Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Merginos, pabaigiau 4 chemoterapijos kursus (ciklofosfanas, doxorubicinas). Sekančiam kartui man davė išgerti Dexamethasone, 5 tabletes iš vakaro, 5 iš ryto ir atvažiuoti chemijai, taip supratau, kad leis tą cgemiją kur sąnarius skauda. Sesutė sakė, kad guldys palatoje į lovą, nes gali būti anafilaksinis šokas organizmui, išgąsdino mane, pradėjau rimtai bijoti. Pasidalinkite savo patirtimi. Kokia organizmo reakcija, kuo gydėtės, malšinote sąnarių skausmus. Ačiū labai.

Atsakyti

Aš buvau su šalmu.Mano plaukai trumpi, nenuslinko,bet  išretejo pakaušyje,peruko neprireike.Jokių komplikacijų man nebuvo.Gavau 8 chemijas.

Atsakyti

Merginos, pabaigiau 4 chemoterapijos kursus (ciklofosfanas, doxorubicinas). Sekančiam kartui man davė išgerti Dexamethasone, 5 tabletes iš vakaro, 5 iš ryto ir atvažiuoti chemijai, taip supratau, kad leis tą cgemiją kur sąnarius skauda. Sesutė sakė, kad guldys palatoje į lovą, nes gali būti anafilaksinis šokas organizmui, išgąsdino mane, pradėjau rimtai bijoti. Pasidalinkite savo patirtimi. Kokia organizmo reakcija, kuo gydėtės, malšinote sąnarių skausmus. Ačiū labai.

Atsakyti

Oi ir as lb bijojau.Niekas manes negulde,nebijok ir tu.Geriu dexamethasona 3d.pries,kai lasina ir po.skiria po 4mg×2k.kaulu tikrai lb nelauzo,tik kr krenta,tad skiria vaistus i pilva.seip manes nepykino,3-4d lb silpna,visas kunas lyg medinis,visas drebantis,o kai priskaiciau,tai ojojoj...

Atsakyti
QUOTE(doviliuke21 @ 2018 10 25, 20:05)
man dabar atrodo, kad matys zmones ta peruka ir ant kaktos bus uzrasyta jog sergu sia liga, o taip noretusi pravaikscioti ta laika tiesiog niekuo neissiskiriant is minios... Aisku gal kaip jus ir sakot cia tiesiog tokios emocijos pacioj pradzioj.. Bet blakstienos ir antakiai taip pat iskrenta??..
As skaitau ir man viskas taip baisu atrodo..
o kiek mazdaug gydymas uztrunka?? ar tai viskas priklauso nuo ligos formos...  Nes kol nebuvo gydytoju konsiliumo neisivaizduoju kiek uztrunka..

Man irgi būtų tokios mintys unsure.gif mano mamai iškrito...
O gydymo trukmė priklauso nuo ligos,mamai kadangi po chemijos dar taikė biologinę terapiją,tai užtruko viskas virš metų
Atsakyti

Labas, Doviliuke21! Puikiai Tave suprantu. Pati turėjau ilgas kasas..superinius plaukus..galvojau ir aš apie šalmą..gydausi Kauno klinikose..jie šalmo neturi..Vilniuj yra. bet eilės prie jo, aš nenorėjau laukti, jei tau pirmiau bus operacija ir tik tada chemijos tai gal ir verta užsirašyti..bet mano gydytoja Kaune sakė, kad daug vistiek lieka be plaukų, o literatūroj ir visokių atv aprašyta. Kiek chemijų ir koks gydymas priklauso ir nuo augliuko charakteristikų..mano 2a stadija..trigubai neigiamas..pirmiau 6chemo.tada operacija ir svitinimai..jau perejau 5chemo. liko paskutine! be dideliu problemu. pirmas dienas po chemo skonis pakinta.maziau jegu. bet viskas ok. plaukus dar pries antra chemo nuskutau.kad nereiktu kankintis. peruka turiu. bet neatitinka jis mano plauku teksturos..ilgas butu nepatogu..kas nepazista neatkreipia demesio. o siaip dar ir kepure dedu...zodziu labai stresavau del plauku, bet reik susigyvent, bandysim naujas sukuosenas greit :) del antakiu ir blakstienu sake irgi.kad iskris. bet man blakstienos tik vos paretejo. antakiu prieki pakrito daugiau. o taip tai visai dar neblogai..nzn ar daugiau kris ar ne..stiprybes ir sekmes..

Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2018 10 26, 13:44)
mano 2a stadija..trigubai neigiamas.

Va ka tas trigumai neigiamas ar teigiamas rodo negaliu suprasti?? Man pasake, kad pirma stadija ir paminejo 10% viskas toks atsakymas buvo.
As gydysiuosi vilniuje, db einu pas Stakioni, o paskui neisivaizduoju kaip ten viskas vyksta. kita savaite daro magnetini rezonsnsa ir sius i gydytoju komisija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviliuke21: 26 spalio 2018 - 12:50

Va ka tas trigumai neigiamas ar teigiamas rodo negaliu suprasti?? Man pasake, kad pirma stadija ir paminejo 10% viskas toks atsakymas buvo.
As gydysiuosi vilniuje, db einu pas Stakioni, o paskui neisivaizduoju kaip ten viskas vyksta. kita savaite daro magnetini rezonsnsa ir sius i gydytoju komisija...

Cia biopsija pasako.Kiek suprantu jei 3neigiamas jokio kt gyd nera,o buna jautrus hormonams,tada taikoma hormonu terapija.

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2018 10 26, 14:52)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="doviliuke21" data-cid="72244391" data-time="1540550973"><div><p>Va ka tas trigumai neigiamas ar teigiamas rodo negaliu suprasti?? Man pasake, kad pirma stadija ir paminejo 10% viskas toks atsakymas buvo.
As gydysiuosi vilniuje, db einu pas Stakioni, o paskui neisivaizduoju kaip ten viskas vyksta. kita savaite daro magnetini rezonsnsa ir sius i gydytoju komisija...</p></div></blockquote><p>Cia biopsija pasako.Kiek suprantu jei 3neigiamas jokio kt gyd nera,o buna jautrus hormonams,tada taikoma hormonu terapija.</p>

darė biopsija jau du kartus, bet vat tokiu skaiciu neigiamu ar teigiamu nepasake.. tik pasake kad bus pilnas gydymas.. Klausiau ar per puse metu praeisiu sako taip, bet kaip suprantu cia jie negali pasakyti tiksliai.. Nes db esu vaiko prieziuros atostogose ir kova tureciau grizti i darba..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviliuke21: 26 spalio 2018 - 13:01

darė biopsija jau du kartus, bet vat tokiu skaiciu neigiamu ar teigiamu nepasake.. tik pasake kad bus pilnas gydymas.. Klausiau ar per puse metu praeisiu sako taip, bet kaip suprantu cia jie negali pasakyti tiksliai.. Nes db esu vaiko prieziuros atostogose ir kova tureciau grizti i darba..

Israse turi buti.Kiek vaikuciu turit?kokio amziaus?

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2018 10 26, 15:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="doviliuke21" data-cid="72244401" data-time="1540551639"><div><p>darė biopsija jau du kartus, bet vat tokiu skaiciu neigiamu ar teigiamu nepasake.. tik pasake kad bus pilnas gydymas.. Klausiau ar per puse metu praeisiu sako taip, bet kaip suprantu cia jie negali pasakyti tiksliai.. Nes db esu vaiko prieziuros atostogose ir kova tureciau grizti i darba..</p></div></blockquote><p>Israse turi buti.Kiek vaikuciu turit?kokio amziaus?</p>

Man dabar 33 metai, auginu du vaikucius vienam 3 metai 8 menesiai, kitam 1 metai ir 8 menesiai.. 🙂
Reikes pasiziureti tiksliai paciai israse ka raso..
Atsakyti

Kiek paziuri kokios jaunos suserga😢

Atsakyti