Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Kur Jus gydotes? Komisijoje nelabai ka palausinesit. Jums tiesiog bus pasakyta koks skiriamas gydymo planas. Bet Jus eisit pas savo gydytoja (onkologe, chemotereuta, chrurga- priklausomai koks gydymas bus skirtas) , va pas ja ir klausite visko. Koks planas, koks gydymas, kokios prognozes, kokie vaistai, koks ju salutinis poveikis, ar yra alternatyva, ar yra vykdomi kokie tyrmai (kuriuose galima dalyvauti), imunoterapija, biologine terapija. Metastazes. Va mazdaug mano klausimai kurie buvo uzduodami gydytojai. Viska rasykites.
O kam save grauzti? Jus laikote save kalta, del to, kad susirgot? NE! Tai ko grauziat? Nuo to pasidaro lengviau? Manau, kad nepasidaro. Geriau iseikit su savo zmogum pasivaiksciot po miska, pakvepuokit grynu oru, parinkit zibuciu ir dilgeliu (is ju issivirst puikia pavasaine sriuba). Tuo labiau, kad esat medikas, turit suprati, kad diagnoze ne mirties nuosprendis!!! Gydysites , kovosit ir butinai nugalesit!!! Reikia usiteikti ilgam gydymui, gal su pakartojimais. Bet siais laikais juk gydymo schemos geros, vaistai geri. Taip, kad nusiraminat, nustojat save grauzti, pasidazot lupas ir pastacius papus einat pasivaiksciot!!!! mirksiukas.gifax.gif4u.gif

Aciu jums labai😘matyt visos ta praejo,tik kai suzinai tokia diagnoze,viskas apvirsta😢😢😢manau reik laiko...o kokia jums stadija buvo?

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2018 04 25, 18:09)

<p>Aciu jums labai😘matyt visos ta praejo,tik kai suzinai tokia diagnoze,viskas apvirsta😢😢😢manau reik laiko...o kokia jums stadija buvo?</p>

Ner uz ka dekot:) Zinoma visos per ta pereina, vienos lengviau kitos sunkiau. Paskaitkit Brazil bloga nuo pradziu. Labai padeda sudeliot mintis http://kaipdangus.blogspot.lt/ GAl paskalbekit su Dievu, jei mokat ir galit. Del laiko...tai zinot, man viskas vyko labai greitai. Nuo diagnozes nustatymo iki operacijos tepraejo 2 savaites ( iki siol esu be galo dekinga savo sesei medikei, kuri padejo viska pagreitinti).
Man buvo nustatyta 2s stadija, Pilna mastektomija, 19 limfmazgiu.
Atsakyti

pupy, stiprybės  :4u: Nusiteik kovoti ir laimėti. Tai yra tikrai įmanoma.

Klausimus gydytojams rašiau čia http://kaipdangus.blogspot.lt/2018/01/onkologine-liga-klausimai-gydytojui.html 

Apie baimes šiek tiek rašiau čia http://kaipdangus.bl...pie-baimes.html

Gali visą blogą paskaitinėti, gal tau padės.

laikykis, mergyt. sunku, bet vėliau, kai atsiras aiškumas, palengvės,

Atsakyti

Labas, Undzinka, sveikinu su išsvajotomis atostogomis! Gyvenimas gražus! :vacation1:​ 

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 04 25, 19:31)
<p>Labas, Undzinka, sveikinu su išsvajotomis atostogomis! Gyvenimas gražus! vacation1.gif​ </p>

Aciu mieloji!!! Tave taip pat su atostogom!!! Ja gyvenimas grazus!!! Pavasaris ateina, sakuros ir forsitijos zydi, naktim pas mus lakstingalos ciulba:) Miegu su atviru langu:)
Ar pirki maudymke? Kur pirkai? As dar panaudojau senaa, bet jau verkiant reik naujos, nes pasirodo baseino chlorke gerokai pagrauze ja...
Atsakyti

Šiandien po beveik 6 men pratrukau, jau kad žliumbiau... nes prisiauginau blakstenas, ir efektas t.y. nera jokio efekto, aš kai savasias dažydavau ir tai daugiau buvo. Tai va ,taip saves gaila tapo, plauku neturiu, blakstenu irgi, pusantro papo, noriu ledu bet negalima.Manau, tik dabar dašilo kokia liga turiu. Ir ta baime, tiesiog neišpasakyta, kad liga atsinaujins, kad pradės plysti.Kai pagalvoju tai net kraujas stingsta.

