Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Laba visoms.
Gal kuri žinot gerą onkologą kepenų?Girdėjau viena ausim Kaune kad yra.Bet......prakeikta sklerozė,-nepamenu.
Būčiau dėkinga,nes tėčiui pagal tyrimus tik slaugą ir nuskausminamuosius siūlo.O jis visai gerai jaučiasi,ruošias vištukes sode augint,kiekv.dieną veiklos prisigalvoja.Nieko tem jam neskauda.......Nu ir ne senas dar,-netikiu kad gydymo nebėr.(Ruolia tik bičių duonelę ir vit.D rekomenduoja)Briedas kažkoks.....🙁
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2017 01 23, 08:18)
Kas turėjote kaulų sintigramą? kaip savijauta po jos? ką ten daro?

Normali savijauta. Tik patariama nesiartinti prie mazu vaiku kuri laika, nes pries tyrima suleidziamas radioaktyvus tirpalas i vena.
O daro taip. Ateini, suleidzia ta tirpala. Po to uzdaromi zmones (nes ne vienam tas tyrimas atliekamas) kambaryje apytiksliai dviem valandom, kad skystis "issivaiksciuotu" po visa kuna. Per ta laika rekomenduojama isgerti apie 2 litrus vandens. Vanduo budavo tame kambaryje, bet as visad savo turedavau.
Po atitinkamo laiko iskvies po viena. Eisi i kita kabineta, atsigulsi ant "podiumo" (juokauju) su drabuziais. Virs taves letai judes prietaisas ir skenuos tavo kaulus.
Atsakymas visad budavo beveik po tyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 21, 21:22)
Na ir stai, praejo jau beveik menuo nuo paskutines chemijos ir ka as matau??? Ogi matau, kad plaukai ant galvos pradeda augti!!!! Matosi pirmi blakstienu dygimo pozymiai!!!Zai zai zai smile.gif Tai va paskaiciavau, kad pavasari pasitiksiu jau su plaukais!!!! Zai zai zai smile.gif

Sveikinu smile.gif ir džiaugiuosi. Linkiu, kad chemo viską būtų išnaikinus. Taip ir bus. Zai, zai, zai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2017 01 23, 10:37)
O aš turiu klausima - kada po operacijos ir spinduliu pirma kart tyrė krūtis? Daro MRT ar tiesiog ultragarsa, mamograma? Man po speneliu yra toks sukietejimas (galimai randas), bet susimasčiau kada vėl gausiu turimu...
Sumasčiau, kad metas gryžti į darba... Jaučiuosi neblogai, galvos nebeskauda visai, namuose per daug visokou blogu minčiu ir noru paskaitinėti visokiu patirčiu... Kada apsisprendėt, kad jau metas gryžti dirbti?

