Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2017 01 19, 20:44)
Taip parode. Ryskiai juodi taskai. Ten kauiasi radioaktyvi medziaga. Bet velgi pas mane yra operuota peda,ir joje yra varztai. Tai lygiai taip pat rodo ryskiai juoda taska, bet gydytojas aprasyme parase, kad aktyvumas daugiau budingas trauminiam. Zodziu kazkaip jie ten supranta kas ir kaip:)

Vat man neduoda ramybes viena vieta. Tai, eidama profapziurai, gal paprasysiu sio tyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 01 19, 22:56)
Vat man neduoda ramybes viena vieta. Tai, eidama profapziurai, gal paprasysiu sio tyrimo.

O yra kada darytas?
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 01 19, 00:39)
Tamoksifenas jau buvo. Apytiksliai nuo kokiu 1970 tai tikrai. Ir mano mama pries 35 metus juo jau gyde.
Undzinka, turiu klausima. Arba praleidau arba pamirsau(gal pasakojot), ar jums dare kaulu scintigrama, kai itare mts kauluose?

Na radau tokią info, kad Lietuvoje pradėjo nustatinėti jautrumą hormonams tik nuo 2001m.,( gali būti, kad daugiau pasiknisusi rasčiau kitaip smile.gif , bet manau, kad labai daug nesiskirtų) . Gali būti, kad gydė visas, nenustačius jautros., o kaip žinome su minusu (-) dabar hormoninio gydymo neskiria, nes išaiškėjo, kad nepadeda.Aišku, kad mes juo nesižavime, šie vaistai apsoliučiai visi turi šalutinių poveikių.
O jūs pragėrėte 5m. , kokius šalutinius poveikius patyrėte per tą laiką? Ką sugadino ( jeigu taip galima išsireikšti)? Labai aš jų bijau, bet negerti nedrįstu, nes ER 100% jautrumas.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 19, 01:18)
Kaip rodo liudna mano patirtis tamksifenas nera labai jau geras ir patikimas vaistas. Na gal cia man taip nepasiseke. Mano mama ji gere 2 metus, po to ji pakeite i aromasina. Jau greitai bus 5 metai ir viskas tvarkoje, kuo labai dziaugiuosi:)
Kai itareme metastazes tai pirmas tyrimas, kuri uzsake gydytoja ir buvo kaulu scintigrafija. Jos metu gydytojui iskilus klausimu is kart buvo atliktas MRT. O jau ivertius scintigtafijos aprasyma, buvo atliktas pilnas (krutines, liemes ir klubu srities) MRT.

O koks jūsų hormonų jautrumas? Kažkaip vis norisi surasti kokią nors priežastį, kodėl taip atitiko. Aišku čia gi dar priklauso ir kokia ta diagnozė buvo nustatyta, vieni būna piktesni, kiti ne tokie, tik viena aišku, kad visoms rizika yra. Aš taip pat galvoju prašyti, kad pakeistų, bet kaip gydytoja sakė, nėra šių vaistų nekaltų, nuo kitų retėja kaulai...
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 19, 22:17)
O yra kada darytas?

Taip. Du kartus.

QUOTE(adiv1090 @ 2017 01 19, 23:55)
Na radau tokią info, kad Lietuvoje pradėjo nustatinėti jautrumą hormonams tik nuo 2001m.,( gali būti, kad daugiau pasiknisusi rasčiau kitaip  smile.gif , bet manau, kad labai daug nesiskirtų) . Gali būti, kad gydė visas, nenustačius jautros., o kaip žinome su minusu (-) dabar hormoninio gydymo neskiria, nes išaiškėjo, kad nepadeda.Aišku, kad mes juo nesižavime, šie vaistai apsoliučiai visi turi šalutinių poveikių.
   O jūs pragėrėte 5m. , kokius šalutinius poveikius patyrėte per tą laiką? Ką sugadino ( jeigu taip galima išsireikšti)? Labai aš jų bijau, bet negerti nedrįstu, nes ER 100% jautrumas.

Taip. Pries 30 metu tikrai netikrino jokio jautrumo hormonams, skyre visoms be isimciu.
As vartojau 5 metus. Hormonai jautrus ER 60%, PR irgi 60%. Her +1. Biologinio vaisto neskyre.
Tamoksifeno salutinis poveikis pasireiske tik po 3 su puse metu: gimdos endometriumo isvesejimas. Du kartus (metu skirtimu) atliko histeroskopija(gimdos valyma). Bet kategoriskai atsisake gimda salint, nes pozymiu uz tai nebuvo. Daugiau JOKIU salutiniu poveikiu nebuvo.
Vartodama Tamoksifena atlikau tyrima osteoporozei nustatyti, ir dar viena po 5 metu. Osteoporozes nenustatyta. Regejimas nepablogejo.
Plius, skyre man Zoladeks'a dviem metams, nes menesines nepradingo net per chemoterapijos kursus. Irgi salutiniu reiskiniu beveik nebuvo per tuos dvejus metus. Nustojus leisti Zoladeks'a, menesines grizo kita menesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 20 sausio 2017 - 15:06
QUOTE(Ikulia @ 2017 01 20, 16:00)
Taip. Du kartus.
Taip. Pries 30 metu tikrai netikrino jokio jautrumo hormonams, skyre visoms be isimciu.
As vartojau 5 metus. Hormonai jautrus ER 60%, PR irgi 60%. Her +1. Biologinio vaisto neskyre.
Tamoksifeno salutinis poveikis pasireiske tik po 3 su puse metu: gimdos endometriumo isvesejimas. Du kartus (metu skirtimu) atliko histeroskopija(gimdos valyma). Bet kategoriskai atsisake gimda salint, nes pozymiu uz tai nebuvo. Daugiau JOKIU salutiniu poveikiu nebuvo.
Vartodama Tamoksifena atlikau tyrima osteoporozei nustatyti, ir dar viena po 5 metu. Osteoporozes nenustatyta. Regejimas nepablogejo.
Plius, skyre man Zoladeks'a dviem metams, nes menesines nepradingo net per chemoterapijos kursus. Irgi salutiniu reiskiniu beveik nebuvo per tuos dvejus metus. Nustojus leisti Zoladeks'a, menesines grizo kita menesi.

