Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Jolita102, su startu tave! As labai laukiu kada ateis biopsijos atsakymas, paskirs gydyma ir pagaliau pradesiu judeti i prieki. Tikiuosi, kad ateinancia savaite jau kazka zinoziu. Tevams kol kas nieko nesakius... Laukiu gydymo plano, pasakysiu kai jau zinosiu sekancius zingsnius (kad jie isvengtu to ilgo laukimo periodo).

Kaip tu jautiesi po chemijos? Gal gali trumpai papasakoti, kaip pati lasinimo procedura vyksta.

Ir jei rasi kazkokiu kepureliu, pasidalink info. Pradejau dairytis peruku ir galvos apdangalu. 

Atsakyti
Mano tėvai irgi dar nieko nežino...bet jau teks pranešti greitu metu...Po chemijos pirmos nieko lb blogo, ašaros tik dėl žinios pas mane buvo. Lašino į veną raudoną ir du skaidrius pokelius chemijos...gal apie 3.5val. bet venos gražios. nieko neliko. Pirmą dieną ryte ir vakare suleido draugė išrašytų vaistų nuo pykinimo..antrą dieną buvo rekomenduota leistis, bet nesilridau..Lyg buvo tarpais toks kaip pykinimas, bet minimalus tikrai.
Man kažkaip liūdniausia, kad atvažiavau su 1cm darinuku. ir eko ir mamograma atrodė gėrybinis...o tik staugiai didėt pradėjus ir biopsijos išreikalavus jau esu su 3.5cm... sekmes ir tau..butinai pasidalinsiu
quote=Audry,2018 07 08, 09:23]
<p>Jolita102, su startu tave! As labai laukiu kada ateis biopsijos atsakymas, paskirs gydyma ir pagaliau pradesiu judeti i prieki. Tikiuosi, kad ateinancia savaite jau kazka zinoziu. Tevams kol kas nieko nesakius... Laukiu gydymo plano, pasakysiu kai jau zinosiu sekancius zingsnius (kad jie isvengtu to ilgo laukimo periodo).
</p><p>Kaip tu jautiesi po chemijos? Gal gali trumpai papasakoti, kaip pati lasinimo procedura vyksta.</p><p>Ir jei rasi kazkokiu kepureliu, pasidalink info. Pradejau dairytis peruku ir galvos apdangalu. </p>
[/quote]
Atsakyti

Jolita102, mano mamai irgi pirma chemo suveikė, po antros ji jau nedrąsiai prasitarė, kad pati jaučia, kad lyg tas brudas mažėja, ir Juodžbalienė tą patvirtino. 

Atsakyti
nu man tik biski neramu.kad lyg jautriau toj vietoj..bet gal tai normalu.... gal taip ir turi buti....jau maziau apie grozi galvoju. svarbu pasveikti. nes man dar tik 32. du mazameciai vaikai ir nuostabus vyras salia. gavom dideli isbandyma. tikiuosi, kad viskas bus ok. kitos sake ur chemoterapiju dar laukti turi. o ji man po poros dienu pradejo, tikiuosi, kad veiks ir pades.....O Jusu mamyte jau pasveikusi? Ar dar gydymo procese?
quote=*CoCoNuT*,2018 07 08, 12:46]
<p>Jolita102, mano mamai irgi pirma chemo suveikė, po antros ji jau nedrąsiai prasitarė, kad pati jaučia, kad lyg tas brudas mažėja, ir Juodžbalienė tą patvirtino. </p>
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2018 07 06, 16:26)
<p>Kas yra kalcinatai? Pas mane magnetinio atsakyme apie juos nieko neraso</p>

Kalcinatai, tai kalcio druskų sluoksniai aplink kokią nors audiniu pažeidimo vietą. Tai tokia organizmo gynybinė reakcija, būdas apsisaugoti nuo neigiamo poveikio del to pažeidimo, izoliuoti ji. Nebūtinai tai onkologija, tai gali būti ir infekcija. Pvz. plaučiuose kalcinatai būna susidaro apgaubiant tuberkuliozes mikobaktarijas, ir žmogus kad ir užsikrečia, bet nesuserga tuberkulioze. Krūtyse kalcinatai gali susidaryti ir del cistų, tai nebūtinai onkologija. Jei jų randa, reikia išsiaiksint atsiradimo priežastį.
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2018 07 07, 13:52)
Sveiki, turiu klausimėlį dėl reabilitacijos nvi:siuntimą išrašo operavęs chirurgas ir tada einama tiesiai pas reabilitologą, ar galima eiti be siuntimo, tik su išrašu apie diagnozę, reabilitologas skiria procedūras? Operacija buvo tausojanti, rankos neskauda, netinsta, bet prie pažasties šiek tiek aptirpusi ir negaliu prispausti prie pažasties, vaikštau atkišus ranką

