Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Man paskyrė tuos vsistus nuo pykinimo, bet tik susileidžiu, tai siaubingai pradeda galvą skaudėti, galiu sienomis lipti, po to paskaičiau šalutinį poveikį, ten paraśyta, kad vienam iš 10 skauda galvą, tai supratau, kad aš esu ten tarp tų 10 🙄

Atsakyti

Man dabar panašiai yra. Tik aš jau ir chemija baigiau ir herceptina. Vis jaučiu lyg į tualetą noreciau, nors katik buvau. Sugeriau Urinal bet nelabai padėjo. Man kai darė kaulų scintigrafija birželio men kad patikrintų ar kauluose nėra mts, tada pastebėjo kad dešinysis inkstas neišnešiojo kontrastinės medziagos laiku. Na žodžiu kad nedirba tokiu tempu kaip turėtų... Tai matyt todėl taip ir jaučiasi kad vis į tualetą norisi...
      Tai reiks gydytojai pasakyti, nes niekad tiek į wc nelaksčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince Lince_213919: 06 rugsėjo 2018 - 17:59

oi kaip sunkiai Jums... laikykites. mes ta pacia diena chemo gavom. tik as trecia. Sikart del kietejanciu viduriu po chemijos sugalvojau nesileisti vaistu i uzpakali nuo pykinimo, kuriuos israse gydytoja.. turbut padariau klaida, nes nevemiau, bet tikrai ir apetitas buvo sugedes ir papykino.. Nezinau, ar naudojat tuos vaistus, bet jei nepaskyre klauskit gydytojos, as isitikinus, kad man jie padeda. Po kitos chemo tikrai vel leisiuosi bent viena svirksta

Yra kiti vaistai, nuo kuriu viduriai nekieteja. Man per pirma chemija lasino ondansetron. Nuo jo kieteja viduriai. Kai atejau antra karta, gyd sako jei skundziates kad sie nepadeda nuo pykinimo galiu israsyt kitus, kurie nekietina viduriu -palonosetron. Bet reikia kad skustumetes, jog pirmieji nepadeda. Sakau, tada skundziuosi:) israse palonosetron:) Pabandyk uzklausti pas saviske

Atsakyti

Man buvo ryklės, stemplės, net žarnyno uždegima, bet prieš 7 metus, tai gal neviską prisimenu. šeimos gydytoja kažkokių vaistų ir dietą paskyrė, o prieš sekančias chemijas gerdavau pieno kokteilius su sportininkams skirtais proteinais, kurie padeda atsistatyti epiteliniam audiniui, tai uždegimai daugiau nesikartojo.

Gal atrastum pavadinima tu kokteiliu

Atsakyti

Labukas :) ar jums dare scintigrafija? Kada? Pries chemo, po, vidury? Aciu uz atsakymus :)

Atsakyti

P.s. siandien apturejau paskutine chemo  :yahoo: 

Atsakyti
QUOTE(Lince Lince_213919 @ 2018 09 05, 23:29)
<p>Labas, merginos, gavau rugpjūčio 23 pirmąją chemiją, kitą savaitę antroji chemija, noriu paklausti, ar kam taip buvo. Po chemijos vėmiau ir viduriavau, gėriau daug skysčių, bet nepadėjo atsigauti, tada 5 dienas stacionare lašino lašines, po savaitės praėjo pykinimas ir viduriavimas, bet pastebėjau, kad dažnai lakstau į tualetą šlapintis, naktį pabundu kokius 4 kartus. Gal taip kam nors buvo? Gal kas su inkstais? Ar šlapimo pūsle?</p>

O jums raudoną ar baltą leidžia chemiją? Man nuo baltos su šlapinimusi buvo problemų. Darbe juokavau, kad į vieną tualetą niekas neitų, nes jis mano... Dažnai bėgiodavau. Ir tikrąja prasme bėgiodavau - jei užsimanau, turiu iš kart bėgt, pakentėt neišeidavo. Viskas susitvarkė pasibaigus chemijai savaime
Atsakyti

Rabar,kaip faina😁As snd gavau 5.Idomu kas per poveikis bus.Gavau doxacateli(nzn ar tikslus pavad)

Atsakyti

Labukas :) ar jums dare scintigrafija? Kada? Pries chemo, po, vidury? Aciu uz atsakymus :)

Man dar nedare. As dar tik 3 chemo turejau. Sake, kad darys po chemo pries operacija. Uzklausiau -kodel. Sako, tai jei neramu, galim ir anksciau padaryti. Taip ir likau nesupratus

Atsakyti

O kokio dydziu tavo navikas? Limfmazgiai pazeisti ar ne? Kiek is viso chemo suplanuota? Docetaxelis priklauso taxanu grupei.

Atsakyti

O kokio dydziu tavo navikas? Limfmazgiai pazeisti ar ne? Kiek is viso chemo suplanuota? Docetaxelis priklauso taxanu grupei.

Nzn ar man rasei,bet as atsakysiu☺as jau po operacijos.Skyre 8kursus 4raudonos ir 4 baltos(docetaxelis).Siule paklitakseli,bet tas kas sav 3men.O veikimas tas pat.

Atsakyti

O jums raudoną ar baltą leidžia chemiją? Man nuo baltos su šlapinimusi buvo problemų. Darbe juokavau, kad į vieną tualetą niekas neitų, nes jis mano... Dažnai bėgiodavau. Ir tikrąja prasme bėgiodavau - jei užsimanau, turiu iš kart bėgt, pakentėt neišeidavo. Viskas susitvarkė pasibaigus chemijai savaime

Man ir baltą ir raudoną, dirbu mokykloje, mano kabinetas antrame aukšte pats paskutinis, tai kai užsimanau į wc per pamoką, tai liūdnai, vos išlaikau iki pertraukos, labai vargina dažnas ėjimas į tualetą....

Atsakyti