Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sveiki, ar po tausojančios operacijos yra kompensuojamas proteziukas ir liemenėlė (su priemoka ar be, priklausomai nuo pasirinkimo)? Ar tik po radikalios?
Atsakyti

Gavau magnetinio tyrimo atsakyma -yra du darinukai vienoj kruty. Vienas -24x19 nelygiu konturu ziedu k/m kaupiantis darinys. Kitas -7 mm satelitinis zidinukas. Bendras pakitimu plotas 24x28 mm. Vienas pazastinis limfmazgis sustorejusiu sluoksniu, pakitusio signalo intensyvumo -itartinas. Pazastine duobe pilnai neapsieme. Isvadose -navikas su galimu isplitimu i sritinius limfmazgius:( Kepenyse -galimai cista:(

Del kepenu -tai cia blogai, kad cista? Nors neraso kad navikas, tai gal nera didelis blogis??

O kad du dariniai vienoj kruty su tokiu pazeidimo plotu -tai jau visa kruti reiks salint?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audry: 05 liepos 2018 - 19:52

Man buvo 2 dariniai,bet limfmazgiai nepaliesti,salino visa kruti

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2018 07 05, 23:15)
<p>Man buvo 2 dariniai,bet limfmazgiai nepaliesti,salino visa kruti</p>

Man buvo du darinukai 11 ir 7 mm. Limfmazgiai nepaliesti. Dare tausojančia. Dabar tai prašyčiau mastektomijos, nes kas iš tos tausojancios, visa perkreipta, o rekonstrukscija nekonpensuojama verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2018 07 05, 18:55)
Sveiki, ar po tausojančios operacijos yra kompensuojamas proteziukas ir liemenėlė (su priemoka ar be, priklausomai nuo pasirinkimo)? Ar tik po radikalios?

Dalinai kompensuojamas, vienas i metus. Nepamenu tiksliai kiek, berods 40%, bet bijau suklysti. Siuntimą gali išrašyti šeimos gydytoja. Man NVI reabilitologe nepanorėjo duoti siuntimo, sake nereikia, vis vien nenešiosiu. Bet šeimos - davė. Įsigijau, bet nešioju retai, tik kai reikia būti su kokiais labiau aptemptais rūbais. Kiekviena diena nenešioju. Šiemet galvoju, gal dar viena liemenuką įsigyti, tada bent kaitalioti galima bus, įdėkliukas tai dar geras...
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2018 07 05, 20:49)
<p>Gavau magnetinio tyrimo atsakyma -yra du darinukai vienoj kruty. Vienas -24x19 nelygiu konturu ziedu k/m kaupiantis darinys. Kitas -7 mm satelitinis zidinukas. Bendras pakitimu plotas 24x28 mm. Vienas pazastinis limfmazgis sustorejusiu sluoksniu, pakitusio signalo intensyvumo -itartinas. Pazastine duobe pilnai neapsieme. Isvadose -navikas su galimu isplitimu i sritinius limfmazgius:( Kepenyse -galimai cista:(</p>
<p> </p>
<p>Del kepenu -tai cia blogai, kad cista? Nors neraso kad navikas, tai gal nera didelis blogis??</p>
<p>O kad du dariniai vienoj kruty su tokiu pazeidimo plotu -tai jau visa kruti reiks salint?</p>

Dėl cistu manau geriau cista nei navikas.
Man darant tyrimus matėsi vienas navikas ir gausu kalcinatu aplink tai šalino visą krūtį. Tada buvo šokas dėl tokio gyd sprendimo bet dabar manau kad jis buvo tikrai teisingas ir džiaugiuosi kad tokį priemem.
Atsakyti

Kas yra kalcinatai? Pas mane magnetinio atsakyme apie juos nieko neraso

Atsakyti

Dar klausimas del gydymo eiliskumo -jei agresyvi naviko forma, pirma skiria chemo, tik paskui operacija. Kodel esant ne agresyviai formai si schema netaikoma? Juk skyrus chemija, navikas sumazeja, tada visos kruties nereiktu ispjauti?? 

