Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2018 03 15, 22:00)
Super, ačiū 4u.gif  Šeštadienį būsiu Vilniuj, paimsiu, jeigu dirbs smile.gif

Tai va, mama irgi nori gauti saulės... ir nežinau, kaip geriausia daryti.

Butinai aimkit POLA kortele, ten taiko nuolaida su ja . KItas momentas, jei mama nevaziuoja, tada ismatuokit mamos ranka. Palei pazasti, alkune ir riesa. Nes rankove turi but tinkamo dydzio. Na zinoma, jei Jus abi vienodo sudejimo, tada teks matuotis uz mama:)
As dar deduosi kelionines kojines skrisdama lektuvu, nes turiu bedu su venomis, tai gydytoja grieztai patare, o as ir klausau:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 15 kovo 2018 - 22:22
Ačiū už info 4u.gif
Gal tada su mama kada nuvvažiuosiu, nes aš įsivaizdavau, kad ta rankovė universalaus dydžio biggrin.gif
POLA kortelės neturim, pasidomėsiu, ar greit ją padaro.

O kaip dėl deginimosi? Na, suskrusti saulėje, tai aišku, kad ne, bet pagulėti ne piko valandomis prie jūros gal galima? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2018 03 16, 09:27)
Ačiū už info 4u.gif
Gal tada su mama kada nuvvažiuosiu, nes aš įsivaizdavau, kad ta rankovė universalaus dydžio biggrin.gif

O kaip dėl deginimosi? Na, suskrusti saulėje, tai aišku, kad ne, bet pagulėti ne piko valandomis prie jūros gal galima?  unsure.gif

CoCoNuT, na dėl deginimosi... Aš VISADA pajūryje ar namie kiemukyje saulėtà diená leidžiu sau pasideginti 15 min ant nugaros, 15 ant pilvo (na kartais iki pusvalandžio). Yra labai daug tyrimú netgi prieštaraujančiú pasakymui, kad saulė draudžiama. Todėl labai su saiku aš deginuosi smile.gif Turkijoj pernai tai iš viso vyras dirbo skėčio mechaniku - išskleisk, suskleisk biggrin.gif

Yra paciento kortelėj genetiko atsakymas - mutacijú NENUSTATYTA!😎
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2018 03 16, 08:27)
Ačiū už info 4u.gif

O kaip dėl deginimosi? Na, suskrusti saulėje, tai aišku, kad ne, bet pagulėti ne piko valandomis prie jūros gal galima?  unsure.gif

POLA kortele butinai uzsisakykit. www.pola.lt Pagamina ja pakankamai greitai. Ir ji siaip daug kur nuolaidu suteikia. Pasiskaitykit.
Na kaip gali but rankove universalaus dydzio smile.gif Juk zmones skirtingi vieni storuliukia, kiti plonuliai, vat ir rankytes skiriasi:)
Apie deginimasi:) Na gulet sauleje tikrai ilgai nereikia ir nelabai gal galima. As po operacijos gruodzio menesi buvu Egipte. kaip ir Naturali , mano vyras dirbo skeciu deliotoju:) Sutempdavo man 2-3 skecius ir as puikiai po jais deginausi ir idegiau :)Prie baseino po skeciais, prie juros po skeciais, siek tiek ir sauleje pasidegindavau, bet tikrai nepiktnaudiavau, uztenka saulytes mums ir vaikstat tiesiog. Beje, isitaisiau skrybele ir su ja mandrazinausi po kurorta:)
Atsakyti
Saulės saikingai būtinai reikia. Aš pernai rugsėjo gale pasidariau vit. D tyrimą. Buvo nepakankamumas. Sugėriau vienkartinę dozę ir tyrimą pakartojau šiemet, vasario pradžioje. Nustatė jau vitamino stoką. Dabar geriu kasdien. Mano onkologė sakė būtinai išsirengus reikia saulę gaudyti. Praeita vasara tokia lietinga buvo, dirbu dar, tai, matyt to vitamino neprisigaudžiau. Maiste jo mažai, gali būti ir neįsisavina iš maisto. Bet, kai trūko, tai baisiai nrėjosi skumbrės, sillės.

