Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2017 02 18, 16:08)
Zinoma near stebuklingu tabletku smile.gif Bet tiesiog dalinuosi tuo, ka randu idomesnio:) O pagal samokslo teorija, vaistai nuo vezio jau senokai israsti, tiesiog farmacininku mafija, neleidzia ju pradet gaminti ir naudoti, nes prarastu milziniskus pelnus:)

Naturali!!!! Kur dingus, parasyk, kaip sekasi, kaip savijauta. KT jau dare ar dar ne? Zinok, vis laiks nuo laiko apie Tave pagalvoju. Ir kai vilties temoje kazkas paklausia apie Siguldos klinika, duodu nuoroda i Tave, tikiuosi nepyksti del to.
Brukstelk , labai lauksiu.

Esus esu! Dirbu jau tai vis mažiau lieka laiko forumui, bet paskaitau visada smile.gif Dėl Siguldos tai duok ta nuoroda, mes juk čia ir esam tam, kad dalintumėmės.
Nustatė nadarbingumo lygi -40 proc. Nelabai supratau aš tu kriteriju. Žinau žmoniu be MTS turinčiu 35 smile.gif Bet ai:) Man tik labai nesamone, kad dabar ribotas sirgimo laikas labai... tik 90 dienu...

Jauciuosi gerai, kita penktadieni galvos MRT.
Aišku meluoju: dabar turiu sloga, gerklės perštėjima ir lengva kosuli... oi kaip aš nemėgstu šitu būkliu smile.gif Turiu pasveikt žodžiu, nes per tyrima kosėt negalėsiu, nes skanuos galva... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 02 18, 21:47)
Esus esu! Dirbu jau tai vis mažiau lieka laiko forumui, bet paskaitau visada smile.gif Dėl Siguldos tai duok ta nuoroda, mes juk čia ir esam tam, kad dalintumėmės.
Nustatė nadarbingumo lygi -40 proc. Nelabai supratau aš tu kriteriju. Žinau žmoniu be MTS turinčiu 35 smile.gif Bet ai:) Man tik labai nesamone, kad dabar ribotas sirgimo laikas labai... tik 90 dienu...

Jauciuosi gerai, kita penktadieni galvos MRT.
Aišku meluoju: dabar turiu sloga, gerklės perštėjima ir lengva kosuli... oi kaip aš nemėgstu šitu būkliu smile.gif Turiu pasveikt žodžiu, nes per tyrima kosėt negalėsiu, nes skanuos galva... smile.gif

Valio!!! Atsirado Naturali smile.gif
Man pirma karta nustate 45 proc. darbinguma, buvo duota dviems metams. As ejau anksciau po pusantru metu, nes pablogejo sveikata, tada dave 40 proc darbinguma metams laiko. O dabar dave 15 proc darbinguma dviems metams. Ir dar gavau parkavimosi zenkla masinai. Sprendziant is isvadu ir surasytu ligu kodu situacija tiesa sakant chrenova...Bet as netikiu ir toliau gyvenu:)
O sirgti gali ilgiau nei 90 dienu. Tiesiog apmokes tik 90 dienu. Jei bus ortopedine liga, tai apmoka visa gydymosi ir reabilitacijos laika. As operavau pedos iskrypusi kauliuka (haliuksa). Tai biuleteni turejau apie 4 menesius, pilnai visa laika apmokejo.
O del slogu ir kosuliu....po chemijos kazkaip labai sunkiai ir as is ju kapstausi...menesi laiko kosciu, tai gereja tai vel pablogeja...Sveik , sveik ir dar syki sveik. Man MRT kovo viduryje. Ir laukiu ir bijau.
Zodziu laikomes ir sveikstam!!!
Atsakyti
Laba diena,
gal turite jūs kokios informacijos kur butu galima įsigyti smagų maudymosi kostiumėlį, viena krutinė pašalinta...
Atsakyti
QUOTE(Rinse @ 2017 02 19, 13:52)
Laba diena,
gal turite jūs kokios informacijos kur butu galima įsigyti smagų maudymosi kostiumėlį, viena krutinė pašalinta...

