Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(ingriga @ 2018 03 14, 09:56)
<p> yahoo.gif yahoo.gif :yahoo:MRT nerado ko prisikabint

Nuostabu!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Natūrali @ 2018 03 14, 10:41)
Sveikos,
Mano genetinis išsamus Santaroj priduotas sausio 19. Kovo pradžioj sakė bus atsakymas. Bet deja jo nėra. Parašiau Janavičiui paklausimà el.paštu - tyla.
Šiaip naujienos pas mane gana džiugios - naujam galvos MRT vienas židinys dar pamažėjo, kitas be dinamikos. į tarpà tarp KT pasidariau ekoskopija. Tai irgi nieko nematyt 🙏

Man irgi zadejo per 3 men atsakyti, bet gavau atsakyma tik po 5 men. Atsiunte el.pastu.
Sveikinu su gerais MR tyrimo rezultatais!

Brazil, puiku, kad toj srity viskas gerai ir svaru! 4u.gif
Atsakyti

Brazil :super: geros zinios

Atsakyti

Gal kuri žinot kokios eilės pas Intaitę operacijai :hmm:manau kad teks  :oh: jau beveik pasiruošiau psichologiskai  :(

Galvoju jeigu pasidaryčiau iki grupes pabaigos, tai gal po operacijos didesne tikimybe vėl gauti  :hmm:

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2018 03 14, 13:47)
<p>Gal kuri žinot kokios eilės pas Intaitę operacijai :hmm:manau kad teks  doh.gif jau beveik pasiruošiau psichologiskai  verysad.gif
</p><p>Galvoju jeigu pasidaryčiau iki grupes pabaigos, tai gal po operacijos didesne tikimybe vėl gauti  hmm.gif
</p>

Galiu pasiteirauti kodel butent Intaite? Ta prasme, kad geriausiai tai atlikti NVI? Nes man irgi gali tekti isoperuoti kai ka... Masciau kur tai reiketu atlikt, jei ka mastau.gif
O del grupes, tai tikrai didesne galimybe po operacijos. Ten lemia visos smulkmenos, o operacija-tai tikrai daug rimciau.
Atsakyti

Ikulia kai gine siunte pas onko ginekologa, visi rekomendavo Intaite. Buvau pas ją keliose konsultacijose, todėl mastau apie NVI. Galima manau ir Antakalnio pas Mečėjų

Atsakyti
Brazil,
Kolonos kopija darei visai visai profilaktiškai ? Aš irgi noriu atlikt ta reikalą , bet nesusikaupiu. Endoskopija pasidarau irgi profilaktiškai karta per metus. Man gastritas, kieti
Viduriai.
O kur dareisi ?
Papildyta:
Brazil,
Kolonos kopija darei visai visai profilaktiškai ? Aš irgi noriu atlikt ta reikalą , bet nesusikaupiu. Endoskopija pasidarau irgi profilaktiškai karta per metus. Man gastritas, kieti
Viduriai.
O kur dareisi ?
Atsakyti
O! Kiek gerų tyrimų atsakymų bigsmile.gif smagu :valio

TALI aš tai dukrai iškart padaryciau genetinius tyrimus...
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 13, 20:53)
<p>O ar čia yra mergaičiu, kurioms rado BRCA gena? Pasidalinkit patirtimi</p>

Pas mane BRCA2. Suirgau 42 metų, gavau pilną gydymą. Po 2,5 metų atsirado darinys kitoje krūtyje
Vėl operacija, chemija ir spidulinis. Niekas manęs nesiuntė darytis genetinio tyrimo. Tik po antro gydymo susigalvojau, kai paklausė radiologė ar nesidariau. Važiavau pas Janavičių. Tada stebėjimui gavau MRT. Prieš tai man neskirdavo. Baigus antrą gydymą, kažkur praėjus 10 mėn šalinau gimdą ir kiaušides, buvau 46 metų.
Dėl tyrimų ir apšvitų - mano atveju, jeigu būtų normaliai mane stebėję ir pakankamai paskyrę tyrimų, antroje krūtyje darinį būtų laiku pastebėję. O dabar pati užsičiuopiau. Geriau laiku gauti tyrimą, kad išvengti viso to gydymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 14 kovo 2018 - 15:30

Brazil,
Viduriai.
O kur dareisi ?

Aš NVI, 22 kabinete dariau. Turiu genetiko išrašą, kad man reikia daryti profilaktiškai. Tai su tuo išrašu užsirašiau į NVI polikliniką 6 kab pas gastroenterologą, tas užrašė kolonoskopijai. Nebuvau tikra kad paskirs, bet paskyrė.

