Tai JUms daro pagrindines mutacijas BRCA1 ir BRCA2
Greiciausiai,sake dbr reikia ziuret ka pirmiausia daryt,bet as apie jas irgi zalia,zodziu...
Butinai paskaitysiu😉vat mano drauge medike dirba ten,tai uzsimine apie mastektomija,o dbr belieka laukt pirmadienio ka genetike pasakys,ir laukt biopsijos atsakymu.Bet zinot man dvigubas smugis,nes broliui nustate skrandzio vezi,sakiau gal uzkeikimas cia...nu negali iskart taip abiem buti😢😢😢atrodo ir su Dievuliu pakalbu,bet va kokius isbandymus atsiunte.Vis dar tikiu,kad ateis ir baltasis periodas☺
laikykis viskas bus gerai;)svarbiausia susigriebt su savo mintimis,nervais...sunku bet..reikia.nes nervai nieko gero neduoda.del smugio isivaizduoju..mes va kartu su mama susirgom tai linksmai vazinejam gydytis..cia jau nieko nepakeisi
Jau bus pirmadieni genetinio tyrimo atsakymas? Tada labai gerai.Biopsijos atsakymas irgi ateis.
Nera jokio prakeikimo!!! Tai tiesiog ligos, kurios labai padaznejo ir puola zmones neklausdamos vardo. Sita liga turiu as, turi mano mano mama, du mamos broliai mire nuo jos, mamos sesuo nuo jos mire, mano pusprolis nuo jos mire. O BRC geno neturiu. Dabar daro ispelstini genetini tyrima. Laukiu laukiu, o jo vis nera ir nera. Tikiuosi, gal kita menesi jau bus...
nu vat man irgi idomu del to geno..o issamus iki puses metu kiek supratau daromas nes va irgi laukiu atsakymo!?
laikykis viskas bus gerai;)svarbiausia susigriebt su savo mintimis,nervais...sunku bet..reikia.nes nervai nieko gero neduoda.del smugio isivaizduoju..mes va kartu su mama susirgom tai linksmai vazinejam gydytis..cia jau nieko nepakeisi
Zinau,kad nervai ne i nauda.Laikykites ir jus,jetus su mama kartu apsirgot ?sveikatos didziausios😉
Sveikos merginos, lankiausi siandien NVI pas gyd. Stakioni, nes praejo menesis po svitinimo, tai paskyre pasidaryt , kraujo tyrima ( markeri), beja uz ji reikejo susimoketi, nors daromas man pirma karta, kodel jis mokamas gal zinot. Ir pasake kad reikes echoskopija ir mamograma pasidaryti, bet kada tai laika atsius zinute. Jus daugiau zinot, tai per kiek laiko as ta zinute gausiu kazin. As geguzes pabaigoje isskrendu i Kanada dviem savaitem, tai kazin ka reikes daryti jeigu papuls tuo laiku? Pasakykit kaip cia viskas vyksta, nes as visiskai naujoke sioje bedoje. Aciu visoms.
Markeris mokamas pagal ligos stadija. Pas mane metasazes (gaunasi, kai ir 4 stadija), tai markeris nemokamas. O pas ka maza stadija - markeris mokamas, deja...
Siulyciau paskambinti i gydytojo kabineta ir akalbet su sesele, nes sesele registruoja ir echo ir mamogramai. Nes kai man skiria kazkoki tyrima, gaunu is kart taloneli. Tad manau, Jums lygiai tai pat turi skirti laika is anksto. Mamogramai eiliu aplamai nera, nes ta pacia diena darydavau. echo, ziurint kieno, velgi, eiliu nelabai yra, na gal savaite reik palaukt. Tad siulau skambinti i kabineta, parastai atsilieia sesele. Ir viska aptarsit.
O kur jum metastazes rado?