Bet rytoj grižtu į darba, jau kaip noriu, ale nedrasu.

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 04 25, 19:46)
<p>Šiandien po beveik 6 men pratrukau, jau kad žliumbiau... nes prisiauginau blakstenas, ir efektas t.y. nera jokio efekto, aš kai savasias dažydavau ir tai daugiau buvo. Tai va ,taip saves gaila tapo, plauku neturiu, blakstenu irgi, pusantro papo, noriu ledu bet negalima.Manau, tik dabar dašilo kokia liga turiu. Ir ta baime, tiesiog neišpasakyta, kad liga atsinaujins, kad pradės plysti.Kai pagalvoju tai net kraujas stingsta.</p><p>Bet rytoj grižtu į darba, jau kaip noriu, ale nedrasu.</p>

Oj tali3 console.gif console.gif console.gif Nuzliumbei ir gerai. KAi mano babyte sakydavo - maziau siusiosi ax.gif Del blakstienu, tai nors kokios yra:) As vaiksciojau kaip ruzavas parselis be atakiu ir bakstienu. Antakius pasidariau, nuostabi meistre, visiems rekomenduoju. O blakstienas nebuvo prie ko prieuaginti, tai tiesiog su piestuku apvedziodavau akis ir ejau. Svarbu buvo antakiai ir upos ryskios:)O del papo blink.gif Tai Tu juos turi! Nesvarbu, kad pusantro, bet savi. Prisiderinai proteziuka. Va as turiu tik viena papa, o Brazil nei vieno nebeturi ir nieko:) Einam sau galvas pakelusios ir papus, nors ir dirbtinius astaciusios:) Ir nereik saves grauzti, kad kazkas prades plisti ir atsinaujinti. Ryt gryzti i darba, prasideda naujas etapas. Brauk bruksni, palk visas ligas uz ti bruksnio ir varyk i darba:) Tik pasaugok save, ranka pasaugok. Nezinau, koks TAvo darbas, bet ma gryzus buvo labai sunku...Gryzdama is arbo uzmigdavau....
Atsakyti

Butinai paskaitysiu😉vat mano drauge medike dirba ten,tai uzsimine apie mastektomija,o dbr belieka laukt pirmadienio ka genetike pasakys,ir laukt biopsijos atsakymu.Bet zinot man dvigubas smugis,nes broliui nustate skrandzio vezi,sakiau gal uzkeikimas cia...nu negali iskart taip abiem buti😢😢😢atrodo ir su Dievuliu pakalbu,bet va kokius isbandymus atsiunte.Vis dar tikiu,kad ateis ir baltasis periodas☺

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2018 04 25, 20:09)
<p>Butinai paskaitysiu😉vat mano drauge medike dirba ten,tai uzsimine apie mastektomija,o dbr belieka laukt pirmadienio ka genetike pasakys,ir laukt biopsijos atsakymu.Bet zinot man dvigubas smugis,nes broliui nustate skrandzio vezi,sakiau gal uzkeikimas cia...nu negali iskart taip abiem buti😢😢😢atrodo ir su Dievuliu pakalbu,bet va kokius isbandymus atsiunte.Vis dar tikiu,kad ateis ir baltasis periodas☺</p>