Iš mokamų girdėjau kad labai geras gydytojas BAK Tomas Poškus http://www.bak.lt/poskus-tomas-2/. Kolonoskopija su pakomentavimu 140 eur (jeigu be siuntimo, nes su siuntimu nemokamai). Jis ir Santaroje dirba, tai jei ką randa iškart ten siunčia ir prižiūri.

Arba reikia kreiptis į savo poliklinikos gastroenterologą (proktologą?) su šemos gyd siuntimu, nes tik gastro gydytojas gali paskirti kolonoskopiją. Jei NVI nebūtų paskyrę, tai būčiau ėjusi siuntimo pas poliklinikos gastroenterologą, o su siuntimu į BAK pas Poškų.

Nu ir dar slapto kraujavimo testą ir žarnyno vėžio markerį pasidariau. Atsakymai abu 0 :) kolonoskopiją dariau tik profilaktiškai dėl polipų. Žarnyno problemų pas mane sočiai - užkietėjimas, pūtimas, lėtas judėjimas (peristaltikos stoka ar kaip apibūdinti) , žarnyno spazmai. Už viską ačiū judėjimo stokai ir chemoterapijai (po jos pablogėjo). Gal net dirglusis žarnų sindromas yra, bet jau toliau nesigilinu. Vaikštau pas osteopatą, periodiškai atmaigo tuos mazgus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 14 kovo 2018 - 16:46
QUOTE(Ikulia @ 2018 03 14, 13:46)
Man irgi zadejo per 3 men atsakyti, bet gavau atsakyma tik po 5 men. Atsiunte el.pastu.

Ikulia, o čia Santaroj tiek ilgai užtruko?
Kaip čia išsiaiškint kokia ten dabar situacija unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2018 03 14, 19:36)
Ikulia, o čia Santaroj tiek ilgai užtruko?
Kaip čia išsiaiškint kokia ten dabar situacija unsure.gif

Taip, Santaroj. Gal imanoma skambinti jiems? unsure.gif
Tyrima atlikau gal pries 3 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 14 kovo 2018 - 19:45
BU!!!! Nus va pasakoju:)
Pirmiausia NVI siandien ilindau pas genetike:) Sakau kaip pas geriausia drauge vaikscosiu kas savaite:) O jim man sako, juk sakiau, kad paskambinsiu. Zinau, kad paskambins, bet man vistiek reikia vazinet. Tai va klausiu kai reikalai, kokios zinios. Ir! O stebukle!!! Suziau, kad visgi nusprende daryt ta tyrima!!! Sake pirks reagentus ur darys! Klausiu apie terminus....Na atsakymas miglotas,ne trumpiau, kaip menuo Na tiek to menesi as palauksiu. Paskui vel atakuosiu:) Busiu bjauri ir ikyri:) Nors siandien gerai pasidaziau lupas ir viskas puikiai ejosi:)
Tada priduodu krauja ir einu i kavuke perkast. Na valgau, prieina vyras , klausia ar gali atsisesti. Imam kalbetis apie chemijas, apie keliones (mistika kazkokia butent ir jis planuoja i Tenerife po savo cemiju). Snekam toliau, kalba uzeina apie katinu prieziura kai jie su zmona bus isvaziave:) Na aptariam stuos reikalus, uzsimenu, kad turiu veislyna:) Ha!!! O jis butent iesko meino meskeno:) NU tikrai mistika:) Zodziu susipazystam, jis Vladas as Rita, duodu FB puslapi mano veislyno i keiajam i lifta. Pasirodo jis irgi vaziuoja i 3 auksta, dienos stacionara, tik jam lasins 3 paras, guldo i ligonine. Va kokiu sutapimu buna...
Nus toliau:) Atvarau i registratura:) Seseles sveikinasi, kaip su geriausia drauge, pavardes sakyt nereikia, pazysta:) einu pas gydytoja kalbam. Sakau na gydytoja siandien susilasinu, dvi savaites pertrauka ir 3 paskutiniai lasinimai???? Ir viskas, laisve? Na sako jei kalbam apie 8 ciklus, tada taip...Zodziu atvimpa zandikaulis...klausiu, o ka galim kabet apie 10 ciklu???? Sako TAIP!!! Nes mano vinorelbinas nesisumuoja, kaip raudona chemija ir jis TIK neurotoksiskas...Zodziu sutarem, kad jei gausnu gerus bilietus, isvarau, atidedam viena cikla kokiai savaitei o paskui ziuresim kas ir kaip.
Uffff....pasisakiau.
Ir gryzus namo ta proga issikepiau pica TIK SAU! Keto pica:) Zai zai zai smile.gif
Atsakyti