Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2018 03 19, 09:33)
<p>Matėt, Klaipėdoje bus POLA konferencija. O Vilnuje neplanuojama?</p>
<p>Tiesa, jų puslapyje yra daug naudingos medžiagos - <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.pola.lt/renginiu-pranesimai/'>http://www.pola.lt/renginiu-pranesimai/</a></p>
<p> </p>
<p></p>
<p> </p>
<p> </p>

O! Tikrai yra įdomių temų bigsmile.gif nei vienoj konferencijos kurias POLA siūlo dar nebuvau bet į šitą reikės būtinai nueiti thumb_yello.gif

Lancom man rodos A stadija reiškia ne stadijos pradžia ar pabaiga o naviko pyktibiskuma. Ki67 turbūt nebuvo labai didelis pas tave?

Merginos gal kuri žinot kaži ar duoda paskola būstui onko ligoniams?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2018 03 19, 12:18)
O! Tikrai yra įdomių temų  bigsmile.gif  nei vienoj konferencijos kurias POLA siūlo dar nebuvau bet į šitą reikės būtinai nueiti  thumb_yello.gif

Lancom man rodos A stadija reiškia ne stadijos pradžia ar pabaiga o naviko pyktibiskuma. Ki67 turbūt nebuvo labai didelis pas tave?

Merginos gal kuri žinot kaži ar duoda paskola būstui onko ligoniams?

vaidosius, piktybiskumas apibudinamas G raidele.
Pas mane buvo 2A stadija, tai ivardijama, kaip 2 stadijos pati pradzia.
As domejausi vartotojiska paskola pagal mano pencija gaunama, tai sake duotu.
Atsakyti
Aha, pijtybiskuma rodo G raide. Man nustatė irgi 1A. O gydymą gavau pati stipriausia ir smagiausia verysad.gif
1A Harmonai (-); o Her (+++) G3
Atsakyti

Pas mane raso taip: estrogenu receptoriai: stiprus branduoliu nusidazymas 100% naviko lasteliu ir progesterono receptoriai irgi tas pats 100% . Ki67: 10%(hot-spot 15%)- nesuprantu ka reiskia :(

Kruties invazyvi vidutiniskai diferencijuota (G2; 7 balai pagal Nottingham)

Fish tyrimu HER2 GENO AMPLIFIKACIJA NENUSTATYTA.

Nezinau, ar cia labai baisu, ar dar nieko labai. Paskirtas 5 metams tamoxifenas.

Atsakyti
QUOTE(lancom @ 2018 03 19, 15:57)
<p>Pas mane raso taip: estrogenu receptoriai: stiprus branduoliu nusidazymas 100% naviko lasteliu ir progesterono receptoriai irgi tas pats 100% . Ki67: 10%(hot-spot 15%)- nesuprantu ka reiskia verysad.gif</p><p>Kruties invazyvi vidutiniskai diferencijuota (G2; 7 balai pagal Nottingham)</p><p>Fish tyrimu HER2 GENO AMPLIFIKACIJA NENUSTATYTA.</p><p>Nezinau, ar cia labai baisu, ar dar nieko labai. Paskirtas 5 metams tamoxifenas.</p>

Neblogai , nes g2, delto negavot chemijos ir Ki geras, dodo kiek lasteleje pakitusiu lasteliu
Atsakyti

Sveikos merginos, turiu tokia pacia beda kaip ir visos cia esancios,aciu dievui, kad laiku pastebeta ir nustate IA stadija, be jokio isplitimo. esu po operacijos ir jau i pabaiga eina 27 kartai svitinimo.  Balandzio viduryje bus 4 men. kaip turiu nedarbingumo lapeli. Gal zinote ar man dar gali testi biuleteni, jeigu gydymas kaip ir baigtas? Ar duoda dar laiko atsigauti po spindulinio gydymo, nes chemijos man nereikia. Ir ka reiskia ta "A" raide prie stadijos? Aciu

Sveiki,

Dėl A raidelės  prie stadijos:

Molekuliniai-histologiniai tipai

Kasmetinėje St. Gallen konferencijoje (pagrindiniame krūties vėžiui skirtame moksliniame kongrese) peržiūrimos klasifikacijos sistemos ir gydymo rekomendacijos. Nuo 2011 metų krūties karcinoma pagal hormonų, HER receptorius ir Ki67 skirstoma į šiuos tipus:

• Luminalinis A tipas: ER ir/arba PR teigiamas, HER2 neigiamas, Ki67 mažas
  • Luminalinis B tipas:
    • HER2 neigiamas potipis – ER ir/arba PR teigiamas, HER2 neigiamas, Ki67 aukštas
    • HER2 teigiamas potipis – ER ir/arba PR teigiamas, HER2 teigiamas, Ki67 bet koks
  • HER2 tipas: ER ir PR neigiamas, HER2 teigiamas
  • Bazalinis tipas (sin. trigubai neigiamas, angl. triple negativ): ER, PR ir HER2 neigiamas
Atsakyti

pas mane ER ir PR teigiamas, HER neigiamas, Ki67 - iki 60proc. , bet dokumentuose rašo IA stadija.. :unsure:​ 

Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2018 03 19, 12:49)
vaidosius, piktybiskumas apibudinamas G raidele.
Pas mane buvo 2A stadija, tai ivardijama, kaip 2 stadijos pati pradzia.
As domejausi vartotojiska paskola pagal mano pencija gaunama, tai sake duotu.

Nu įdomiai... Man prieš operaciją pagal biopsija buvo 2B stadija. Sakė kad pazasty 1 LM čiuopiant pažeista. O po operacijos paaiškėjo kad pažeisti net 3 lm. Tai reiškia labiau išplitę nei tikėtasi. Bet po auglio tyrimo perklasifikavo man į 2A. Kaip supratau dėl to kad iš Ki67 40 beliko Ki67 35 ir is Ģ3 liko G2.
Papildyta:
QUOTE(lancom @ 2018 03 19, 15:57)
<p>Pas mane raso taip: estrogenu receptoriai: stiprus branduoliu nusidazymas 100% naviko lasteliu ir progesterono receptoriai irgi tas pats 100% . Ki67: 10%(hot-spot 15%)- nesuprantu ka reiskia verysad.gif</p><p>Kruties invazyvi vidutiniskai diferencijuota (G2; 7 balai pagal Nottingham)</p><p>Fish tyrimu HER2 GENO AMPLIFIKACIJA NENUSTATYTA.</p><p>Nezinau, ar cia labai baisu, ar dar nieko labai. Paskirtas 5 metams tamoxifenas.</p>

Tikrai nėra blogi duomenys mirksiukas.gif skaičiukai nedideli
Atsakyti

Heparin tepalą iš Kalvarijų turgaus ir Lotion 1000 iš vaistines. Nuo lotion kvapo buvo pradėję pykinti, NVI sesutes rekomendavo ta rusiška iš turgaus bobučių. Iki siol tepu kai prisimenu, kažin venos nors kiek atsistato ?
Tuo pačiu , bet ne visai į tema smile.gif)) vienos kojos venos pradėjo ryškėti ir jau pastebėjau maža tinklą , galvoju nuo aukštu kulnu esu mėgėja smile.gif)) bet va tik viena koja huh.gif
Ką daryt ? Eit pas gydytoja ? Pas kokį ? Operuot ? Nežinau, kol pradžia nesinori užleisti , kartais jaučiu gelima toj vietoj

Taip, pirmiausią pas angiochirurgą ir ko gero, ne pas vieną. Man buvo taip: tino, skaudėjo kojas, mėlynas kraujagyslių tinklas matėsi ir jau ryškėjo tokie iškilūs "kanjonai". Gal prieš 7 metus buvau privačiai - sakė, kad reikia operuoti. Atsisakiau. Po poros metų ėjau į polikliniką pas angiochirurgą, reziume - operuoti. Aš jau kaip ir susiruošiau, pasidariau tyrimus, galvojau operuotis Antakalnio dienos stacionare, kur greitai susisuki ir gali važiuot namo. Bet priimamajam pažiūrėjo angiochirurgas ir pasakė, kad išoperuoti visada galima, bet ar reikia? Venų juk nepadaugės. Išrašė kompresines ir paleido:) NVI irgi siuntė pas angiochirurgą - ten irgi sakė, kad nereikia operuoti. 