Po operacijos ir spindulių pirma kontrolė man buvo po mėnesio. Apčiupinėjo ir paskyrė žymenis iš kraujų. Daugiau nieko, nes 11-11 daryta KT. Kita patikra balanžio 10 d. Sakė kad darys echo gal dar kokį tyrimėlį. Man kažko kaulus suka, kaži nuo ko galėtų tai būti.
Dėl darbo nepatarsiu, nes aš beveik viso gydymo metu dirbau, kelias dieneles imdavau per chemo, na ir aišku reabilitacijai su operacijomis. Man darbas laaaaabai padeda negalvoti apie ligą. Tiesiog dirbu ir tiek, galva užimta reikalais, jokių skaitymų, verkimų ir taip toliau. Stengiuosi nesinervinti, kiek tai įmanoma, bet sėdėjimas namie be veiklos didesnius nervus sukelia. Tai tiek asmeninės patirties. Jei darbas fiziškai nesunkus, - pamėgink dirbti, jei nervingas, - pamėgink pakeisti požiūrį. Mums galima viskas.
Atsakyti
Moterytes toks klausimas. Ar kuriai yra skirta kaulu stiprinimui (esant metastazems) zoledrono rugties preparatas "Zometa"?
Vakar buvau onkologiniam, susileist harmonu svirkstukus. Tai gydytoja paziurejo vezio markerius (buvau pridavus pries 2 savaites). Kruties vezio markeris - normos ribose, o va bendras CEA 31...kai norma iki 5....Spali buvo daryta, tada rezultatas buvo 12...Dave lapeli kartoti po dvieju savaiciu. Kazkaip nuliudau...KT paskirta kontrolei kovo antroje puseje. Kazi man jau cia labai stipriai pradet stresuot, ar dar nelabai....
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 01 23, 19:11)
Normali savijauta. Tik patariama nesiartinti prie mazu vaiku kuri laika, nes pries tyrima suleidziamas radioaktyvus tirpalas i vena.
O daro taip. Ateini, suleidzia ta tirpala. Po to uzdaromi zmones (nes ne vienam tas tyrimas atliekamas) kambaryje apytiksliai dviem valandom, kad skystis "issivaiksciuotu" po visa kuna. Per ta laika rekomenduojama isgerti apie 2 litrus vandens. Vanduo budavo tame kambaryje, bet as visad savo turedavau.
Po atitinkamo laiko iskvies po viena. Eisi i kita kabineta, atsigulsi ant "podiumo" (juokauju) su drabuziais. Virs taves letai judes prietaisas ir skenuos tavo kaulus.
Atsakymas visad budavo beveik po tyrimo.

Ačiū, supratau 4u.gif
Atsakyti
Sveikatos visoms 4u.gif
Antradienį mamą guldo į Klinikas. Neberandu postų, kuriuose patarėte, ką imti į ligoninę gulantis operacijai. Pamenu kad patarėte susagstomą pižamą, nes patogiau nei naktiniai. O daugiau nebepamenu, patarkit, prašau, ko dar būtina nepamiršti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 01 21, 09:23)
<p>Sveikatos visoms 4u.gif
</p><p>Ar visoms priklauso scintigrafija, MRT ar turiu prasyti ir gausiu? kai uzklausiau gyd. apie osteoporozes tikrinima, tai sake nuo tamoksifeno nereteja, nereik daryt hmm.gif
</p><p>Man Zoladeks'o liko 3 kartai, idomu atsistatys mm? Gal ir karscio bangos pamazes doh.gif
</p>

man bent kolkas nedare scintiligrafijos ax.gif

QUOTE(Undzinka @ 2017 01 21, 21:22)
Na ir stai, praejo jau beveik menuo nuo paskutines chemijos ir ka as matau??? Ogi matau, kad plaukai ant galvos pradeda augti!!!! Matosi pirmi blakstienu dygimo pozymiai!!!Zai zai zai smile.gif Tai va paskaiciavau, kad pavasari pasitiksiu jau su plaukais!!!! Zai zai zai smile.gif

smagu smile.gif atsigausi, prazydesi vel wub.gif
as tai panasiai taip dabar atrodau hihihi.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
raudona chemo jau baigiau, dabar baltoji prasides. tai gal jau ataugines plaukai? juk nuo baltos lyg nekrenta jie... blakstienos ir antakiai praretejo man bet dar liko kazkas, tai tikiuosi nebenuslinks jau...

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 26, 08:36)
Sveikatos visoms 4u.gif
Antradienį mamą guldo į Klinikas. Neberandu postų, kuriuose patarėte, ką imti į ligoninę gulantis operacijai. Pamenu kad patarėte susagstomą pižamą, nes patogiau nei naktiniai. O daugiau nebepamenu, patarkit, prašau, ko dar būtina nepamiršti unsure.gif

nieko labai ypatingo neemiau. drabuzeliai, higienos reikmenys, tapkes geriau gumines o ne medziagines. dar elastinio binto (platesnio) po operacijos liepė nusipirkt, tai galit iskart isigyt, manau visoms reikia.
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 26, 08:36)
Sveikatos visoms 4u.gif

