tai gi turyt kazkoki israsa kur apie G3 perskaitet. Kazka gi dare, biopsija at ka..? Ten ir turi buti surasyta. Po operacijos irgi istirs visus ispjautus audinius, kartais biski pasikeicia rodmenys... Bet tada jau tiksliau buna istirta...
Man buvo 1 stadija, 1,7 cm. navikas. Limfmazgiai svarus. Visos kruties nesalino, tik spenelio zona, po kurio buvo navikas. Operavo gal 3 val. Po operacijos truputi pabuvau reanimacijoi, kol visiskai atsigavau po narkozes, neilgai, gal koki pusvalandi maksimum. Palatoj leido gerti iskarto, o vakarienej jau ir valgiau. I tualeta pirma diena vaiksciuoti neleidzia, nes yra kraujavimo rizika. Teks sestis ant kedutes. Pirma vakara suleido nuskausminamuoju, veliau nereikejo. Del maisto - tai maistas kaip ir visur ligoninese. Jei dirbat ligonineje, tai pati zinot. Israse po 5 dienu.
Apie chemija: kadangi mano navike nebuvo jokiu receptoriu - taip vadinamas trigubai neigiamas navikas, man netinka nei gormonu, nei biologine terapija. Todel buvo skyrta stipresne chemija. 4 kursai raudonos (doksirubicinas su ciklofosfamidu) Ir 4 kursai taxanu (docetakselis). Ir 27 kartai svitinimo. Is viso "ant biuletenio" prabuvau 9 men.
Tiesa, as irgi medike, darbe mane labai palaike moterys, joms dave uz mane pavadavimus, tai bent dirbdamos uz mane siek tiek uzdirbo. Ispradziu irgi maniau, kad dirbsiu per chemija, bet veliau pamaniau, kad nera jokio reikalo alinti save sitaip sergant. Sitiek mokant sodrai, galiu dabar ir pasinaudoti... Gydyma baigiau pries pat savo gymtadieni :-)... O jau po pusantro menesio ir metai sueis po gydymo...
Dar parasysiu jums I AZ.
Papildyta:
Na, Ki 67 kuo maziau tuo geriau, iki berods 14% neskyria chemijos, su 20, tai tikriausiai skirs. Bet kadangi yra daug estrogenu ir progesterono receptoriu, tai ko gero skirs tik raudona, o veliau tamoksifena 5 metam. Bet cia tik mano speliojimai... Konkreciau jau gydytojai sakis... Del androgenu receptoriu nezinau, reiktu pasiskatyt. Pas mane apie juos nieko nerase, gal net ir netyre tada... Veliau maciau NVI puslapyje, kad vyksta kazkokia studija del androgenu receptoriu, tai gal pradejo tirti... O siaip jusu variantas nera labai blogas. Dar neraset, ar yra HER 2+ receptoriai. Geriau kai nera, bet jei yra, tai skyria biologine terapija - Herceptina...