Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Blondiske @ 2018 04 15, 22:39)
<p>O po kiek laiko po chemoterapijos pradedamas svitinimas?</p>

po 3 - 4 savaiciu

Papildyta:
QUOTE(pupy @ 2018 04 15, 11:02)
<p>As irgi penktad MRT pasidariau,galvojau neistversiu,man taip baisu buvo😕,o dabar vel laukimas😢tiesiog zudo.Sakykit ar kuriai nors is kruties bego isskyros?</p>

man bego is spenelio, ir tokia negijanti zaizdele buvo
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 04 15, 09:39)
<p>Merginos, kurias švitino, gal galit papasakot plačiau kaip viskas vyksta, koks pasiruošimas, šalutiniai, kuom oda teptis. Bandau morališkai pasiruošti</p>

Kai ejau paskutinei chemijai, chemike mane uzrase radiologo konsultacijai NVI poliklinikoj. Tos konsultacijos metu radiologas apziurejo, paaiskino kai ka. Tada sesele nuvede i spindulines terapijos skyriu. Ten uzregistravo jau savo registraturoj, paskyre gydytoja ir data. Ir padare kompjuterine tomograma. Kai atejau jau pirma karta svitinimui, is pradziu padare svitinimo simuliacija, ispaise linijas, kuriu negalima nuplauti. Po to dar daktare viska paaiskino, ir jau pasvitino. Paskyre dar kraujo tyrima. Su sesele susitarem kelinta ateidineti. Ir viskas. Karta I savaite eidavau pas gydytoja. Ipatingai nieko blogo man nesidare. Oda tepliojau medetku tepalu pries ir po svitinimo. Tik leukocitai buvo pakryte siek tiek labiau nej tikejausi. Odos paraudimas atsirado kazkur po 3-ju savaiciu
Atsakyti

po 3 - 4 savaiciu

Papildyta:
man bego is spenelio, ir tokia negijanti zaizdele buvo

O kokios spalvos isskyros buvo?

Atsakyti

Belulino, o kam kompjuterine tomografija? Kiek laiko nuo gyytojo konsultacijos iki pačio proceso užeme?

Atsakyti

Tali3,

Kompiuterine tomografija Daro  be kontrasto, kad susizymeti tiksliai svitinimo taskus, gal pagal operacijos randa pasizymi.

Man radiologe leido pasirinkti paciai kada noriu pradeti, tai as ilgai nelaukus tb ir pradejau nuo sekancios savaites.  Kita ,, kolege,, gal po triju savaiciu, nes pirma isvyko pakeliauti. Na nera ten labai  griezta Tvarka. As teisybe pasakius po to pusmecio chemiju, Kaip tik Buvo laikas  pries velykas, vaiksciojau  I svitinima Kaip I svente :)

Pupy, va Belino tiksliai apibudino, ir Mano tokia pat istorija buvo ,, vienos kruties ant spenelio negyjanti slapiuojanti zaizdele. Niekas ten nebego ir nevarvejo, tiesiog Kaip pasitryne buvo, ir nervindavo prisietus prie liemenuko. 

Atsakyti

Po chemijos labai išretejo blakstenos, gal kuri bandete po chemiju priaugint blakstenas?

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 04 17, 08:49)
<p>Po chemijos labai išretejo blakstenos, gal kuri bandete po chemiju priaugint blakstenas?</p>

Ne, as tik antakiu permanentini pasidariau, bet nesidziaugiu, atauga jie greit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 04 17, 07:49)
<p>Po chemijos labai išretejo blakstenos, gal kuri bandete po chemiju priaugint blakstenas?</p>

Ataugs neužilgo pačios tos blakstienos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Blondiske @ 2018 04 15, 21:39)
<p>O po kiek laiko po chemoterapijos pradedamas svitinimas?</p>

Man po nepilnų 3 savaičių pradejo
Atsakyti

Ne, as tik antakiu permanentini pasidariau, bet nesidziaugiu, atauga jie greit smile.gif

kodel nesidziaugete?

Atsakyti
QUOTE(simpleGirl @ 2018 04 18, 11:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Magno" data-cid="72072332" data-time="1523945708"><div><p>Ne, as tik antakiu permanentini pasidariau, bet nesidziaugiu, atauga jie greit vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>kodel nesidziaugete?</p><p></p>

Tiesiog antakiai ir blakstienos labai greit ataugo, o tie antakiai taip ir liko, tokia kazkokia vieno veido tapau smile.gif
Atsakyti

Merginos, kurias švitino, gal galit papasakot plačiau kaip viskas vyksta, koks pasiruošimas, šalutiniai, kuom oda teptis. Bandau morališkai pasiruošti

Yra tokie Mölnlycke tvarsčiai odai apsaugoti nuo pažeidimų švitinimo metu. Bet apie juos reikia paklausti jau paties  pirmojo apsilankymo pas radiologą metu, nes ne visi gydytojai su jais dirba. Man tikrai apsaugojo odą  - tik paraudo, patamsėjo. O pažastyje, kur nebuvo tvarsčio, tai vaizdas buvo laaabai nekoks. Užklijuoja prieš pirmą švitinimą, laikosi apie 2 savaites, tada naują užklijuoja.

Gyd, Slidevska naudoja tvarsčius. Nusipirkti reikia pačiam.

Taip pat galima prašyti radiologiniame tepaliuko, kai oda tampa nelabai kokia. Duoda nemokamai (bent jau anksčiau). Bet patys nepasiūlo, turi paprašyti.

Aš prieš pat švitinimą išgerdavau šaukštelį šaltalankių aliejaus, kad apsaugotų gleivinę. Taip pat rekomenduojama tuo metu dažnai gurkšnoti vandenį po truputį, berods Ruolia sakė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RaViltis: 18 balandžio 2018 - 12:32

Pupy, as turiu neaiskiu ribu darini, itare vezi, 3 menesius aiskinausi kas tai, vieni gyd. rase BIRADS4 ir nuteikinejo ne kaip, kiti sake, kad gal BIRADS2 ir tik stebeti, kol galiausiai savo iniciatyva, neapsikentusi tos nezinios, pasidariau ir MRT, ir biopsija -rezultate tik fibrocistiniai pokyčiai. Kadangi darinys neaiskiu ribu (kas budinga ir veziukui) kontrole kas 6 men., o bet taciau neaiskiu ribu darinys dar tikrai nereiskia blogiausio!

As dar vis tikiuosi,bet va darinio forma gyd nepatiko,nera aiskiu ribu

Atsakyti