As pirkau ortopedijos prekiu parduotuveje, kur ir liemenele imu (Viliuje, Asanaviciutes gatveje). Pas mane taip pat krutis pasalinta.
Manau visose ortopedijos parduotuvese, kurios prekiauja ir specialiomis leimenelemis galima isigyti ir maudymkiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 19 vasario 2017 - 14:22
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 14, 22:09)
Daug skaiciau apie papildus visokius ir stai ka radau:
http://www.fukoidanas.lt/

Ruolios man duotame lankstinuke irgi minimas fukoidanas: "Kad jūros dumblių poveikis būtų stipriausiais, naudokite džiovintus dumblius..." Buvau pirkusi tokius alia traškučius iš jūros dumblių (bet abejoju ar ten pagaminta iš čia minimų muzuku dumblių, ko gero - wakame) - skonis pasirodė žiaurus. Kapsulės pagamintos naudojant silicio dioksidą - kažkur skaičiau, kad tai nėra gerai. Bet kokiu atveju, reikia kažkaip įtraukti tuos dumblius į racioną.

QUOTE(vaidosius @ 2017 02 16, 15:31)
daug geresne nei budavo po raudonos chemo  smile.gif kelias dienas galva buvo kaip biciu avilys kad net akyse mirgejo  wacko.gif dar truputi burnoj zaizdeliu randasi. o kazkokiu labai stipriu kaulu lauzymu ar raumenu sukimu taip ir nepajutau  ax.gif pakankamai svelniai tas dalykas praejo  ax.gif
as dar shitaki grybu kapsuliu nebaigiau gert  biggrin.gif  po chemoterapijos reikes pribaigt  smile.gif
nera tu stebuklingu vaistu. NERA. isbandyt tai viska galima... gal ir sitiuos isbandysiu  ax.gif  ypac kai tokiom ligom sergi tai visu imanomu siaudu griebtis norisi.

O kokia chemija - balta? O kokias shitaki grybų kapsules vartoji? Aš susiradau šitake ir kreivabūdės grybų augintoją Lietuvoje, parduoda ir šviežius, ir konservuotus, ir džiovintus, ir sutrintus į miltelius. Nusipirkom prie Akropolio, pradėjau naudoti grybų miltelius, o kreivabūdė taip ir liko gulėt šaldytuve - aš iš viso su grybais neturiu patirties, tai vis neišdrįstu gaminti. Nors, sako, kad kreivabūdę ir neapdorotą galima valgyti.
Dar naudoju grybų kapsules Fungi perfecti Host defense MyCommunity.

Man irgi praėjusią savaitę nustatė 40 proc. darbingumo metams. Dabar bandau susirankioti pažymas apie pajamas ir darbo stažą, kas sekasi ganėtinai komplikuotai, net valstybinės įmonės kažkur praganiusios duomenis. Neįtikėtina. O uab'as tai iš viso dingęs, dokumentų nėra, pėdsakų nėra...

QUOTE(Undzinka @ 2017 02 18, 22:10)
Valio!!! Atsirado Naturali smile.gif
Bet as netikiu ir toliau gyvenu:)

Labai teisingas požiūris:) Sėdėdama NDNT visai be reikalo paskaičiau savo išrašus, tai tik susinervinau eilinį sykį. Ai, stengiuosi domėtis kitais dalykais, keisti požiūrį į pasaulį. Sanatorijoj užkabino Valerijaus Sinelnikovo knyga "Pamilk ligą savo", reikia nemažai su savim padirbėt...
Atsakyti
Ačiū

QUOTE(Undzinka @ 2017 02 19, 14:21)
As pirkau ortopedijos prekiu parduotuveje, kur ir liemenele imu (Viliuje, Asanaviciutes gatveje). Pas mane taip pat krutis pasalinta.
Manau visose ortopedijos parduotuvese, kurios prekiauja ir specialiomis leimenelemis galima isigyti ir maudymkiu.

