Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Natūrali @ 2017 03 06, 20:29)

4u.gif 4u.gif 4u.gif ir as labai dziaugiuosi! geros naujienos friends.gif
Atsakyti

Undzinka, Natūrali labai geros žinios, taip ir toliau  :ploja2: 

Aš vis paskaitau, pasidžiaugiu geromis naujienomis. Stirybės visoms  :4u:

Liko tik 1 kartas Zoladex, jau bus du metai, kaip laikas greitai bėga.

Atsakyti
QUOTE(selika @ 2017 03 05, 08:21)
Laba diena  4u.gif .
Šiąnakt prasidėjo mmm.Po 9 beveik mėn.pertraukos.Jau nesitikėjau.O ir daktarai išrašuose įvardija kad klimaksas.Tik aš visąlaik sakiau-NEJAUČIU.
Tai nžn džiaugtis čia ar liūdėt......
Kovo 15 einu konsultacijos pas trečio lygio ginekologą.Dėl histeroskopijos(kiauš.šalinimo) matysim ką jie sakys.Chemoterapiautė tai liepia neskubėt....geriau Tamoxifeną pakeist.....daug čia visokių nuomonių prisiklausiau.
O gal viskas į gera?  rolleyes.gif

Man praėjusią savaitę pašalino viską. Pradžioje norėjo tik kiaušides, bet kadangi tepliojimai visokie buvo, išėmė viską. Kitą savaitę turėtų būt atsakymai. Nerimauju vis gi. Operacija nesudėtinga, tik, kad nejautra bendra. MAn kaip trečia per metus, tai per smegenėles kerta. kalbu kalbu ir pamirštu apie ką blink.gif Man 43 metai. Hormonų nevartoju.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 03 06, 18:41)
ACIU!!!!! Ufffff....markeris nukrites CEA is 32 I 20. Manau neblogai, ane smile.gif Vistiek dar gerokai virsija norma, bet juk krenta. Ir gydytoja sake, kad dinamika gera:)
Susilasinau Zometa, taip juokinga man kai lasina buteliuka 250ml:) Ir lasina 20-25 minutes. Palygnus su 5 valandom anksciau, tai paciai juokinga, tik viens ir viskas smile.gif
Dabar kitas nerimas, kovo 14 KT laukia. Neramu....

LAikom kumščius dėl KT. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2017 03 06, 21:29)
thumbup.gif  markeris krenta, tai gerai. Mano atveju visi markeriai yra ir visada buvo normos ribose. Lauksim Tavo gerų KT rezultatų.

Buvau šiandien pas ginę. Tai sakė normalu, kad man taip skausminga buvo praėjusį kartą. Kol viskas adaptuosis, dar praeis laiko su tuo Tamoksifenu ir su Zoladex.

Turiu pagaliau MRT atsakymą. Rezultatas kaip rašo: "ženkli teigiama dinamika". Viena MTS sumažėjusi nuo 2,6x2,1cm iki 1,2x0,8cm, kita MTS beveik išnykusi, minimaliai kaupia kontrastą, dydis net neįvardintas 4u.gif  Naujų židinių nėra.. rolleyes.gif  ax.gif

Sekantis žingsnis pilvo organų ekoskopija 04.03... 4u.gif

DŽiaugiuosi 4u.gif Linkiu, kad visus tolimesnius tyrimus lydėtų žodeliai: ženkli teigiama dinamika, normos ribose, neaptikta ir panašiai. ŠAunuolė smile.gif
Atsakyti
Smagu, merginos, ka džiaugiatės kartu mirksiukas.gif

QUOTE(ingriga @ 2017 03 07, 19:25)
Liko tik 1 kartas Zoladex, jau bus du metai, kaip laikas greitai bėga.

Vat man klausimas su tais terminuotais vaistu skyrimais. Tarkim biologinė terapija 17 dozių. Tai per tas 17 dozių ji padaro jau savoo darbą ir daugiau nereikia? Lygiai kaip ir su tamoksifenu ar zoladex.. Tai juk nustojus vartoti dažniausiai atsinaujina vėl mmm. Tai jau po 2 metų joms leistina atsinaujinti ir tai neturi jokios įtakos ligai? Gal kam nors chemikai paaiškino šitus niuansus? Reikės pasiklaust būtinai...

ViTiMe, tikėkimės po savaitės skaityti geras naujienas - net neabejoju, kad taip ir bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 03 07, 22:13)
Vat man klausimas su tais terminuotais vaistu skyrimais. Tarkim biologinė terapija 17 dozių. Tai per tas 17 dozių ji padaro jau savoo darbą ir daugiau nereikia? Lygiai kaip ir su tamoksifenu ar zoladex.. Tai juk nustojus vartoti dažniausiai atsinaujina vėl mmm. Tai jau po 2 metų joms leistina atsinaujinti ir tai neturi jokios įtakos ligai? Gal kam nors chemikai paaiškino šitus niuansus? Reikės pasiklaust būtinai...

