Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Grįžau iš Kauno. Ryt mamą operuoja, kol prisiregistravom, susipažinom dar su dviem labai šauniomis moterimis, kurias ryt operuos dėl tos pačios bėdos. Tai grįžus namo man ramiau, kad yra gera moteriška kompanija smile.gif
Nemiegojau nuo trijų ryto tai tokia susisukus esu blink.gif
Moterys, kaip yra su neįgalumo grupe ir biuleteniu po 180 dienų? Šiandien viena ausim ligoninėj nugirdau, kad po 180 dienų privalai imt grupę, biuletenio kaip ir netęsia...gal kažką ne taip supratau.
Mamai kovo 16 bus tos 180 dienų, gydymo viso, jei skirs švitinimą, tikrai nespėsim baigt, o kas tada?
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 31, 17:28)
Grįžau iš Kauno. Ryt mamą operuoja, kol prisiregistravom, susipažinom dar su dviem labai šauniomis moterimis, kurias ryt operuos dėl tos pačios bėdos. Tai grįžus namo man ramiau, kad yra gera moteriška kompanija  smile.gif
Moterys, kaip yra su neįgalumo grupe ir biuleteniu po 180 dienų? Šiandien viena ausim ligoninėj nugirdau, kad po 180 dienų privalai imt grupę, biuletenio kaip ir netęsia...gal kažką ne taip supratau.
Mamai kovo 16 bus tos 180 dienų, gydymo viso, jei skirs švitinimą, tikrai nespėsim baigt, o kas tada?

Sveika, nesamone, biuletenyje isbuvau 8 men., apie 240 dienu, tik sanatorijos po viso agresyvaus gydymo nereikalavau, butu dar prasitese biuletenis, o kai nereikalavau, tai niekas ir nepasiule, gal ir be reikalo, ale buvo labai prailge sirgti, jau norejos kuo greiciau gryzti i darba, tai po kazkiek dienu seimos gydytoja vis siusdavo i komisija, kur ateidavo sodros atstove, o su musu diagnoze ten visada biuleteni pratesdavo kazkuriam laikui, paskui vel tas pats, vel i komisija, sodros atstove man sake, kad onkologiniams tesia viso agresyvaus gydymo metu, o del grupes seimos gydytoja siunte iskart baigus spindulius, bunat dar biuletenyje, tada gavau 40 proc. darbingumo 1 metams, o vat po metu vel gavau jau 55 proc darbungumo ir vel 1 m. Seimos gydytoja bande siulyti eiti del grupes anksciau, ale as nenorejau, tai ir neverte. Kai turi grupe, tai per metus sodra apmoka tik 90 dienu biuleteni, o paskui buna baltas biuletenis, nedarba pateisina, bet neapmoka, tad neverta imti grupes, kol nesibaigia visas gydymas.
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 31, 16:28)
Grįžau iš Kauno. Ryt mamą operuoja, kol prisiregistravom, susipažinom dar su dviem labai šauniomis moterimis, kurias ryt operuos dėl tos pačios bėdos. Tai grįžus namo man ramiau, kad yra gera moteriška kompanija  smile.gif

Pirmiausiai stiprybes ir sveikatos mamai, kad viskas praeitu gerai!
O antra, nustokit klausyt kas kur ir ka kalba. Ligoninese yra socialines darbuotojos, galima kreiptis ir jos atsako i daug klausimu. Be to seimos gydytoja, kuri tesia mamai biuleteni, taip pat zino visus siuos niuansus. Tiesiog eikia klausti!
O murkis jau atsake i klausima:) Biuletenis tesiamas tol, kol vyksta gydymas. Ir visai nesvarbu kokia liga ar vezys ar sulauzytas stuburas. Kol nepasveiksit tol tes biuleteni.
Atsakyti
Labas rytas, ačiū moterys už atsakymus 4u.gif
9 val. mamą operuoja, apie 12 žadėjo jau parvežti į palatą, tai po biškį ruošiuosi į Kauną.
Matot, ir vakar ligoninėj nugirdau, ir mamai jos gydytoja kažką apie grupę yra kalbėjusi, kad gal jau reik dokumentus ruošt ir pan., tai susibalamūtinau unsure.gif
Ačiū dar kartą už viską, už patarimus, už jūsų viltingą pavyzdį 4u.gif Sveikatos jum, stiprybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 31, 15:26)
ViTiMe, kaip praejo operacija? Kodel nieko nerasai? Man rupi gi, manau ir kitoms rupi. Papasakok trumpai. Kitoje puseje gatves ligonine zymiai geresne ir modernesne. PASAKOK!!!!

AJai soriukas, soriukas.Operacija atidėta į 02-28, nes leukocitai 2,3, tai sėkmingai buvau išspirta iš ligoninės kelt kraujo parametrų. Nenorėjo rizikuot daktarėlis, nes baisinio skubumo nėra. Matyt po švitinimo neatsigavau, plius kol dariau tyrimus operacijai pasigavau poliklinikoj virusiuka: gerklę paskaudėjo ir sloga nedidukė buvo.per 4 dienas pasveikau, bet kraujas, matyt, nespėjo atsigaut, nors man tokių žemų leukocitų net chemijos metu nėr buvę. Jaučiuosi gerai, matyt dar nervai, nes prie visų ligų apturiu skyrybų procesą. Buvęs dar pašokdina.....
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2017 01 26, 18:21)
man bent kolkas nedare scintiligrafijos  ax.gif
smagu  smile.gif atsigausi, prazydesi vel  wub.gif
as tai panasiai taip dabar atrodau hihihi.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
raudona chemo jau baigiau, dabar baltoji prasides. tai gal jau ataugines plaukai? juk nuo baltos lyg nekrenta jie...  blakstienos ir antakiai praretejo man bet dar liko kazkas, tai tikiuosi nebenuslinks jau...
nieko labai ypatingo neemiau. drabuzeliai, higienos reikmenys, tapkes geriau gumines o ne medziagines. dar elastinio binto (platesnio) po operacijos liepė nusipirkt, tai galit iskart isigyt, manau visoms reikia.

