padesite suprasti..
Parašyta taip G3 invazyvi duktalinė karcinoma;
Estrogenu receptoriai: vidutine (++) reakcija, 10% naviko lasteliu;
Progesterono receptoriai: vidutinė (++) reakcija, 10% naviko lastelių
HER2 reakcija teigiama (3+);
KI67 proliferacinis indeksas 25%...
Bet aš tikrai nesuprantu kas manes laukia su šia diagnoze.. gal padesite suprasti..
Gal pakomentuos kitos, daugiau zinancios. Bet greiciausiai tau bus skirta ne tik chemija, bet ir hormonai, o taip pat biologine terapija (herceptinai). Zodziu, tavo tipui iveikti bus skirtas pilnas arsenalas. Pvz kitoms tik estrogenai ir progesteronai teigiamis, bet Her2 neigiamas -negauna biologines, gauna hormonus. Kitoms (kaip man) -hormonai nrigiami, tad ju negaunu, bet her2 teigiamas -paskirta biologine. Dar buna -kai visi neigiami, tada chemija skiria be hormonu ir biologines.
Tad tavo atveju kovai greiciausiai paskirs viska. Tik nesu tikra del tu procentu (10), kurie suzymeti tyrimo atsakyme -skaiciai labai nedideli... Mano tyrimo ats jokiu procentu nera, bet as tyriausi Kaune. Cia gal kiek kitaip
Doviliuke21, G3 pagal Nottingham skalę reiškia, kad forma agresyvi (taip dažniausiai ir būna Her2+ receptorių k. v.), ER ir PR 10 % reiškia, kad tik 10 % ląstelių išreiškia receptorius šiems hormonams, taigi, nors ir parašyta, kad ,,reakcija vidutinė", ji iš tikrųjų yra silpna (pvz., lyginant su kitomis moterimis, kurių reakcija būna >20 ar net 50 %) ir antihormoniniai vaistai gali būti įtraukti į arsenalą, bet nebūtinai. Her2 (3+) reiškia, kad ant tavo k. v. ląstelių yra didelis kiekis (dažniausiai x šimtais kartų nei ant normalių ląstelių) her2 receptorių (kitaip EGF), todėl yra labai tikslinga (taip ir bus) taikyti chemoterapiją su taikinių terapija: šiuomet tai bus tikriausiai docetakselis (taksoteras) ar kuris kitas taksanas su herceptinu ar bet kuriuo kitu biosimiliariu vaistu (dabar Lietuva perka korėjiečių Samsung Bioepis, atstovaujamos iš UK atitikmenį herceptinui). Ki67 reiškia, kad 25 % naviko ląstelių dalijasi (dauginasi) savo ,,pusperiodžio" metu, t.y. auglio tūris padvigubėja per 4 dalijimosi ciklus (ciklo trukmė matuojama tik labai retai klinikinių tyrimų ir mokslo tikslais, bet įprastai trunka 7-300 dienų, o jei tavo G3, tai greičiausiai ši trukmė yra maža, t.y. auglys agresyvus ir ląstelių dalijimasis vyksta greitai, tačiau kaip greitai pasakyti iš šių rodiklių negalima). Paprastai šnekant... žinant šiuo metu įvardintą ,,stadiją" ir kitus rodiklius, liga diagnozuota labai laiku ir bus padaryta viskas, kad išgytum, reikia tik klausyti gydytojų, advokatauti sau ir apsiginkluoti kantrybe. LInkiu kuo didžiausios sėkmės, Saulius
O nuo ko priklauso, ar skiria docetaksli ar paklitakseli? Man po 4 raudonu paskirtas pakliktakselis su biologine (her2+++). Lasina mazesnem dozem kas savaite, ne kas tris.