Atsakyti
Man rodos tos rankoves buna visose ortopediniu prekiu parduotuvese. Ir, jei neklystu, jos gali buti kompensuojamos. Reikia seimos gydytojo siuntimo. Dar pirkau koines, nes turiu problema su venomis. Bet koines tiesiog kelionines, skyrtos skrydziam, vaziaviui autobusu, zodziu jei reikia ilgai sedet. POLA kortele, NVI antradeniais nuo 17 iki 19 val. duoda iskarto. Ir jei paziuresit sarasa ju partneriu, rasit ir kitose miestose ortopediniu prekiu perduotuviu. Del deginimosi, tai labai prisimenu, to anglo probesoriaus zodzius, kad jis jei galetu, tai visus onkoligonius issiustu I sauletus krastus. Saules reikia, tik protingai. As pernai, kai buvau Bulgarijoje, tai mes i pliaza eidavome iki 10 val, irkart po pusriciu. Tada vaziuodavom I ekskursijas, arba i shopinga, ir vel eidavome vakare po 17 val.
Siemet irgi noriu kurnors prie siltos juros nuskryst, bet kazkaip nesurandu kompanijos. Atostogu tiresiu antra geguzes puse, ir pirma rugsejo. Bet dar ir patikrinimai... Dabar eisiu balandi, tai kazkaip ir nekyla rankos uzsisakinet kelione, kol nepraejo patikrinimas...
Atsakyti

Turiu mutavusi BRCA 2, gydymas nesikeičia. Iki 45 metu rekomendioja išoperuoti kiaušides, ir būtu gerai abipuse mastektomija. Karta per metus tikrinti apgamus, skrandi ir kasa. Labiau persiduoda berniukams. Vaikus tirs nuo 18 metu.

Dar pasidariau kraujo tyrimus, neutr. norma tai pirmadieni 3 chemija. Jetus kaip gerai, kad neatsisakiau

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 16, 12:38)
<p>Turiu mutavusi BRCA 2, gydymas nesikeičia. Iki 45 metu rekomendioja išoperuoti kiaušides, ir būtu gerai abipuse mastektomija. Karta per metus tikrinti apgamus, skrandi ir kasa. Labiau persiduoda berniukams. Vaikus tirs nuo 18 metu.</p><p>Dar pasidariau kraujo tyrimus, neutr. norma tai pirmadieni 3 chemija. Jetus kaip gerai, kad neatsisakiau</p>

WOW BRCA2 labiau berniukams persiduoda? blink.gif
Laikykis mergyt 4u.gif

Dėl saulės tai aš manau ji mums būtina. Vitaminas D mums labai svarbus. Aišku tik nereikia degintis kol raudonas kaip vėžys liksi... na žodžiu su saule manau turim elgtis kaip ir visi sveiki žmonės
Atsakyti

Pradžiuginot mane - pabūsiu ir aš ant saulutės kitą mėnesį. Belieka tik organizuotis naują maudymkę, nes senosios deja nebetinka :(

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 03 16, 21:09)
<p>Pradžiuginot mane - pabūsiu ir aš ant saulutės kitą mėnesį. Belieka tik organizuotis naują maudymkę, nes senosios deja nebetinka verysad.gif</p>
[right][snapback]72038758[/snapback][/right]

Na va kaip gerai:) Labai dziaugiuosi!!! Tai, kad paciai ne tik maudymke reik organizuotis, bet ir proteziukus maudymuisi....Zinok, kai nebutu keista, bet LT juos pirkti yra pigiau, nei siustis is Amerikes (paprastai buna atvirskciai). As kazkada rasiau, kai pirkau sau nekompensuojama. Maudymke tikrai rasi, tik reikia apvaziuot keles ortopedines, kad rasta kazka padoresnio. Bet kai buvau paskutini kart kalvariju ortopedinej, tai rode kelias, na neblogos buvo. Man irgi reik naujos, nes senoji jau tapo diiidele...zai zai zai smile.gif
O bet taciau, paziurejau amoenos maudymkes...graziu yra...ir kainu ivairiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 16 kovo 2018 - 21:31

Undzinka, tai jau taip, maudymkės su turiniu reikės ;) ech, išlaidos, išlaidos ... na bet ką daryt, einu žiūrėt ką gero turi Amoena

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 03 17, 10:35)
<p>Undzinka, tai jau taip, maudymkės su turiniu reikės ;) ech, išlaidos, išlaidos ... na bet ką daryt, einu žiūrėt ką gero turi Amoena</p>
[right][snapback]72039116[/snapback][/right]

Buvau nupedinus iki Kalvariju ortopedines. Gauta nauja ir nemaza partija maudymkiu. Vientisu, atskiru , vientisu su sijonukais. Zodziu pasirinkima yra. Kainos nepaklausiau, nes atejau iki uzdarimo likus 5 minutem, tai mergaite tik parode:) Galima pasirinkti. Ir sake, galima ziuret amoenos puslapyje, issirinkti kas patinka ir jie uzsakys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 17 kovo 2018 - 16:17