Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

[quote=jolita102,2018 07 09, 15:13]
mano virsuje. netoli lifmazgiu....
quote=imdigo,2018 07 09, 13:39]
[/quote]

as tai ja gerai jauciu, ji zemesneje dalyje krutines. Vaikscioja jisai per visus sonkaulius blink.gif ,zinoma jo ir paieskoti gerai reiketu, nes taip prilieciant gali sakyt kad nera, jei gerai pamynkai tai tada jau yra
[/quote]
[/quote]

atsiprasau kad tiek isklausinejau unsure.gif

Papildyta:
[quote=jolita102,2018 07 09, 15:13]
mano virsuje. netoli lifmazgiu....
quote=imdigo,2018 07 09, 13:39]
[/quote]

as tai ja gerai jauciu, ji zemesneje dalyje krutines. Vaikscioja jisai per visus sonkaulius blink.gif ,zinoma jo ir paieskoti gerai reiketu, nes taip prilieciant gali sakyt kad nera, jei gerai pamynkai tai tada jau yra
[/quote]
[/quote]

atsiprasau kad tiek isklausinejau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2018 07 09, 08:52)
<p>Tiesą sakant, konkrečios stadijos niekur nebuvo įrašyta...o mes tuo metu ir neklausėm, ne tas galvoje buvo. Mamai buvo skirtos 6 chemoterapijos. </p>

*CoCoNuT*, negalejo neparasyti stadijos. Gal nezinojot kur ziureti. Israsuose is ligonines ar po biopsijos, kur diagnoze, turi buti surasyta tokia kaip formulyte: pT(skaicius)N(skaicius)M(skaicius). Tai va tas pirmas skaicius po pT ir yra stadija. Nors turetu buti ir zodziais stadija parasyta.
Atsakyti
belulino, Jus gal daugiau suprantat...as is seimos gydytojai duoto lapo matau situs pazymejimus. .. M0...tai metastaziu nera kaip supr...bet cia jie pagal biopsija mato, ar kaip?.nes man kolkas tik kraujas, eko, mamograma ir biopsija daryta

quote=belulino,2018 07 09, 14:31]
*CoCoNuT*, negalejo neparasyti stadijos. Gal nezinojot kur ziureti. Israsuose is ligonines ar po biopsijos, kur diagnoze, turi buti surasyta tokia kaip formulyte: pT(skaicius)N(skaicius)M(skaicius). Tai va tas pirmas skaicius po pT ir yra stadija. Nors turetu buti ir zodziais stadija parasyta.
[/quote]
Atsakyti
Žodžiais tikrai niekur nebuvo. Man atrodo, kad ten x buvo arba nieko nebuvo, nes tyrinėjau visą biopsijos atsakymą, gerai atsimenu, kad ten kur metastazės buvo x, nes nebuvo atlikta tyrimai, žodžiu iki šiol nežinau stadijos konkrečios, bet situacijos tai nekeičia. 
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2018 07 08, 21:31)
Tai jeiu dar eisit perrisimui, tai ir paklauskit chirurgo del reabilitacijos. Butinai pasakikyt del skausmu, ir dar siek tiek sutirstinkyt spalvas... Del mankstu, jo nieks specialiai nieko nesako, tisiog tarpusavi kazkaip visos suzino. Ar is palatos nieks nejo? Per tas mankstas dar daktare kazkiek pamoko kaip toliau gyventi, ko galima, ko negalima... Reabilitacijos skyrius randasi poliklinikos treciame aukste - reabilitologai, ten ir uzsiregistruoti pas reabilitologa reikia. O masazus daro poliklinikos pusrusyje, mankstas, voneles ir psichologas - stacionaro pusrusyje, jei is skyriaus tai i (-1) auksta su liftu reik nuvaziuot.
Jei ka, tai skyriuje gulinciom mankstas buna 11 val. tai ir ta daktare buna tuo laiku. nebent dabar jin atostogauja...

Jei nevakščiojau į mankštas, tai man po išrašymo nebepriklausys ambulatorinė reabilitacija (mankšta, vonelės, masažai)?
Man niekas nesakė apie jokias mankštas, sužinojau, tik prieš pat išrašant. Nuėjau į rūsį, kur vyksta mankštos, ten buvusi gydytoja tik pakraipė galvą, kad negalės niekuo padėti dėl reabilitacijos... kažkaip painu pasirodė viskas
Atsakyti
[quote=jolita102,2018 07 09, 14:53]
belulino, Jus gal daugiau suprantat...as is seimos gydytojai duoto lapo matau situs pazymejimus. .. M0...tai metastaziu nera kaip supr...bet cia jie pagal biopsija mato, ar kaip?.nes man kolkas tik kraujas, eko, mamograma ir biopsija daryta

quote=belulino,2018 07 09, 14:31]
[/quote]
[/quote]
Jo, kolkas pagal biopsija, mamograma ir echo. Po operacijos kartais pasikeičia, nes operacijos metu kartais chirurgas pamato, ko nesimatę mamogramoje ir echo (kaip man buvo). Ir išoperuotą naviką geriau ištiria paskui, tai kartais pasikeičia, o kartais ir ne...