ViTiMe, tikėkimės po savaitės skaityti geras naujienas - net neabejoju, kad taip ir bus 4u.gif

Labas,

Šitas klausimas ir mane kamuoja.. klausiau chemikės- tai numykė ir viskas.. unsure.gif
Atsakyti

Vat man klausimas su tais terminuotais vaistu skyrimais. 

Nu man tik pasakė, kad nebetikslinga ilgiau skirti  :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 03 08, 11:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Natūrali" data-cid="71490196" data-time="1488914008"><div><p>Smagu, merginos, ka džiaugiatės kartu vartotojo įkelta nuotrauka
Vat man klausimas su tais terminuotais vaistu skyrimais. 
</p></div></blockquote><p>Nu man tik pasakė, kad nebetikslinga ilgiau skirti  hmm.gif </p>

Kai baiginejau Tamoksifena, prisiskaiciau,kad JAV skiria si vaista ne 5, bet 10 metu laikotarpiui. Atsakas geresnis. Klausiau daktaro. Atsakymas buvo panasus kaip ir Jums - nebetikslinga ir daug salutiniu butu po to tokio ilgo Tamoksifeno vartojimo.
O del Zolodekso sake, kad daug kam dingsta menesines po 2 metu. T.y. dirbtinis klimaksas tampa naturaliu. Man menesines grizo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 08 kovo 2017 - 15:22
QUOTE(Ikulia @ 2017 03 08, 16:21)
Kai baiginejau Tamoksifena, prisiskaiciau,kad JAV skiria si vaista ne 5, bet 10 metu laikotarpiui. Atsakas geresnis. Klausiau daktaro. Atsakymas buvo panasus kaip ir Jums - nebetikslinga ir daug salutiniu butu po to tokio ilgo Tamoksifeno vartojimo.
O del Zolodekso sake, kad daug kam dingsta menesines po 2 metu. T.y. dirbtinis klimaksas tampa naturaliu. Man menesines grizo.

Papildyta:
O moterytės, kaip atskirti kada klimaksas dirbtinis, o kada natūralus. Aš po chemijos nesusirgau, jau 2 m. geriu TAMOXIFENA. Man kaip viskas prasidėjo buvo 48m.dabar 51-mi. Kol kas labai šalutinių požymių nejaučiu, kiek paprakaituoju, bet sakyčiau normos ribose.
Atsakyti
QUOTE(adiv1090 @ 2017 03 08, 19:43)
Papildyta:
O moterytės, kaip atskirti kada klimaksas dirbtinis, o kada natūralus. Aš po chemijos nesusirgau, jau 2 m. geriu TAMOXIFENA. Man kaip viskas prasidėjo buvo 48m.dabar 51-mi.  Kol kas labai šalutinių požymių nejaučiu, kiek paprakaituoju, bet sakyčiau normos ribose.

Pas mane analogiska situacija. Beeveik 50 operavo, tada chemija. Po pirmos chemijos kai uzrauke mmm, taip ir nebera. Po chemijos 2 metus geriau tamoksifena. mmmm nesugryzo. Kadangi amzius kaip ir jau lyg klimakso ejo, tai ir tu salutiniu pozymiu nelabai jutau.
Atsakyti
Sveikatos visoms 4u.gif
Vakar buvome pas chirurgę, sakė gydymas davė tokį poveikį, kokio ir tikėjomės 4u.gif
Kitą savaitę mamai konsultacija dėl spindulių. Kaip suprantu, dažniausiai būna 25 kartai? Kiek laiko vienas spinduliavimas trunka? Kadangi geriasiai gyti padeda namai, planuojam imti atostogas pakaitomis ir į spindulius mamuką vežioti, kad nereikėtų į ligoninę gultis.
Kaip sakė gydytoja, po spindulių sekančiai patikrai lauks mūsų po 4 mėn.
Atrodo tiek daug nueita....
Mamai jau atauga plaukai, nors ir trumpi dar jie, bet jau prieš vėlykas keliaus pas kirpėją, kad nudažytų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adiv1090 @ 2017 03 08, 18:43)
Papildyta:
O moterytės, kaip atskirti kada klimaksas dirbtinis, o kada natūralus. Aš po chemijos nesusirgau, jau 2 m. geriu TAMOXIFENA. Man kaip viskas prasidėjo buvo 48m.dabar 51-mi.  Kol kas labai šalutinių požymių nejaučiu, kiek paprakaituoju, bet sakyčiau normos ribose.

Kai reikalingas cheminis vaistas Goserelin(Zoladex) menesiniu slopinimui-dibrtinis klimaksas. Tas vaistas slopina estrogenu gamyba dirbtinai. O naturalus kai menesines savaime dingsta. Man, tarkim chemija nesustabde menesiniu buvima. Tai po chemijos ir svitinimo gavau Tamoksifena ir Zoladeksa. 2 metus menesiniu nebuvo. Praejus menesiui po paskutines Zoladekso injekcijos, menesines atsistate.
As pajutau salutini Tamoksefino poveiki tik po 3 m.
Atsakyti

Ikulia, kiek jums metų  :ax: Ir kokie šalutiniai? Gyd. mano, kad man gali jau nebeatsirasti mm 47.  :hmm: 

Atsakyti