Atsakyti
QUOTE(Magno @ 2018 03 19, 16:51)
Neblogai , nes g2, delto negavot  chemijos ir Ki geras, dodo kiek lasteleje pakitusiu lasteliu

Pas mane G2 bet gavau labai rimtą chemija. Chemijos neskiria jei Ki67 iki 15 proc

Šiandien per "Kvieskite daktarą" rodys apie krūties vėžį išsigydziusia moterį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 20 kovo 2018 - 10:56
QUOTE(lancom @ 2018 03 19, 09:27)
<p>Sveikos merginos, turiu tokia pacia beda kaip ir visos cia esancios,aciu dievui, kad laiku pastebeta ir nustate IA stadija, be jokio isplitimo. esu po operacijos ir jau i pabaiga eina 27 kartai svitinimo.  Balandzio viduryje bus 4 men. kaip turiu nedarbingumo lapeli. Gal zinote ar man dar gali testi biuleteni, jeigu gydymas kaip ir baigtas? Ar duoda dar laiko atsigauti po spindulinio gydymo, nes chemijos man nereikia. Ir ka reiskia ta "A" raide prie stadijos? Aciu</p>

Iki kol sueis tie 4 men gali laisvai. Prasikytes NVI pas reabilotologa, gal dar paskirs kokia reabilitacija, priklausomai, kaip jauciates, ar tinsta ranka... Bet net jej ir ne paskirs, visvien gali duoti kazkiek poilsiui. Priklauso kiek laiko liks iki tu 4 men. pabaigos. Ir kiek laiko reikes seimos gydytojai suruosti dokumentus nedarbingumo lygio nustatymui. Po 4 men., jei dar reiktu nedarbinguma testi, turetu siusti I komisija, kur sodros atstovas leidzia arba neleidzia testi. Kol dar gydymas vyksta, tai tesia be kalbu, bet Jusu atvieju gali ir netesti, nebent skusites bloga savijauta... Biski sutirstinkyt spalvas bendraudama su gydytojais. Gal dar kol seimos gydytoja ruos dokus, tam laikui tures pratesti...

Papildyta:
QUOTE(RaViltis @ 2018 03 20, 11:42)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Magno" data-cid="72039970" data-time="1521350007">
<div>
<p>Heparin tepalą iš Kalvarijų turgaus ir Lotion 1000 iš vaistines. Nuo lotion kvapo buvo pradėję pykinti, NVI sesutes rekomendavo ta rusiška iš turgaus bobučių. Iki siol tepu kai prisimenu, kažin venos nors kiek atsistato ?

Tuo pačiu , bet ne visai į tema vartotojo įkelta nuotrauka)) vienos kojos venos pradėjo ryškėti ir jau pastebėjau maža tinklą , galvoju nuo aukštu kulnu esu mėgėja vartotojo įkelta nuotrauka)) bet va tik viena koja vartotojo įkelta nuotrauka

Ką daryt ? Eit pas gydytoja ? Pas kokį ? Operuot ? Nežinau, kol pradžia nesinori užleisti , kartais jaučiu gelima toj vietoj</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>

<p>Taip, pirmiausią pas angiochirurgą ir ko gero, ne pas vieną. Man buvo taip: tino, skaudėjo kojas, mėlynas kraujagyslių tinklas matėsi ir jau ryškėjo tokie iškilūs "kanjonai". Gal prieš 7 metus buvau privačiai - sakė, kad reikia operuoti. Atsisakiau. Po poros metų ėjau į polikliniką pas angiochirurgą, reziume - operuoti. Aš jau kaip ir susiruošiau, pasidariau tyrimus, galvojau operuotis Antakalnio dienos stacionare, kur greitai susisuki ir gali važiuot namo. Bet priimamajam pažiūrėjo angiochirurgas ir pasakė, kad išoperuoti visada galima, bet ar reikia? Venų juk nepadaugės. Išrašė kompresines ir paleido:) NVI irgi siuntė pas angiochirurgą - ten irgi sakė, kad nereikia operuoti. </p>

Jo, as kai pries kokiu pusantru metu buvau pas angiochirurga Santaruose, tai irgi nepatare operuotis kolkas. Bet sake, jei vistik noresiu, tai tam kad Sodra apmoketu, isvadoje parase tokia rekomendacija: - "pacientei pageidaujant galima.....". Ispradziu dar masciau, ar operuotis, bet veliau kai uzsivede karusele su NVI, tai ir ne iki to buvo... Dabar galvoju, reik vel eit pasikonsultuot...

Papildyta:
Moterys, kas jau pratesinejo nedarbingumo lygi, pries kiek laiko iki termino pabaigos reik tam ruostis? Turbut reikia kokiu israsu is NVI?Kokiu tyrimu is seimos reikia?
Atsakyti

Pas mane G3, Ki 15, Es100%,Pr95%, Her -. 1A stadija. Gavau 4 chemijas, svytinima, ir hormonus.

Atsakyti