Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

UNDZIKA tikrai nusipelnei pačiu geriausiu sauniausių atostogų kokios tik gali būti vacation1.gif

TALI reikia su gydytoja išsamiai viską aptarti 4u.gif laikykis 4u.gif gydytoja pasiūlys pati geriausia variantą. Apkabinu console.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2018 03 13, 19:02)
BRCA atsakya as esu gavus pries 3.5 metu. Neturiu pakitusiu siu genu. Mano buvo priduotas tyrimas gruodzio 1 diena del isplestinio 25 genu tyrimo.
tali3 kas toliau kas toliau...toliau seka vizitas pas gydytoja ir aptarimas rezultatu. Galima uzeiti pas genetike (kazkokia ji man vista atrodo) ir pasiimti atsakyma ir rekomendacija. Tada su visu tuo eiti pas savo onkologe, gali but, kad keisis gydymo schema. Svarbiausia nepulti i panika!
Papildyta:
Mango mes kalbam apie NVI genetike? Koki TAu dare tyrima? Kada pridavinejai krauja? Na gal ir man bus padarytas...ryt uzleksiu pas ja, vistiek varau lasintis.
Oj mergaites!!! Ryt paskutinispriespaskutinio ciklo lasinimas!!! Tada dvi savaites poilsis ir paskitinis ciklas!!! O tada!!!O tada!!! O tada varau i Tenerife!! Jau visiskai dzin kiek kainuos bilietai, noriu ir viskas! Juk as nuspelniau, ane?

Taip, apie NVI , Liaugaudiene, dabar kai pagalvoju , tai ohoho kiek čia to atsakymo laukiau smile.gif tiksliau jau net ir nelaukiau, o pati sau išvada pasidariau , kad turbut nebuvo pakitusio geno tai dėl to man niekas ir neskambino smile.gif o štai pasirodo tik dabar atsakymas... 2016 lapkritį pridaviau kraują dėl BRCA 1 ir 2, atsakymas buvo po gero mėnesio - gruodį , nuvykau pas gydytoja pasiimti atsakymu, tai ji pasiūlė dar papildomai atlikti kažkokį platesni, kraujo iš naujo nereikėjo duoti, ir sakė, kad užtruks maždaug tris mėnesius, tai va užtruko daugiau nei metus smile.gif
Atsakyti

Magno, siau-bas, trūksta žodžių apie mūsų genetikus, tiesiog neturiu net ką pasakyti.

tali3, aš žinau tik VitiMe kuriai rado BRCA ir ji darė pilną šalinimą krūtų ir kiaušidžių, o paskui krūtų rekonstrukciją Santaroje.

Mano genas kitas, bet man Janavičius parašė svarstyti abipusę mstektomiją, o kiaušidžių šalinimą iki 50 m. Dėl to šalinimo yra individualus sprendimas, tikrai ne visos šalina. Faktas, kad reikia atidžiau stebėti, ir ne tik krūtis, bet ir kiaušides ir kt zonas, kur didesnė rizika. Apie BRCA šiek tiek rašiau čia, ten yra lentelė su kiekvieno geno rizikos zonomis - http://kaipdangus.bl...a-ir-kitos.html.

Ko neparašiau tai kad turint BRCA geną užsienyje yra skiriamas jo blokatorius - PARP inhibitor / olaparib, ir jis būna gana sėkmingas, įdomu kaip Lietuvoje. Lietuviškai neradau, žr tik Wikipedia angliškai - https://en.wikipedia.../PARP_inhibitor

Atsakyti

Tai va, radau gituks laišką apie tai kitoje temoje - "Į Lietuvą ateina nauji vaistai nuo kiaušidžių vėžio moterims, kurios turi geno mutaciją BRCA. Tai - Lynparza (veiklioji medziaga Olaparibum). Jis labai gerai įvertintas terapine verte ( 11 balų).

Geriausiu atveju Lietuvoje būtų kompensuojamas nuo 2018 antros pusės - 2019 metų, nes jau yra įrašytas į rezervinių vaistų sąrašą.

Mielos moterys, gal iš jūsų kas nors turi BRCA geną ar žinote kas turi tokį geną?

Tada subursime tokias moteris ir kreipsimės į ligonių kasas, kad paspartinti šio vaisto kompensavimą. Tai tikrai efektyvus vaistas moterims, turinčioms mutuotą BRCA geną.

