Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(pupy @ 2018 05 07, 14:41)
<p>O kur tuos indeksus raso,as nieko nzn</p>

tai gi turyt kazkoki israsa kur apie G3 perskaitet. Kazka gi dare, biopsija at ka..? Ten ir turi buti surasyta. Po operacijos irgi istirs visus ispjautus audinius, kartais biski pasikeicia rodmenys... Bet tada jau tiksliau buna istirta...

Man buvo 1 stadija, 1,7 cm. navikas. Limfmazgiai svarus. Visos kruties nesalino, tik spenelio zona, po kurio buvo navikas. Operavo gal 3 val. Po operacijos truputi pabuvau reanimacijoi, kol visiskai atsigavau po narkozes, neilgai, gal koki pusvalandi maksimum. Palatoj leido gerti iskarto, o vakarienej jau ir valgiau. I tualeta pirma diena vaiksciuoti neleidzia, nes yra kraujavimo rizika. Teks sestis ant kedutes. Pirma vakara suleido nuskausminamuoju, veliau nereikejo. Del maisto - tai maistas kaip ir visur ligoninese. Jei dirbat ligonineje, tai pati zinot. Israse po 5 dienu.
Apie chemija: kadangi mano navike nebuvo jokiu receptoriu - taip vadinamas trigubai neigiamas navikas, man netinka nei gormonu, nei biologine terapija. Todel buvo skyrta stipresne chemija. 4 kursai raudonos (doksirubicinas su ciklofosfamidu) Ir 4 kursai taxanu (docetakselis). Ir 27 kartai svitinimo. Is viso "ant biuletenio" prabuvau 9 men.
Tiesa, as irgi medike, darbe mane labai palaike moterys, joms dave uz mane pavadavimus, tai bent dirbdamos uz mane siek tiek uzdirbo. Ispradziu irgi maniau, kad dirbsiu per chemija, bet veliau pamaniau, kad nera jokio reikalo alinti save sitaip sergant. Sitiek mokant sodrai, galiu dabar ir pasinaudoti... Gydyma baigiau pries pat savo gymtadieni :-)... O jau po pusantro menesio ir metai sueis po gydymo...
Dar parasysiu jums I AZ.
Papildyta:
QUOTE(jusda @ 2018 05 07, 15:15)
belulino pakomentuok tuos skaičius: mano Ki7:20 proc.,estrogenų - 95 proc., progesterono - 50 proc., androgenų - 30 proc

Na, Ki 67 kuo maziau tuo geriau, iki berods 14% neskyria chemijos, su 20, tai tikriausiai skirs. Bet kadangi yra daug estrogenu ir progesterono receptoriu, tai ko gero skirs tik raudona, o veliau tamoksifena 5 metam. Bet cia tik mano speliojimai... Konkreciau jau gydytojai sakis... Del androgenu receptoriu nezinau, reiktu pasiskatyt. Pas mane apie juos nieko nerase, gal net ir netyre tada... Veliau maciau NVI puslapyje, kad vyksta kazkokia studija del androgenu receptoriu, tai gal pradejo tirti... O siaip jusu variantas nera labai blogas. Dar neraset, ar yra HER 2+ receptoriai. Geriau kai nera, bet jei yra, tai skyria biologine terapija - Herceptina...
Atsakyti

O kiek maziukui buvo?

Atsakyti

Dėl operacijos trukmės, tai nebeatsimenu, man rodos kad dvi trys valandos, bet gal jau ir atmintis paveda, kažkaip neužsifiksavo man šis dalykas. Pirma operavo vieną pusę, tikrino limfmazgius, po to operavo kitą pusę. Tada pora valandų reabilitacijoje, kol atsigauni, ir jau atveža į palatą.

Nukraujavau šiek tiek, bet ne tragiškai - hemoglobinas nukrito nuo 125 iki 100 ar tai 90, bet paskui per porą mėnesių atsistatė.

Svarbus dalykas – po operacijos pirmą parą negali nieko valgyti ir gerti, nes guli kaip malka subintuota, negali visiškai pajudėti, duoda tik pačiulpti vandens per šiaudelį. PAPRAŠYK LAŠELINĖS (kitą dieną po operacijos). Nes bent jau man buvo stiprus skysčių trūkumas ir silpnumas, galva svaigo ir negalėjau atsisėsti, visa tai po lašinimo per dieną praėjo.

Dėl binto – NVI kieme yra trys vaistinės; dieną prieš operaciją tave paguldys tyrimams, tai nueik į vieną iš tų vaistinių ir pasakyk, kad tau daro mastektomiją ir reikia plataus binto, jos pačios tau pasakys kokio reikia. Svarbu kad būtų platus ir ilgas, nes juo bintuoja krūtinę kai tik atsibundi po operacijos – tai svarbu, kad nepradėtų tinti. Beje, VISIŠKAI NESKAUDA kelias dienas po operacijos, bent jau man net vaistų nuo skausmo beveik nereikėjo. Skauda tik judinant rankas, kai pradėsi eiti į mankštas, bet su laiku vis gerėja ir gerėja. Dabar (jau man penki mėn po operacijos) išvis nejaučiu skirtumo prieš operaciją ir po, žinoma tą ranką kur išimti limfmazgiai šiek tiek pasaugau.

