Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Pupy greito atsigavimo  :4u: 

Atsakyti

Pupy greito atsigavimo  :4u:

Tikiuosi😉jau pusrycius pavalgiau po beveik 2paru☺

Atsakyti

Pupy daug išoperavo?

Atsakyti
QUOTE(simpleGirl @ 2018 05 13, 18:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="ViTiMe" data-cid="72101303" data-time="1526216869"><div><p>Po viso gydymo,kai tik atsistatė kraujas. Gydyma baigiau gruodį, vasarį - laparaskopas.
Papildyta:
Iš savo audinių, bet viena krūtis neprigijo, teko imt iš nugaros, ten nebuvo tiek mėsytės, tai vieną krūtį užbaigiau implantu. Vienžo - išmėginau viską vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
1 implantas 400 €, liemenėlė apie 50.</p></div></blockquote><p>o tai jei savo  audiniu kaina keiciasi?o nuo ko priklauso kas bus daroma t.y savo audiniu ar implantu?</p>

Reikia kalbėtis su medikais. Tai pacientės sprendimas ir kūno fiziologija. jei nėra iškur paimt, savi audiniai neperkeliami. jei savais audiniais visa procedūra nemokama. reikia tik liemenėlę nusipirkt ir korsetą jei keliami pilvo audiniai. Jei norėtumėte smulkesnės info apie patirtis galime bendrauti telefonu.
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2018 05 14, 13:27)
Sėkmės! Kad viskas gerai pavyktų!  4u.gif
Papildyta:

Brrrr kiek vargo...  Ir implanta dabar po 10 metu keist reikės?

Reikės keisti, bet juk svarbu sulaukti to keitimo tongue.gif tongue.gif tongue.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif Sorry, gal aš kiek ironiška sau, bet kartais pašmaikštauju ta tema. Kitaip būtų sunku. 10 metų - labai daug smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 15 gegužės 2018 - 09:56

Merginos, o kaip pas jus reikalai su mmm? Po kiek laiko po chemijos prasidejo? Ir kurios geria tamoxifena ar turi mmm?

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 05 16, 10:26)
<p>Merginos, o kaip pas jus reikalai su mmm? Po kiek laiko po chemijos prasidejo? Ir kurios geria tamoxifena ar turi mmm?</p>

Man po chemijos prasidėjo beveik po pusmečio (paskutinis chemijos kursas rugpjūčio viduryje,mmm-kitų metų vasarį). Kiekvienai, manau, individualiai.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2018 05 06, 08:25)
<p>pupy, gausi dvi chemijas (raudoną ir taksanų), kurias esame čia gavę beveik visos, o aš dar ir karboplatiną gavau, ir nieko, grįžau į darbą po gydymo ir džiaugiuosi gyvenimu. Galvodama kaip viskas bus blogai, pati tik sau kenki ir padedi ligai. Labai gerai pagalvok apie tai ir susidaryk veiksmų planą, kaip ugdyti pozityvius ir sveikus įpročius gydymo metu. Siūlau paskaityti ir pasidaryti išvadas - <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/mityba/vezys-kurie-isgyvena-ilgiausiai-kovotojai-fatalistai-ar-prarade-vilti-1030-555187'>https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/mityba/vezys-kurie-isgyvena-ilgiausiai-kovotojai-fatalistai-ar-prarade-vilti-1030-555187</a></p>
<p>Pilnas internetas informacijos, jei tik nori ieškoti</p>