Asociaciją onkologija.lt mano prašymu jau pateikė raštą ligonių kasoms."
adresas kreiptis kiausidziu.onkologija@gmail.com"

Daugiau turinčių BRCA geną galbūt yra temoje "Čia gyvena viltis", ten pasiklausk. https://www.supermam...9-tema/page-232
Atsakyti

Vėl iš naujo susibiesinau prisiminusi savo genetinių tyrimų istoriją. Jei būtų iš karto kaip žmonės padarę, būtų iškart kitoks gydymo planas ir nebūčiau apsišvitinusi tiek su KT ir t.t.

Atsakyti

:yahoo: :yahoo: :yahoo:MRT nerado ko prisikabint, nors vakar tai jau ir sirdis kulvuose buvo ir kelnes pilnos :oh: , o nakti tai ne tik operacija suplanavau, bet ir chemija :oh:

Na dabar su kitu galu reik galvoti ka daryti :oh: 

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 03 14, 09:06)
<p>Vėl iš naujo susibiesinau prisiminusi savo genetinių tyrimų istoriją. Jei būtų iš karto kaip žmonės padarę, būtų iškart kitoks gydymo planas ir nebūčiau apsišvitinusi tiek su KT ir t.t.</p>
[right][snapback]72035129[/snapback][/right]

Va butent, tas labiausiai biesina. Toks jausmas, kad NVI sedi visiski pochuistai (atsiprasau), bet nu juk ir gydymas riklauso nuo to tyrimo, galima ivest kitus vaistus, o jiems dzin viskas...Metus laiko daro, puse metu daro...zodziu kazkas nenomalaus ten vyksta. Kazi yra kam skustis? Ir ar padetu...

Ingriga nagi super zinios!!! Labai dziaugiosi is uz Tave!!!

O as ruosiuosi-puosiuosi i NVI. Pastatom papus, pasidazom lupas ir i trasa!!! Visoms tik geru emociju ir geru ziniu!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 14 kovo 2018 - 10:02

Ačiū Brazil. Aš tavo bloga greit atmintinai žinosiu:)) 

Žinot, ka pagalvojau, kad kaip gerai kad neatsisakiau chemijos, dabar bučiau ne tik nagus nugražus. Ir nežinau ant kiek tai realiai gerai, bet man gerai, kad dabar žinau, kad tai genetika. Beliko sužinot, ka daktarai dabar sakys. Ir labai labai noriu, kad ta genetika peršoktu mano vaikus, bet realiai kadangi aš jauna, tai dukrai nuo 20 metu teks tikrintis.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 03 14, 10:06)
<p>Vėl iš naujo susibiesinau prisiminusi savo genetinių tyrimų istoriją. Jei būtų iš karto kaip žmonės padarę, būtų iškart kitoks gydymo planas ir nebūčiau apsišvitinusi tiek su KT ir t.t.</p>

Sveikos,
BRAZIL, oi kaip suprantu Tavo biesus... Bet pasiguosk bent tuo, kad dabar žinai... Kiti nesidaro nežino ir prisišviečia tiek kad oi oi oi. Aš bandžiau tik primesti kiek mane čia apšvitino pagal Tavo blog’a. Neįpusėjus skaičiavimú jau buvau daugiau apšviesta nei per visà savo gyvenimėlį. Mano genetinis išsamus Santaroj priduotas sausio 19. Kovo pradžioj sakė bus atsakymas. Bet deja jo nėra. Parašiau Janavičiui paklausimà el.paštu - tyla.
Šiaip naujienos pas mane gana džiugios - naujam galvos MRT vienas židinys dar pamažėjo, kitas be dinamikos. į tarpà tarp KT pasidariau ekoskopija. Tai irgi nieko nematyt 🙏

Ingriga!!! Valio 😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natūrali: 14 kovo 2018 - 10:44

Tali3, tai dukrai dabar reikia priduoti tyrimus del geno

Man tai gyd. patare iskarto eiti i kita gatves puse del genetinio

Atsakyti

Naturali :super:

Atsakyti

O taigi aš nepasigyriau - vakar dariau kolonoskopiją (profilaktiškai, pagal Toronto protokolą ir genetiko rekomendacijas). Atsakymas - patologinių pakitimų nerasta (VALIO!!!). Pasirodė visai nebaisi ta kolonoskopija, lyginant su tuo kas jau praeita. 10 min pamiegi (su narkoze), atsikeli ir eini atsakymo sužinoti. Tik pasirengimas varginantis - tris dienas (geriau dar anksčiau) reikia pakeisti mitybą ir dieną prieš valyti žarnyną. Bet šiaip tai baika. 

Atsakyti