Kokią baltą gausi ir kokiu grafiku. Slenka ir nuo baltos, tik man toki gyvaplaukiai ėmė ataugt baltos metu smile.gif čia, matyt, kaip kam. SVeikinu įpusėjus smile.gifsmile.gifsmile.gif. Nuo baltos taip nebepykins smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 01 vasario 2017 - 18:00
COCONUT kaip operacija mamai? tikiuosi viskas sekmingai 4u.gif

QUOTE(ViTiMe @ 2017 02 01, 17:59)

Kokią baltą gausi ir kokiu grafiku. Slenka ir nuo baltos, tik man toki gyvaplaukiai ėmė ataugt baltos metu smile.gif čia, matyt, kaip kam. SVeikinu įpusėjus smile.gifsmile.gifsmile.gif. Nuo baltos taip nebepykins smile.gif

zinau tik kad balta o kokia tiksliau tai nezinau hmm.gif lasins tokiu paciu grafiku kaip ir buvo:kas tris savaites. dar ir biologine sake jau prijungs ax.gif dabar dviem dienom i Vilniu reikes atvaziuot. tik nebezinau ar biologine pirma diena lasins ar balta chemo hmm.gif
dar tyrimus kraujo darys paziuret ar gera linkme gydymas eina... kazkaip neramu darosi... kazi ar ta pacia diena bus atsakymai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 02 01, 22:55)
COCONUT kaip operacija mamai? tikiuosi viskas sekmingai  4u.gif

Ačiū, kad teiraujiesi 4u.gif
Sunkokai mama narkozę pernešė, bet visumoj judam pirmyn, šiandien jau geriau. Labai džiaugiamės, ir chirurgė iš karto po operacijos kaip labai gerą žinią įvardijo, kad limfmazgiai nepažeisti. Šiandien buvo mankšta, su ta spec. rankove pasimankštino, tai patiko mamai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 02 vasario 2017 - 12:02
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 02 02, 11:59)
Sunkokai mama narkozę pernešė, bet visumoj judam pirmyn, šiandien jau geriau. Labai džiaugiamės, ir chirurgė iš karto po operacijos kaip labai gerą žinią įvardijo, kad limfmazgiai nepažeisti. Šiandien buvo mankšta, su ta spec. rankove pasimankštino, tai patiko mamai  smile.gif

Džiaugiuosi, tai labai gera žinia. Deja, man tokios neteko išgirsti. Na labai dideli darbai Jūsų nuveikti jau. Mažais žingsneliais pirmyn.
Papildyta:
RaViltis, kaip sekasi sanatorijoj?
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 02 02, 11:59)
Sunkokai mama narkozę pernešė, bet visumoj judam pirmyn, šiandien jau geriau. Labai džiaugiamės, ir chirurgė iš karto po operacijos kaip labai gerą žinią įvardijo, kad limfmazgiai nepažeisti. Šiandien buvo mankšta, su ta spec. rankove pasimankštino, tai patiko mamai  smile.gif

tikrai labai gerai kad limfmazgiai nepazeisti thumbup.gif

NATURALI kaip laikaisi? grizai i darba?
Atsakyti
Praėjusį pirmadienį dėliojom daiktus į ligoninę, o šiandien puiki žinia: ryt mamą jau išleis į namus smile.gif tiesa, apie reabilitaciją nei jai, nei palatos kaimynei niekas neužsiminė, bet mama sako aj, gyvenam kurorte, išsipirksiu procedūras kai ataugs plaukai, bus smagiau į žmones eit, o kol kas atliksiu mankštą namie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 02 06, 14:29)
Praėjusį pirmadienį dėliojom daiktus į ligoninę, o šiandien puiki žinia: ryt mamą jau išleis į namus smile.gif tiesa, apie reabilitaciją nei jai, nei palatos kaimynei niekas neužsiminė, bet mama sako aj, gyvenam kurorte, išsipirksiu procedūras kai ataugs plaukai, bus smagiau į žmones eit, o kol kas atliksiu mankštą namie smile.gif

ir neužsimins, pačioms ieškoti reikia, bet šis malonumas, turbūt, po spindulių priklausytų. Būtinai dokmekites ir jei duos, nera reikalo pinigų moket, kai galima nemokėt. Juk uždirbo mama per visą gyvenimą. O sergant tokiomis ligonis kaip mūsų pinigus yra kur padėti.
Atsakyti
Laba diena, noriu įsiterpti į jūsų pokalbį. Gal kas nors galite pakomentuoti echoskopijos išvadą - deš. krūtyje link periferijos 7x6 mm nevisai lygių ribų, su maitinančia kraujagysle, hipoehogeninis židinys - įtartinas dėl malignizacijos. Pažastų l/m nepakitę.
Po echoskopijos gydytojos net nemačiau - vos atnešus atsakymą, sesutė nuvedė mane mamogramai, vėliau priduot kraują ir užregistravo biopsijai (bent taip supratau, nes konkrečiai nepasakė - sakė tik tiek, kad su adata paims mėginį ir reikės laukt rezultatų)
Atsakyti