Kaip pavyko gauti karboplatiną, kiek kursų ir koks jos poveikis tavajam organizmui buvo? aš nors trgubai negiama su BBRCa1 mutacija karboplatinos negavau, nors kėliau tą klausimą. Gavau 4 doxerubicino ir 4 docetaxelio (taksanai). Raudonąją vos išgyvenau, 3-4 dienas labai bloga būdavo, paskui į darbą,o taksanai visai pakenčiama, net kaulų žiauriai nesuko. Dėl karboplatinos pasakė, kad netikslinga keisti sistemos, nes man taikyta yra alternatyvi, patvirtinta tokiais atvejais ir tokia pati veiksminga. Nors esu domėjusis, kad esant trigubai neigiamam "iššūkiui" geriausia tinkama taikinių terapija ir platinos preparatai. Apie taikinius buvo paaiškinta, kad Lietuvoje taikoma tik metasrazavusiai onko (4stadija).
Mėginau ieškoti galimybių Izraelyje, bet buvęs sutuoktinis nedavė tam pinigų. Dėl vienos iš šių priežasčių ir tapo........- buvusiu. duel.gif bye1.gif bye1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 16 gegužės 2018 - 10:10

Sveikos,

ViTiMe: esant trigubm neigiamam ,,įššūkiui" neskiriama taikinių terapija, nes nėra ,,į ką taikytis", jei kalbame apie tris pagrindinius taikinius: estrogeną, progesteroną ir HER2Neu. Būtent todėl šis tipas ir vadinamas trigubu neigiamu, nes neturi nė vienų iš šių išreikštų receptorių ant ląstelės. Trigubas neigiams gydomas chemoterapija, taksanai tai ar cis/karboplatina ar doxorubicinas, priklauso nuo gydytojų pasirinkimų ir konkrečių rekomendacijų, dažnai maišoma, nes greičiau žudo, bet taksanai (paklitakselis ir docetakselis) šiuo atveju yra naujausi agentai, turintys ,,mažiausiai" šalutinių efektų ir veikiantys itin gerai. Taikinių terapija, taigi pvz., trastuzumabas, pertuzumabas, tdm1, lapatinibas, taikomi esant didelei Her2Neu raiškai (taigi +2/3 skalėje nuo 0 iki 3), avastinas ir pan. taikomi esant didelei estrogeno(ER)/progesterono(PR) (lemiantis yra ER) raiškai, taip pat esant ER raiškai taikomi selektyvūs aromatazių inhibitoriai (anastrozolis, letrozolis, exemestanas). Taip pat didelę ER/PR raišką turinčios ligos gydomos jau nuo senokai juos anti-hormoniniais vaistais (kaip tamoxifenas, kuris blokuoja ER gamybą). Dabar atsiranda nauji vaistai, tokie kaip CDK4/6 inhibitoriai, PD1 onkogeno paleidėjai ir pan. Taigi kas taikoma, priklauso nuo ligos tipo (šiuomet Europos onkologų asociacijos rekomendacija yra tirti mažiausiai 3 receptorius, t.y. ER/PR/HER, ką visi Lietuvoje ir daro) ir onkogenų rinkinio (štai, kodėl išplėstinis genetinis tyrimas labai svarbus - jums gali būti, priklausomai nuo mutacijų, pritaikytas vaistas ne pagal ligos vietą, bet pagal genus, kuriuos jis veikia). Taikiniai taikomi ir Lietuvoje, ir nebūtinai metastazavusiai ligai, pvz., esant didelei Her2Neu raiškai, trastuzumabas skiriamas metams daugeliui krūties onkologinių ligonių. Taikinių ,,trigubai neigiamam įššūkiui" šiuo metu Lietuvoje (ir pasaulyje, jei žiūrime tik į TRIS neigiamus receptorius) nėra.

Saulius

Atsakyti

VitiMe, čia biškelį rašiau kaip ten viskas pas mane buvo http://kaipdangus.blogspot.lt/2017/07/naujienos-gydant-kruties-vezi-nano.html

Karboplatiną realiai išsikovojau, ir manau padėjo, kad mano gydytoja buvo Drobnienė, kuri domisi naujienomis ir pasiskaitė mokslines studijas anglų kalba – kaip tik buvo atsiradę įrodymų dėl karboplatinos veiksmingumo „trigubai neigiamą“ gydant. Aišku, dabar jau nebeatrasiu tų studijų, bet praeitą vasarą nemažai buvau prisikaičiusi. Taip pat manau suveikė kad po biopsijos mano auglys buvo priskirtas metaplastiniam vėžiui, kuris mažai pasiduoda chemoterapijai, užtat jau jie nusprendė mesti „didžiuosius ginklus“. Ir beje už karboplatiną teko mokėti, nes Lietuvoje tai skaitosi nestandartinė schema. Nebuvo bais brangu, apie 28-40 eur kas savaitę (priklausomai nuo vaistinės nuolaidos, be nuolaidos apie 50 eur).