Atsakyti
QUOTE(Rinse @ 2017 02 21, 12:28)

Sveika,

O kodel pazymas del pensijos renki pati? Man tai Sodroj dave uzpildyt prasyma, ir kad del sveikatos prasau kad jie patys susirinktu. Na is karto perspejo, kad tai uztruks apie 3 men., kol surinks is visur, bet pencija vistiek bus paskaiciuota nuo paskyrimo dienos. Ir as buvau metams gavus 40, o dabar gavau vel 1 metams, bet jau 55, nes dar ir dirbau, ir jokiu daugiau ligu neieskojau, tai vadinas jau baigiu pasveikti biggrin.gif Sekmes tau ir visoms.
Atsakyti
Labas,
dažnai tik paskaitinėju šią temą, o dabar norėčiau paklausti. Gal kam nors iš čia besilankančių nuo vartojamo tamoxifeno išvešėjo gimda ir teko ją išvalyti (kaip mediciniškai neprisimenu, bet kai ginekologė pasakė "gramdyt", man tas skamba kažkaip šiurpiai ) blink.gif Tikrai atsimenu, kad šioje temoje buvo apie tai užsiminta, bet neberandu...
Kaip visa tai vyksta, kiek panašiai laiko būna nedarbingumas?
Man užsilaikiusios mėnesinės (na, tas ne naujiena vartojant tamoxį) ir tokiu metu teko daryti echoskopiją per planinį patikrinimą. Dar viliuosi, kad dėl to matė tą išvešėjimą. Deja dar ir cistą kiaušidėj. Chemoterapeutė sakė, kad gal viskas susitvarkys prasidėjus mėnesinėms. Gal kam nors panašiai buvo. Dėkui, jei kas pasidalysite patirtimi.
Visoms geros savijautos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JuVyTa @ 2017 02 22, 00:29)
Labas,
dažnai tik paskaitinėju šią temą, o dabar norėčiau paklausti. Gal kam nors iš čia besilankančių nuo vartojamo tamoxifeno išvešėjo gimda ir teko ją išvalyti (kaip mediciniškai neprisimenu, bet kai ginekologė pasakė "gramdyt", man tas skamba kažkaip šiurpiai  ) blink.gif Tikrai atsimenu, kad šioje temoje buvo apie tai užsiminta, bet neberandu...
Kaip visa tai vyksta, kiek panašiai laiko būna nedarbingumas?
Man užsilaikiusios mėnesinės (na, tas ne naujiena vartojant tamoxį) ir tokiu metu teko daryti echoskopiją per planinį patikrinimą. Dar viliuosi, kad dėl to matė tą išvešėjimą. Deja dar ir cistą kiaušidėj. Chemoterapeutė sakė, kad gal viskas susitvarkys prasidėjus mėnesinėms. Gal kam nors panašiai buvo. Dėkui, jei kas pasidalysite patirtimi.
Visoms geros savijautos  4u.gif
Labas.
Analogiška situacija pas mane.Kažkada,seniai seniai ( prieš 11 metų) atsisakiau Tamoxifeno dėl tos pačios priežasties kas dabar vyksta-cistos ir gimdos išvešėjimas.Na,- buvo viskas puikiai,remisija ir užmiršau kad turėjau šitą bėdą. Betgi liga sugrįžo.Ir dabar nedrįstu atsisakyt.Tik apie pačios gimdos gramdymą ginė nekalba.Siunčia pas 3-io lygio ginekologą konsultacijai kiaušidžių endoskopijai(šalinimui).Ir jeigu bus nuspręsta jas išimti,Tamoxifeną pakeis kitu vaistu harmoniniu.
Kaip chematerapeutė išsireiškė-gal ir protinga būtų šalint kiaušides.Ligos abi glaudžiai susijusios.Išvengtume rizikos.Vaikų vistiek nebegimdysiu( man 45) ......
Parašysiu kaip sekės.Nes onkologai leidžia išvešėjimą iki 20,ginekologai-iki 17. Pas mane lubos-16,7 Tiesa,nebesergu nuo birželio ir jie tai įvardija klimaksu.Tai jeigu iš tikrųjų,-jokių pašalinių reiškinių nejaučiu.Lakstau kaip ...niolikinė ☺☺☺
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 14, 14:30)
Aciu, sveikata gereja ir man smile.gif Na as cia taip tikiuosi. Kovo viduryje bus atliekama KT, va tada viskas ir buss aisku, ar padejo gydymas ar ne.
Siuo metu man vietoj tamoksifeno paskirti leidziami harmonai. Juos leidzia viena karta i menesi i raumenis. Taip pat lasina kaulus stiprinancius vaistus, kad kaulai savaime neluzinetu. Taip pat  karta i menesi sulasina lasine.
Va toks ir gydymas dabar.