Treningiukai, chalatas,kojinaites, pora palaidiniu, rankšluostis,higienos reikmenys, atsagstoma pižama, šaukštukas,puodukas, tualetinis popierius, dregnos serveteles, šlepetės. Man maiste labai truko darzoviu - veziausi pomidoru, agurku, raugintu kopustu. Vandens gerti. Reikia pasiimti visus geriamus vaistus, kurie paskirti kitų gydytojų, nuo kitų ligų (jei tokie yra). ......ir nieko nebijoti ( atlaikiau 2 operacijas - žinau ką sakau )SEKMES!
Atsakyti
Labutis visoms,noriu ir as kazkiek pasidziaugti,kad jau trecdali paskirto gydymo praejau,gal butu jau ir daugiau,bet polasiniu sunkai atsistato kraujo tyrimas,vis po koki skarta gyd siulo praleist,o pora kartu i pilva leidausi vaistus,bet juos daznai vartoti nepataria.Gal kuri is savo patirties zinot,gal vartojot kazkokius papildomus preparatus,na tipo be zuvu tauku dar ka nors,kad pagerintu kraujo rodikliu,pasidalinkit patirtim smile.gif sveikatos visoms.Dar prisidedu prie "Udzinkos"kalusimo apie Zometa,ydomu kuriai skyre,pasidalinkit patirtimi,ar cia jau po chemijos skiria,ar tarpe jos ar kartu su ja
Atsakyti
QUOTE(dalufo @ 2017 01 28, 10:52)
Labutis visoms,noriu ir as kazkiek pasidziaugti,kad jau trecdali paskirto gydymo praejau,gal butu jau ir daugiau,bet polasiniu sunkai atsistato kraujo tyrimas,vis po koki skarta gyd siulo praleist,o pora kartu i pilva leidausi vaistus,bet juos daznai vartoti nepataria.Gal kuri is savo patirties zinot,gal vartojot kazkokius papildomus preparatus,na tipo be zuvu tauku dar ka nors,kad pagerintu kraujo rodikliu,pasidalinkit patirtim smile.gif sveikatos visoms.Dar prisidedu prie "Udzinkos"kalusimo apie Zometa,ydomu kuriai skyre,pasidalinkit patirtimi,ar cia jau po chemijos skiria,ar tarpe jos ar kartu su ja

Zometa yra skiriama po chemijos ir po spinduliu terapijos. Ir skiriama tiems, pas ka metastazes kauluose, nes stiprina kaulus, kad neluzinetu savaime. As ja gaunu. Tiesiog norejau pasikalbet su gaunanciom ar jaucia kokius salutiius poveikius.
Atsakyti
supratau Udzinka,mano atveju MTS pavienes yra,gaunu chemija ir biologine kartu,bet apie spindulius kazkaip kalbos nebuvo,tai supratau ,kad gal ir neskirs unsure.gif ,manau kad po visu lasiniu ir bus kalba apie tikslinguma zometos
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 01 26, 18:49)
Treningiukai, chalatas,kojinaites, pora palaidiniu, rankšluostis,higienos reikmenys, atsagstoma pižama, šaukštukas,puodukas, tualetinis popierius, dregnos serveteles, šlepetės. Man maiste labai truko darzoviu - veziausi pomidoru, agurku, raugintu kopustu. Vandens gerti. Reikia pasiimti visus geriamus vaistus, kurie paskirti kitų gydytojų, nuo kitų ligų (jei tokie yra). ......ir nieko nebijoti ( atlaikiau 2 operacijas - žinau ką sakau )SEKMES!

ViTiMe, kaip praejo operacija? Kodel nieko nerasai? Man rupi gi, manau ir kitoms rupi. Papasakok trumpai. Kitoje puseje gatves ligonine zymiai geresne ir modernesne. PASAKOK!!!!
Atsakyti