Jau bus pirmadieni genetinio tyrimo atsakymas? Tada labai gerai.Biopsijos atsakymas irgi ateis.
Nera jokio prakeikimo!!! Tai tiesiog ligos, kurios labai padaznejo ir puola zmones neklausdamos vardo. Sita liga turiu as, turi mano mano mama, du mamos broliai mire nuo jos, mamos sesuo nuo jos mire, mano pusprolis nuo jos mire. O BRC geno neturiu. Dabar daro ispelstini genetini tyrima. Laukiu laukiu, o jo vis nera ir nera. Tikiuosi, gal kita menesi jau bus...
Atsakyti

Aciu mieloji!!! Tave taip pat su atostogom!!! Ja gyvenimas grazus!!! Pavasaris ateina, sakuros ir forsitijos zydi, naktim pas mus lakstingalos ciulba:) Miegu su atviru langu:)
Ar pirki maudymke? Kur pirkai? As dar panaudojau senaa, bet jau verkiant reik naujos, nes pasirodo baseino chlorke gerokai pagrauze ja...

Pirkau tam centre prieš Kalvarijų turgų. nuvariau ir išsirinkau iš to ką turėjo, visai nieko tokią mėlyną. Bet kurias buvau puslapy nužiūrėjus, tų nebuvo. Manau galima per juos užsakyti, kad iš JAV atvežtų. Prieš pat atostogas pirkau, negalėjau laukti. Kadangi su atmintim ne kažką, tai neatsimenu kiek mokėjau :)

Tik dar nesimaudžiau su ja, bet spėjau pasideginti. Italijoj orai apie 18-23 C. Prisijuokiau - nuvarėm su vyru į pliažą tarp uolų, ten užuovėja, karšta, mes ir dar keli turistai iš Šiaurės gulim su maudymkėm, aplink italai su pūkinėm striukėm vaikšto :) :)

Ai, dar įsikaliau į galvą, kad kremai nuo saulės - chemija, kenkia. Tai nusipirkau Biosaloj kažkokį aliejų nuo saulės su 30SPF, kuris atseit be chemijos ir t.t. Tepiaus purškiaus be perstojo, bet rudesnė dvigubai už savo vyrą, nesuprantu, manau, kad neveikia tie atseit sveiki kremai :) žinoma, ant saulės tai pabūdavau gal valandą per dieną ir ne karščiausiu metu. Bet vaikštant veidas, rankos vis tiek ant saulės, kad ir su skrybėle.

Oi, bet atostogos buvo super, noriu vėl.

tali3, kaip suprantu tave, atsimenu aš irgi tą juodą periodą į gydymo pabaigą .. užknisa viskas juodai, jėgų nėra, atrodai kaip kvazimodas.. bet gera naujiena kad visa tai praeis, viskas ataugs ir gyvensi vėl kaip žmogus, o jau greitai vasara. laikykis. pabliovei, ir gerai, vadinasi taip reikėjo  :4u:

ir beje, jei labai nori ledų - tai ir suvalgyk, nuo vieno karto niekas tikrai nepasikeis. kai labai reikia, kartais tai kaip vaistai ;)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 25 balandžio 2018 - 20:39

Jau bus pirmadieni genetinio tyrimo atsakymas? Tada labai gerai.Biopsijos atsakymas irgi ateis.
Nera jokio prakeikimo!!! Tai tiesiog ligos, kurios labai padaznejo ir puola zmones neklausdamos vardo. Sita liga turiu as, turi mano mano mama, du mamos broliai mire nuo jos, mamos sesuo nuo jos mire, mano pusprolis nuo jos mire. O BRC geno neturiu. Dabar daro ispelstini genetini tyrima. Laukiu laukiu, o jo vis nera ir nera. Tikiuosi, gal kita menesi jau bus...

Man sake kazkokius 2 mutacijas dabar darys,o paskui i eile uzrasys kitiems

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2018 04 25, 21:15)

Man sake kazkokius 2 mutacijas dabar darys,o paskui i eile uzrasys kitiems

Tai JUms daro pagrindines mutacijas BRCA1 ir BRCA2
Atsakyti