Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2018 03 12, 14:21)
Man po raudonos lasino taksanus, cia matyt ta pati grupe. Tai gaiu pasakyt, kad raudona palyginus su taksanais saldainis. Brrrr....skausmas prasidedavo nuo mazu sanariuku ir eidavo iki dideliu, buvo toks jausmas, kad tave ideda i mesmale ir letai suka...plius kildavo temperatura iki 38.5-39.0. Salltkreys baisus, nepadedavo net dvi kaldros. Bet viskas yra iskenciama. Svarbiausia nesusikoncentruoti ir nelauktu tu salutiniu reiskiniu, juk ne kiekvienam jie buna, be to visi skirtingai pernesam.

Jo, man irgi taksanai (docetakselis) buvo sunkiau. Bet įdomumas tame, kad kiekvienas sekantis sulašinimas praeidavo lengviau nei pirmesnis. Jei per pirmąjį sulašinimą dvi dienas beveik nesikėliau is lovos, valgyti galėjau tik keletą šaukštelių vaikiškos tyreles, tai per ketvirta beveik nieko ypatingo nebuvo... O raudona ėjo visi keturi sulašinimai daug mas vienodai...
Atsakyti

Man skaudėjo. Iki šiol dar kairės rankos pirštai skauda, kai neišsimiegu, pašalu, susinervinu ir pan. Taip lyg nervai skaudėtų. Neuropatija vadinasi. Labai bjaurus skausmas, lyg dantų, tik pirštuose. Išrašė nuo neuropatijos Thio gamma (alfa lipoinės rūgšties) ir Gabapentin, bet aš vaistų ne mėgėja, tad kenčiu, galvoju kad patys praeis.

Su esama ir praėjusia švente visas - mes SUPERMOTERYS!!!!! Būkite laisvos, stiprios, laimingos ir SVEIKOS!  :lietuva:  :lietuva:  :lietuva:​ 

Man nuo chemijos baigimo dar beveik metus stipriai suko rankų sąnarius, atrodė, kad rauna nykštį (ypač naktimis). Sanatorijoj tiesiog pasiūlė Nimesil, bet jis dirgina skrandį. Kita moteris patarė nuo sąnarių skausmo Vimovo, kuris esą saugesnis skrandžiui dėl sudėtyje esančio ezomeprazolio. Nusipirkau, bet perskaičiau, kad jei skrandis nėra puikios formos, tai geriau nevartoti Vimovo - taip ir liko neatidarytas, kaip ir Thiogamma.

Mane stebina jūsų visų atmintis - kas, kaip, kiek laiko truko besigydant chemija... :) Aš detaliai ne ką teatsimenu, turiu paskaityti užrašus - turbūt chemija man paveikė atmintį. Pamenu tik, kad raudona chemija buvo uogytės, palyginus su Docetakseliu ir tais kaulų skausmais.

mmm išnyko po pirmos chemijos. Dabar leidžia Zoladexą, tai nėra ir mmm.

Ar leidžiatės kuri vitaminą C? Kokiom dozėm - 1000mg ar daugiau? Dar reikia rasti, kas suleistų į veną vit. C ir dar sugebėtų pataikyti į chemijos išdegintas venas...

Atsakyti

Undzinka ar gavot BRCA atsakyma? Aš buvau pridavus krauja lapkričio pabaigoje, šiandien paskambino ir pasake, kad jau tyrimas atliktas, ir aš turiu( tik neatsimenu kokio) geno mutacija:((( Kaži kas toliau???

Atsakyti

Undzinka ar gavot BRCA atsakyma? Aš buvau pridavus krauja lapkričio pabaigoje, šiandien paskambino ir pasake, kad jau tyrimas atliktas, ir aš turiu( tik neatsimenu kokio) geno mutacija:((( Kaži kas toliau???

tali3, laikykis mergina, nepanikuok  :4u:  :4u:  :4u:  :4u:​  koks tiksliai patologinis genas - BRCA1, BRCA2, ar kuris kitas? turėjo duoti instrukciją ką toliau tau su tuo daryti. Undzinka kiek atsimenu neseniai rašė, kad jos tyrimo išvis nepadarė ir nepradėjo daryti.

Atsakyti

Ai supratau, kad telefonu pranešė.. nuvažiuok, tegu išaiškina ir surašo viską normaliai ...