Papildyta:
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2018 07 09, 15:42)
Jei nevakščiojau į mankštas, tai man po išrašymo nebepriklausys ambulatorinė reabilitacija (mankšta, vonelės, masažai)?
Man niekas nesakė apie jokias mankštas, sužinojau, tik prieš pat išrašant. Nuėjau į rūsį, kur vyksta mankštos, ten buvusi gydytoja tik pakraipė galvą, kad negalės niekuo padėti dėl reabilitacijos... kažkaip painu pasirodė viskas

Nu nežinau jūsų situacijoi. Gal tada bandyti per šeimos gydytoja patekti pas reabilitologą poliklinikoje, ar bandyti prasyti sanatorijos. Nes po operacijos kažkokia tai reabilitacija turi būti...
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2018 07 09, 15:53)
Nu nežinau jūsų situacijoi. Gal tada bandyti per šeimos gydytoja patekti pas reabilitologą poliklinikoje, ar bandyti prasyti sanatorijos. Nes po operacijos kažkokia tai reabilitacija turi būti...

Mane operavo vedėjas ir jo nuomone- jokių mankštų, kol guli ligoninėje (pačios slaugytojos sakė, kad jo pacientės į pirminę reabilitaciją (mankštas) neeina, bent jau oficialiai). Tad apie mankštas nei aš, nei palatos kolegė (to paties gyd pacientė) nieko nežinojom, kol neisgirdom, kad kitos eina. Tada paskutinę išrašymo dieną nuėjau ir aš, bet ten buvusi gydytoja sako blogaii, negalėsiu dabar niekuo padėti... taip ir likau nesupratusi. Rytoj klausiu operavusio gydytojo, šiandien ne tas galvoje buvo (operuoti limfmazgiai skaudėjo, pasirodė, kad ten yra susikaupę nemažai skysčio!)
Jei man duotų keliom dienom į sanatoriją, būtų super, bet manau, kad su nesunkia operacija (tausojanti su porą pašalintų limfmzg) apie sanatoriją neverta svajoti... bent ambulatoriškai duotų keliom dienom, važinėčiau kiekvieną dieną
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 09 liepos 2018 - 15:10

Man po mastektomijos sanatorijos nedave,sake tik po viso gydymo.o i reabilitacija nuejau gal 3k.dar 3masazai buvo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupy: 09 liepos 2018 - 15:19
Labas ponios. Atsiprasau ilgai nerasiau, buvau pikta, nelaiminga, bariausi su gydytoja, keiciau kita gydytoja. Siek tiek papasakosiu.
Ir taip. Birzelio 1 diena davau KT. Gerai, kad spejau patikrinti, kas uzsakyta. Nebuvo mano gydytoja irasius del galvos…ejau is naujo, gerai, kad parase ir padare ne tik galva, bet ir krutine, pilva ir klubus. Po savaites mano gydytoja Sadauskiene pareiske, kad viskas labai labai blogai! Ji net normaliai nekalba, sako, kad skubiai pas svytinimo gydytoja. Mano sese buvo kartu su manin, klausiam kam negerai nuo KT, o gydytoja sako – pas svytinima. Va taip va….
Pakliuvau pas svytinimo gydytoja. Labai patiko pas ja, maloni, ramiai aiskino, pasakojo. Liudniausiai tas, kad 2 savaites svytinimo! Galvoje ….Padare kauke ir svytino…Oj merginos…patikekit, kad neduok dieve…Gydytoja sake turi but neblogai, tik po svytinimo ilgai…Dare 2 savaites, po savaites ilsetis ir tada pas kita gydytoja. Pasikeiciau. Gydytoja labai maloni. Su sese kalbejo. Mano sese ne NVI dirba, O Santaroje, tai kai gali atlekia ir su manim eina pas gydytoja. Ir paskyre vaistus naujus. Galvojau bus chemija, deja nera. Paskyre naujus vaistus. Ryte 5 tabletes ir vakare 5 tabletes. Na kadangi kai daug nesveriu, tai pasiseke 🙂 2 savaites tableciu, tada 1 savaite ilsetis ir vel isnaujo… Kolkas nera labai bogai. Bet sake, kad koju pedos ir rankos buna blogai…Na bus kaip bus…
Tai va merginos….MTS daug…deja…galvoje, krutineje, kauluose…Nekenciu savo buvusios gydytojos…nekenciu…toks jausmas, kad ji neko nedare…ech….Na yra kaip yra….kiek laiko bus sunku…nesako kiek…klausiau kiek…pusmetis…metai…du metai…
Atsakyti

Undzinka  :4u:  :4u:  :4u:  :4u:  :4u:  :4u: 

Ką galiu pasakyti, liūdna labai ... Kaip tu šiaip jautiesi, ar skauda ką? jau aoie psichologinę būklę net neklausiu ...

Atsakyti

Undzinka stirybės daug daug  :4u: 

Atsakyti
Undzika, laikykis 4u.gif trūksta jūsų čia.
Atsakyti