Dėl operacijos trukmės, tai nebeatsimenu, man rodos kad dvi trys valandos, bet gal jau ir atmintis paveda, kažkaip neužsifiksavo man šis dalykas. Pirma operavo vieną pusę, tikrino limfmazgius, po to operavo kitą pusę. Tada pora valandų reabilitacijoje, kol atsigauni, ir jau atveža į palatą.
Nukraujavau šiek tiek, bet ne tragiškai - hemoglobinas nukrito nuo 125 iki 100 ar tai 90, bet paskui per porą mėnesių atsistatė.
Svarbus dalykas – po operacijos pirmą parą negali nieko valgyti ir gerti, nes guli kaip malka subintuota, negali visiškai pajudėti, duoda tik pačiulpti vandens per šiaudelį. PAPRAŠYK LAŠELINĖS (kitą dieną po operacijos). Nes bent jau man buvo stiprus skysčių trūkumas ir silpnumas, galva svaigo ir negalėjau atsisėsti, visa tai po lašinimo per dieną praėjo.
Dėl binto – NVI kieme yra trys vaistinės; dieną prieš operaciją tave paguldys tyrimams, tai nueik į vieną iš tų vaistinių ir pasakyk, kad tau daro mastektomiją ir reikia plataus binto, jos pačios tau pasakys kokio reikia. Svarbu kad būtų platus ir ilgas, nes juo bintuoja krūtinę kai tik atsibundi po operacijos – tai svarbu, kad nepradėtų tinti. Beje, VISIŠKAI NESKAUDA kelias dienas po operacijos, bent jau man net vaistų nuo skausmo beveik nereikėjo. Skauda tik judinant rankas, kai pradėsi eiti į mankštas, bet su laiku vis gerėja ir gerėja. Dabar (jau man penki mėn po operacijos) išvis nejaučiu skirtumo prieš operaciją ir po, žinoma tą ranką kur išimti limfmazgiai šiek tiek pasaugau.
Dar vienas dalykas – dar gulint palatoje ateis siūlyti liemenėlių ir protezų (ateina pardavėjos iš konkuruojančių ortopedinių centrų). Bent aš nepirkau ten iš karto, o palaukiau porą savaičių kol nuėmė elastinį bintą ir nuvažiavau į parduotuvę prieš Kalvarijų turgų, ten normaliai pasimatavusi išsirinkau. Kitos skuba pirkti ligoninėje, paskui būna kažkas netinka. Bet žinoma žiūrėk pagal save.