Atsakyti

Natūrali, 03 Lie 2018 - 19:57, parašė: Dėl gydymosi vietos: Kaunas, Vilnius... Aš pakeičiau Kaunà į Vilniú. Dabar gydausi Santaroj. Man kaip balta ir ruda skiriasi. Dar niekas niekas ne per vėlu. Važiuoji ir kosultuojiesi susirinkus popierius, kauniečiams pasakius, kad tarkim sloga užpuolė ir pirmà chemo nori nukelt. Kas bus tavo onkologas Kaune? Kuris chirurgas diagnozavo? Beje: parduodu ir aš savo perukà - gal kam reikia smile.gif [url="https://m.skelbiu.lt/skelbimai/sviesiu-plauku-perukas-31412885.html"]https://m.skelbiu.lt/skelbimai/sviesiu-plau...s-31412885.html[/url]
Gal galit papasakot, kodel pakeitet kauna i vilniu? Pas koki chemoterapeuta vilniuj lankotes? Pas kuri kaune esat buvus? Noreciau pas kelis apsilankyt ir pasirinkt, pas ka gydytis
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2018 07 06, 16:29)
<p>Dar klausimas del gydymo eiliskumo -jei agresyvi naviko forma, pirma skiria chemo, tik paskui operacija. Kodel esant ne agresyviai formai si schema netaikoma? Juk skyrus chemija, navikas sumazeja, tada visos kruties nereiktu ispjauti?? 
</p>

Ne pagal agresyvumą o pagal didumą įvertina ar reikia prieš operaciją chemoterapijos
Papildyta:
QUOTE(Audry @ 2018 07 06, 16:26)
<p>Kas yra kalcinatai? Pas mane magnetinio atsakyme apie juos nieko neraso</p>

Pataisys gal jei klystu, kaip suprantu tai kažkokie priešvėžiniai pakitimai kurie duoda pagrindą jau tada vėžiui atsirasti
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimėlį dėl reabilitacijos nvi:siuntimą išrašo operavęs chirurgas ir tada einama tiesiai pas reabilitologą, ar galima eiti be siuntimo, tik su išrašu apie diagnozę, reabilitologas skiria procedūras? Operacija buvo tausojanti, rankos neskauda, netinsta, bet prie pažasties šiek tiek aptirpusi ir negaliu prispausti prie pažasties, vaikštau atkišus ranką
Atsakyti
Sveikos. Jau po truputį mėginu susitaikyti su savo likimu. Jau gavau pirmąją chemiją 07.04. Raudona irgi buvo. Kolkas plaukai nejuda. Bet jau žiūrėjau perukų. Perukų Magija nužiūrėjau ne natūralių plaukų, ne visai kaip mano, bet bent atrodo gražiai, ilgis toks vidutinis, nes aš ilgaplaukė. Bazėse Kaune natūralių plaukų peruką žiūrėjau. Iš galo kaip mano plaukai. priekis man visai nesižiūri, reiktų pakitpti ar kažką... pasimečiau. sako ne netūralių veliasi, kepurės nelb galima ar skrybelės dėtis.. kokius Jūs pirkot? Vasara galvoji gal pavyktų skrybėlę kokią rasti, kad ir be peruko nesimatytų..pvz į sodybą nuvažiuot... namie prieš vyrą ir vaikus..ir prieš pačią save irgi bent pradžiai mznau kepurèlės kažkokios reiks. Gal kuri internetu pirkot? Mano gydymo planas sakė 6chemo ir tada operacija. Man tik atrodo, kad tas darinukas jautresnis pasidarė palietus po chemo. Gal kuriai taip buvo? Rytoj važiuosiu krūtų MRT darytis. Tyrimų man dar nekažką padaryta, bet Juodžbalienė nieko nelaukė, iškart paskyrė gydymą. Gal pagal biopsiją mato, ar kraują...nžn.nes rašo, metastazių 0, stadija2. Dar po kraujo liepė kiaušides pasitikrinti, nes biškį rodo kažką, bet sako gal nuo krūtinės..Irgi eisiu kitą sav. tikiuosi bus ok, nes prieš porą mėn kai buvau tai viskas ten švaru buvo. Ačiū pasisakiusioms :*
Atsakyti