Mergaites, kaip Jums kraujo rodikliai? man dar tik pirma chemo buvo..savaite po jos dar rez buvo normos ribose, o siandien GRA 1.1... turi buti 1.5 maziausiai..kol neatsistatys chemo nedarys :/ siand liepe viena Nimestil susileisti ir 3dieni kartoti krauja
Mergaites, kaip Jums kraujo rodikliai? man dar tik pirma chemo buvo..savaite po jos dar rez buvo normos ribose, o siandien GRA 1.1... turi buti 1.5 maziausiai..kol neatsistatys chemo nedarys :/ siand liepe viena Nimestil susileisti ir 3dieni kartoti kraujaAs dar nedarius. Tau siandien turejo antra chemo leisti? O kontrolini kraujo tyrima dareisi po savaites nuo pirmos chemijos? Kazkur skaiciau, kad blogiausias kraujas buna 7 -10 d po chemijos. Galvojau, kad paskui jau pradeda kraujas gereti... Bet tavo atveju, kraujas ir toliau blogejo. Tai tada kam tas kontrolinis tyrimas po 10 d.?? Gal uztektu pasidaryt trys dienos iki chemo ir butu aisku -reikia nereikia papildomu vaistu (kad sekancios chemo nenukelti). Nors man irgi liepe pasidaryti krauja po 10 d nuo chemijos...
Labas, mergaitės, esu naujokė, viskas taip greitai įvyko. Priimkite mane į draugiją, nes esu visiškai žalia medicinoje. Nesuprantu terminų, nieko nesuprantu, esu išsigandusi ir pasimetusi. Birželio 18 d. pastebėjau, kad viena krūtis kitokia, bet neužčiuopiau jokio guzelio (krūtinė didelė, nešioju E dydį). Užsiraşiau echo ir birželio 25 jau žinojau atsakymą - piktybinis navikas, dydis 2,9 cm. Tada jau visi tyrimai ir praėjusią sav gavau biopsijos atsakymą: Infiltracinė duktalinė karcinoma, G2. ER teigiama, PR teigiama, Her2 neigiama (1+). Gydytojas sake, kad pagal biopsija 1 stadija, israse gerti tamoxifeną ir operuos po mėnesio. Dar laukia penktad rezonansas. Gal galite paaiškinti, ką reiškia mano diagnozė? Ar gali būti tik pirma stadija kai navikas beveik 3 cm? Kokį gydymą turėtų taikyti, jeigu pirma stadija? Laukiu atsakymo, nebemiegu naktimis.. noriu gyventi, dukrai dar tik 5 metai..
Sveika Lince Lince_213919, uzjauciu susirgus. Gera zinia, kad laiku aptikai ir greitai pradesi gydyma. Su gydytoju pagalba pasveiksi!
Zinau kaip sunku psichologiskai. Pas mane irgi mazi vaikai (2 m ir 6 m). Bet mes juk turim tiksla -pasveikti ir gyventi! Laikykis!
Tavo atveju Her2 neigiamas, kaip mergaites sake -tai jau pliusas. Tavo navikas bus gydomas ir hormoniniais vaistais (nes ER ir PR teigiami). O ar skirs chemija, kodel pirma daro operacija -nelabai zinau. Mano navikas panasaus dydzio, man pirma paskirta chemija. Bet mano her2 teigiamas (3+) ir G3 -agresyvi forma. Gal del to chemija pirma gaunu.
As gydausi kmuk. O tu kur?
Ačiū už palaikymą, gydausi klinikose pas Boguševičių. Bijau, kad po operacijos nepasikeistų stadija. Dar noriu paklausti, kas vartoja tamoxifeną, ar jautė tokius šalutinius poveikius, kaip krūtinės sunkumą, panašiai kaip prieš menesines būna, toks jausmas, kad bombas nešioju. Stiprybės Jums visoms, laikykitės♥️
Audry, o tavo gydyma pradėjo po rezonanso ar po biopsijos tyrimo?
Audry, o tavo gydyma pradėjo po rezonanso ar po biopsijos tyrimo?
As irgi pas Boguseviciu lankiausi kol gavau tyrimu atsakymus. Po visu tyrimu jis nusiunte pas chemoterapeutus. Operacija man bus pabaigus chemoterapija.
Gydyma paskyre po visu tyrimu -echo, mamografo, magnetinio ir biopsijos. Ilgiausiai laukiau biopsijos atsakymu. Magnetini dariausi mokamai, kad nereiktu laukti eiles nemokamai
Man rezonansas šį penktadienį, gydytojas sakė, kad paimti atmintuką su atsakymu, per kiek laiko gaunamas atsakymas?
Man rezonansas šį penktadienį, gydytojas sakė, kad paimti atmintuką su atsakymu, per kiek laiko gaunamas atsakymas?
As gavau kita diena (kaip minejau, ejau mokamai). Buvau kazkur skaicius, kad einant nemokamai (kai kompensuoja ligoniu kasos) atsakyma gauna per savaite. Bet gal cia nuo istaigos priklauso. Kai nueisit -pasakys
Labas, mergaites 😊 skaitau skaitau jus, bet noreciau isitraukti i jusu pokalbius 😊 mano istorija tokia: kovo pradzioj uzciuopiau guzeli krutyje, po savaites padidejo limfmazgiai pazasty. Prasidejo maratonas pas daktarus, biopsijos kruties ir pazasties, tyrimai ir geguzes pabaigoj suleido pirma chemija. Rytoj jau vaziuosiu leistis ketvirta chemoterapijos kursa. Siandien jau sirdis dreba... mano nedraugas trigubai neigiamas, su patologiniais limfmazgiais. Gydausi kmuk.
Turim 4,5 metuku dukryte 😊
tikiuosi greit iveikti si nemalonu etapa ir toliau dziaugsiuos gyvenimu 😊 labai tikiu, kad taip ir bus 💪🏻😁 kitokiu minciu neprisileidziu 😊
po chemijos kokia net savaite nejauciu skonio, man tai baisus jausmas, gal turit patarimu, kaip pagreitint skonio atsistatyma? 😊
sveikateles ir optimizmo visoms!!! 🎈