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 13, 15:55)
<p>Undzinka ar gavot BRCA atsakyma? Aš buvau pridavus krauja lapkričio pabaigoje, šiandien paskambino ir pasake, kad jau tyrimas atliktas, ir aš turiu( tik neatsimenu kokio) geno mutacija:((( Kaži kas toliau???</p>

Man irgi skambino, gavo rezultatus jau to platesnio tyrimo, nenustatyta mutacijų. Pati gydytoja sakė, kad išeina nuo balandžio pradžios i dekretą
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 13, 15:55)
<p>Undzinka ar gavot BRCA atsakyma? Aš buvau pridavus krauja lapkričio pabaigoje, šiandien paskambino ir pasake, kad jau tyrimas atliktas, ir aš turiu( tik neatsimenu kokio) geno mutacija:((( Kaži kas toliau???</p>
[right][snapback]72034291[/snapback][/right]

BRCA atsakya as esu gavus pries 3.5 metu. Neturiu pakitusiu siu genu. Mano buvo priduotas tyrimas gruodzio 1 diena del isplestinio 25 genu tyrimo.
tali3 kas toliau kas toliau...toliau seka vizitas pas gydytoja ir aptarimas rezultatu. Galima uzeiti pas genetike (kazkokia ji man vista atrodo) ir pasiimti atsakyma ir rekomendacija. Tada su visu tuo eiti pas savo onkologe, gali but, kad keisis gydymo schema. Svarbiausia nepulti i panika!
Papildyta:
QUOTE(Magno @ 2018 03 13, 18:14)
Man irgi skambino, gavo rezultatus jau to platesnio tyrimo, nenustatyta mutacijų. Pati gydytoja sakė, kad išeina nuo balandžio pradžios i dekretą
[right][snapback]72034488[/snapback][/right]

Mango mes kalbam apie NVI genetike? Koki TAu dare tyrima? Kada pridavinejai krauja? Na gal ir man bus padarytas...ryt uzleksiu pas ja, vistiek varau lasintis.
Oj mergaites!!! Ryt paskutinispriespaskutinio ciklo lasinimas!!! Tada dvi savaites poilsis ir paskitinis ciklas!!! O tada!!!O tada!!! O tada varau i Tenerife!! Jau visiskai dzin kiek kainuos bilietai, noriu ir viskas! Juk as nuspelniau, ane?
Atsakyti

BRCA atsakya as esu gavus pries 3.5 metu. Neturiu pakitusiu siu genu. Mano buvo priduotas tyrimas gruodzio 1 diena del isplestinio 25 genu tyrimo.
tali3 kas toliau kas toliau...toliau seka vizitas pas gydytoja ir aptarimas rezultatu. Galima uzeiti pas genetike (kazkokia ji man vista atrodo) ir pasiimti atsakyma ir rekomendacija. Tada su visu tuo eiti pas savo onkologe, gali but, kad keisis gydymo schema. Svarbiausia nepulti i panika!
Papildyta:

Mango mes kalbam apie NVI genetike? Koki TAu dare tyrima? Kada pridavinejai krauja? Na gal ir man bus padarytas...ryt uzleksiu pas ja, vistiek varau lasintis.
Oj mergaites!!! Ryt paskutinispriespaskutinio ciklo lasinimas!!! Tada dvi savaites poilsis ir paskitinis ciklas!!! O tada!!!O tada!!! O tada varau i Tenerife!! Jau visiskai dzin kiek kainuos bilietai, noriu ir viskas! Juk as nuspelniau, ane?

O aš neturiu onkologo. Dabar gydo chemoterapeutas. Kas tada?

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 13, 19:03)
<p>O aš neturiu onkologo. Dabar gydo chemoterapeutas. Kas tada?</p>

Tai pas ja ir eisi smile.gif Juk ji yra onkologe chemoterapeute.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2018 03 13, 20:02)
Papildyta:

Jeeeee, Undzinka, sėkmes Tenerifej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2018 03 13, 19:21)
Jeeeee, Undzinka, sėkmes Tenerifej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif

pala pala, pirma reik bilietus nukauti ir nukeliauti, o jau tada varom i trasa smile.gif
Atsakyti

O ar čia yra mergaičiu, kurioms rado BRCA gena? Pasidalinkit patirtimi

Atsakyti