Nińa_del_viento, dabar bandau prisimnti, kaip buvo. NVI siuntimus i reabilitacija tvarko ne chirurgas o daktare, kuri veda mankstas. Ar ejot i mankstas? Ji turejo jus irasyt i reabilitacija. Kaip bandau prisiminti, berods paskutini karta pries israsant, ar ji man susake kada ateiti i ta reabilitacija, ar liepe nueiti i reabilitacijos skyriu ir uzsiregistruoti pas gydytoja sekanciai savaitei, neprisimenu dabar jau... Israse mane penktadieni, o reabilitacijai uzregistravo antradieniui. Ten priklauso rankos masazai, manksta, rankos voneles, ir 2 psichologo konsultacijos. is viso 10 darbo dienų. Man irgi operacija buvo tausojanti, ranka netino, pazastis yrgi buvo aptirpusi, ir dar dabar siek tiek jauciasi tas aptirpimas, bet tai nuo limfmazgiu isemimo. Bet man ta reabilitacija padejo labiau psichologishkai. Susirinkdavom i manksta, pakikendavom kol laukem. Masaziste neblogai kalbomis blogas mintys issklaide. Psichologe, kad ir nelabai patirusi, bet man irgi padejo. Nes labai bijojau chemijos, tai surado argumentu, kad nustojai taip paniskai bijoti. Kazkaip, praejo laikas, nusiraminau, o ciau jau neuzilgo ir chemija prasidejo...
Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2018 07 08, 09:05)
Sveikos. Jau po truputį mėginu susitaikyti su savo likimu. Jau gavau pirmąją chemiją 07.04. Raudona irgi buvo. Kolkas plaukai nejuda. Bet jau žiūrėjau perukų. Perukų Magija nužiūrėjau ne natūralių plaukų, ne visai kaip mano, bet bent atrodo gražiai, ilgis toks vidutinis, nes aš ilgaplaukė. Bazėse Kaune natūralių plaukų peruką žiūrėjau. Iš galo kaip mano plaukai. priekis man visai nesižiūri, reiktų pakitpti ar kažką... pasimečiau. sako  ne netūralių veliasi, kepurės nelb galima ar skrybelės dėtis.. kokius Jūs pirkot? Vasara galvoji gal pavyktų skrybėlę kokią rasti, kad ir be peruko nesimatytų..pvz į sodybą nuvažiuot... namie prieš vyrą ir vaikus..ir prieš pačią save irgi bent pradžiai mznau kepurèlės kažkokios reiks. Gal kuri internetu pirkot? Mano gydymo planas sakė 6chemo ir tada operacija. Man tik atrodo, kad tas darinukas jautresnis pasidarė palietus po chemo. Gal kuriai taip buvo? Rytoj važiuosiu krūtų MRT darytis. Tyrimų man dar nekažką padaryta, bet Juodžbalienė nieko nelaukė, iškart paskyrė gydymą. Gal pagal biopsiją mato, ar kraują...nžn.nes rašo, metastazių 0, stadija2. Dar po kraujo liepė kiaušides pasitikrinti, nes biškį rodo kažką, bet sako gal nuo krūtinės..Irgi eisiu kitą sav. tikiuosi bus ok, nes prieš porą mėn kai buvau tai viskas ten švaru buvo. Ačiū pasisakiusioms :*

Man plaukai pradėjo krist įpusėjus trečiai savaitei po pirmos chemijos. Peruką buvau nusipirkus dar prieš chemiją, dirbtinį, parduotuvei požeminei perejoi prie Europos. Ir dar pries pradedant chemija apsikirpau trumpai (pries tai plaukai buvo iki pečių). Kadangi man viskas vyko žiemą, tai peruko nelabai nešiojau, tik jei reikėjo pasigražinti (N. metai, korporatyvai su darbu, susitikimai kokie nors, giminei buvo jubiliejus...) O kitur gelbėjo kepure, nes gi moterims galima jos nenusiimti patalpoj pagal etiketą smile.gif. Labiau peruką nešiojau jau pavasari, kai su kepure nelabai jau pavaikščiosi... Bet ir tada kartais skara užsirisdavau. Na, pagal nuotaika ar situacija. O namie vaikščiojau be nieko, plika galva. Tik salta galvai būdavo į balkoną išeiti..., ir turėdavau prie durų budinčią kepurę, jei kas skambino į durys, ir reikėdavo atidaryti...
Atsakyti

Jolita102, pavasarį buvo metai, kaip baigė gydymą, dabar važiuoja reguliariai tikrintis. Aš mamai pasakoju forumo istorijas, pasakoju, kokios stiprios čia moterys, jų išgyvenimus ir t.t. Kai žinai, kad ne tau vienai taip atsitiko, kad ne tu viena per tai turi pereiti, kad kitos perėjo - pasidaro lengviau. 

Beje, kaip laikosi Undzinka? 

Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2018 07 08, 17:05)
Beje, kaip laikosi Undzinka? </p>

Aš irgi jos pasigedau. Rašiau i privatą, neatsako... Labai noriu tiket, kad viskas gerai jai...
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2018 07 08, 15:48)
Nińa_del_viento, dabar bandau prisimnti, kaip buvo. NVI siuntimus i reabilitacija tvarko ne chirurgas o daktare, kuri veda mankstas. Ar ejot i mankstas? Ji turejo jus irasyt i reabilitacija. Kaip bandau prisiminti, berods paskutini karta pries israsant, ar ji man susake kada ateiti i ta reabilitacija, ar liepe nueiti i reabilitacijos skyriu ir uzsiregistruoti pas gydytoja sekanciai savaitei, neprisimenu dabar jau... Israse mane penktadieni, o reabilitacijai uzregistravo antradieniui. Ten priklauso rankos masazai, manksta, rankos voneles, ir 2 psichologo konsultacijos. is viso 10 darbo dienų.  Man irgi operacija buvo tausojanti, ranka netino, pazastis yrgi buvo aptirpusi, ir dar dabar siek tiek jauciasi tas aptirpimas, bet tai nuo limfmazgiu isemimo. Bet man ta reabilitacija padejo labiau psichologishkai. Susirinkdavom i manksta, pakikendavom kol laukem. Masaziste neblogai kalbomis blogas mintys issklaide. Psichologe, kad ir nelabai patirusi, bet man irgi padejo. Nes labai bijojau chemijos, tai surado argumentu, kad nustojai taip paniskai bijoti. Kazkaip, praejo laikas, nusiraminau, o ciau jau neuzilgo ir chemija prasidejo...

Nebuvau nei vienoje mankštoje, niekas nieko nepasakė, nei kada, nei kur eiti verysad.gif kažkas blogai man su tuo limfmazgiu, arba skysčiai kaupiasi (neturiu tempr., randas ne raudonas) arba limfa (nors pati ranka netinsta, nes pirmom dienom gyvenau be nuskausminamųjų, o dabar jei neišgeriu, tai nors verk nuo to veriančio skausmo, pažastyje lyg kas adatom badytų, per visą ranką pereina, lyg elektros nutrenkta, o rankos negaliu priglausti, lyg tarp rankos ir pažasties kas įstatyta būtų
Rytoj eisiu perrišimui ir bandysiu ieškot reabilitologo
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2018 07 08, 20:03)
Nebuvau nei vienoje mankštoje, niekas nieko nepasakė, nei kada, nei kur eiti verysad.gif kažkas blogai man su tuo limfmazgiu, arba skysčiai kaupiasi (neturiu tempr., randas ne raudonas) arba limfa (nors pati ranka netinsta, nes pirmom dienom gyvenau be nuskausminamųjų, o dabar jei neišgeriu, tai nors verk nuo to veriančio skausmo, pažastyje lyg kas adatom badytų, per visą ranką pereina, lyg elektros nutrenkta, o rankos negaliu priglausti, lyg tarp rankos ir pažasties kas įstatyta būtų
Rytoj eisiu perrišimui ir bandysiu ieškot reabilitologo

Tai jeiu dar eisit perrisimui, tai ir paklauskit chirurgo del reabilitacijos. Butinai pasakikyt del skausmu, ir dar siek tiek sutirstinkyt spalvas... Del mankstu, jo nieks specialiai nieko nesako, tisiog tarpusavi kazkaip visos suzino. Ar is palatos nieks nejo? Per tas mankstas dar daktare kazkiek pamoko kaip toliau gyventi, ko galima, ko negalima... Reabilitacijos skyrius randasi poliklinikos treciame aukste - reabilitologai, ten ir uzsiregistruoti pas reabilitologa reikia. O masazus daro poliklinikos pusrusyje, mankstas, voneles ir psichologas - stacionaro pusrusyje, jei is skyriaus tai i (-1) auksta su liftu reik nuvaziuot.
Jei ka, tai skyriuje gulinciom mankstas buna 11 val. tai ir ta daktare buna tuo laiku. nebent dabar jin atostogauja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 08 liepos 2018 - 20:35
Kaip gerai Tavo mamytei, kad jau viskas praeity.... kuri stadija jai buvo? kiek chemoterapiju?
Dar kasryt pabudus sunku suvokti, kad taip atsitiko quote=*CoCoNuT*,2018 07 08, 17:05]
<p>Jolita102, pavasarį buvo metai, kaip baigė gydymą, dabar važiuoja reguliariai tikrintis. Aš mamai pasakoju forumo istorijas, pasakoju, kokios stiprios čia moterys, jų išgyvenimus ir t.t. Kai žinai, kad ne tau vienai taip atsitiko, kad ne tu viena per tai turi pereiti, kad kitos perėjo - pasidaro lengviau. </p><p>Beje, kaip laikosi Undzinka? </p>
[/quote]
Atsakyti