Taigi, gavau tris kursus „raudonos“ (doxorubicinas), turėjau gauti keturis, bet nutraukė dėl mažo veiksmingumo. Ir po to gavau 8 kassavaitines chemijas, kai leido kartu paklitakselį ir karboplatiną. Kassavaitiniai leidimai leidžia gauti daugiau vaisto jį tolygiai padalinus, ir organizmas geriau toleruoja, nei gautum trigubą dozę kas tris savaites.

Man šalutiniai nebuvo itin žiaurūs, lyginant su tuo kaip įsivaizdavau kad bus. Nuo raudonos nuslinko plaukai ir krito kraujas, trečią ir ketvirtą dieną po lašinimo būdavo silpna, bet nė karto net nevėmiau. Bendrai, gyvenau aktyvų gyvenimą. Karboplatinos ir paklitakselio šalutiniai blogėjo su laiku, t.y. krito kraujas, prasidėjo neuropatija pirštuose, nuslinko ir antakiai su blakstienom, ir tiesiog kuo toliau tuo silpniau jaučiausi. Nepaisant to, visą laiką gyvenau aktyviai, buvau kelionėje užsienyje, apkeliavau Lietuvą, ir nė vienos dienos lovoje negulėjau. Tai skaitau, kad visai neblogai praėjo.

Iš mano patirties – geriau pasiryžti daryti ir bandyti viską, nes nežinai kaip kas suveiks.  Man, pavyzdžiui, „raudona“ chemija nebuvo veiksminga, taigi, koks būtų rezultatas, jei auglys būtų jau išpjautas ir gaučiau tik tą vieną raudoną chemiją, kaip čia kitos nori daryti? O paklitakselis+karboplatina sunaikino auglį, iš 6 cm liko 1.5 mm.

Šalutiniai poveikiai dar iki galo nepraėjo, bet jau gerėja, kaip tik rašau blogo įrašą apie tai – kokia savijauta praėjus pusmečiui po gydymo. Tikiuosi, kaip nors susikaupsi jį damušti, nes grįžus darban nelabai yra kada rašyti, laisvalaikiu norisi būti kuo toliau nuo kompo 😊