4u.gif mažais žingsneliais į priekį, džiaugiuosi, kad pamažu gerėja sveikata 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingriga @ 2017 02 14, 18:56)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*CoCoNuT*" data-cid="71439403" data-time="1487074304"><div><p>Supratau, gal ir be reikalo supanikavau dėl tų tyrimų. Penktadienį dar laukia perrišimas, tada tikriausiai ir pasakys viską.</p></div></blockquote><p></p><p>Nepergyvenk, kai bus biopsijos atsakymai, tada ir pasakys ką toliau daryti  mirksiukas.gif </p>

4u.gif Iš tiesų pasakė - šiandien jau yra atsakymas, po dviejų savaičių nukreips dėl spindulių. Ramiau man.
Papildyta:
Esus esu! Dirbu jau tai vis mažiau lieka laiko forumui, bet paskaitau visada smile.gif

Natūrali 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ačiū, kad parašai, pasidalini, vis pagalvoju apie tave 4u.gif

Gal kas žinote, kaip iššifruoti diagnozėje LV0 RO? Nežinau, ar ten nuliai, ar o raidės, nes tik nufotografuotą neryškų tyrimų atsakymų lapą turiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 22 vasario 2017 - 11:08
QUOTE(JuVyTa @ 2017 02 21, 22:29)
Labas,
Visoms geros savijautos  4u.gif

Laba. Man teko patirti si malonuma du kartus. Operavo dienos stacionare, operacija truko apie 20-30 min. Su narkoze. Nesudetinga.
selika, kaip keista, man nesiule isoperuoti kiausides. Pati klausiau ir prasiau isoperuoti gimda, bet mane stebintis ir operaves ginekologas sake, kad tam nera rimto pagrindo. Buvau panasaus amziaus kaip ir tu.
Atsakyti
QUOTE(murkis murkis @ 2017 02 21, 19:38)
Sveika,

O kodel pazymas del pensijos renki pati? Man tai Sodroj dave uzpildyt prasyma, ir kad del sveikatos  prasau kad jie patys susirinktu.

Aš irgi pati susirinkinėju pažymas - ir bankrutavusių įmonių ieškau, ir į archyvą raštus rašau. Sodra sakė, kad kai pati jau ko nerasiu, tik tada jie man padės ieškotis.

QUOTE(selika @ 2017 02 22, 00:39)
Labas.
Analogiška situacija pas mane.Kažkada,seniai seniai ( prieš 11 metų) atsisakiau Tamoxifeno dėl tos pačios priežasties kas dabar vyksta-cistos ir gimdos išvešėjimas.

Dėl Tamoxifeno suku galvą. Man jau leidžia vienus hormoninius vaistus Gosereliną ir dar paskyrė Tamoxifeną. Esu turėjusi endometriozę + lėtinis kojų venų nepakankamumas, todėl abejoju dėl Tamoxifeno. Yra kiti vaistai, bet jie labiau skiriami pomenopauziniu laikotarpiu, o pas mane pagal amžių kaip ir priešmenopauzė, o mėnesinių nėra jau metai laiko - nuo chemijos pradžios. Noriu tikėti, kad gydytojai išmano savo darbą, tačiau atsiranda jausmas, kad skiria tai, kas padės? einamuoju momentu, o vėliau, kai prasidės šalutiniai reiškiniai, tada juos ir gydys, šalis ir t.t.
Atsakyti