Ačiū, kad pasidalinote savo patirtimi smile.gif
Atsakyti

Sveikatos visoms :4u:

Ar visoms priklauso scintigrafija, MRT ar turiu prasyti ir gausiu? kai uzklausiau gyd. apie osteoporozes tikrinima, tai sake nuo tamoksifeno nereteja, nereik daryt :hmm:

Man Zoladeks'o liko 3 kartai, idomu atsistatys mm? Gal ir karscio bangos pamazes :oh:

Atsakyti
Na ir stai, praejo jau beveik menuo nuo paskutines chemijos ir ka as matau??? Ogi matau, kad plaukai ant galvos pradeda augti!!!! Matosi pirmi blakstienu dygimo pozymiai!!!Zai zai zai smile.gif Tai va paskaiciavau, kad pavasari pasitiksiu jau su plaukais!!!! Zai zai zai smile.gif
Atsakyti
Undzinka, puikios naujienos 4u.gif
Kaip aš mamai sakau, ant Velykų būsi plaukuota 4u.gif
Atsakyti
Labas,

ir aš buvau nustebus, kad po chemo taip greit plaukuotis pradėjau biggrin.gif Undzinka - ilgų kasų flirt.gif

Kas turėjote kaulų sintigramą? kaip savijauta po jos? ką ten daro?
Atsakyti
O aš turiu klausima - kada po operacijos ir spinduliu pirma kart tyrė krūtis? Daro MRT ar tiesiog ultragarsa, mamograma? Man po speneliu yra toks sukietejimas (galimai randas), bet susimasčiau kada vėl gausiu turimu...
Sumasčiau, kad metas gryžti į darba... Jaučiuosi neblogai, galvos nebeskauda visai, namuose per daug visokou blogu minčiu ir noru paskaitinėti visokiu patirčiu... Kada apsisprendėt, kad jau metas gryžti dirbti?
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 01 23, 10:37)
O aš turiu klausima - kada po operacijos ir spinduliu pirma kart tyrė krūtis? Daro MRT ar tiesiog ultragarsa, mamograma? Man po speneliu yra toks sukietejimas (galimai randas), bet susimasčiau kada vėl gausiu turimu...
Sumasčiau, kad metas gryžti į darba... Jaučiuosi neblogai, galvos nebeskauda visai, namuose per daug visokou blogu minčiu ir noru paskaitinėti visokiu patirčiu... Kada apsisprendėt, kad jau metas gryžti dirbti?

Labas Naturali. Labai dziaugiuos, kad gerai jautiesi ir kad galvos nebeskauda. Tfu tfu tfu lai viskas buna gerai!!!
As kai eidavau pas gydytoja Luksyte kas 3 menesius patikrai, tai ji visad apciupydavo kruti ir randa po mastektomijos. Pas ja kabinete yra echoskopas, ir jei kas butu neaisku is karto pati daro echoskopija. O tyrimai pagal plana budavo: vidaus organu echoskopija, mamografija.
I darba as gryzau po sanatorijos. Tai beveik po 5 menesiu. Viskas priklauso nuo to kaip jautiesi. Grupe susitvarkei?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 23, 16:14)
Labas Naturali. Labai dziaugiuos, kad gerai jautiesi ir kad galvos nebeskauda. Tfu tfu tfu lai viskas buna gerai!!!
As kai eidavau pas gydytoja Luksyte kas 3 menesius patikrai, tai ji visad apciupydavo kruti ir randa po mastektomijos. Pas ja kabinete yra echoskopas, ir jei kas butu neaisku is karto pati daro echoskopija. O tyrimai pagal plana budavo: vidaus organu echoskopija, mamografija.
I darba as gryzau po sanatorijos. Tai beveik po 5 menesiu. Viskas priklauso nuo to kaip jautiesi. Grupe susitvarkei?

Supratau, Tai va turiu sodros leidimą tęsti nedarbingumą iki vasario 9 dienos. Tai ir mastau, kad gal jau euti į komisiją grupei ir kulniuoti į darbą...
Atsakyti