Dar vienas dalykas – dar gulint palatoje ateis siūlyti liemenėlių ir protezų (ateina pardavėjos iš konkuruojančių ortopedinių centrų). Bent aš nepirkau ten iš karto, o palaukiau porą savaičių kol nuėmė elastinį bintą ir nuvažiavau į parduotuvę prieš Kalvarijų turgų, ten normaliai pasimatavusi išsirinkau. Kitos skuba pirkti ligoninėje, paskui būna kažkas netinka. Bet žinoma žiūrėk pagal save.

man jokiu bintu elastiniu nereikejo..cia irgi kaip kam manau...o liemeneliu tikrai nesiulau pirkti nes ikis tau bet ka o del parduotuves Kalvariju gatvei tikrai faina ir pasirinkimu ir pasimatavimu vieta..

Atsakyti

Eina sau baisu po tokios operacijos😢prie manes nera kam pabuti,o prasinet taip nemegstu,man tame sk tokios nemalonios pasirode,o gal tik toki vaizda sudare.Manes laukia tokia operacija kaip tavo,tai neisivauzduoju kaip atsilygint.Mergaites,parasykit kaip jus atsilyginot.

seseles buvo lepinoamos saldumynais gelemis:))bet cia ne mano iniciatyva..o gydytojam nieko nedaviau tik mane operavusiam padariau didziuliu vaisiu gerimu ir geliu krepsi:)

Atsakyti

man jokiu bintu elastiniu nereikejo..cia irgi kaip kam manau...o liemeneliu tikrai nesiulau pirkti nes ikis tau bet ka o del parduotuves Kalvariju gatvei tikrai faina ir pasirinkimu ir pasimatavimu vieta..

Man liepe nusipirkti

Atsakyti

Man liepe nusipirkti

nutai vat cia visiems skirtingai matot,tai kad maziau pradziai skaitinekit tu dydziu,chemiju ir t.d.geriau pasiruosti ligoninei ir pasistiprinti sveikatele nes jegu vis tik prireiks.ir beto gydytojas kiekvienas gydo savo taktika..mano gydytojas neleidzia i jokias mankstas po operacijos..kitas sako aisku galite nueiti...nes sededavome ir juokdavomes vienos paslapcia vaiksto kad niekas nesuzinotu kitos isdydziai eina..tai kad geriau pasikliaukit savo gyd..ir savo savijauta..as buvau nuejus i manksta pora kartu ranka pakeliau silpna pasidare vos nenugriuvau ir man to uzteko:)nusipirkau cd ten su pratimais bet taip nieko ir net nepadariau..pati atsistate su darbais namie

Atsakyti

vaidosiau, kaip tu dabar laikaisi, kaip tavo tyrimai?

Natūrali, kaip tu?

Kaip Undzinka?

tali3, jau pradėjai švitinimą? jau plaukai auga? :)

Atsakyti

Aš dar vis laukiu savo MRT atsakymo, jau beveik dvi savaitės, bet pasirodo gydytoja atostogavo ir šiek tiek dar užtruks. Tai pas mane viskas gerai, tik plius trys kg :) pradėjau dietintis su ColonWell, vietoje vakarienės, gal sutvarkys žarnyną ir svoris susitvarkys. Mėnesinės deja vėl dingo... Daugiau nieko naujo

Atsakyti

Oj Brazil, neauga dar niekur. Tai gi grižau į darba, po 3 darbo dienu pasigavau virusa, sloga tiesiog upeliu bego, visos priaugintos blakstenos nuredejo, neliko nei vienos :lol: bet, baisiausia, kad iskart už ausies na toj duobutei, išpradžiu buvo kaip votys, skaudejo kad prisiliest neejo, savaitgali išsipute :blink: Šiandien nuvariau pas dermatologa, sako puline cista, reikia pjaut, nes ale ji praeis, bet jeigu ka vel išaugs. Kol kas ties tepalu apsistojom. 

O svitinsios nuo ketvirtadienio turbut, bet gerai kad kraujas geras ir hemoglobinas pagaliau kyla :D 

Atsakyti

Oj Brazil, neauga dar niekur. Tai gi grižau į darba, po 3 darbo dienu pasigavau virusa, sloga tiesiog upeliu bego, visos priaugintos blakstenos nuredejo, neliko nei vienos :lol: bet, baisiausia, kad iskart už ausies na toj duobutei, išpradžiu buvo kaip votys, skaudejo kad prisiliest neejo, savaitgali išsipute :blink: Šiandien nuvariau pas dermatologa, sako puline cista, reikia pjaut, nes ale ji praeis, bet jeigu ka vel išaugs. Kol kas ties tepalu apsistojom. 

O svitinsios nuo ketvirtadienio turbut, bet gerai kad kraujas geras ir hemoglobinas pagaliau kyla :D

Imunitetas pasilpęs, tai ir kimba visokie gaidžiai... Bet gerai, kad kraujas pagaliau geras :) jau nedaug beliko kankintis

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 05 07, 17:00)
<p>vaidosiau, kaip tu dabar laikaisi, kaip tavo tyrimai?</p><p></p><p>Natūrali, kaip tu?</p><p></p><p>Kaip Undzinka?</p><p></p><p>tali3, jau pradėjai švitinimą? jau plaukai auga? smile.gif</p>
[right][snapback]72094042[/snapback][/right]

Tfu tfu tfu kad neprisisneket bet viskas lyg ir gerai smile.gif tu limfmazgių prie kiaušidžių lyg ir nebera... bent jau MRT nerode. birželio 6 scintigrafija kaulų. Dar birželį echoskopija krūtų kartosim.
Atsakyti

Imunitetas pasilpęs, tai ir kimba visokie gaidžiai... Bet gerai, kad kraujas pagaliau geras :) jau nedaug beliko kankintis

Nu jau man dirbti priemimo sk turbut neimanoma,bacilu pilna...

Atsakyti