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 05 16, 14:05)
<p><span><span><span>VitiMe</span></span></span><span><span><span>, čia biškelį rašiau kaip ten viskas pas mane buvo <a data-ipb='nomediaparse' href='http://kaipdangus.blogspot.lt/2017/07/naujienos-gydant-kruties-vezi-nano.html'><span>http://kaipdangus.blogspot.lt/2017/07/naujienos-gydant-kruties-vezi-nano.html</span></a></span></span></span></p><p><span><span><span>Karboplatiną realiai išsikovojau, ir manau padėjo, kad mano gydytoja buvo Drobnienė, kuri domisi naujienomis ir pasiskaitė mokslines studijas anglų kalba – kaip tik buvo atsiradę įrodymų dėl karboplatinos veiksmingumo „trigubai neigiamą“ gydant. Aišku, dabar jau nebeatrasiu tų studijų, bet praeitą vasarą nemažai buvau prisikaičiusi. Taip pat manau suveikė kad po biopsijos mano auglys buvo priskirtas metaplastiniam vėžiui, kuris mažai pasiduoda chemoterapijai, užtat jau jie nusprendė mesti „didžiuosius ginklus“. Ir beje už karboplatiną teko mokėti, nes Lietuvoje tai skaitosi nestandartinė schema. Nebuvo bais brangu, apie 28-40 eur kas savaitę (priklausomai nuo vaistinės nuolaidos, be nuolaidos apie 50 eur). </span></span></span></p><p><span><span><span>Taigi, gavau tris kursus „raudonos“ (doxorubicinas), turėjau gauti keturis, bet nutraukė dėl mažo veiksmingumo. Ir po to gavau 8 kassavaitines chemijas, kai leido kartu paklitakselį ir karboplatiną. Kassavaitiniai leidimai leidžia gauti daugiau vaisto jį tolygiai padalinus, ir organizmas geriau toleruoja, nei gautum trigubą dozę kas tris savaites.</span></span></span></p><p><span><span><span>Man šalutiniai nebuvo itin žiaurūs, lyginant su tuo kaip įsivaizdavau kad bus. Nuo raudonos nuslinko plaukai ir krito kraujas, trečią ir ketvirtą dieną po lašinimo būdavo silpna, bet nė karto net nevėmiau. Bendrai, gyvenau aktyvų gyvenimą. Karboplatinos ir paklitakselio šalutiniai blogėjo su laiku, t.y. krito kraujas, prasidėjo neuropatija pirštuose, nuslinko ir antakiai su blakstienom, ir tiesiog kuo toliau tuo silpniau jaučiausi. Nepaisant to, visą laiką gyvenau aktyviai, buvau kelionėje užsienyje, apkeliavau Lietuvą, ir nė vienos dienos lovoje negulėjau. Tai skaitau, kad visai neblogai praėjo.</span></span></span></p><p><span><span><span>Iš mano patirties – geriau pasiryžti daryti ir bandyti viską, nes nežinai kaip kas suveiks.  Man, pavyzdžiui, „raudona“ chemija nebuvo veiksminga, taigi, koks būtų rezultatas, jei auglys būtų jau išpjautas ir gaučiau tik tą vieną raudoną chemiją, kaip čia kitos nori daryti? O paklitakselis+karboplatina sunaikino auglį, iš 6 cm liko 1.5 mm.</span></span></span></p><p><span><span><span>Šalutiniai poveikiai dar iki galo nepraėjo, bet jau gerėja, kaip tik rašau blogo įrašą apie tai – kokia savijauta praėjus pusmečiui po gydymo. Tikiuosi, kaip nors susikaupsi jį damušti, nes grįžus darban nelabai yra kada rašyti, laisvalaikiu norisi būti kuo toliau nuo kompo </span></span></span><span><span><span>😊</span></span></span></p><p></p>

Mano gydytoja taip pat Drobnienė buvo, bet gydymo schema - standartinė, kas 3 savaitės. Kaip paveikė nežinau, nes pradžioje buvau operuojama, vėliau po apibusės profilaktinės mastektomijos papildomų pėdsakų nerasta. Po metų, rekonstrukcijos metu, prašiau papildomos revizijos, nes echoskopas "kažkokius"šešėlius rodė, buvo rasti neištirpę siūlai surandėjimuose, mikrokalcinatai, mažytė cistelė. Mano prašymu išskabtavo, nes Ostapenko ir po abipusės mastektomijos, nesveikojoje krūtyje buvo palikęs gabalėlį liaukinio audinio. Gyvenu su didele viltimi, kad chemija padėjo ir vidaus organuose niekas neužkibo. 6 cm -nemažas iššūkis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 16 gegužės 2018 - 13:57

VitiMe, kiek pas tave buvo (cm)?

Žinoma, reikia tikėti, kad viskas yra ir bus gerai. Viltis daug reiškia.

Atsakyti

Nu va, apsirašiau pas kokius gydytojus aš vaikščiojau po reabilitacijos, ką man rado, kaip tyriausi biolauką 😊 (tik neparašiau pas kokį bioenergetiką po to ėjau, nenoriu sukurti reklamos), kaip man nustatinėjo darbingumo lygį, ir kaip dabar rūpinuosi savimi. http://kaipdangus.blogspot.lt/2018/05/pusmetis-po-gydymo-salutiniai-poveikiai.html

Viso kūno MRT atsakymo dar nėra, šiandien jau bus trys savaitės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 16 gegužės 2018 - 15:12

Pupy daug išoperavo?

Abi

Atsakyti